• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Demez miyim? Bazen sinirlenip sana kim dedi evlen dediğim idare etmem gereken zamanlar oluyor tabi ki🙈🙈🙈. Idare edilebilecek yerlerde idare etmezsek yuva kalmaz ki ortada.

Eşim Allah razı olsun kimseyi karıştırmaz çekirdek ailemize ama örnek olsun diye söylüyorum şikayet amaçlı değil, annesi sag olsun bayılır mudahele etmeye. Bir yerden sonra esim de tıkanıyor. Çünkü anlamıyor kadın. Halbuki resmiyette kayinvalide sadece eşimin annesi ben de sadece oğlunun eşiyim. Bu kadar!!! Demek istediğim herkes herkese konuşma hakkını buluyor kendinde. Herkes yerini ve haddini bilse evliliklerde ailelerde bu kadar sorunlu olmayacak.
İşte aile büyükleri ister istemez karışıyor, belki kimi iyi niyetle yapıyor, kimi de kayınvalideliğin şanı budur dedikleri için, sadece erkek aileleri değil kadınların ailelerinden karışanlar da var, senin annen benim benim dediğim olacak deyip evin tül perdesinden koltuğuna, bebeğiniz olduysa bebek bakımına kadar anneler arası bir rekabet yaşanıyor :)) dur demeyi bilmezseniz bir kaosun içinde buluyorsunuz kendinizi, hani illa kavga etmek gerekmez veya saygısızca karşındakine üslubu bozarak laf yetiştirmeye de gerek yok ama yeri geldiğinde çiftler büyüklere lafını esirgememeli, anneme evim, eşim, kızım için asla laf söyletmem mesela veya evimin içine müdahale edemez, iyi niyetle yaklaşıyor belki ama ev benim aile benim, eşimin ailesi de karışamaz, karıştırmadım, hele onlara kendi öz oğulları için bile laf söyletmiyorum, belki böyle olmamda evlenirken maddi olarak kimseden destek almadığımız, biz herşeyi kendimiz yaparız deyip set çekmemizin de bir rolü vardır bilmiyorum, kendi ailem dahil hiçbiri evine de şunu aldım, sana bunu taktım diyemez, eşimde benim gibi dik başlı olunca kimse ses edemiyor ama evimize gelirler ağırlarız, canım anam, yakışıklı babam deriz o ayrı :)))

İşte aile büyükleri ister istemez karışıyor, belki kimi iyi niyetle yapıyor, kimi de kayınvalideliğin şanı budur dedikleri için, sadece erkek aileleri değil kadınların ailelerinden karışanlar da var, senin annen benim benim dediğim olacak deyip evin tül perdesinden koltuğuna, bebeğiniz olduysa bebek bakımına kadar anneler arası bir rekabet yaşanıyor :)) dur demeyi bilmezseniz bir kaosun içinde buluyorsunuz kendinizi, hani illa kavga etmek gerekmez veya saygısızca karşındakine üslubu bozarak laf yetiştirmeye de gerek yok ama yeri geldiğinde çiftler büyüklere lafını esirgememeli, anneme evim, eşim, kızım için asla laf söyletmem mesela veya evimin içine müdahale edemez, iyi niyetle yaklaşıyor belki ama ev benim aile benim, eşimin ailesi de karışamaz, karıştırmadım, hele onlara kendi öz oğulları için bile laf söyletmiyorum, belki böyle olmamda evlenirken maddi olarak kimseden destek almadığımız, biz herşeyi kendimiz yaparız deyip set çekmemizin de bir rolü vardır bilmiyorum, kendi ailem dahil hiçbiri evine de şunu aldım, sana bunu taktım diyemez, eşimde benim gibi dik başlı olunca kimse ses edemiyor ama evimize gelirler ağırlarız, canım anam, yakışıklı babam deriz o ayrı :)))
Biz kırmamaya özen gösterdiğimiz için tepemize çıkıyorlar. En iyisini yapıyorsunuz. İş senin annen benim babama gelince ortalık karışıyor. :KK70:
Allah mutluluğunuzu daim etsin. ❤❤❤❤

örnek alınası bir davranış.. tebrik ediyorum sizi.. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.
Özellikle ekonomik özgürlük bu noktada çok önemli.
Ah o kırmızı çizgiler.... :KK51:
Eşinizle evleniyorsunuz, ama yanında sanki 10 kişi promosyon verilmiş gibi. tamam aileyiz, büyüyoruz, genişliyoruz ama bu göbek bağlarımız bir kesilmiş gibi, yapışık dolaşmanın, ortak karar! almanın manası ne?

konu sahibi muhafazakar olduğu için mi evlenmek istiyormuş ben anlamadı :kızgın:

Bunlar için engel olmuyor ki bana ama :) acelemin tek sebebi aramızdaki güzel hisleri günahla yıpratmamak...

valla canım, 20 yaşında yaşıtların en verimli çağında, okuyup, gezip, dünyayı keşfetmeye başladığında, klozet temizleyip, eşinin çorabını yerden kaldırırken güzel hissedeceksen evlen tabi..

evlenme demiyorum ama daha çok erken..

örnek alınası bir davranış.. tebrik ediyorum sizi.. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.
Özellikle ekonomik özgürlük bu noktada çok önemli.
Ah o kırmızı çizgiler.... :KK51:
Eşinizle evleniyorsunuz, ama yanında sanki 10 kişi promosyon verilmiş gibi. tamam aileyiz, büyüyoruz, genişliyoruz ama bu göbek bağlarımız bir kesilmiş gibi, yapışık dolaşmanın, ortak karar! almanın manası ne?
Evet ekonomik özgürlük çok ama çok önemli, yalnız evlenecek çiftlerin dengeyi sağlayabilmeleri de önemli, kadının da erkeğin de evde olan herşeyi koşa koşa gidip ailesine anlatmaması lazım, gerçekten baş edilemeyecek büyük bir sorun olur amenna fakat ufacık bir kavgada veya eve alınan bir kalıp peynir bile anneye anlatılırsa ailelerde o evliliğe karışma hakkı buluyor kendinde.

Evlenince gerçekten ailenizde büyüyor, o yüzden eş kadar ailelerde çok önemli, ben bu adamla evlenirim gerisi mühim değil dememek lazım, o aileyle hiç görüşmeseniz dahi bir bayram, düğün, hastalık, ölüm bir şekilde bir vesileyle bir araya geleceksiniz, eşiniz kadar ailesiyle de yapabilir misiniz ölçüp tartmak şart, mükemmel insan, mükemmel aile yoktur da siz gözünüze batan ya da size garip gelen şeyleri ne kadar tolere edebilirsiniz kar-zarar hesabı yapmalı.

Aşık olunca gözün görmüyor diyen olabilir, aşkla evlendim, milyon kere dünyaya gelsem eşimle evlenirim, o kadar da seviyorum adamı :)) ama kırmızı çizgileri görünür çizmek lazım, gerekirse çizgilerin üzerinden defalarca geçmekte yarar var:))

Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
20 Yaşında evlenecek olmana mı yardım edelim yoksa bir aydır tanıdığın kişiye güvenip bir ömür yaşamak istediğine mi ? Bence o kişi seni çok düşünüp sevse seni beklerdi. Biz eşimle 9. yılın sonunda evlendik. Ben ona okumaz mesleğini eline almazsan ailem beni sana vermez demiştim. Gitti 2 yıl üniversite okudu mesleğini eline aldı şuan o mesleği yapmıyo ama kolunda altın bilezik oldu. Sonra ben açıktan okudum okurken evle birlikte götüremem dedim o beni bekledi. Sonra askere gitti ben onu bekledim. Sonra evlendik ne onu bi yere kaçırdılar ne beni evlilikte bi yere kaçmıyordu. O yüzden aklınızı kullanın koca hiç bir yere kaçmaz ama kaçan yıllar geri gelmez mesleğinizi elinize alın önce benden size abla tavsiyesi dünyanın bin bir türlü hali var. İyi düşünüp taşının 1 aydır tanıdığınız kişiyle de öyle hemen hayaller kurmayın neler duyuyoruz. Ailenizi dinleyin.

valla canım, 20 yaşında yaşıtların en verimli çağında, okuyup, gezip, dünyayı keşfetmeye başladığında, klozet temizleyip, eşinin çorabını yerden kaldırırken güzel hissedeceksen evlen tabi..

evlenme demiyorum ama daha çok erken..
Ben o dediklerini 13 yaşından beri yapıyorum. Çamaşır bulaşık ütü temizlik.... kız erkek fark etmez yapmalı da zaten. 🙄

sakın evlenme !!! Bende evlendim bi mok yedim şimdi boşanıyorum. 1 ayda insan nasıl tanırki birini ben 4 yılda tanıyamamışım

Ben o dediklerini 13 yaşından beri yapıyorum. Çamaşır bulaşık ütü temizlik.... kız erkek fark etmez yapmalı da zaten. 🙄

hepimiz yapıyoruz, bende bekarken yapıyordum. şartlarınızı bilmiyorum tabii ama evlenince, o evin sorumluluğunu alınca çok daha farklı oluyor. Öncelikler çok değişiyor, onu demek istedim.

Ne okuyorsun okuduğun bölüme baglı:))

Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
eğer evlenince okulunuza devam edebileceksiniz evlenin, erken evlenmek en güzeli, okul bitene kadar çocuk düşünmezsiniz okulunu rahat okursun

Evlilik için görüştük zaten direk :) aynı yaşta olmamız evlenmeye engel mi?

Direk değil, direkt. E evlenin o zaman burada neden soruyorsunuz ki? Dini yönden sorun görüyorsunuz madem en iyisi bu. Yaz da girdi 3 ayda yapın düğünü bitsin. Evlenip okuyan da var, çocuk yapıp okuyan da. Abartmaya gerek yok.

İlgilenen, tavsiye veren herkese teşekkür ederim. :) Babama bu meseleyi açtım ve evlilik için çok erken olduğuna karar verdik sizin de söylediğiniz gibi. Görüştüğüm kişi de üniversite okuma kararı aldığı için şimdilik evlilik oldukça uzak duruyor Allah hayırlısını nasip etsin inşallah. :)

Erken evlenmeye karşı değilim ama 1 ay birini tanımak ve evlenme kararı almak için çok erken. Yaşın çok genç, tecrübesizsin. Evlilik kararını ancak ailen desteklerse almalısın.

Back