Akraban?kardeş gibi kuzen gibi,fark yok?
Son yazdıklarıma yanıt alamadım zaten almayı da beklemiyorum.
Peygamberimiz kızını,kendi amcasının oğluyla evlendirmiş. Kılıf uydurulacak bir konu değil bu.Dini yorum yasak, bu nedenle bu konuya burada girmeyeceğim.benim bu konuda yorumum net,kendinize kılıf uydurmayın
canim ya 22 yasinda evlendim 8 ay sonra bosandim.daha hayatinin baharindasin.baharin da basindasin.okulunu bitir gez toz eglen parabi kazan sonra dusun bence ama karar senin tabi.Abartmayın. Umarım birine aşık olursunuz da anlarsınız beni.
Evet :) Pişmanlık çok yakın ama :) O yüzden üstünde durmayacağım bu konunun :)
O zaman yanlarında değildik,şartları ve gereklilikleri bilmiyoruz.Peygaberimizin dediğimi yap yaptığımı yapma diye bir sözü de vardı yanlış hatırlamıyorsam.Peygamberimiz kızını,kendi amcasının oğluyla evlendirmiş. Kılıf uydurulacak bir konu değil bu.
Ben kişisel olarak birçok yönden akraba evliliğini doğru bulmuyorum ama İslamiyette helaldir ve asla ensest değildir.
Şu büyüklük yapma, abla moduna girme triplerinden nefret ederim aslında ama canım benim, o kadar toysunuz ki. O kadar belli ki yazdıklarınızdan.Anne kuzusu değilim dedi ama annesi o ne istese yapmış hep arkasında durmuş bu güne kadar. Yani çok bağlı annesine. Kötü bir şey değil bence annesi iyi biri şükür ki
Universiteyi bitirip prof olmamiza gerek yok. Universite okumamiz sart da degil. Konu sahibinin bir meslegi ,bir isi olsaydi evlenme demezdik belki de. Atiyorum kadin terzi olmustur,bir isyeri vardir,ya da liseyi bitirmis memur olmustur kimse evlenme demez. Elinde bir zanaati olsun kendi ayaklari uzerinde dursun yeterli. Prof olmasa da olur.Tabiki iyi tanıyamazsan pişman da olabilirsin bu karardan. Ama sadece 20 yaşında evlenen mi pişman 30 yaşındaki değil mi? Anlayamadığım evlenmeyin diyenlerin hepsi üniversite bitirip prof falan mı oldu? :) Ne yaşayacağınız size ve kaderinize bağlı. Kendinize ve evleneceğiniz kişiye güveniyorsanız evlenmelisiniz. Bu işler beni yorar, okulu bırakırım diyorsan da okulunu bitirmeyi bekle. Çünkü erkeğin mesleğe ihtiyacı olduğu kadar kadının da mesleğe ihtiyacı var. Bu durumu sen kendi içinde çözebilirsin aslında. Olumlu yönlerini bir tarafa, olumsuz yönlerini bir tarafa yaz. Hangisi ağır basıyorsa onu seç.
Universiteyi bitirip prof olmamiza gerek yok. Universite okumamiz sart da degil. Konu sahibinin bir meslegi ,bir isi olsaydi evlenme demezdik belki de. Atiyorum kadin terzi olmustur,bir isyeri vardir,ya da liseyi bitirmis memur olmustur kimse evlenme demez. Elinde bir zanaati olsun kendi ayaklari uzerinde dursun yeterli. Prof olmasa da olur.
Su anda yaptigimiz meslegi,parasi ve isi olmayan bir universite ogrencisine evlenme demek. Cok da garip bir durum degil yani bu yaptigimiz. Ne deseydik? Okulu birak kocaya kac mi deseydik?
Bak canım ben 23 yaşında evlendim. Evlendigimde bir evin yükü omuzlarimdaydi. Yani tecrübeydim ev işi, temizlik, ekonomi.. Ama düşündüğüm gibi olmadı çok zorlandım. Gerçekten kolay değil. Sadece siz evlenseniz tamam fakat evliliğiniz içinde bir sürü kişi olacak. Düşünceni anlıyorum çok mantıklı da bir de gerçekler var.Beni tanıyanlar, hatta annem bile " şimdi versem evlenir " diyor. O olgunluğun olduğunu söylüyorlar ama okulu bırakmamdan korkuyor herkes.
Sart olmasa da bir gereklilik. Evlenir evlenmez okul bitmeyecek cunku,ya o arada bir anlasmazlik olursa nolacak? Bosanma durumu olursa nolacak? Allahin isi,tutun ki kocasi öldü. Konu sahibi neyine guvenecek de hayatini devam ettirecek? Olmaz diye bir sey yok hayatta her turlu olumsuzluk da biz insanlar icin. Her duruma hazirlikli olup evlenmek cok daha iyi. Herkes kendini kurtaracak cunku esini degilEvlenmek için okulu bırakmanız gerekmiyor. Öyle bir şart yok yani.
Eşinin, kayınvalidesinin vs nikahtan sonra okumasına mani olmayacağına garantör olmanız ne güzel.Evlenmek için okulu bırakmanız gerekmiyor. Öyle bir şart yok yani.
Universiteyi bitirip prof olmamiza gerek yok. Universite okumamiz sart da degil. Konu sahibinin bir meslegi ,bir isi olsaydi evlenme demezdik belki de. Atiyorum kadin terzi olmustur,bir isyeri vardir,ya da liseyi bitirmis memur olmustur kimse evlenme demez. Elinde bir zanaati olsun kendi ayaklari uzerinde dursun yeterli. Prof olmasa da olur.
Su anda yaptigimiz meslegi,parasi ve isi olmayan bir universite ogrencisine evlenme demek. Cok da garip bir durum degil yani bu yaptigimiz. Ne deseydik? Okulu birak kocaya kac mi deseydik?
Eşinin, kayınvalidesinin vs nikahtan sonra okumasına mani olmayacağına garantör olmanız ne güzel.
Biz maalesef o kadar kesin konuşamıyoruz.
Iste bir universite ogrencisinin meslek edinmesi once okulu bitirmesine bagli. Okulla evlilik bir arada yurur ama bu yaslarda aciliyeti yok evliligin. Cok insan taniyorum 30lu yaslarda doktora yapan,yuksek lisans yapan,dil ogrenen ve evli coluk cocuk sahibi. Onlar yapabilir ama 20 yasindaki kadin yapamaz. Asksa ask,kimse asik olma demiyor,inandigi dine gore gunah islememek icin sevgili olmak istemiyor olabilir,o zaman sevgili bulmayacak. Opusup koklasmak,el ele tutusmak ve sevismek icin evlenilmez. Anlamsiz otesi.Ben de kendisine meslek edinmesini önerdim. Kendine güvenmiyorsa okulunu bitirmeden zaten evlenmesin böyle de yazdım. Demek istediğim evlilik ve okul bir arada yürüyor doğru insanı bulduktan sonra. Yanlış insanı 30’da da bulsan 40’ta da bulsan pişmanlık pişmanlıktır.
Genç yaşta evlenenlerin birçok hissi yıpranmakla kalmayıp paramparça oluyor. Rica ederim dinin arkasına saklanmayın. Çok pişman olursunuz. Okulunuzu bir ay tanıdığınız bir için bırakmak akıllıca bir davranış değil. Nişanlanın beklerse sizi. Beklemezse kendi bilir. Evlenmek için uzuuun bir ömür var önünüzde. Okulunuza kariyerinize odaklanın.Bunlar için engel olmuyor ki bana ama :) acelemin tek sebebi aramızdaki güzel hisleri günahla yıpratmamak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?