20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Çok pişman olursun daha bir ayda ne kadar tanıdın Allah aşkına ben 20 yaşımda 4 yıldır tanıdığım adamla evlendim çok büyük sorun yaşamadık ama pişmanım önce okulum bitseydi işim olsaydı da öyle evlenseydim diye şimdiki aklım olsa evlenmezdim sende böyle dersin emin ol sevgili de olmayın bence kısmeti varsa o insan seni okulun bitince de bulur emin ol evlenince okumak zor

Anne kuzusu değilim dedi ama annesi o ne istese yapmış hep arkasında durmuş bu güne kadar. Yani çok bağlı annesine. Kötü bir şey değil bence annesi iyi biri şükür ki

Şaka yapmak çocukluk değil ki :) Kendimize birbirimiz için bakmak da bir değer göstergesi bence. Bakamayacağım zamanlar olacak dedim, olsun bir şey olmaz sorun değil dedi. :)

Evlilik küçük yaşta alınması zor büyük bir karar.

Kendini tanımadan karşındakini tanıyamazsın.

Sen kendini nelerin üzdüğünün, üzeceğinin, mutlu ettiğinin, edeceğinin farkında olmadan karşındaki kişiyi eş olarak değerlendirmemelisin...

Zihin haritalama diye bir teknik var. İnternette araştırıp fikir sahibi olabilirsin. Kendi zihnindeki mutluluğun haritasını çiz, çizdiğin kağıda bak, seçtiğin kişi bu haritanın yüzde kaçını kaplıyor değerlendir. Senin haritanın çoğu alanında yer ediyorsa doğru tercih olma ihtimali artar (ama bir evin içinde, dış faktörlerle birlikte eş ilişkisi içinde yaşamadan asla kesin olarak anlaşılamaz malesef).

Valla kim emin olarak evlenmiş ki :)

Anne kuzusu değilim dedi ama annesi o ne istese yapmış hep arkasında durmuş bu güne kadar. Yani çok bağlı annesine. Kötü bir şey değil bence annesi iyi biri şükür ki
Öz teyzesi kv. si olan, sonu düşmanlık derecesine ilişkilere dönüşen örnekler tanıdım.
Dikkatli olmalı.

3 kız çocuğum var. Bunları yazarken hep yavrularım aklıma geliyor. "el" öyle incitebilir ki annesinin nazlı kuzularını...
Allahım iyilerle, merhametlilerle, ince ruhlu insanlarla karşılaştırsın.

Evlenme demeye geldim neden dersen ailenin yanindaki rahatı ,huzuru bu kadar erken biraktigina pisman olursun.Mustakbel eşin belki belli bi zaman yemek ,bulasık halleder ama genelinde bu tur sorumluluklar senin olacaktir.Sen calis derslerini iste anne babanin yaninda acele etme.

Allah'ım inşallah bizlere de nasip eder. Maşallah size
Amin canim Allah razi olsun.
Çokça dua biraz da sabırla inşallah Rabbim dileyen isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin inşallah.

başka erkek kalmadığı için akrabamla sevgili değilim piyasada erkekten çok ne var diyorum :) son madde de fikrin neyse zikrin o tabi :)

Onu dedi bunu dedi ile karşıdakini tanıyamazsın.Tabii ki de anne kuzusu değilim diyecek.
Yanlış anlama diye yazıyorum tekrar ama çok tecrübesizsin.Yani öylesine ilişki yaşasan kime ne,ama evlilik gibi bir şey istiyorsun madem karşıdakini tanımak için tanı,tanıyormuş gibi yapmak için değil.Mesela seninle ilgili hayallerinde ''almak'' kelimesini bu kadar sık kullanması bile zihniyetini ele veriyor çocuğun,ama bunu sana yazsam da bir şey değişeceğini sanmıyorum sen kararını vermişsin sadece bahane arıyorsun.Onu da bulmuşsun.

Valla kim emin olarak evlenmiş ki :)

İnanın düşünüyorum fikirlerim sabit kalmıyor :) evlilik bir bahaneye sığınarak yapılacak bir şey değil :)

20 yaşında ne bu koca merakı kafayı mı yedin? Gez toz binlerce film izle kendi kütüphaneni oluşturup onlarca kitap oku. İnsanları tanı, kendini tanı, kişisel gelişimini tamamla ne bu evlenme hevesi? Çok mu meraklısın kv kp görümcesine dedikodusuna laf sokmalarına? O güzel sözleri söyleyen adama da inanma gerçi o da daha çocuk. Ergenlik yaşı günümüzde 25. Ailene sonuna kadar katılıyorum hatta üni bitmeden nişan işine bile girme. Emin ol çok çok pişman olursun

başka erkek kalmadığı için akrabamla sevgili değilim piyasada erkekten çok ne var diyorum :) son madde de fikrin neyse zikrin o tabi :)
O zaman neden ensest??
Hmm, gerçekten mi, kardeş kardeş evcilik oynamak için mi sevgili olup birbirni tanımak varken, günah olmasın diye 1 ay tanıdıgın adamla 20 yaşında evlilik kovalıyorsun?

O zaman neden ensest??
Hmm, gerçekten mi, kardeş kardeş evcilik oynamak için mi sevgili olup birbirni tanımak varken, günah olmasın diye 1 ay tanıdıgın adamla 20 yaşında evlilik kovalıyorsun?
Ensest derken? Kardeşim veya kuzenim değil bu insan. Kendinde misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…