20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Eskiden erken evlilik yaygınmış ama herkes böyleymiş yani o bilinçle ona uygun olarak yetişmişler üniversite falan hak getire zaten. Okuyan birinin evlenmesini hiç uygun bulmuyorum zaten 1 aylık ilişkiymiş insan 4 5 yılda tanıyamıyor daha 20 yaşında canına kastın mı var anlamadım ki. Yorumlarından anladığım kadarıyla pek tecrübeli biri de değilsin sonradan pişman olursun evlilik ciddi bir olay hadi yapamadım ayrılalım demek kolay olmaz. Arkadaşların gezip tozup eğlenirken sen kaynana görümce ev temizliği akşam ne pişirsem diye düşünürsün bunalıma girersin

22 yaşında evlendim, eşim doğru bir seçimdi hiç pişman olmadım ama mesela ben 24 yaşındaki kızıma birkaç sene daha evlilik düşünme diyorum, çalışıyor gezip tozuyor, ondan ev işi isteyen yok, sorumluluk yükleyen yok, hayatın tadını çıkarsın istiyorum, ki babasına kalsa aşkı kızının hiç evlenmesini istemiyor, ne yapacaksın evliliği hayallerini gerçekleştir, dünyayı gez, hayatını yaşa diyor :))

Doğru insanla olunca evlilik güzeldir ama 20 yaşında daha kendini bile tanımadan okuyup bir meslek edinmeden evlenmek hata olur.

Yahu yasin kücük! Bu yasta ne evlenmesi insallah okulunu bitirirde adam akilli calisirsin! Öyle hersey uzaktan toz pembe degil bu sayfalari evliligi ilgili sorunlari oku da gözlerinizi dört acsin anladin mi? Ya cok safsin kullandirma kimseyi kendini... umarim sirf evlenmek icin kacarak evlenmezsin ne huzurun olur ne de mutlulugun sana anlatamayacagim daha 1 aydir sevgilimissiniz abartmayin derim erkende evlenme derim dilimin tüyü bittiii genc kizlara uyarmaktan tüüü kendime

annem 19 yasinda buyuk bir askla evlenmis,23 yasindayim biri benim icin evlilik vs diyince agizlarina kürekle vuruyor

Benim universitede bir kiz arkadasim evlenmisti. Mezuniyet toreninde 2 senelik evli ve hamileydi. Sonra herkes isine gucune bakti kimisi atandi kimisi akademik kariyer yapti. Bu arkadasin 2 cocugu oldu, kocasi kpss kursuna gonderemedi, hala atanamadi. Hep okul bitmeden evlenmeseydim der. Aklini basina al 20 yas nedir ki. Konustugun kisi daha askere bile gitmemistir kesin

Haklısınız, en azından üniversite 3. sınıfa kadar beklemek en mantıklısı olacak gibi duruyor o zaman bir söz nişan olabilir
Ayrıca bence sevgililik aşamasının evlilikten de güzel yanları var. Bunların keyfine varmanızı gönülden dilerim. :)

Üniversiteye gelince insanda bir evlenme gecesidir geliyor nedense :))
Daha dün eşimle bu konu hakkında konusuk. Benim kardeşim doktor ve üni.1.siniftayken bir kızla tanisti ve evlenmek istedi. Kız okumuyordu ve evlenip düğünden once ayrılmıştı aile yapılarımız da birbirine uymuyordu. Kısaca asla o yasta olacak iş değildi, ailemde izin vermedi kardeşim kırıldı darıldı ama kızla görüşmedi tekrar. Şimdi o kızı hatirlatsan Allah korumus der. İnsanın hayata bakış açısı yıldan yıla değişiyor, evlilik de maceraya girilecek bir alan değil.
Bu yaşta evlilik yerine okuluna odaklan. Üniversite harika imkanlar var Erasmus gibi yeni projeler gibi, evlenene kadar kendine kattigin yanına kar. Evlilik her zaman olur. Önce güzel bir eğitim hayatı geçir derim. Başarılar.

Su anli aklim olsa 20 yaşımda evlenirdim su anki evlilik, kismet acma zikirlerini cekmezdim
Bende tam tersini düşünüyorum.
20 yaşında çıktığım tiple evlenseydim ayrılmıştım.
Görgüsüz ve sadakatsizin tekiydi.
Hep sanki tercih edilmeyen olayı tercih etsek süper olurdu gibi düşünülür.
Belki de çok sıkıntılı durumda olurduk.Boşanıp evlilikten çok soğurduk.

Hayırlısını istemek lazım..

annem 19 yasinda buyuk bir askla evlenmis,23 yasindayim biri benim icin evlilik vs diyince agizlarina kürekle vuruyor
Ama öyle oluyor ablacım, kızımın arkadaşları evlendi, kimisi 2. çocuğunu bile kucağına aldı, haliyle insanlar iyi niyetle darısı başınıza diyor, valla gözlerim pörtlüyor sanki hakaret etmişler gibi el bebek gül bebek yetiştiriliyorsunuz, karışan görüşeniniz yok, baba evinde rahatsınız, hayatınızı yaşayın, evlenince kim yemeğinizi önünüze kadar getirecek, çamaşırınızı bulaşığınızı yıkayacak, işten geldin yorgunsun duşunu al dinlen diyecek, gitmek istediğiniz yere özel şoförlüğünüzü yapıp götürecek, sefanızı sürün, evlilik nasip de varsa nasılsa oluyor.

anne sen misin ayyyni annemin cümleleri aynii,seviyoruz sizi ablacim iyiki varsiniz ❤

anne sen misin ayyyni annemin cümleleri aynii,seviyoruz sizi ablacim iyiki varsiniz ❤
Kuuzuummm valla ben sizleri evlenmiş düşünemiyorum, annen de ben de damatla sözleşme yaparız kesin, babalar zaten damadı kesecek gibi bakarlar, eşim kızının bir gün evleneceği gerçeğini diliyle kabul edip tabii dünya gerçeği bu dese de, o damat kimse şimdiden bulsam da bak evlat gün gelir kızımla tanışırsan koşarak uzaklaş yoksa seni fena yaparım desem mi diyor

Eee bu işler böyle. Kızının annesiyle evlenirken öyle demiyordu ama .

ahahahahahahahhaha benimki de bu kızı kimse benden isteyemez diyince amcam (babamin büyüğü) benden isteyebilirler diyince amcami evden kovmustu hadi hadi evine abi diye bi de sey var "zibidi",hangi zibidiyi hangi haysiyetsizi cikaracak bu kız karsima da evden kovucam merak ediyorum diyor tv'de gelin melin çıkınca diyor ki ben tursuya bayilirim o yüzden sen de tursu olacaksın

Eee bu işler böyle. Kızının annesiyle evlenirken öyle demiyordu ama .
Valla doğru diyorsunuz, bir gün evlilik konuları konuşuyorduk, kızımı kimselere veremem, benim kızım prenses, yanına kimseyi yakıştıramıyorum diyordu da sen benle evlenirken iyiydi, babamın aklından kim bilir neler geçmişti, belki senin için nereden çıktı bu çirkin çocuk demiştir dedim de öyle kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…