20 yıllık evliliğim biterken...

ayda 500 dolarda yalan.iki çocuk özel okuldaymış.ankarada özel okul ücretlerinden haberi yok sanırım.servisi bile 1000 tl kişi başı şu an.ayda 7500 lirayla mı 3 çocuğa bakıp ikisini özelde okutup keman kursları aldırıp bir de üniversite kazanan kızına sıfırdan eşyalı ev döşedi izmir de?gayet de adam fazla fazla göndermiş.konu sahibi de amann adam olmazsa olmasın ben yer içer gezer bilezikleri de alır keyfime bakarım demiş.bu çocukların başında neden babaları yok dememiş.yani nasreddin hoca hikayesi gibi kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun gibi olmuş.artık kazan öldüüüü.ama ben boşanacağına asla inanmıyorum.bu düzeni devam ettirecek bence adamla barışıp.madem 4 yıllık üniversite mezunuymuş sağlığı da yerindeymiş 2 çocukla kalaydı da iş hayatı olaydı ya bunca yıl.yıllardır keşke sağlığım elverseydi de işim olsaydı der üzülürüm.eşin eline bakmadığım halde üzülürüm.kadınlar kendi ayaklarının üstünde durmadıkça daima bu risk vardır.riski alan faydasına da ortaktır zararına da eşin.
yok bence de 7500 tl olayı pek inandırıcı değil.Zaten geçmiş konularında da söylüyordu eşim tüm maaşını bana gönderiyor ,kendisine verilen harçlıkları da bilezik yapıp doğumlarımda 5 bilezik takıyor diye.Oturduğu evi ve kira geliri olan başka mülkleri de olduğunu yazmıştı ama şimdi okuduklarıma çok üzüldüm .4 yıl önce de aynı bu süreçleri yaşamıştı gerçi..inşallah kısa zamanda hayatını yoluna sokar arkadaş

yok bence de 7500 tl olayı pek inandırıcı değil.Zaten geçmiş konularında da söylüyordu eşim tüm maaşını bana gönderiyor ,kendisine verilen harçlıkları da bilezik yapıp doğumlarımda 5 bilezik takıyor diye.Oturduğu evi ve kira geliri olan başka mülkleri de olduğunu yazmıştı ama şimdi okuduklarıma çok üzüldüm .4 yıl önce de aynı bu süreçleri yaşamıştı gerçi..inşallah kısa zamanda hayatını yoluna sokar arkadaş
ama işte 3 yıl önce farklı 3 yıl sonra başka yazarsa insanlarda konuya yanlış yorumlar yaparlar.adamı çocuklarına zerre değer vermeyen gösterdi mesela bu konuda.ben buna inanmayanlardanım eski konularına bakınca.konu sahibi de adama değer vermemiş.sadece para göndersin hem de ülke şartlarına göre 2 maaşlı mühendis maaşı en az.sonra da gözüme gözükmesin çocuklarımla rahatça yaşayayım demiş.belki de adam bunu anladı da kendini mal mülk olarak güvenceye aldı.olamaz mı?

Geçende siz aldatıldım ama üç çocuğum var boşanamiyorum diyen üye miydiniz?
Hatta boşan deyince eşim zengin onun parasını baskasina mi yedirecegim?
Çocuklarıma nasıl bakarım dediniz
Sonra başka bir olayda da herkes üstünüze gelince boşandım rahatlayın demiştiniz sanki nikiniz hiç yabancı değil.

Geçende siz aldatıldım ama üç çocuğum var boşanamiyorum diyen üye miydiniz?
Hatta boşan deyince eşim zengin onun parasını baskasina mi yedirecegim?
Çocuklarıma nasıl bakarım dediniz
Sonra başka bir olayda da herkes üstünüze gelince boşandım rahatlayın demiştiniz sanki nikiniz hiç yabancı değil.
Biraz geçmişe bakayım dedim
Konu sahibinin başkalarına verdiği akılla kendi yaşamı aşırı çelişkili :KK53:

Hepimiz biraz oyleyiz bence😂😐malum terzi kendi sokugunu dikemez😐😂😂
Muhakak...lakin konu sahibinin şu anlattıkları ile başkalarına aynı tarzda verdiği akıllar normal değil.
Çoğunlukla kendinden örnekler vererek yorumlar yapmış . 2 farklı hayat yaşıyormuş gibi yani.

Son düzenleme:
Muhakak...lakin konu sahibinin şu anlakları ile başkalarına aynı tarzda verdiği akıllar normal değil.
Çoğunlukla kendinden örnekler vererek yorumlar yapmış . 2 farklı hayat yaşıyormuş gibi yani.
Burdada oyle yapmis yani bu konuda.. ayaklarini opup koklayan herif sanki ertesi gun degismis gibi anlatiyor.. halbuki herif yillardir boyleymis zaten.. bi tutarsizlik var

Burdada oyle yapmis yani bu konuda.. ayaklarini opup koklayan herif sanki ertesi gun degismis gibi anlatiyor.. halbuki herif yillardir boyleymis zaten.. bi tutarsizlik var
bu evliliği ayakta tutan tek bir şey var o da para.ortada evlilik yok zaten.15 yılı geçmiş adam gideli.

O zaman sonuç tek kapıya çıkıyor bu kadın hayatından memnundu e bu iğrenç adamı görmemek işine geliyordu gelen para da var hazır yaşadı gitti şimdi derdi yine para bu yüzden boşanıyor yoksa dayak hakaret şiddet zaten varmış

bilmiyorum artık
adam gelip sorun çıkardıkça yazardı buraya
biz adama saydırınca da adam kıymete binerdi
biz kıskanıyor olurduk
diğer üyelerin dediği gibi başka konulara yazdığı mesajlara bakarsan sanki bambaşka biri
gayet güzel akıllar veriyor ama kendi bu rezilliği çekiyor

Diğer konularını bilmiyorum ama konuda verdiğiniz ayrıntıları da hesaba katarsak, ben de başka bir evliliği ve çoluğu çocuğu olduğunu düşünüyorum.

Ailemin bir komşusunun eşi çok başka bir hikayeyle yurtdışına çalışmaya gitmişti, giderken eşine ve kızlarına her şeyi oturtayım sizleri de alacağım demişti, lafı uzatmayayım adamdan aramalar vs kesilince eşi ve kızları adamın öldüğünü düşünürken, valla geçmiş zaman konsolosluk aracılığıyla mıydı yoksa direkt yaşadığı ülkeye mi giderek öğrenmişlerdi net hatırlamıyorum ama adamın orada evlendiğini bir oğlu olduğunu duyunca yıkılmışlardı.

Valla ne yıllarca evli kalmaya ne eşinizden çocuk sahibi olduğunuza güvenmeyeceksiniz, kadının her daim hayatını devam ettirmeye yetecek malı mülkü, onları yapamıyorsa maddi birikimi, işi gücü olacak, sonra böyle adamlar yüzünden maddi imkanlarım yok nasıl yaşayacağım diye dövünen biz oluyoruz.

valla ablacım ben başka ailesi değil de başka yaşantısı olduğunu düşünüyorum
daha çok önüne gelenle gezip tozduğu günübirlik şeyler
konuları hep bana böyle çağrıştırdı
adamın günahını alıyoruz gerçi ama anlattığı gibiyse adam gerçekten leş
yani evet insan iyi arkadaş kardeş olur da iyi sevgili koca olamaz vs
bu adam iyi insan bile değil
yıllarca anlatmamıza rağmen görmedi görmek istemedi
şimdi hadi kendin ettin kendin buldun o çocuklara reva mı peki
bakacak mı bu karaktersiz çocuklara bu zihniyetle

valla ablacım ben başka ailesi değil de başka yaşantısı olduğunu düşünüyorum
daha çok önüne gelenle gezip tozduğu günübirlik şeyler
konuları hep bana böyle çağrıştırdı
adamın günahını alıyoruz gerçi ama anlattığı gibiyse adam gerçekten leş
yani evet insan iyi arkadaş kardeş olur da iyi sevgili koca olamaz vs
bu adam iyi insan bile değil
yıllarca anlatmamıza rağmen görmedi görmek istemedi
şimdi hadi kendin ettin kendin buldun o çocuklara reva mı peki
bakacak mı bu karaktersiz çocuklara bu zihniyetle
Çocuklarına sağlıklı uzun ömürler dilerim fakat zorunlu hizmette görevli bir eş olur, ne bileyim adam uzak yol şoförü veya kaptanı vs olur senede 1-2 defa görmeyle evliliğinizi yürütmeye çalışırsınız lakin senelerdir yurtdışında yaşayıp eşini çocuklarını yanına almayan birine de 3 çocuk doğurulmamalı.

Vuslata dair’in diğer konu ve mesajlarına hakim olan başka arkadaşlarımızın da yazdıklarını okudum, sanırım şiddet de varmış, ben olsam ne yapardım diye düşündüm de tek çocuklu olurdum orası kesin, çocuk biraz büyüyünce çalışmaya başlardım ve yol yakınken de boşanırdım.

Konudaki eşi Vuslat’ın anlattığı kadar biliyoruz, Vuslat’ı da kendisini anlattığı kadar ama ortada bir gerçek varsa sağlıklı bir evlilikleri yok.

Son düzenleme:
Herkese merhaba
Öncelikle uyarıyorum konum çok uzun

Ama elimden geldiği kadar özetlemeye çalışacağım
inşallah okurken sıkılmazsiniz

2002 yılinda evlendim 2003/2006 ve 2013 doğumlu 3 kizim var

Eşim ( böyle demek bile istemiyorum ama ne çare şu anki tanımı bu ) 2006 yılında sadece 2 sene çalışıp döneceğim diyerek yurt dışına gitti

bildiğiniz dümduz inşaat işçisi olarak ki zaten biz evlendiğimizde de inşaatta gece bekcisiydi ve inanın o kadar zor şartlarda evlendik ki anlatsam üzülürsünüz

neyse konu dağılmasın

Şu an kendisi halen yurt dışında genel koordinatör oldu 6 ayda bir izne gelip 15 gün kalıp dönüyor

Şimdi probleme gelelim ben yıllarca borç harç işsizlik vs olmadığı halde niçin oraya gitme konusunda diretti ve neden halen orda diye düşünüp durdum

ve birgun çocukluk arkadaşı kendiside fark etmeden bana bunun cevabını verdi

şöyle ki bana dedi ki biz senin eşinle aynı anda memleketten çıktık çalışmaya gurbete geldik diyelim ki 5 bin lira maaş mı aliyoruz 4990 lırasini o annesine yollardı kendisine bir sigara parası bir de haftada bir defa annesini PTT den arayıp nasılsın deme parası bırakirdı

ben onunla evlenene kadar bu böyleydi şimdi ben düşünüyorum muhtemelen biz onunla evlendik ama maddi anlamda annesi bunun üzerinden elini cekmedi bu da asgari ücretle iki eve birden bakamadı ve o yüzden çıktı gitti

böyle düşünmemi destekleyen bir olay daha var 2015 yılında biz krediyle bir ev satın aldık

o zaman kesinlikle aramız kötü değildi hatta bana ev senin olsun demişti ama onun genel vekaletnamesi ile aldığım için bankada ve tapuda sorun çıktı benim olmadı onun adına oldu ve ben bunu hiç önemsemedim dedim ya aramızda hiçbir problem yoktu

o tarihte bana maaşını 3000 dolar demişti Ben öyle biliyordum

banka kredisi için maaş bordrosu göndermesi gerekiyordu bodro geldi maaş 5.000 dolar yazıyor çok şaşırdım dedim ki maaşın 3.000 dolar değil mi neden burada böyle yazıyor

dedi ki muhasebe dedi ki aman böyle yazayım da size de banka istediğiniz tutarı versin sorun çıkarmasın

halbuki bankadan çok az bir miktar çektim yani o maaş bordrosunda bin dolar da yazsa banka benim istediğimi verecekti

hiç şüphelenmedim aklıma bir şey gelmedi ama şimdi anlıyorum o maaş gerçekten 5 bin dolardı 3000'i bana 2000 annesine gidiyordu

Ne kadar kısa tutmaya çalışsam da mümkün olmuyor

hem her şeyi anlatmak istiyorum hem kimseyi sıkmak istemiyorum o zaman şöyle anlaşalım atladığım bir şey olursa söyleyin cevaplarım

şimdi artık aradakileri atlayıp son duruma geçmek istiyorum

Şu an güncel kurdan maasi 7000 dolar her ay abisine 5000 dolar göndererek ( ki buna dair elimde dekontlar var) memlekette 20 dönüm arsa 3 ev ve bir araç alındı ama bunların hiçbiri eşimin üzerine değil

bana sadece 500 dolar gönderdi ki bu çocuklarıma ve bana asla yetecek bir para değildi
çocuklarım özel okulda okuyor en büyüğü de üniversitede başka şehirde düşünün

İşin içine bu yaptıklarından hariç hakaret küfür iftira tehdit vesaire de girince ( çünkü ben bu izlenen para politikasindan ve mal mülk edinme durumundan rahatsızlık duyup sürekli sorun çıkartıyorum )
ben artık boşanmak istediğimi dile getirdim tabii ki kabul etmedi
en son bayramın 1. Günü izne geldi hoş geldin bile demek gelmedi içimden ama dedim

abisine oradan gönderdigi yetmiyormuş gibi her izne geldiğinde yanında tomarla para ile geldi ve onlarida ilk fırsatta memlekete gittiğimiz de annesine verdi

hatta bir seferinde hiç unutmuyorum annesine verdiği para için ertesi gün beni hırsız tutup herkesin ortasında cebimde param yok sen mi aldın dedi

çok şaşırdım dehşet oldum o şaşkınlıkla biraz saçma olacak ama senin paran benim param insan kendi parasını çalar mı diye saçma sapan bir açıklama yapmışım

derken ortanca kızım bana mesaj attı dedi ki anne babaanneme verdi ben gördüm ben de o panikle dedim ki annene vermişsin kızım görmüş
bu defada vay sen ispiyoncu musun deyip ben yerimden kalkamadan kızıma tokat attı sonrasında ben haliyle kıyameti kopardım ama bir şekilde sulh olduk eve döndük

Geçtiğimiz cuma sabah burnundan soluyarak uyandı beni memlekete götürmek istiyor Ben de haliyle gitmek istemiyorum
Baktım bana vurmaya kalkıştı dedim ki hoop orda dur ben 44 yaşındayım bu yaştan sonra senden dayak yiyecek değilim
Kades ile çağırdım geldiler uzaklaştırma istediğimi söyledim polis beni götürdü o evde kaldı bir turlu çıkmadı polis ona arkamızdan sen de gidip ifadeni ver dedi o da tamam dedi

ben 1 aylık uzaklaştırma kararı ile eve dönmeden o evden gitmişti memleketine gitmiş annesinin yanına

bu arada gelirken yanında bir çanta getirmiş çantanın içinde kadın iç çamaşırı sütyen külot kadın makyaj malzemeleri yeni doğmuş bebek oyuncakları vardı

söylediğine göre o çanta bir arkadaşımınmış arkadaşı demiş ki bunu gidince karıma kargolar misin

iyi de hangi normal erkek başka erkek arkadaşıyla karısına iç çamaşırı gönderir bilmiyorum

yine çantasında çok pahalı 3-4 tane cep telefonu vardı kim bilir kimlere hediye almıştı elimi bile sürmedim cebinde de para vardı hiçbir şekilde tenezzül edip dokunmadım belki yerimde başkası olsa bunları alırdı

polis nezareti ile evden çıkacağı için geri dönemeyecek çünkü uzaklaştırmam var ne aldığımı ispat edebilirdi ne de benden geri alabilirdi ama dedim ya kendime yakıştıramadım

son durum şu ki şu an memleketinde bana boşanmayacağını söylüyor

Ben de ondan bosanacagimi söylüyorum

fakat konuştuğum avukatların hiçbiri bana memleketindeki o mallari ispat edebilme garantisi vermiyor

şöyle ki abisine gönderdiği paraya dair elimde dekont var ama abisi bunun bekarlıkta kumar borcu vardı ben kapattım şimdi bana o yüzden para yolluyor diyebilir dediler

abisine gönderdiği para ile orada 3 ev 20 dönüm arazi bir araba alındı bunları biliyorum ama dediğim gibi ispatlayamıyorum

ısrarla şu an maaşının bin dolar olduğunu söylüyor Ben ona diyorum ki 2015 yılında aynı firmada çalışıp 5000 dolar para alırken şu an nasıl bin dolar para alırsın

mesela bin dolar para alıyorsan abine nasıl her ay 5000 dolar gönderirsin

o da bana dedi ki eğer bana boşanma davası açarsan yurt dışında çalışmayı bırakır memleketime giderim hakimede derim ki bakın benim işim yok gücüm yok param yok maaşım yok üzerime kayıtlı hiçbir şeyim yok ben nerden nafaka vereceğim derim oturur keyfime bakarım dedi ki bunu gerçekten yapar mı yapar

şu an emeklilik için prim doldu ve yaş bekliyor böyle olduğu için ben onun maaşını ispatlayamıyorum

muhasebe müdürü ile kanka pozisyonunda daha önce adamdan bu konuda yardım istediğimde bana yardım etmedi

20 yıllık bir evlilik bitiyor benim elim bu kadar güçsüz mü

bu adam yıllarca beni sıfıra sıfır bırakmak için planlar yapmış ve şu an planları gayet işler vaziyette

benden şimdi ayrılmamasının sebebi Bir 5 yıl daha yurtdışında çalışacak ve memlekette başka mallar edinecek

şu an ondan ayrılırsam çalıştığı iş ve maaşı konumuyla ben de çok iyi bir nafaka alabileceğim

5 yıl sonrasında kendi planları devreye girecek ve o beni günün sonunda zaten boşayacak

işte durum bu bilmiyorum tavsiyeleriniz nelerdir
Hic skilmadan hayretle okudum. Nasil boyle bisey olabilir ? 3 tane kocaman cocuklar var ve annesiyle abisini biraz da olsa kapi disari yapmasi gerek. Sonucta sen onun yurt disi isini kabul etmissin belki de baska bi kadin olsa bosanirdi kabul edemezdi. Cunku 6 ay ayri kalmak normal degil. 6 ay bu adam esini gormezse ne yapar? Ve empati kurdum da evde oyle bi valiz gorsem cok canim skilirdi Allah yardimcin olsun arkadasim. Allah sana yoldas olsun. Insallah bi sekilde bosanirsin zaten ayri gibisiniz. Ama cocuklarin ne diyor bu duruma? Ha bide insan esine nasil bile bile hirsiz der iftira atar aklim almiyor

Aradan geçen koca 20 senede çocuklarınıza hem anne hem babalık yapıp büyültmüşsünüz tebrik ederim. Zaten varlığı yokluğu belli olmayan bir adamdan boşansanız ne olur boşanmazsanız ne olur. Umarım kendiniz için en hayırlı kararı alırsınız

ama işte 3 yıl önce farklı 3 yıl sonra başka yazarsa insanlarda konuya yanlış yorumlar yaparlar.adamı çocuklarına zerre değer vermeyen gösterdi mesela bu konuda.ben buna inanmayanlardanım eski konularına bakınca.konu sahibi de adama değer vermemiş.sadece para göndersin hem de ülke şartlarına göre 2 maaşlı mühendis maaşı en az.sonra da gözüme gözükmesin çocuklarımla rahatça yaşayayım demiş.belki de adam bunu anladı da kendini mal mülk olarak güvenceye aldı.olamaz mı?
Eşi yanında olmayan ,tek başına çocuk büyütme mücadelesi içindeki bir kadından çok "kendi rüyasını gerçekleştirmiş bir kadın" görüyorum aslında . Zaten boşanma sürecini başlatan hiç "artık eşim olmadan bir evlilik yürütmek istemiyorum" tartışması olmamış. Şu an yaşanan huzursuzluğun sebebi adamın maaşının büyük bölümünü ailesine gönderip kendi adına mal alması..yoksa daha önceleri de yıllardır yoktu ama maaşın tamamı kendisine geldiği için sorun olmuyordu.Daha önce de yazmış mal mülk yaptım ama boşansam sıkıştıkça onları mı satacağım şeklinde.Normalde evliyken bile olabilecek mülk satma olayı arkadaşa garip geliyor .Yani hakkında hayırlısı olsun ama herkes o yada bu sebepten boşanıyor sonuçta..kenarda köşede 3/5 birikim bir de oturulacak ev varsa daha ne olsun. 43 yaşında kariyer yapmasa da bir işe girip çalışabilir

vaaay kemancı gelmiş
Şu an ben ordan bakınca zor durumda görünüyorum değil mi ama aslında esas zor durumda olan sizsiniz neden derseniz ben bir şekilde çalışır çabalar boşanır ayakta kalırım ama siz zor durumda bir insanın haliyle dalga geçecek kadar karakter yoksunusunuz işte bu parayla kazanılmaz size yazık Allah o paslanmış kalbinize merhamet versin

X