• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

ahahahahahahahhaha benimki de bu kızı kimse benden isteyemez diyince amcam (babamin büyüğü) benden isteyebilirler diyince amcami evden kovmustu hadi hadi evine abi diye :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: bi de sey var "zibidi",hangi zibidiyi hangi haysiyetsizi cikaracak bu kız karsima da evden kovucam merak ediyorum diyor :KK70: tv'de gelin melin çıkınca diyor ki ben tursuya bayilirim o yüzden sen de tursu olacaksın :KK70: :KK70: :KK70:
Baban zibidi mi diyor, eşimde hırt diyor :KK70:çıkacak bir hırt kızını istiyorum diyecek sinirlerimi bozacak diyor:KK70:onun için sokakta dolaşan potansiyel tüm delikanlılar hırt :) bir gün kız baba ben evlenmeye karar verdim işte bu da damadın derse adam uzun süreli baygınlık geçirir, ben o gün geldiğinde kapıda ambulans bekletmeyi düşünüyorum :))

Baban zibidi mi diyor, eşimde hırt diyor :KK70:çıkacak bir hırt kızını istiyorum diyecek sinirlerimi bozacak diyor:KK70:onun için sokakta dolaşan potansiyel tüm delikanlılar hırt :) bir gün kız baba ben evlenmeye karar verdim işte bu da damadın derse adam uzun süreli baygınlık geçirir, ben o gün geldiğinde kapıda ambulans bekletmeyi düşünüyorum :))

Ahretlik sen bana haber uçur anında gelirim,enişteyi şoktan çıkarmak lazım dimi :olamaz: :KK70:

Okulu bırakmayı düşünmüyorum ki :) devam edeceğim tabiki
işte o evlendıkten sonra durum değişebilir. İnsanlara evlendikten snra rahatlama gelir cnm. söylenen vaadlerin anca yarısı yada çeyreği olur.. hem erkek olgunlaşmadan evlenmemeli bnce gozu dısarıda olur..

diyelim ki okuluna devam ettin.. hem ev hayatı hem okul hayatı birlikte olmaz sen yorulursun.. okulunu bıtır meslegını elıne al yarın öbur gun allah korusun bısıy oldugunda kolunda bişiyn kalır. yapma bunu kendıne .. Şimdi böle dusunuyosun aradan zaman gecnce farklı dusunursun.. 33 yasındayım insan yaş aldıkça daha mantıklı dusunuyo eminn oll.. Acele etme yasayacaksın zaten..

Ahretlik sen bana haber uçur anında gelirim,enişteyi şoktan çıkarmak lazım dimi :olamaz: :KK70:
Ah valla süper olur, böyle konular açılınca aklıma ilk gelen siz oluyorsunuz ahretlik, eh malum çocuklar belli bir yaşa gelince etraf evlilik konuları açıyor, evlenmeye niyeti yok mu diye ağız yokluyor, eşim sorulara soğukkanlı cevap vermeye çalışsa da içten içe kötü oluyor adam, tecrübeye ihtiyacımız olacak, o gün gelsin senin kapını çalacağım :)))

Çok istiyoruz fakat ailem okuldan dolayı izin vermiyor.

yanlış mı.zaten o kadar eminseniz okuldan sonra da olur.artı okuldan sonra zaten onu beğenmezsin.senin önünde kapılar açılacak.o senin kadar ilerleyemez.senin kadar kolay iş bulamaz.her şeyi ne kadar kolaya alıyorsunuz.
Ama yıllarca sevgili kalmak da istemiyoruz :cry:
Bide daha bir aydır görüşüyosun ne bu acele evlenmek için okulunu bitir çalış para kazan sonra pişman olursun

çok iyi olsa bile.Allah korusun öldü.çocukla ne yapacaksın.
evlilik olunca sevgili olduğun gibi olmayacak.ev işleri ve çocuk sende olacak.faturalar vs. sonra başını taşlara vcuracaksın.

Ah valla süper olur, böyle konular açılınca aklıma ilk gelen siz oluyorsunuz ahretlik, eh malum çocuklar belli bir yaşa gelince etraf evlilik konuları açıyor, evlenmeye niyeti yok mu diye ağız yokluyor, eşim sorulara soğukkanlı cevap vermeye çalışsa da içten içe kötü oluyor adam, tecrübeye ihtiyacımız olacak, o gün gelsin senin kapını çalacağım :)))

Bizdede şöyle cereyan etti olaylar,oturduk konuştuk eşim diyorki kızıma,arkadaşın kimdir necidir filan:))Biliyorum ki gözleri ateş saçıyordu o anda.Babalar kabullenemiyorlar bunu,bizi alırken sorun yok tabi.
Kendi kızları okunca içlerşnden canavar çıkıyor bunların,Ne zaman istersen destek olurum ahretlik:))

ahahahahahahah aynen herkes zibidi :D annem de babanla ne yapacagim diyip duruyor,ambulansi ona da önereyim :D :D

Bizdede şöyle cereyan etti olaylar,oturduk konuştuk eşim diyorki kızıma,arkadaşın kimdir necidir filan:))Biliyorum ki gözleri ateş saçıyordu o anda.Babalar kabullenemiyorlar bunu,bizi alırken sorun yok tabi.
Kendi kızları okunca içlerşnden canavar çıkıyor bunların,Ne zaman istersen destek olurum ahretlik:))
Aynen öyle, eşim direkt söylüyor kızına, ben babayım benim için zor böyle şeyleri konuşup kabullenmek diyor ama tabii konu sahibesi genç arkadaşımız gibi 20 yaşında evlenmeyi düşünmek de çok erken ahretlik, biz 24 yaşındaki kızımızı evlenmiş düşünemiyoruz, 20 yaşında insan daha kendini tanımıyor, karşısındakini nasıl tanısın, benim kız 20'sinde baba ben evleneceğim deseydi eşim ejderhaya dönüşürdü, kız ısrar etse istemeye istemeye kabul ederdi ama hep de laf söylerdi 20'sinde evlenecek ne vardı diye.

Valla doğru diyorsunuz, bir gün evlilik konuları konuşuyorduk, kızımı kimselere veremem, benim kızım prenses, yanına kimseyi yakıştıramıyorum diyordu da sen benle evlenirken iyiydi, babamın aklından kim bilir neler geçmişti, belki senin için nereden çıktı bu çirkin çocuk demiştir dedim de öyle kaldı :KK70:
Çok kötü yerden yakalamışsınız mune abla. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Aynen öyle, eşim direkt söylüyor kızına, ben babayım benim için zor böyle şeyleri konuşup kabullenmek diyor ama tabii konu sahibesi genç arkadaşımız gibi 20 yaşında evlenmeyi düşünmek de çok erken ahretlik, biz 24 yaşındaki kızımızı evlenmiş düşünemiyoruz, 20 yaşında insan daha kendini tanımıyor, karşısındakini nasıl tanısın, benim kız 20'sinde baba ben evleneceğim deseydi eşim ejderhaya dönüşürdü, kız ısrar etse istemeye istemeye kabul ederdi ama hep de laf söylerdi 20'sinde evlenecek ne vardı diye.

Aslında zor değilde konuşmak babaya anlatmak biraz sıkıntı oluyor nedense,yoksa evlenemezsin değil olay.
Tabi yaş faktörüde önemli burada,benim kız 27 yaşındaydı evlendiğinde,yaşı daha küçğk olsaydı zaten olmazdı evlilik düşüncesi.
20 yaşındfa olup evlencecem deseydi herhalde kemiklerini kırmak bana kalırdı ahretlik,asla kabul etmezdim ,vermezdim zaten.

Çok kötü yerden yakalamışsınız mune abla. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
:)))) yakalarııım, hemen babamı öne sürüyorum kalıyor öylece :-)
Aslında zor değilde konuşmak babaya anlatmak biraz sıkıntı oluyor nedense,yoksa evlenemezsin değil olay.
Tabi yaş faktörüde önemli burada,benim kız 27 yaşındaydı evlendiğinde,yaşı daha küçğk olsaydı zaten olmazdı evlilik düşüncesi.
20 yaşındfa olup evlencecem deseydi herhalde kemiklerini kırmak bana kalırdı ahretlik,asla kabul etmezdim ,vermezdim zaten.
Bizde de sert kaşı çatık taraf benim ama benim harakete geçmeme fırsat vermeden eşim tek bir söz söylese kız hemen geri adım atar, benim eli maşalığıma alışık ama babasından en küçük laf işitmeye alışık değil, eşim azıcık burulduğunu hissettirse kızın dünyası başına yıkılıyor, sen de yaşadın bilirsin, kızlar babalarını bir başka seviyor, o yüzden de söyleyecekleri en küçük söz bile daha çok dokunuyor, zor işler bunlar valla 20 yaşında evleneceğim dese ne yapardık bilemiyorum, biz böyle yazıp duruyoruz da kimse evliliğe kötü diyoruz sanmasın, doğru zaman doğru insanla yapılan evliliklerde mutluluk hakim oluyor fakat kadının da erkeğinde gençliğini yaşaması lazım, çocukluktan daha yeni çıkmışken evlenince ne kadar mutlu olursan ol o sorumluluk bir süre sonra ağır gelir, bekar yaşıtlarına özenirsin, bir arkadaşım 17'sinde evlenmiş, eşi kötü bir adam değildi ama kayınvalide yıllarca çok ezmiş, kız genç yaşta antidepresanlar içiyordu, defalarca keşke küçük yaşta evlenmeseydim dediğine şahit oldum, hele bu devirde anne babalar hadi evlen baskısı yapmazken, çocukları okusun, çalışsın diye uğraşırken 25-30 yaşından önce evlenmek :(

Bizde de sert kaşı çatık taraf benim ama benim harakete geçmeme fırsat vermeden eşim tek bir söz söylese kız hemen geri adım atar, benim eli maşalığıma alışık ama babasından en küçük laf işitmeye alışık değil, eşim azıcık burulduğunu hissettirse kızın dünyası başına yıkılıyor, sen de yaşadın bilirsin, kızlar babalarını bir başka seviyor, o yüzden de söyleyecekleri en küçük söz bile daha çok dokunuyor, zor işler bunlar valla 20 yaşında evleneceğim dese ne yapardık bilemiyorum, biz böyle yazıp duruyoruz da kimse evliliğe kötü diyoruz sanmasın, doğru zaman doğru insanla yapılan evliliklerde mutluluk hakim oluyor fakat kadının da erkeğinde gençliğini yaşaması lazım, çocukluktan daha yeni çıkmışken evlenince ne kadar mutlu olursan ol o sorumluluk bir süre sonra ağır gelir, bekar yaşıtlarına özenirsin, bir arkadaşım 17'sinde evlenmiş, eşi kötü bir adam değildi ama kayınvalide yıllarca çok ezmiş, kız genç yaşta antidepresanlar içiyordu, defalarca keşke küçük yaşta evlenmeseydim dediğine şahit oldum, hele bu devirde anne babalar hadi evlen baskısı yapmazken, çocukları okusun, çalışsın diye uğraşırken 25-30 yaşından önce evlenmek :KK43:

Bende en çok tepkiyi veren olmuştum,tansiyonlar fırladı filan işte.
Baba kız ilişkisi daha farklı tabi,benimle çok daha yakın aslında kızım ama bu işte babayla tek başına bile konuşmuştu annemle konuşamıyuorum diye düşğn artık.
Gelipte 20 yaındayken ben evleneceğim dese kızın,inan ne sen ne eşin asla izn vermezdiniz,iyiyi kötüyü anlatır evliliğin ciddi bir sorumluluk olduğunu anlatırdınız.

Zor bir dönem aslında ahretlik kolay değil,sadece eşle olmuyor bunlar biliyorsun aile ilede avleneiyorsun burada.

Bence nişan yapın. Okulunuz bitince de evlenirsiniz

Neden evlilik sorumlulugunu şimdiden üzerinize alıp en güzel çaglarinizi yasamiyorsunuzki.
Unv 1. sinifta evlenen sinif arkadasim vardi.
biz gezip eglenirdik o yemek derdiyle eve koşardi.
Kv gorumce gelip giderdi.
sonra bide hamile kaldi.
zar zor bitirdi universteyi.
eside destekti.gecim kaygisi vs baya sorunlari oldu.
lisede bi hocamiz vardi erkek.
asla universte okurken evlenmeyin demisti bize.
kendisi oyle evlenmiş cok zorlanmiş.
ne kadar anlasirsaniz anlasin ama ev sorumlukugu kv kp sorumlulugu cok fazla.
20 yaş nedirki.

Bizde de sert kaşı çatık taraf benim ama benim harakete geçmeme fırsat vermeden eşim tek bir söz söylese kız hemen geri adım atar, benim eli maşalığıma alışık ama babasından en küçük laf işitmeye alışık değil, eşim azıcık burulduğunu hissettirse kızın dünyası başına yıkılıyor, sen de yaşadın bilirsin, kızlar babalarını bir başka seviyor, o yüzden de söyleyecekleri en küçük söz bile daha çok dokunuyor, zor işler bunlar valla 20 yaşında evleneceğim dese ne yapardık bilemiyorum, biz böyle yazıp duruyoruz da kimse evliliğe kötü diyoruz sanmasın, doğru zaman doğru insanla yapılan evliliklerde mutluluk hakim oluyor fakat kadının da erkeğinde gençliğini yaşaması lazım, çocukluktan daha yeni çıkmışken evlenince ne kadar mutlu olursan ol o sorumluluk bir süre sonra ağır gelir, bekar yaşıtlarına özenirsin, bir arkadaşım 17'sinde evlenmiş, eşi kötü bir adam değildi ama kayınvalide yıllarca çok ezmiş, kız genç yaşta antidepresanlar içiyordu, defalarca keşke küçük yaşta evlenmeseydim dediğine şahit oldum, hele bu devirde anne babalar hadi evlen baskısı yapmazken, çocukları okusun, çalışsın diye uğraşırken 25-30 yaşından önce evlenmek :KK43:
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ben 23 yaşında evlendim. Şimdi 30 yaşındayım. Düşünce yapısı olarak arada çoooooooooook fark var tabi ki ama şöyle 27 yaşına gelseydim ve bekar olsaydım ciddi ciddi evlenmekte zorlanirdim. Insanın yaşı küçük olunca cahil cesareti oluyor. Yaş büyüdükçe de kaygılar artıp cesaret yok oluyor.

Bir de şu evli çitlere dış güçler müdahelede bulunmasa aslında bu kadar zorlanmayacaklar. Ama olay güç gösterisine dönüyor. Seninkiler benimkiler...... üniversitede aynı evde yaşayan sevgililere kimse hesap sormuyor ama aynı kişiler evlensin başlarına üşüşüyorlar. Yok kaynana yok kaynata yok görümce yok baldız.... Rahat bırakın şu evli çiftleri. :bicak:

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ben 23 yaşında evlendim. Şimdi 30 yaşındayım. Düşünce yapısı olarak arada çoooooooooook fark var tabi ki ama şöyle 27 yaşına gelseydim ve bekar olsaydım ciddi ciddi evlenmekte zorlanirdim. Insanın yaşı küçük olunca cahil cesareti oluyor. Yaş büyüdükçe de kaygılar artıp cesaret yok oluyor.

Bir de şu evli çitlere dış güçler müdahelede bulunmasa aslında bu kadar zorlanmayacaklar. Ama olay güç gösterisine dönüyor. Seninkiler benimkiler...... üniversitede aynı evde yaşayan sevgililere kimse hesap sormuyor ama aynı kişiler evlensin başlarına üşüşüyorlar. Yok kaynana yok kaynata yok görümce yok baldız.... Rahat bırakın şu evli çiftleri. :bicak:
Ailelerin müdahalesi oluyor mutlaka ama bu çiftlerle de alakalı bir konu, ailelere saygı ve hürmetimiz var ama dört duvar arasındaki bizi ilgilendirir diyebilmek lazım, şanslıymışsınız ki eşiniz o dengeyi sağlayabilmiş, ya sağlayamasaydı şimdi belki de keşke o yaşta evlenmeseydim derdiniz, gerçi anne baba sözünden çıkmayıp eşiyle ailesi arasında denge kuramama her yaşta olabiliyor ama bence erkekler kadınlardan daha geç olgunlaşıyor, bir kadın 23 yaşında ne istediğini bilen yaşta olabiliyor fakat erkek henüz bilmiyor, erkekler 25'inden sonra olgunlaşmaya başlıyor, hele de ayakları yere basan dengeli, karakter sahibi bir adamsa 35 sonrası muhteşem oluyorlar.

Ailelerin müdahalesi oluyor mutlaka ama bu çiftlerle de alakalı bir konu, ailelere saygı ve hürmetimiz var ama dört duvar arasındaki bizi ilgilendirir diyebilmek lazım, şanslıymışsınız ki eşiniz o dengeyi sağlayabilmiş, ya sağlayamasaydı şimdi belki de keşke o yaşta evlenmeseydim derdiniz, gerçi anne baba sözünden çıkmayıp eşiyle ailesi arasında denge kuramama her yaşta olabiliyor ama bence erkekler kadınlardan daha geç olgunlaşıyor, bir kadın 23 yaşında ne istediğini bilen yaşta olabiliyor fakat erkek henüz bilmiyor, erkekler 25'inden sonra olgunlaşmaya başlıyor, hele de ayakları yere basan dengeli, karakter sahibi bir adamsa 35 sonrası muhteşem oluyorlar.
Demez miyim? Bazen sinirlenip sana kim dedi evlen dediğim idare etmem gereken zamanlar oluyor tabi ki🙈🙈🙈. Idare edilebilecek yerlerde idare etmezsek yuva kalmaz ki ortada.

Eşim Allah razı olsun kimseyi karıştırmaz çekirdek ailemize ama örnek olsun diye söylüyorum şikayet amaçlı değil, annesi sag olsun bayılır mudahele etmeye. Bir yerden sonra esim de tıkanıyor. Çünkü anlamıyor kadın. Halbuki resmiyette kayinvalide sadece eşimin annesi ben de sadece oğlunun eşiyim. Bu kadar!!! Demek istediğim herkes herkese konuşma hakkını buluyor kendinde. Herkes yerini ve haddini bilse evliliklerde ailelerde bu kadar sorunlu olmayacak.

Kızım daha çocuksun. Okulun bitsin, işe gir ondan sonra evlilik sorumluluğunu yüklen gitsin, Emi yavrum?
Sevgili olmak sana ters geliyormuş, sevişmezsin, öpüşmezsin olur biter, sadece elele tutuşursun onu da Allah gençliğine versin inşallah Ne diyeyim be çocuğum?

Back