20 yıllık evliliğim biterken...

Asla ben istedim Rabbim lütfetti verdi dileyen herkese versin rabbim
Ben 3 kızıma da böyle sahip oldun sizin üreme yönteminiz kazayla mi
Bravo böyle bir aileye üç çocuk getirmişsiniz:super:Yok, kazara veya karaktersiz bir babaya doğmayacak kadar kıymetlidir benim çocuğum. Bilinçli ürüyorum.

adam kırk yılda bir eve gelip onda da şiddet uyguluyorsa trilyon verse evli kalmazdım boşardım.şiddet kırmızı çizgimdir.sizin de öyle olmalıydı.bu ilk şiddeti değildir devamlılığı vardır yıllar içinde.çocuklarına zaten bakmak zorunda.siz de çalışıp kendinizi geçindirseydiniz.insanlar buna kızıyor asıl.

yok bile isteye
göz göre göre
bakma şimdi aramızda hiç bir sorun yok diyor kocası hep böyleydi
sayfalarca yazıldı burda kocandan bi halt olmaz eninde sonunda bu duruma geleceksiniz diye
çarşambanın gelişi perşembeden bellliydi
ama o keman kursuna gönderdiği kızını kıskandığımızı sanıyordu
kocası son kuruşuna kadar ona gönderip şantiyelerde çürüyor sanıyordu
adam senede bir gelip burnundan getiriyor her barışmadan sonra da bir çocuk yapıyordu
hele o 3. resmen bile bile yazık etti
bak şimdi paraların nereye gittiği belli olmuş
bizim ekran karşısından gördüğümüzü kendi görmüyormuş gibi kendini kandırdı
sonra da biz burda boşan deyince suç oluyor
noldu şimdi durum değişti mi
Öncelikle tekrar o paslanmış kalbine merhamet diliyorum
Ben henüz 2 aylıkken annemle babam ayrıldı sağ ayağımda alçıdayken annem beni terk edip gitti
engelli bir bireyim yani
babaannemin tarafından büyütüldüm ve sanki bu benim suçummuş gibi şu an 44 yaşındayım Şu an bile başıma kalkılan bir durum oldu onun beni büyütmesi

hiçbir zaman gülmedim hiçbir zaman mutlu olmadım tek mutlu olduğum anim 3 çocuğumun doğup kucağıma verildiği andı

size hangi konuda ne zararım oldu da bana bu şekilde düşmanlık yapıyorsunuz
bugüne kadar hiçbir düşene gülmedim hiçbir düşene tekme atmadım hiç bir dusenle dalga geçmedim
M ama şimdi düşündüm demek ki bir yerde bir şey kaçırdım da kurban olduğum Rabbim sizin gibi acımasız birine bana bunları söylemeyi nasip etti

arkadaşım kardeşim sen de kadınsın Ben de kadınım hani bir laf var ya ağaç demiş ya baltaya ben senin beni kestiğine değil gövdenin benden olduğunda üzülüyorum diye
bugüne kadar öyle veya böyle zor duruma düşmüş hiçbir kadının üzerinden bu şekilde acımasız eleştiriler yapmaya kalkmadım

Ben böyle yetiştireldim ben böyle büyütüldüm benim dönüp baktığımda ailemden arkamda duracak tek bir kişi bile yoktu
Ben bu adami evim yuvam bildim ben hata yaptıysam güvenerek yaptım

ama ben kimsenin yuvasını yıkmadım kimsenin düzenini bozmadım elimle de dilimle de hiç kimseye bir zarar vermedim

benim bildiğim tek sey yanıma yavrularımı toplayıp yuvami ayakta tutmaya çalışmakti

O çok dalga gectigin keman virtüözü mü olacak dediğin kızım üniversiteye dereceyle girdi ayrıca yurt dışından teklif aldı

ortanca kızım lise ikiye gidiyor üçuncu yabancı dilini öğreniyor

en küçük kızım 9 yaşında satranç şampiyonlukları var

Büyük ve ortanca kızım bir basketbol takımında altyapısında oynadı en küçük kızım tenisi oynuyor
her birisi Kendi okulunda parmakla gösterilen öğrenciler onun haricinde sosyal yaşantıları var toplum içerisinde de övulerek bahsediliyorlar
ben kendimi evlatlarıma adadım eşimin yerine onları koydum doğrudur veya yanlıştır önemli olan şu Ben bunu yaptım ve bunu yaparken hiç kimseye bir zarar vermedim sana da bir zarar vermedim

Ben bunu yaptım nerede suçluyum nerede hatalıyım
kime ne zararım olmuş
nereden nasıl dönerim neyi nasıl kurtarırım diye soruyorum

bu kadar mı mutlu oldun bu kadar mı kötüsün hiç mi sevinmedin hiç mi bir çocuğun başını okşamadın hiç mi bir hayvan büyütmedin bir çiçek beslemedin
ya ben anlamıyorum gerçekten anlamıyorum neyin hırsı bu benden almaya çalıştığın neyin hırsı

düşmez kalkmaz bir Allah'tır ben düştüm İnşallah kalkacağım Caniyürekten diliyorum sen inşallah düşme
lütfen bana açıkça söyler misin benden ne istiyorsun
beni uyarmışsın seni dinlememişim haklı çıkmışsın benim de o zaman seni dinlemek de haklı sebeplerim vardı
evet şu anda da sen haklısın peki haklılık sana bunca zalimliği getirir mi gerçekten bir düşün Allah'tan kork ağlayarak yazdım Allahım merhametsizleri bana musallat etme diye dua ederdim hep demek ki kabul olmamış

Herkese merhaba
Öncelikle uyarıyorum konum çok uzun

Ama elimden geldiği kadar özetlemeye çalışacağım
inşallah okurken sıkılmazsiniz

2002 yılinda evlendim 2003/2006 ve 2013 doğumlu 3 kizim var

Eşim ( böyle demek bile istemiyorum ama ne çare şu anki tanımı bu ) 2006 yılında sadece 2 sene çalışıp döneceğim diyerek yurt dışına gitti

bildiğiniz dümduz inşaat işçisi olarak ki zaten biz evlendiğimizde de inşaatta gece bekcisiydi ve inanın o kadar zor şartlarda evlendik ki anlatsam üzülürsünüz

neyse konu dağılmasın

Şu an kendisi halen yurt dışında genel koordinatör oldu 6 ayda bir izne gelip 15 gün kalıp dönüyor

Şimdi probleme gelelim ben yıllarca borç harç işsizlik vs olmadığı halde niçin oraya gitme konusunda diretti ve neden halen orda diye düşünüp durdum

ve birgun çocukluk arkadaşı kendiside fark etmeden bana bunun cevabını verdi

şöyle ki bana dedi ki biz senin eşinle aynı anda memleketten çıktık çalışmaya gurbete geldik diyelim ki 5 bin lira maaş mı aliyoruz 4990 lırasini o annesine yollardı kendisine bir sigara parası bir de haftada bir defa annesini PTT den arayıp nasılsın deme parası bırakirdı

ben onunla evlenene kadar bu böyleydi şimdi ben düşünüyorum muhtemelen biz onunla evlendik ama maddi anlamda annesi bunun üzerinden elini cekmedi bu da asgari ücretle iki eve birden bakamadı ve o yüzden çıktı gitti

böyle düşünmemi destekleyen bir olay daha var 2015 yılında biz krediyle bir ev satın aldık

o zaman kesinlikle aramız kötü değildi hatta bana ev senin olsun demişti ama onun genel vekaletnamesi ile aldığım için bankada ve tapuda sorun çıktı benim olmadı onun adına oldu ve ben bunu hiç önemsemedim dedim ya aramızda hiçbir problem yoktu

o tarihte bana maaşını 3000 dolar demişti Ben öyle biliyordum

banka kredisi için maaş bordrosu göndermesi gerekiyordu bodro geldi maaş 5.000 dolar yazıyor çok şaşırdım dedim ki maaşın 3.000 dolar değil mi neden burada böyle yazıyor

dedi ki muhasebe dedi ki aman böyle yazayım da size de banka istediğiniz tutarı versin sorun çıkarmasın

halbuki bankadan çok az bir miktar çektim yani o maaş bordrosunda bin dolar da yazsa banka benim istediğimi verecekti

hiç şüphelenmedim aklıma bir şey gelmedi ama şimdi anlıyorum o maaş gerçekten 5 bin dolardı 3000'i bana 2000 annesine gidiyordu

Ne kadar kısa tutmaya çalışsam da mümkün olmuyor

hem her şeyi anlatmak istiyorum hem kimseyi sıkmak istemiyorum o zaman şöyle anlaşalım atladığım bir şey olursa söyleyin cevaplarım

şimdi artık aradakileri atlayıp son duruma geçmek istiyorum

Şu an güncel kurdan maasi 7000 dolar her ay abisine 5000 dolar göndererek ( ki buna dair elimde dekontlar var) memlekette 20 dönüm arsa 3 ev ve bir araç alındı ama bunların hiçbiri eşimin üzerine değil

bana sadece 500 dolar gönderdi ki bu çocuklarıma ve bana asla yetecek bir para değildi
çocuklarım özel okulda okuyor en büyüğü de üniversitede başka şehirde düşünün

İşin içine bu yaptıklarından hariç hakaret küfür iftira tehdit vesaire de girince ( çünkü ben bu izlenen para politikasindan ve mal mülk edinme durumundan rahatsızlık duyup sürekli sorun çıkartıyorum )
ben artık boşanmak istediğimi dile getirdim tabii ki kabul etmedi
en son bayramın 1. Günü izne geldi hoş geldin bile demek gelmedi içimden ama dedim

abisine oradan gönderdigi yetmiyormuş gibi her izne geldiğinde yanında tomarla para ile geldi ve onlarida ilk fırsatta memlekete gittiğimiz de annesine verdi

hatta bir seferinde hiç unutmuyorum annesine verdiği para için ertesi gün beni hırsız tutup herkesin ortasında cebimde param yok sen mi aldın dedi

çok şaşırdım dehşet oldum o şaşkınlıkla biraz saçma olacak ama senin paran benim param insan kendi parasını çalar mı diye saçma sapan bir açıklama yapmışım

derken ortanca kızım bana mesaj attı dedi ki anne babaanneme verdi ben gördüm ben de o panikle dedim ki annene vermişsin kızım görmüş
bu defada vay sen ispiyoncu musun deyip ben yerimden kalkamadan kızıma tokat attı sonrasında ben haliyle kıyameti kopardım ama bir şekilde sulh olduk eve döndük

Geçtiğimiz cuma sabah burnundan soluyarak uyandı beni memlekete götürmek istiyor Ben de haliyle gitmek istemiyorum
Baktım bana vurmaya kalkıştı dedim ki hoop orda dur ben 44 yaşındayım bu yaştan sonra senden dayak yiyecek değilim
Kades ile çağırdım geldiler uzaklaştırma istediğimi söyledim polis beni götürdü o evde kaldı bir turlu çıkmadı polis ona arkamızdan sen de gidip ifadeni ver dedi o da tamam dedi

ben 1 aylık uzaklaştırma kararı ile eve dönmeden o evden gitmişti memleketine gitmiş annesinin yanına

bu arada gelirken yanında bir çanta getirmiş çantanın içinde kadın iç çamaşırı sütyen külot kadın makyaj malzemeleri yeni doğmuş bebek oyuncakları vardı

söylediğine göre o çanta bir arkadaşımınmış arkadaşı demiş ki bunu gidince karıma kargolar misin

iyi de hangi normal erkek başka erkek arkadaşıyla karısına iç çamaşırı gönderir bilmiyorum

yine çantasında çok pahalı 3-4 tane cep telefonu vardı kim bilir kimlere hediye almıştı elimi bile sürmedim cebinde de para vardı hiçbir şekilde tenezzül edip dokunmadım belki yerimde başkası olsa bunları alırdı

polis nezareti ile evden çıkacağı için geri dönemeyecek çünkü uzaklaştırmam var ne aldığımı ispat edebilirdi ne de benden geri alabilirdi ama dedim ya kendime yakıştıramadım

son durum şu ki şu an memleketinde bana boşanmayacağını söylüyor

Ben de ondan bosanacagimi söylüyorum

fakat konuştuğum avukatların hiçbiri bana memleketindeki o mallari ispat edebilme garantisi vermiyor

şöyle ki abisine gönderdiği paraya dair elimde dekont var ama abisi bunun bekarlıkta kumar borcu vardı ben kapattım şimdi bana o yüzden para yolluyor diyebilir dediler

abisine gönderdiği para ile orada 3 ev 20 dönüm arazi bir araba alındı bunları biliyorum ama dediğim gibi ispatlayamıyorum

ısrarla şu an maaşının bin dolar olduğunu söylüyor Ben ona diyorum ki 2015 yılında aynı firmada çalışıp 5000 dolar para alırken şu an nasıl bin dolar para alırsın

mesela bin dolar para alıyorsan abine nasıl her ay 5000 dolar gönderirsin

o da bana dedi ki eğer bana boşanma davası açarsan yurt dışında çalışmayı bırakır memleketime giderim hakimede derim ki bakın benim işim yok gücüm yok param yok maaşım yok üzerime kayıtlı hiçbir şeyim yok ben nerden nafaka vereceğim derim oturur keyfime bakarım dedi ki bunu gerçekten yapar mı yapar

şu an emeklilik için prim doldu ve yaş bekliyor böyle olduğu için ben onun maaşını ispatlayamıyorum

muhasebe müdürü ile kanka pozisyonunda daha önce adamdan bu konuda yardım istediğimde bana yardım etmedi

20 yıllık bir evlilik bitiyor benim elim bu kadar güçsüz mü

bu adam yıllarca beni sıfıra sıfır bırakmak için planlar yapmış ve şu an planları gayet işler vaziyette

benden şimdi ayrılmamasının sebebi Bir 5 yıl daha yurtdışında çalışacak ve memlekette başka mallar edinecek

şu an ondan ayrılırsam çalıştığı iş ve maaşı konumuyla ben de çok iyi bir nafaka alabileceğim

5 yıl sonrasında kendi planları devreye girecek ve o beni günün sonunda zaten boşayacak

işte durum bu bilmiyorum tavsiyeleriniz nelerdir
Napıcak o kadar malı acaba mezara mı goturecek

Ben eski konularıni bilmiyorum ama adamın aile yapısından, kadının ilk kez olmuş gibi anlattığı olaylara çocuklarının ve kendisinin verdiği tepkilerden vs. bile o kadar belli ki zaten hep böyle oldukları okumaya gerek bile yok.... " Bu çocuklar boş nikahla babadan yoksun büyüyor, noluyor yahu ? " demeden habire doğurup , gelen üç beş dolara tav olup yıllar gecirirsen işte böyle ortada kalırsın. Tencere kapak ayrılığı da gürültülü oluyor böyle. Ne diyelim kısmet, çocuklara yazık başka birşeye üzülmem.
Keşke iğrenç çok bilmisliginizi de alıp yok olsanız
2002 yılında evlendim o 2006 yılında gittti o zaman büyük kızım 3 yaşında diğeri 6 aylıktı yani sandığınız gibi o gitti ve her geldiğinde ben hamile kaldım değil
Yazık gerçekten neden bu denli kötü kalplisiniz

Ben eski konularıni bilmiyorum ama adamın aile yapısından, kadının ilk kez olmuş gibi anlattığı olaylara çocuklarının ve kendisinin verdiği tepkilerden vs. bile o kadar belli ki zaten hep böyle oldukları okumaya gerek bile yok.... " Bu çocuklar boş nikahla babadan yoksun büyüyor, noluyor yahu ? " demeden habire doğurup , gelen üç beş dolara tav olup yıllar gecirirsen işte böyle ortada kalırsın. Tencere kapak ayrılığı da gürültülü oluyor böyle. Ne diyelim kısmet, çocuklara yazık başka birşeye üzülmem.
Yalnız dikkat ettim o benimle dalga geçen üyeler gelip konuya yorum yapana kadar siz de bana normal insan şeklinde yorum yapiyorken sonrasında sanırım bir medebi cesaret alıp ucmussunuz
Kalabalıktaki bu performansınızı tenhada da görseydik keşke

ezelden
kendi de aldığı bileziklerin çocuklarını gönderdiği özel kursların hesabını yapıyordu
ve biz gönderemediğimiz için onu kıskandığımızı düşünüyordu :ukala:
Nasıl içinize dert olduysa on yıldır aklınızda kalmışım vay be
Beni bu denli önemsediğinizi bilmiyordum gözlerim doldu arkadaşım

Kendiniz ve çocuklarınızdan başka kimseye kötülük yapmadınız. Bizim vakti çaldınız dön dolaş aynı şey ama o problem değil. Şimdi böyle duygusallığa yer yok kaldıki adamın parası ile avunduğunuzu sizde biliyorsunuz bizde biliyoruz. Eşinizde bunu çözmüş olmalıki böyle davranıyor. Para problem olmasa siz bu düzeni bozmaya kalkmazdınız, ne çocukların böyle büyümesi
ne bağımlı saçma sapan bir ilişkiye sahip olması umrunuzda bile değil. Tek olay boşandı demesinler ve para. Çocuklar size hesap soracak demiştim şimdi boşan diyorlarmış yarın bize bunu niye yaşattın diye size hesap soracaklar. Ortada yuva mı vardı yuvam dağilmasın diyorsunuz? Bu saatten sonra uzunca süre bir terapi ve iyi bir avukat tavsiye ederim, çünkü buradaki mesajlarınızdan da belli insan ilişkilerine bakışınız hiç sağlıklı değil. Bari cocuklar evlenme çağına gelmeden arkalarında dik duracak bir anne olsun.

seni yanına almayan sana maaşını bile yalan söyleyen sana böyle davranan adamdan hayır gelmez o koymadan koy kapının önüne dedik
zaten evli gibi değildi ki
senede bir gelen adamla ömrünü çürüttü
şimdi malını alacak beni kapının önüne koyacak diyor
o zamanlar üzülüyordum böyle konulara
şimdi bunca yaşananı insan kendine reva görüyorsa üzülünür mü
O o zaman yaşım küçüktü üniversite eğitimim yoktu elimde minnacık çocuklar işim yok gücüm yok param yok eğitimim Yok arkamda duracak ailem yok tek bildiğim o adamken nereye kapıya koyacaktım ne yapacaktım Allah rızası için oradan bakarak değil benim yerime gelip buradan bakarak yorum yapın insaf ya vallahi insaf

boşanırken erkekler çok kötü ,
ve gerçekten bu ülkede devlet , boşanan kadının yanında olmuyor ,

kız kardeşim boşanmaya kalkarken fazlasıyla gördük , ben senın boşanman taraftarı değilim ,
biraz mal yap öyle boşarsın

Zaten adam yurtdışında kadın burada , 1 ay değil 3 ay değil 20 yıl geçmiş. Böyle evlilik olmaz . Olmayan adamdan da 3 cocuk..

Çevremde de oldu yurt dışına giden adam önceden gidip düzen kurup , daha sonra eşini çocuklarını götürdü , olması gereken budur.
Evliliğin toplamı 20 yıl onun orada bulunması 15 buçuk yıl diyelim

evi bile adamın üstüne yapmış
o ev için koluna sıra sıra bilezikler dizmişti
ben de kıskanmıştım:lülülü:
Evin onun bana verdiği genel vekaletname ile bankadan bir miktar kredi çekerek aldığımı belirtmiştim bu şekilde aldığım için maalesef benim üzerime olmadı umarım merakını tatmin olmuştur ve evet bileziklerimde bu eve gitti

Şimdi de 500 dolar nafaka alacak. Biz onu da kiskanicaz :-)ama ben ümitliyim, bu adam gerekirse emekli olup 5 kuruş vermese de , bilezikler yanına kar kalır yine konu sahibinin
Yanlış anlamışsınız kişi başı 500 dolar olacak şekilde 2000 dolar nafaka alacağım bu arada ortada bilezik yok tamamı şu an oturduğum ev için satıldı ama tavsiyem kıskanmayın çalışın sizinde olur

o 3.cü için burda ne diller döküldü
oh iyi ki yaptım ne de güzel büyütüyorum özel kurslara okullara gönderiyorum der kendini avuturdu
ama babasız çocuğa kemanın işe yaramayacağını anlatamadık
yalnız keman bana ne koymuş ya hala unutmamışım:işsiz:
Cidden sizin adınıza çok üzüldüm

evet keman gerçekten size çok koymuş böyle kötü bir tabiri kullanmak istemezdim ama siz kullandiğınız için kullanıyorum

bakın tekrar söylüyorum çocuklarımın hiçbiri için zerre kadar pişman değilim yine olsa yine yapardım Allah'a sonsuz şükürler olsun Ben istedim o da lütfetti trilyonun olsa tırnağını yaratamazsınız
onların şükrünü Eda etmek de inşallah Rabbim beni aciz kilmasın ayrıca söz konusu çocuklarım değil konuya odaklanin

Yanlış anlamışsınız kişi başı 500 dolar olacak şekilde 2000 dolar nafaka alacağım bu arada ortada bilezik yok tamamı şu an oturduğum ev için satıldı ama tavsiyem kıskanmayın çalışın sizinde olur
Canım belki çok üzüleceksin bunu duyduğuna ama dünyada şu koşullar altında seni kiskanacak kimse yoktur sanırım.
Bu arada umarım çocuklarının hakkı olan nafakayı son kuruşuna kadar alırsın da zavallı yavruların hayatları daha fazla mahvolmaz.

Eşiniz çok sevdiğiniz altınları size hediye ederken aslında sizi boşayacağı zaman harcamanız için yatırım yapmış.

Ben sonradan değiştiğini düşünmüyorum, siz hediyelerden dolayı göz yummuş olabilirsiniz bazı şeylere. Adamın resmen orada başka bir hayatı var. Senelerdir sizi oraya nasıl davet etmemiş, buradan bile uyanmanız gerekirdi. Şantiye falan hikaye, kalacak bir sürü yer bulabilirdiniz. Bunu söyleyebilirdiniz.

Oradaki mal mülk için geçmiş olsun ve ben boşanacağınızı düşünmüyorum. Fena kandırılmışsınız.
Ah bu onyargilariniz bugün öğleden sonra avukatima noterden vekaletname verdim 30 bin lira olan ücretinin de yarısını verdim

Ama biliyor musunuz Ben bile boşanacağım ihtimal vermiyordum ben bile o adamı polis nezaretinde evden göndereceğim ihtimal vermiyordum ben bile bütün bunları yapabileceğime gerçekten ihtimal vermiyordum her şey bir anda oldu ve en önemlisi hiç pişman değilim geriye döndüğümde şunudamı yapsaydım acaba kurtulur muydu bu yuva diyebileceğim hiçbir şey yok Ben her şeyi yaptım her şeyi yapmış olmanın iç rahatlığı var üzerimde Ben elimden geleni yaptım

Yurtdışında amelilik yapan kocasından hediye olarak burma bilezik geldikçe sevinen kadın çocuğuna keman eğitimi aldırıp virtüöz yapacak değildi ya , kimbilir kimden gördü de özendi garibim...
Sevgili kalabalıkta kabadayılık damarı kabaran arkadaşım kimseden görüp ozenmedim öteden beri nazik zevklerim vardı bunlardan biri de kemandi yönlendirdim su an üniversite eğitimini alıyor bu size neden rahatsızlık verdi ?

Sevgili kalabalıkta kabadayılık damarı kabaran arkadaşım kimseden görüp ozenmedim öteden beri nazik zevklerim vardı bunlardan biri de kemandi yönlendirdim su an üniversite eğitimini alıyor bu size neden rahatsızlık verdi ?
kavga etmeyelim hepimiz biraz ileri gittik bu konuda.bugüne dek göz yumduklarınız olmuş bundan sonra yummayın şiddete.hakkınızı da alın çocuklarınızın boşayın gitsin.darp raporunuz varsa uzun sürmez mahkeme zaten.bir kaç aya biter.ben kırdıysam kendi adıma özür dilerim.ağlamanızı asla istemezdim

Keşke iğrenç çok bilmisliginizi de alıp yok olsanız
2002 yılında evlendim o 2006 yılında gittti o zaman büyük kızım 3 yaşında diğeri 6 aylıktı yani sandığınız gibi o gitti ve her geldiğinde ben hamile kaldım değil
Yazık gerçekten neden bu denli kötü kalplisiniz
Çocuklarınıza bunları yaşatan ben değilim hanfendi.Burada bize hakaret ederek elinize birşey geçmez . Tenhada değil burda söylüyorum ne söyleyeceksem, zorunuza gidiyorsa konu açmayın.

Son düzenleme:
Hani elini ayağını opuyordu
Elimi ayağımı öpüyordu demedim ayağımı öperdi dedim ben burda sizi kandırsam tövbe haşa Allah'ı kandiramam
Hani acimasizca dalga geçerken aklınıza getirmediğiniz o ALLAH Var ya işte ben ona çok güveniyorum
Ben tek başına arimla namusumla pırıl pırıl 3 tane pırlanta gibi evlat yetiştirmişim bana bir tane kötü bir söz gelmemiş Ben bir kere o yokken dudağıma ruj sürmemisim ki adım çıkar diye korkmusum akşam ezanından önce evimde olmuşum her Halime dikkat etmişim o yokken o var gibi yaşamışım Yeni taşındığım bir evde hiç unutmuyorum benden önce tekinsiz insanların oturduğunu öğrendiğimde günlerce balkona bebek kıyafetleri asmıştım aile olduğunu anlasınlar diye kapının önünde her zaman eşimin bir çift ayakkabısını koyardım bu evde erkek var diye düşünsünler diye bakın hiç kimseyi yetiştirildiği kültürden dolayı yargılayamazsınız kınayamazsın benim şartlarım buydu Ben böyle yetiştirildim ben böyle büyüdüm ben korkutuldum ezildim insan yerine korunmadım ben 44 yaşındayım bugün bile benim yakamda bir değersizlik hissi bakın size şu kadarını söyleyeyim ben 14-15 yaşlarında iken sabahları uyandığımda ilk düşündüğüm şey ne olurdu biliyor musunuz acaba bu akşam burada mı yatacagim başka bir yerde mi yatacağım çünkü evde maalesef evlenme yaşı geçmiş bekar bir halam vardı bunun suçlusu benmişim gibi her şey benim üzerime yıkılırdı o gün orada bir kavga kıyamet kopabilirdi babaannem beni evden kovabilirdi kovulunca gidecek hiçbir yerim olmadığı için bir yan sokakta oturan babamın evine gidebilirdim babam başka bir evlilik yapmıştı üvey annem kapıyı önüne gövdesiyle durarak ben içeri girmeyeyim diye çekinerek açacaktı beni hiçbir şekilde içeri almak istemeyecek ti küçücüktüm korkuyordum savunmasızdim o eve girmekten başka çarem yoktu istenmediğimi bile bile ben o eve girdim bu kadar da değil ben o evde dünyanın dayağını yedim dayaktan bayıldığımı biliyorum gözümu açamadığımı biliyorum üvey annem türlü yalanlarla beni babama dovdururdu ama ben korkardım başıma bir şey gelecek diye korkardım şimdi düşünüyorum belki de bir başka çocuk olsa 14 15 yaşında kız çocuğu evden kaçırdı birine katılırdı ne bileyim olmadık işler yapardı Ben hep korkardım hep Allah'a sığınırım şimdi söyler misiniz benim suçum bu mu başıma bir şey gelir diye korkmak mı Allah'a sığınmak mı elimle de dilimle de kimseye bir zarar vermeden çocuklarımı yanıma toplayıp oturmak mı nedir benim suçum

X