[sıze="2"]bugün zayiflama kitabi aldim kendime :lepi:
Aslinda dogruyu söylemek gerekirse cokdan beri almadim, dergi falan aliyorum normalde, ama kitab aldigim uzun zaman oldu.
"basariyla zayiflama" kitabin ismi ve bugün kitapcida karistirken icinde bilmedigim seyleri kesfettim ve onun icin aldim.
Aslinda zayiflamak hakkinda herseyi biliyorum gibime geliyordu, eeee son üc sene böyle kilolarla ugrasinca, ama demek insan hep yeni birseyler ögrenebiliyormus. Daha baslangictayim ve kitab cok kalin, ama mesela ilk sayfalarda bile ilgimi birsey cekti:
Ortalama her insan 1 kg 400 g yemek yiyormus günde. Zayif veya sisman olsun, fark etmiyormus. Tek fark, zayiflarin bu miktarda daha az yag bulunan gidalari secmeleri ve sismanlarin daha cok yag iceren seyleri.
Eher bir kadin 80 kg dan az tartiyorsa 30 g yag yiyecekmis günde, hergün bes yukari bes asagi belki. 80 kg dan fazlaysa 40 g mis. Böyle yapinca kilo veriyormusun.
Eher ~60 g aliyorsan kilonu koruyormusun, daha fazlasinda yavas yavas veya hizli hizli kilo aliyormusun miktarina göre : )
hatirliyorumki ama bir dergide bir kadindan okumustum, kadin sabah kalkip mutfak tartisina 1,5 kg mazeme dolduruyordu:
Sebze sogan gibi mesela, meyve, yohurt, ne isterse, bazen bir parca cikolatada, ama genelde yagsi az olan seyler. Sonra onlari tartidan cikartip tüm gün boyunca sadece onlari yiyordu, pisiriyordu falan ama ekstra birsey katmiyordu yani pisirirken suyla, buharda yagda bir tatli kasigi zeytinyagla. ılginc gelmisti bana, demekki mantikliymis aslinda :1rolleyes:[/sıze]