Silviş ben elma tipiyim evet ama şu aralar daha çok karpuz sayılırım:)
Memeler aldı başını gitti süt hesabı. Zaten daha loğusayım gbek 45 cm önden gidiyor. Ama önceden de hep göbeğim vardı be kızım benim..
kızlar günaydın,
sabah peynir 2 dilim ekmek
ara
1 karperkilo veren megi ,moon ve silviş sanırım kutlarım silvişinki gecen haftaki ama eminim o vermiştir.
teşekkürler singingciğim, kaldı 1 kg cukkk en fazla 2 hafta içinde onu vermeliyim,ay sonu tatile çıkmayı planlıyorumda :))
2.TAKIM **111.Etap
singing kettle (72.3 /72.3/0/0.0% )
EN-FUR-TU (72.2 /73.1/-1.1/-1.52%)
Silviya( 78.2/77.7/0.5/0.63 )
megilara (65.7/65.5/0.2/0.30)
moonserose0 (55.6/55,00/0,6/1,08% )
l.i.i.y (60.5/60.1/0.4/0.66% )
nalansu09 (75.4 /75.4/0.0/0.00
cihannara(79.9 /79.6/0.3/0.37)
yaneka (67.2/67.2/0.0/0.00 )
meyram (88.0 /87.7/0.299/0.333)
2.TAKIM TOPLAM KİLO(715.0/713.6/1.39/0.19)
geçmişi okuyordum cnm çok özür diliyorum..mafoldumben dün öğlen ark gittim akşam gelecektim ama salmadı şimdi geldim kızları duş aldırdım 2günün yorgunluğu ile hemen sızdılar hesapta yoktu o yüzden yazamadım ama şimdi tok karna hatta homini gırtlağa diyleim 67.3 çıktım sabaha düşün ne olur sanırım vermişim enaz 500 gr sabah farkeder nasıl uygun olursa nalansucum sana bırakıyorum tekrar özür çok çokk öpt
:roflol::roflol::roflol:
silvia sürecek takımdan bizi edepsizligimiz yüzünden ama ..singing kurtarır zaar bizi ..
Kızlar merhaba,
Çok çok yazamıyorum ama 3 gündür LEslie yenge ile dağ taş yürüyorum :) Eşim bu sabah "se kilo mu verdin ?" dedi.." yok canım " desem de gizli gizli çok sevindim. Hakkaten kadın gıcık mıcık ama terletiyor bayaaa..Bir de ben bu kilo ile yapamam sanıyordum ama ilk defasından itibaren 4 mil yürüyorum zorlanmadan. Özetle indiremeyenlere(!) tavsiye edilir.
Süt de verdiğim için boğazımdan fazla kesmiyorum, Spora daha çok yüklenmeye karar verdim. Bir de biyerde okudum, hafatada 1 kg'den fazla verirsek bebeğe de kilo vermenin toksinleri geçiormuş ..
Özetle ben günde 11 porsiyon ekmek türevi, 6 porsiyon et veya baklagil eşdeğeri, 3 porsiyon sebze ve 3 porsiyon meyve ile 2-3 süt türevi yemeye gayret ediyorum. Genelde bu menüde et ve sebze biraz eksik kalıyor ve ekmek türevleri biraz şişiyor. Toplam 2200 kcal 'i geçmemeye de dikkat ediyorum.
Yani her gün ne yediğimi yazamasam bile aşağı yukarı bunu yiyorum :)
leah canım ben anlamadım bu porsiyonları nasıl yani 11 porsiyon ekmek türevi ..6 porsiyon et türevi ..bunların hepsini bir gündemi tüketiyon ..hakkaten anlayamadım ben ya ..
leahcığım bende anlamadım yaa bunlar günlük mü haftalık mı tüketimin acaba,günlükse çok fecii çünkü .nalancığım ben her zaman edepsiz değilim böyle kırk yılda bir yaparsak silviş bişey demez heralde çok çok güler :))
hay ALLAH yaa bende nalan ibi anlamışım leahcığım şimdi seni daha iyi anlıyorum :)) yediklerin benim gibi biri için çok fazla ama nalanın dediği gibi emzirdiğin için normal olabilir.besbekar olduğum için bu konularda hiç bilgim yok şekerim
ya kızlar nersiniz be anacım ..en fur tu sen nerdesin kıı uyanamadınmı hala ..uyanda 101 de sana bi 400 daha atim...leslie teyzenin 2 milii yaptım şimdi ..arkadaşlad ben size şu üstlerinde turkuaz tişörtler varya hani işte o partı yapmanızı öneririm .ha bide sakın koşarken su içmeye kalkmayın ..zira nefesiniz kesilebilir ..tecrübeyle sabittir canlarım ..
Kızlar porsiyonlar şöyledir:
Ekmek türevi deyince mesela, yarım su bardağı pişmiş makarna veya 1 kaşık pilav veya 1 dilim ekmek.
Et veya baklagil deyince 1 kaşık baklagil veya bir orta boy köfte (yani 6 porsiyon yaklaşık 200 gr ete tekabül eder)
Süt türevi 1 kk peynir veya 1 su bardağı süt/yoğurt
Böyle işte. Yani toplarsanız günde şöyle bir menü çıkar:
Kahvaltı 2 dilim ekmek salatalık +1 kk peynir 1 bardak süt
Ara 1 meyve + 3 grissini
Öğlen 6 köfte + salata + 1 kase yoğurt + 2 kaşık pilav + 2 dilim ekmek
Ara meyve + 1 bardak süt + 3 grissini
Akşam: 1 kase çorba+ 2 tabak(toplam 8 kaşık) sebze yemeği + 2 dilim ekmek + 1 kase yoğurt
Yani öyle çok bişey değil di mi? Porsiyon yazınca siz ne sandınız ki?
eyvah moon basıldık kızzz...ama töbe billah ben görmedim böle bişey ya acaba arkadaşta kaldıgım zamanmıydıki ..kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile
ben gördüm inceledim de şekerim ama leah ın yazdığından bişey anlamamıştım cidden saf anıma denk geldi heralde kaydirigubbakcemile3
ya evet bende hep kalorisini hesaplıyom az önce bi dilim karpuz yuvarladım hemen bakıyom işte 100 gramı 18 cal acaba bi dilim kaç gram felan ..evet silviş acaba bendede kalori hastalıgımı başladı yoksa ..amanınn eşim duymasın valla zaten gıcık oluyo diyet yapmama..kızlar bi yandan evrak yazıyom sabahtan beri bi yandanda takımdan çıkasım gelmiyor ..bi yardım edenim yokki kolum koptu yazmaktan ya ..
sen yine yazıyorsun sadece ben bir yandan sipariş alıyor,hazırlatıyor,fatura kesiyor,sipariş veriyor,rapor yazıyor ve kkya laf yetiştiriyorum.ne olacak bizim halimiz böyle acep ....
Kızlar bu sitede on-line olarak sağlıklı beslenme için kaçar porsiyon yemeniz gerektiği hesaplanıyor Mesela ben emzirme girince benimkiler bunlar çıkıyor. ama spor yaparak eksiltiyorsunuz. Aynı sitede pekçok beslenme bilgisi mevcut.
MyPyramid.gov - United States Department of Agriculture - Home