2.çocuk düşüncesi fikir verir misiniz ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Xxudy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar Merhaba
33 yaşındayım, eşim 43 yaşında bir oğlumuz oldu. 7 senenin sonunda. Annemi çok erken yaşta kaybettim. 2 kardeşiz kardeşim başka ülkede yaşıyor. Aramızda bir yaş var kardeşimle…
Hamilelik süreci doğum süreci derken, çok zorlandım çünkü kimsem yoktu, ne bir kardeş ne anne ne baba…halende zorlugu yaşıyorum eşimin ailesi çok kalabalık. Çok bağlılar.
Bende eşiminde benimde yaşım geçmeden bir tane daha cocugumuz olsun istiyorum,
Oğlum 1 yaşına girecek, hazır evdeyken yapayım beraber büyüsünler diyorım
Sonra bebeğim çok küçük diyorum. Ama tek bildiğim daha çok kardeş olmak isterdim.
İlk gebeliğimde amniyosentez olmak durumda kaldım.
O dakika eşimin ailesi kardeşleri eşime üzülüyorlardı bebeğe birsey olursa eşim ne yaparmış.
Beni düşünmediler hani bu kız içeri girecek karnından su alınacak diye, orda bile yalnızdım. Kayınvalidem evet 9 ay yattım 9 ay baktı, hakkını inkar edemem.
Ama bende oğlumun bir desteği olsun. Bize birsey olursa bir kardeşi olsun çok istiyorum.
Ama ne zaman olmalı kafam çok karışık.
Bu konuda fikirleriniz nelerdir.

Negatif etkilemek istemem ama maddi imkanımda var- eşimde yardımcı ama asla ikinciyi istemezdim.

Psikolojim altüst oldu.

Arkadaşlar Merhaba
33 yaşındayım, eşim 43 yaşında bir oğlumuz oldu. 7 senenin sonunda. Annemi çok erken yaşta kaybettim. 2 kardeşiz kardeşim başka ülkede yaşıyor. Aramızda bir yaş var kardeşimle…
Hamilelik süreci doğum süreci derken, çok zorlandım çünkü kimsem yoktu, ne bir kardeş ne anne ne baba…halende zorlugu yaşıyorum eşimin ailesi çok kalabalık. Çok bağlılar.
Bende eşiminde benimde yaşım geçmeden bir tane daha cocugumuz olsun istiyorum,
Oğlum 1 yaşına girecek, hazır evdeyken yapayım beraber büyüsünler diyorım
Sonra bebeğim çok küçük diyorum. Ama tek bildiğim daha çok kardeş olmak isterdim.
İlk gebeliğimde amniyosentez olmak durumda kaldım.
O dakika eşimin ailesi kardeşleri eşime üzülüyorlardı bebeğe birsey olursa eşim ne yaparmış.
Beni düşünmediler hani bu kız içeri girecek karnından su alınacak diye, orda bile yalnızdım. Kayınvalidem evet 9 ay yattım 9 ay baktı, hakkını inkar edemem.
Ama bende oğlumun bir desteği olsun. Bize birsey olursa bir kardeşi olsun çok istiyorum.
Ama ne zaman olmalı kafam çok karışık.
Bu konuda fikirleriniz nelerdir.
araları bu kadar yakınken kendi adıma bana zor geliyor. belki 1-2 sene daha bekleyebilirsiniz. ben kendi adıma iki küçücük bebeğe yetemezdim. yaşınız henüz çok değil.

ya bu ikinci çocuk fikrine herkes şiddetle karşı çıkıyor ama bence her çocuğun kardeşi olmalı. bence hazır evdeyken psikolojinizde hazırsa yapın derim. kendinizde tek çocuk gibiymişsiniz. zorlukların farkındasınız. hayırlı olmadıktan sonra 1 i de aynı 10 uda o ayrı bi konu. bence ikinci çocuk olmalı
bende ikinciye hamileyim çok şükür kızım 2,5 yaşında. kardeşi doğduğunda 3 olacak. e yaşımda 35

ya bu ikinci çocuk fikrine herkes şiddetle karşı çıkıyor ama bence her çocuğun kardeşi olmalı. bence hazır evdeyken psikolojinizde hazırsa yapın derim. kendinizde tek çocuk gibiymişsiniz. zorlukların farkındasınız. hayırlı olmadıktan sonra 1 i de aynı 10 uda o ayrı bi konu. bence ikinci çocuk olmalı
bende ikinciye hamileyim çok şükür kızım 2,5 yaşında. kardeşi doğduğunda 3 olacak. e yaşımda 35
Ya maşallah zor oluyor mu şuan, bende diyorım bir kaç aya hamile kalsam oğlum 2 yaşında olacak. Belki hayırsız kardeş olurlar bilemem ama ya çok iyi kardeşte olurlara birbirlerine destek. Ben çok çektim yalnızlıktan çok

araları bu kadar yakınken kendi adıma bana zor geliyor. belki 1-2 sene daha bekleyebilirsiniz. ben kendi adıma iki küçücük bebeğe yetemezdim. yaşınız henüz çok değil.
Eşimin yaşı 43 ama birazda düşündürüyor hazır evdeyim bebeğimde küçük en azından diyorum bir tane daha olur beraber büyürler tam rahata çıktığımda ikiside büyümüş olur rahat ederim

Negatif etkilemek istemem ama maddi imkanımda var- eşimde yardımcı ama asla ikinciyi istemezdim.

Psikolojim altüst oldu.
Ama işte ben sanırım psikolojik çok etkilenmem neden, çünkü yalnızlıktan çok çektim herseyde tek olmaktan kimsemin olmamasından.

Ya maşallah zor oluyor mu şuan, bende diyorım bir kaç aya hamile kalsam oğlum 2 yaşında olacak. Belki hayırsız kardeş olurlar bilemem ama ya çok iyi kardeşte olurlara birbirlerine destek. Ben çok çektim yalnızlıktan çok
şuanlık bi zorluk çekmedim açıkçası. doğduğunda nasıl olur bilmiyorum ama illaki olacak
kardeşler arası kötü - iyi olur bilemeyiz ama ileride aynı dili konuşacakları birisi olsun istedim ben. eşimle ne kadar aynı kafada olsakta abimle oturduğumuzda çocukluğumuzu , ailemizi, akrabalarımızı konuşabilmenin yeri başka.
yalnızlık gerçekten çok zor

Amaaan bir sorun bakalim kac ksiinin kardesi, kardes yapalim derken hayal ettiklerimizi karsiliyor. Cokta lazim degil bosverin. Tam cocuk buyumus yeniden besik basina doneceksiniz falan. Hem allah vermis saglikla cok sukur 2. De ayni sekilde saglikli olur mu bilemeyiz hicbirimiz. Iyi dusunun. Yalniz kaldiginizi belirtmissiniz.. 2 minik cocukla yalniz zor. Hakkini vereyim edeyim diyene kadar tek cocugun egitimi, sosyallesmesi gezmesi bile heleki yenidoganla, lohusalikta falan hem o ilgiye muhtac ufaga yazik, hak ettigi ilgiden mahrum kalir hemde yenidogana da haksizlik. Yani ikiside tam zamanli ilgiye ihtiyaci varken ikiside onu alamaz bu kadar yakin yas ile. Haksizlik olur cocuklara. Yinede siz bilirsiniz tabi.

şuanlık bi zorluk çekmedim açıkçası. doğduğunda nasıl olur bilmiyorum ama illaki olacak
kardeşler arası kötü - iyi olur bilemeyiz ama ileride aynı dili konuşacakları birisi olsun istedim ben. eşimle ne kadar aynı kafada olsakta abimle oturduğumuzda çocukluğumuzu , ailemizi, akrabalarımızı konuşabilmenin yeri başka.
yalnızlık gerçekten çok zor
Oğlum ek gıda da zor yiyor beni o zorluyor sadece, yoksa ciddi anlamda kafayı kurcalıyor bir kardeşi daha olsun düşüncesi

Amaaan bir sorun bakalim kac ksiinin kardesi, kardes yapalim derken hayal ettiklerimizi karsiliyor. Cokta lazim degil bosverin. Tam cocuk buyumus yeniden besik basina doneceksiniz falan. Hem allah vermis saglikla cok sukur 2. De ayni sekilde saglikli olur mu bilemeyiz hicbirimiz. Iyi dusunun. Yalniz kaldiginizi belirtmissiniz.. 2 minik cocukla yalniz zor. Hakkini vereyim edeyim diyene kadar tek cocugun egitimi, sosyallesmesi gezmesi bile heleki yenidoganla, lohusalikta falan hem o ilgiye muhtac ufaga yazik, hak ettigi ilgiden mahrum kalir hemde yenidogana da haksizlik. Yani ikiside tam zamanli ilgiye ihtiyaci varken ikiside onu alamaz bu kadar yakin yas ile. Haksizlik olur cocuklara. Yinede siz bilirsiniz tabi.
Haklısınız gerçekten, ama ilerde benim gibi ya kardeşim olsaydı der mi düşüncesi beni üzüyor. Çünkü eşim 3 karde diğer kardeşlerimin 3 er tane var acaba ilerde onlara özenir mi ? Beni suçlar mı diye düşünüyorum. Mesela benim eşimin kardeşleri öyle değil aşırı bağlılar birbirlerine her zorlukta, her iyi günde beraberler, beraber iş yaparlar.
Bu düşünceler beni düşündürüyor eşimde güzel bir baba sorumluluk sahbini destekçi bilmiyorum yani,
Sizlerin fikirleri çok kıymetli

Ben 3 tane üst üste doğurdum zor mu çok zor ama iyi ki yapmışım. Büyük oğlum (7) kardeşlerini alıyor kucağına “size kurban olurum abilerinin canları” diyip seviyor. Onlarla oynuyor zıplıyor. Büyük okuldayken küçükler birbirleriyle oynuyorlar. Öyle güzel ki. Ben çok mutluyum iyi ki yaptım. Eğer istiyorsanız yapın derim. Belki 2.hamileliğiniz daha kolay olacak

Haklısınız gerçekten, ama ilerde benim gibi ya kardeşim olsaydı der mi düşüncesi beni üzüyor. Çünkü eşim 3 karde diğer kardeşlerimin 3 er tane var acaba ilerde onlara özenir mi ? Beni suçlar mı diye düşünüyorum. Mesela benim eşimin kardeşleri öyle değil aşırı bağlılar birbirlerine her zorlukta, her iyi günde beraberler, beraber iş yaparlar.
Bu düşünceler beni düşündürüyor eşimde güzel bir baba sorumluluk sahbini destekçi bilmiyorum yani,
Bizler de kardeşlerimizle çok bağlıyız. O yüzden çocuğumu kardeşsiz bırakmak istemedim. Zaten aileden öğreniyor çocuk sevgiyi de nefreti de.

Merhaba benim kızım şuan 6 yasinda seneye 1 inci sınıfa başlayacak inşallah yaş 38 ikinciye hazırlanıyoruz kızım geçen 3.4gun önce anne bebek var sende dedi durdu gecikmede olunca bende ihtimal vermedim testler ile öğrendik.Yolda şimdi hayırlısı ile. Bakalım 😍

Ben 3 tane üst üste doğurdum zor mu çok zor ama iyi ki yapmışım. Büyük oğlum (7) kardeşlerini alıyor kucağına “size kurban olurum abilerinin canları” diyip seviyor. Onlarla oynuyor zıplıyor. Büyük okuldayken küçükler birbirleriyle oynuyorlar. Öyle güzel ki. Ben çok mutluyum iyi ki yaptım. Eğer istiyorsanız yapın derim. Belki 2.hamileliğiniz daha kolay olacak
İçimi aydınlattınız aralarında kaç yaş var acaba ?
Şöyle düşünüyorum evet zor olacak ama geçecek.
Oğlum 2 yaşına gelecek bebek olduğunda bebek tam bir yaşında oğlum olacak.
Yani rahat ettiğim bir dönem elbet olacak diyorum.
Sizin kaç yaş araları acaba cinsiyetleri neler

Hamilelikte 9 ay yattım hiç kalkmadan.
Bebeğimin kalbinde karıncık kısmında büyük delik saptadılar, sendrom olabilir dediler fetal DNA yaptırmama rağmen.
Amniyosentez oldum.
Doğumda bebeğim sıkıştı, kordon vardı boynunda.
3 gün küvezde kaldı kalbine baktılar.
Bebeğim 2 aylıktı çaydanlık verildi üstüme inanılmaz bir derecede gögsülerim bacaklarım yandı.
Bır buçuk ay önce ayağım kırıldı.
Oğlum 8 aylıkken anjiyo oldu delik kapandı.
Hersey içimde ukte kaldı
Herseyden ziyade Cook yalnızım canımdan can olmasını istiyorum bir tane daha.
Cinsiyet hiçççç önemli değil benim için ama bir tane daha evladım olsun istiyorum.
Yorgunluga uykusuzluğa razıyım ben 😭😭😭😭😭😭
Çok geçmiş olsun, sizinki kadar olmasa da nispeten zor bi hamilelik bayaa zor bir doğum ve sonrası geçirdim cesaret edemiyorum ama sizin cesaretinize hayran kaldım.

Tabiki oyle.. ama onemli olan hazir olmaniz ve surecin her anlamda saglikli ilerlemesi. Yani evet herkes cok iyi anlastigi her seyde desteklestigi kardesleri olmasini ister, oyle olur mu belli olmaz.. ileriside belli olmaz. Elimizde olan tek sey su an icin ne yapacagimizi tercih etmek. Siz tercihlerinizi tamamen istekle ve mutlulukla yaptiginiz surece her sey hallolur. Ama sirf mecbur hissetmekse, hani cocugum tek kalmasin diyeyse derdiniz, buna dayanarakta karar vermeyin bence. Olursa da saglikla, mutlulukla olsun insallah. Her seyin saglikli, mutlu oldugunuz yolu neyse o olsun.

31 yaşımda oğlumu, 33 yaşımda kızımı doğurdum. Araları 22 ay, çalışan bir anneyim. Şu an kızım 7, oğlum 9 yaşında olacak yakında. Şöyle bir geriye dönüp baktığımda iyi ki diyorum iki taneler. Tek çocuk olsa daha çok zorlanırdım gibi geliyor.

Ama burda ikinci çocuk motivasyonunuzu iyi değerlendirmek lazım. Kalabalık aile seviyor olabilirsiniz ama oğlunuza kardeş, kendinize yoldaş misyonuyla bir hayat getirmemelisiniz dünyaya. Hiç bir bebek böyle bir yükle büyümemeli bence.
Ya da ilk gebeliğiniz ve lohusalığınızı temize çekmek, içinizdeki ukdeleri tamamlamak için bu yola girmemelisiniz. İki çocuk gerçekten tek çocuğa benzemez.

3 sene eşim olacak 46 yaşında, aslında en güzeli 3 yaş eşim ve benim yaşlarımız beni tedirgin oluyor, zaten evdeyim acaba yapsam beraber büyüseler mi diyorum.
Bence yapın ikisi bir arada büyür gider. İlerde birbirlerine yoldaş olurlar inşallah 🙏🏽

Evet çok doğru bir yorum olmuş elbette oğluma kardeş ama yalnızlığa bir can daha…bana anne diyen bir kaç çocuk.
Oğlum tam tüp bebeğe başlayacağım an oldu. Kendimden biliyorum annemin hastane dönemleri çok çektim.
Yarın öbür gün hastalık var sağlık çocuklarım sırt sırta versin isterim.
Benimde belki tedavi olmam gerekecek 2.cocuk için Onuda bilmiyorum, inanın kafam çok karışık.
Diyorum oğlumda küçük beraber büyür giderler insallah.
Çok kardeşiz. Eşim çok kardeş ve birimizden birine birşey olsa kenetleniriz. Kardeş olmak güzel şey. Hep olumsuz örnekler var evet ama birbirine çok bağlı ailelerde var. İlerde büyüyüp karşılıklı kahve içtiğinizde, size sarılıp sen dünyanın en muhteşem annesisin dediğinde çektiğiniz zorluklara değecek belki . İstiyorsanız neden olmasın. Maddi imkanlarınız yeterli ve eğitimleri için bir sorun görmüyorsanız Allah kolaylıkla nasip etsin. Belki bu da tedavisiz olur. Fakat bir doktorla görüşün ilk çocuğunuzda olan rahatsızlıkların diğer çocuğunuzda olma ihtimalini araştırın belki yatkınlık vs vardır. Böyle olsa bile teknoloji çok gelişti . İyi düşünün iyi olsun inşallah.

Eşimin yaşı 43 ama birazda düşündürüyor hazır evdeyim bebeğimde küçük en azından diyorum bir tane daha olur beraber büyürler tam rahata çıktığımda ikiside büyümüş olur rahat ederim
Eşiniz için 43-45 pek fark etmez gibi geldi, ama en iyi siz değerlendirirsiniz elbette.

Back