• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşa uygun çocuk odası fikirleri?

Merhaba sevgili anneler. İkinci bebişimizin doğmasına az kaldı ve biz 3 yaşındaki oğlum için oda yapmak istiyoruz. Şu an bizim aramızda yatıyor öncesinde park yatağı vardı pek yatmayı sevmiyor diye kaldırdık birkaç ay önce. Tabii kardeşi doğunca o yatacak. Bir sifonyerimiz var 4 çekmeceli ama artık kaldırmıyor giysilerini. Kardeşiyle kıyafetleri için dolap, kendisi için de bir Montessorlü yatak alacağız. Var mı öneriniz? Kaç kapaklı dolap iki çocuğa yeter? Montessorlü yatağı kaç yaşa kadar kullanabiliriz vs? Bir çocuk mobilyacısına baktım şöyle bir liste çıkardım fiyatlar normal mi anlamadım da. Yorumlarınızı bekliyorum hiç vaktimiz kalmadı.
Merhaba, hayırlısı olsun yeni bebişiniz sağlıkla kucağınıza alın🙏 ben iki ay önce doğum yaptım ve bebeğime Montessori tarzı bi oda aldım. Geceleri bizim de aramızda yatıyor ama gündüz odasında,kendi yatağında uyutuyorum. Yatak çok büyük olduğu için biz de rahatça yanına uzanabiliyoruz. Seçtiğim model bence liseye kadar çok rahat kullanılır. O yüzden büyüyen beşik tercih etmedim. Ayrıca altına yavru yatak da oluyor. Bebişiniz biyüdüğünde ikisi de aynı odada rahatça kalabilirler🌸 bu arada fiyatları da sormuşsunuz. Maalesef normal değil, gerçekten her şey aşırı pahalı. Ucuzlar elbet var ama resmen kimyasal boya kokuyor. Ben de çok dolaştım oda takımı için. Karyolası yatağı şifonyeri yavru karyolası 3 kapılı dolabı bana yaklaşık 50 bine mal olmuştu.

Herhangi bir mağazaya gidip o 3 kapılı, eni dar boyu kısa dolaplara bakın, içlerine bakın, "hangi rafa ne yerleştirirsem sığar, neyi nereye tıkmak zorunda kalırım, bebeğin zıbınları ile çocuğun alt üst eşofman takımlarını üstüste koymak durumunda kalır mıyız, ucuz kıyafet bulup da alırsam evde nereye sokuştururum?" diye kafanızda plan yapın.

Bezleri,ıslak mendili,alt açma örtüsü, mama önlüğü vs. şifonyerin 2 çekmecesine koydunuz diyelim..
1çekmeceye de pişik kremi,bilmem ne kremi, bebek yağı, tırnak makasları, pamuk, tarak, toka, ıvır zıvır. Kaldı elinizde 1 tane boş çekmece :)

Planlı giderseniz daha kolay olur. Acilen dolap lazım diye işinize yaramayan bir şey almayın, yazık paranıza..
Haklısınız. Ben evlenirken bile koltuk takımını, yatağı hep bazalı aldım ki etrafta dağınıklık olmasın, dolapların üstü eşya hurç olmasın. Oğlumun sifonyer ağzına kadar doldu şimdiden zaten. Büyük ve tek bir şey alacağım. Sonradan tekrar dolap alırsak bu sefer birbiriyle uyumsuz çok sayıda mobilya görüntüsü olacak. Teşekkür ederim yorum için ❤️

Merhaba, hayırlısı olsun yeni bebişiniz sağlıkla kucağınıza alın🙏 ben iki ay önce doğum yaptım ve bebeğime Montessori tarzı bi oda aldım. Geceleri bizim de aramızda yatıyor ama gündüz odasında,kendi yatağında uyutuyorum. Yatak çok büyük olduğu için biz de rahatça yanına uzanabiliyoruz. Seçtiğim model bence liseye kadar çok rahat kullanılır. O yüzden büyüyen beşik tercih etmedim. Ayrıca altına yavru yatak da oluyor. Bebişiniz biyüdüğünde ikisi de aynı odada rahatça kalabilirler🌸 bu arada fiyatları da sormuşsunuz. Maalesef normal değil, gerçekten her şey aşırı pahalı. Ucuzlar elbet var ama resmen kimyasal boya kokuyor. Ben de çok dolaştım oda takımı için. Karyolası yatağı şifonyeri yavru karyolası 3 kapılı dolabı bana yaklaşık 50 bine mal olmuştu.
Teşekkür ederim. Sizin de bebişiniz hayırlı olsun 🥰 yavru yataklı olanlar az yer kaplıyor ama bence misafir için uygun da ikinci çocuk için uygun değil gibi. Büyüyen yatak ben de istemedim çünkü büyüdüğü her dönem için ayrı yatak içi almak masraflı olacaktı zaten çok mantıksız. Dolap yatak ve karyola için aradık mağazada 25 bine indiririz dediler bize uygun şu durumda ama daha da araştıracağız. gerçekten çok pahalı her şey.

Haklısınız. Ben evlenirken bile koltuk takımını, yatağı hep bazalı aldım ki etrafta dağınıklık olmasın, dolapların üstü eşya hurç olmasın. Oğlumun sifonyer ağzına kadar doldu şimdiden zaten. Büyük ve tek bir şey alacağım. Sonradan tekrar dolap alırsak bu sefer birbiriyle uyumsuz çok sayıda mobilya görüntüsü olacak. Teşekkür ederim yorum için ❤️

Büyük tek bir dolap alın diye o yüzden söyledim. Ben de hiç dağınıklık sevmiyorum, göz yoruyor çünkü. Tek renk düz bir şey bulursanız süper olur, ilerde odaya başka bir dolap, çalışma masası vs. alınca gözünüze de batmaz hem.

Büyük tek bir dolap alın diye o yüzden söyledim. Ben de hiç dağınıklık sevmiyorum, göz yoruyor çünkü. Tek renk düz bir şey bulursanız süper olur, ilerde odaya başka bir dolap, çalışma masası vs. alınca gözünüze de batmaz hem.
Evet kesinlikle. Umarım bulabilirim yarın😊

Back
X