• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki çocuğu evde yalnız bırakmak

Acaba siz “bu soğukta dişarı mı çıktınız?”gibi bir tepki verdiyseniz sizden çekinip öyle demiş olabilir mi? Özrü kabahatinden büyük denir tabi o zaman ama düşünmeden öyle söylemiş de olabilir..

Sessiz kalmayin nasil bu kadar sabirli oluyorsunuz anneler? Sabrinizi cocugunuza kullanin, munasebetsiz insanlarla bosa harcamayin sabrinizi

2 buçuk yaşında kızım var çalışmıyorum kızımı büyütmek için ara verdim kayınvalidem de bize yakın oturuyor. Her zaman yağmur çamur demem çocuğumu yanımda götürürüm kayınvalideyi çağırmam. Aramız zaten pek samimi değildir. ( uzun sorunlu bir geçmişimiz var . Onları yaptıklarını anlatsam neler neler. Neyse bu konuları geçelim ) yani anlayacağınız ona pek minnet etmem . Yakınımızın hastalığı sebebiyle hastaneye gitmemiz gerekti hastane ortamı çocuğu götürmeyelim dedi eşim. Tamam hoş yemeğini yedirdim kendisi geldi en fazla 2 saate döndük. Geldim kızım ne yaptıklarını anlatmaya başladı. Mutfakta lokma poşeti gördüm tabi şaşırdım çünkü lokmayı alt sokakta döküyorlardı. Bu soğukta herhalde çocuğu çıkarttı dedim ki bunu sorun etmezdim Sımsıkı giyinmiş çıkmış derim. Anne lokma nereden geldi dedim ? Ben aldım kızı evde bıraktım beni camda bekledi bana baktı dedi. Eşim bile ne evde yalnız mı bıraktın anne dedi? Birşey olmadı bekledi o beni diyor. Hiç cevap vermedim yüzüm düştü Bir süre konuşmadım ama hanımlar ya ne kadar sakin olursa olsun bir çocuk bu ya düşer ya kısar kapıyı açabilir nasıl ya sana emanet o nasıl yalnız bırakabilirsin ? Yanlış mı düşünüyorum. Eşim ben onunla konuşurum dedi ama bu sondu kendi kızıma bakmaya heves çalışayım diye bekliyor ve ben ona bırakmıyorum bu olaydan sonrada bırakmam artık
Kv nize , ustunu giydirip yaninda goturseydin ,bu yasta cocuk evde tek birakilir mi deseydiniz.Bir daha kesinlikle guvenip birakmayin.19 aylik kizimi bir dakika yalnız birakmaya gelmiyor.Siz de bilirsiniz, en tehlikeli zamanlari ne yapacaklari belli olmuyor.

2 buçuk yaşında kızım var çalışmıyorum kızımı büyütmek için ara verdim kayınvalidem de bize yakın oturuyor. Her zaman yağmur çamur demem çocuğumu yanımda götürürüm kayınvalideyi çağırmam. Aramız zaten pek samimi değildir. ( uzun sorunlu bir geçmişimiz var . Onları yaptıklarını anlatsam neler neler. Neyse bu konuları geçelim ) yani anlayacağınız ona pek minnet etmem . Yakınımızın hastalığı sebebiyle hastaneye gitmemiz gerekti hastane ortamı çocuğu götürmeyelim dedi eşim. Tamam hoş yemeğini yedirdim kendisi geldi en fazla 2 saate döndük. Geldim kızım ne yaptıklarını anlatmaya başladı. Mutfakta lokma poşeti gördüm tabi şaşırdım çünkü lokmayı alt sokakta döküyorlardı. Bu soğukta herhalde çocuğu çıkarttı dedim ki bunu sorun etmezdim Sımsıkı giyinmiş çıkmış derim. Anne lokma nereden geldi dedim ? Ben aldım kızı evde bıraktım beni camda bekledi bana baktı dedi. Eşim bile ne evde yalnız mı bıraktın anne dedi? Birşey olmadı bekledi o beni diyor. Hiç cevap vermedim yüzüm düştü Bir süre konuşmadım ama hanımlar ya ne kadar sakin olursa olsun bir çocuk bu ya düşer ya kısar kapıyı açabilir nasıl ya sana emanet o nasıl yalnız bırakabilirsin ? Yanlış mı düşünüyorum. Eşim ben onunla konuşurum dedi ama bu sondu kendi kızıma bakmaya heves çalışayım diye bekliyor ve ben ona bırakmıyorum bu olaydan sonrada bırakmam artık
Çok haklısın kafayı sıyırmış sakın bir daha emanet etmeyin! Lokmadan da geri kalamamış hayret birşey ya kırk yolun başında bir çocuk emanet ediyorsun o da koşa koşa lokma alıcam diye çatlıyor hey allahım

Ben kizimi kv ye hayatta birakmam.uc yasina girecek oraya gittigimizde bile odada tek birakmiyorum ki okadar rahat bir kadin malesef.sende birakma sakin.cok guvendigin biri deyilse katiyyen birakma ya gotur yada sende gitme.iki saniye gozunu ayirman bile ne kazalara sebep olur Allah korusun.sonra senin canin yanar kimseye bisey olmaz Rabbim korusun meleklerimizi.kv den coooookkk sorumsuz bosver bisey deme ama ona birakma.iyi kv yok hepsi ayni benimki de dahil..

Benim kv eşimi uyurken bırakıp pazara gidermiş, ne cahillik yapmışım diye kendine kızar arada.

Benim oglum 7 aylik sadece donebildigi halde her yere vuruyo kafasini bi oda oteye birakip gitmiyorum resmen buyuk risk cok sinirlendim sende hc tartisma olan oldu zaten bidaha yapmam desede cocugunu birakmazsn boyle birime cocuk 2 dk ligina emanet edilmez

Giydirecekti montunu,alacaktı çocuğu kucağına gidip alıp geleceklerdi.Ya da lokmasızlıktan da geberse çocuğu bırakıp gitmeyecekti.Sen çok sabırlısın.Çok sert bir tepkiyi haketmiş aslında.Bir daha asla bırakma çocuğunu.

ben olsam ortalığı ayağa kaldırırdım çok şükür ki yavrunuz sağlıklı rabbim korusun

Bir de camın önünde bekledi bana baktı demis.
Cam bir de pencere Allah korumuş

Benim kayınvalide kendi 2 çocuğunu evde yalnız bırakıp komşusuyla alışverişe gitmiş bir kadın.
Birde 5 yaşındaki oğluna tv açıp abur cubur yığdım önüne diğeri 1,5 yaşında uyutup çıktım diye gülerek anlatır. Geldiğimde ikiside elinde çubuk tv karşısındaydı diye hala kahkaha atar. Böyle vicdansız insanlar var malesef.

Ben kızımı evde bırakıp, oğlumu servisten almaya bile gitmeyen bir anneyim. Oğlumu servisten almak için 20 dk önce hazırlanmaya başlıyoruz.

Gerçekten böyle insanlara çocuğu bırak, hayvan bile emanet edilmez.

Kesinlikle kayinvalidene birakma.isini birak ama yine de birakma evladini boyle galesiz bi kadina.

Birsey olmaz diyerek kac tane cocuk CAN verdi kayinvalidenize bunu bi zahmet anlatin .. Yada anlatmayin haberleri acin. Hergun boyle haberler duyuyoruz. Allah korumus. Bugun olmasaa yarin olur bir daha boyle bir sorumsuzluk yapacaksa baktirmayin sizde mumkunse biryere gitmeyin. Benim icim sizliyor hergun evde yanliz kalan cocuklarin olumlerinden :-(

Cocuk gelisimci olarak sokla okudum. Ne demek lokma icin? Pess.. helede 2 yasinda en yaramaz oldugu yaslar.. rabbim hidayet versin. Cocuk gelisimcilerin en korktugu yastir 2... :)

Lokma krizi mi tutmuş yemese ölürmüymüş pesss! Sakın bur saha emanet etmeyin, hastane ortamından kapacağı hastalık evde yalnızken başına gelecek kazadan daha kötü olamaz.

Back