2000 tl maaş

valla ben şu anda en az 3 kişilik iş yapıyorum
geçen gün arkadaşlarla konuşuyoruz hamile olduğum ve izne ayrılacağım için iş dağılımını yapamadılar kimse almak istemedi yeni birini alacaklar hem de dönüşte de benim işimi biraz dağıtacaklar
eşim dedi ki çok iyi biri olursa seni atmasınlar
ben de benim yaptığım işi benim aldığım maaşa yapacak ikinci bi adam bulamazlar rahat ol dedim arkadaşlardan biri dedi ki yok dedi hiç öyle düşünme öyle bi bulurlar kimse vazgeçilmez değil iyi kötü yürüten birini bulsunlar seni kapı dışarı ederler dedi
gerçekten öyle o yüzden şükrediyorum ne diyeyim

çok haklısınız. bi cesaret havacılığı bırakıp iş hayatına atılmak istedim, düzenli kariyerli fakat burası çok cesaretimi kırdı açıkçası. inanın bambaşka bir sektörden gelince sütdökmüş kedi gibi oldum. Kendime basamak olarak gördüm 1 senedir çalıştım neyseki hamile kaldım, iznimi bekliyorum. he bu süreçte işyeri beni eğitime gönderdi İTÜ ye. Kalite yöneticiliği ile ilgili. Belgelerimi almayı bekliyorum. bebek 1 yaşına geldikten sonra belki ordan başlayabilirim.

özel sektörde ilk işe başladığımda çaycı ablamız benden 500 tl fazla alıyordu öğrendiğimde ağladığımı hatırlıyorum
Çaycı ablalar fahri patronlar zaten bi nevi tek maaş farkıyla kalsa yine iyi derim Bu ülkede okuyanın kıymeti yok ne yazık ki. İnsan ilk işe başladığında kendine gelemiyor bi süre ne kadar gerçekçi biri bile olsa.3 sene oldu anca kendime geliyorum ben. Ne diyelim sonumuz hayrola

çok az kalmış, çok şükür. Tebrikler bu arada :)

İlle ki birileri eyvallah ediyor
Halkimiz bu sukur olayini cok yanlis anlamis bence. Sukrederim illa ki,ama sagligim yerinde,sevdiklerim yanimda cok sukur derim. Bu sabah da sag salim uyandim cok sukur derim. Soframda corbam var ekmegimi aldim,etimi aldim peynirim var derim sukrederim. Ama kus kadar maasin nesine sukredeyim?

Ben de lıse mezunuyum,(vatansız olduğum ıcın unı sınavına gırebılme ımkanım yoktu öss zaten yok ama , yös hakkımda yoktu) bu bıraz sans galıba bılmıyorum . 9 .seneye gırecegım aynı ısyerınde çalışıyorum . Ilk gırdıgımde 9 sene once 1500 lıra ıle ıse başlamıştım. Kucuktuk o zaman fırma olarak , kımse bana ıste ogretmedı zaten doğru duzgun calısan yoktu yenı oluşum ıdı. Cabaladıgımı düşünüyorum , kendımı gelıstırdım , dıl okuluna gıttım 2 sene boyunca . Kendımı gelıstırmek ıcın egıtımler buldum , ben buraya gıdıyorum dedım yalnız o esneklik vardı elbette gonderdıler.
Ilk 2.5 sene boyunca ısıde bılmedıgım ıcın ne nereden alınır bılemedıgımden , urun ıcerıklerınıde dosyaları tek tek okudum , keza gumruklu bölge mevzuatıda okudum , ve cok hata yaptım ve yıprandım da.

Aldıgım parayı hakettıgımı düşünüyorum , maaşımı yazmak ıstemıyorum , pes etmedim . Ama kuzenım cok yoklukla okudu , amcam ıs kazasında vefat ettı. Kuzenım 3 sene ucretlı ogretmenlık yaptı , sımdı mimarlık okuyor bebegıde oldu. Umarım bu defa tutturabılır . Kımya muhendısı bırının 5 sene boyunca hıc ıs bulamaması cok acı , 1000 lıraya bıle bır ısyerınde ıs bulamadı . Dedıgım gıbı sans herhalde bılemıyorum

Prim derken neyin primi mesela? Dünyanın başka neresinde niteliksiz elemanlar kalifiye kişilerden fazla maaş alıyor söyler misiniz. İnsanlar senelerce gençliklerini hatta sağlıklarını harcıyorlar sınavdı eğitimdi dildi diye ki giden onca paradan bahsetmedim, sonuç asgari ücret. O üniversite mezunu çaycılık yapan kişilerde bu yüzden çaycılık yapıyor zaten.
Yani kimsenin çaycı benden nasıl yüksek alır dediği yok. Tepki bu adaletsizliği oluşturanlara. Sapla samanı karıştırmayın.

3 yil once Kuyumcuda cizim yapiyordum onlisans mezunuyum1000 lira aliyordum dusunuyorumda saka gibi bi fiyat bide orda tas takan ablalar vardi 6 yildir calisiyorlardi 1400 falan anca aliyorlardi ve sigortada yok.bu yazdiklarima gore 2000 gayet iyi sonra sonra artar zaten

Ne guzel yazmissiniz

Yaptigi ise gore maas degerlendirmesi yapmak zaten yanlis. Bedensel olarak cok yorulan fazla maas alacak diye bir kural zaten olamaz,olmamali. Her isin belli bir temposu var.

İs yerine katilan degere gore maas takdir edilmeli,isverene ne kadar ciro sagliyorum,yaptigim isin maddi riski nedir? Bunlar onemli. Caycinin ne maddi riski var,bir teknik elemanin ne kadar maddi riski var?

mesleğiniz yok ise evet düşük
dilin çok iyi ise öncelikle işe girdiğinde yükselebileceğin biryer olursa yürürsün
mesela şeyde olabilir sektör bilgin olmasa da ihracat yapan bir şirkete girip telefonlara bakmayla başlasan işi öğrenmek isteyip ilerlemen 2 yılını alır
gümrükçü ofisine ya da gümrükçü şirketlerinden birine girip çalışabilirsiniz kendinizi geliştirdikten sonra iyi bir firmanın mali işlerinde ithalat yada ihtacatta çalışabilirsin

ama iş bilginiz yoksa yeniyseniz düşük ücret ki yabancı dili olmayanlar bunu da alamıyor emin ol

Haksızlığa şükür denir mi? Çok doğru..

+150000

Ben başarılı bi öğrenciydim iyi bi okulda iyi bi bölüm okudum. Ama şu an ki aklım olsa asla okumazdım üniversite falan çok net söylüyorum. Liseden sonra hayata atılan ya da iki yıl okuyup işe başlayan kişilerin standartlarına çalışmaya başlayalı 3 sene oldu yeni eriştim diyebilirim. Ki onların 7 senelik iş tecrübesi varken benim daha az ve ben bu konum için mi okulda dirsek çürüttüm diyor insan.

Siz de emek vermişsiniz sizi ayrı bi yere koyuyorum ama şans da bi yere kadar. Bu kadar adaletsiz olmamalı şansa bırakılmamalı bu konular. Kuzeniniz gibi o kadar çok insam tanıyorum ki ben de umarım işleri yoluna koyabilirler ne diyim

yoo sadece bir misaldi yoksa alın teriyle olduktan sonra her iş kutsaldır ve gerçekten çok yoruluyorlar

ben kpss boşa mı çalışmışım dedirtti bir anda
Valla hem de sabah 8,30 akşam 6 c.tesi pazar tatil. Temizlikçi de ayrı geliyo o sadece günlük basit şeyleri yapıyo çok aşırı bi yoğunluğu da yok..benim eşim de özel mağazacılık sektöründe 4 yıldır müdür kendisi ama ondan bikaç tık fazla alıyo işten çıkarsa haber ver ben geleyim başvurayım en azından gece 10 lara kadar milletin ağız kokusunu çekmem diyo hafta sonu yan glir yatarım diyo Çok değişik dengeler olabiliyo yaa özel sektörde hem sektöre göre hem firmaya göre çok fazla değişken var.

Aynen öyle bunu gelin de insanlara anlatın işte böyle diyince insan ayırıyor oluyoruz. Ki benim, benim gibi insanların ne derdi olsun bu insanlarla sadece hak ettiğini alabilmek mesele. Yaptığım işi başka ülkede yapsam aldığım maaşın kaç katını kazanırım o ayrı konu ama bi de çay rica ettiğim kişi bana çok yoruldum sen bütün gün oturuyosun kendin alıver diyebiliyor mesela ve sorsanız kurumsal bi firmada çalışıyorum. Olay aylık kazanç bile değil yani yapılan muamele. Ah ah söylenecek çok şey var da işte..

CuteMom 'a sordum size de sorayım muhasebeci arıyor musunuz
maşallah Allah daha çok versin de çaycınız beni 1,5 katım kazanıyor nerdeyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…