- 25 Ekim 2021
- 193
- 45
- Konu Sahibi Petunyaaa00
Merhaba anneler 2 yaşında bir oğlum var 2 yaş 2 aylık tam olarak . Öncelikle çocuğum çok hareketli hiç yerinde durmuyor oturmuyor sinirli bir şey olmadı mı ağlıyor. Kelimeleri var hemen hemen tüm nesneleri biliyor mesela gösterince bu ne deyince söylüyor kulaklarını tutma alışkanlığı var son zamanda ismini söyleyince bakıyor ilk de olmasada bakıyor sürekli benle oynamak istiyor yanlız kalmayı sevmiyor sürekli gezmek istiyor yabancıları ayırt etmiyor misal ben yanında olmasam başkası ile gider başkasının arkasından da ağlıyor.bu beni üzüyor yani herkesle konuşayım hasır neşir olayım diyor bazen tek tük sık olmasa da etrafında dönüyor..uyku problemi yok saatinde uyuyor. Oyuncakların dan çok çabuk sıkılıyor benle beraber oynamak istiyor .yemek yeme problemi pek yok hepsini yer ellerini üstünü pislendi mi nefret ediyor hoşuna gitmiyor. Bebek gördü mü bebek diyor çocuk gördü çocuk diyor.nene anne biliyor. Bazen altını pisledi mi pisledim diyor.. sürekli yerinde durmuyor beni dinlemiyor otur diyorum anlamyor koşturmaca genel olarak farklı şeyler dikkatini çekiyor hayvanların çoğunu biliyor..su ister ayakkabısını ister gideceğinde vs.. masal dinlemeyi sever.. istedigi şeyi dile getirir bazı şeyleri misal süt elma vs şeyleri isterse söyler cümle olarak anne düştü anne bak atti vs gibi... Bir şeyleri atıyor eşyaları vurma diyorum atıyor.. korktuğu zaman korkuyorum diyor heyecanlı bir şey olunca seviniyor sevindirici bir şey olunca misal kek vereceğim aaa kek diye seviniyor sizce normal mi?? Kafami karıştıran yabancı seçmiyor