- 1 Mart 2007
- 6.009
- 12.278
- 37
-
- Konu Sahibi siyahvebeyaz
Hani okul için telafiler yapılacaktı yaz dönemi için.. Yazık değil mi bu çocukların hepsine.. Eğitimin kalitesizliği, sınıfların aşırı kalabalık oluşu bunlar için artık ses çıkarmak lazım!!Keske bu cocuklar icin 1. Sınıf tekrari yaptirilsaymis..
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlan Yönetmeliği Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığının 20.07.2011 tarih ve 577 sayılı 2011/40 nolu Genelgesi, İlköğretim Genel Müdürlüğünün 03.01.2011 tarih ve 021 sayılı yazısı, 18.03.2011 tarih ve 3645 sayılı yazısı ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 10.12.2012 tarih ve 210394 sayılı yazılarında "öğrenci kayıt işlemleri ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-okul sistemi üzerinden yapılır. Kayıt işlemi sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez. Şubelerin oluşturulmasında öğrencilerin başarı durumlarına göre özel sınıf oluşturulmaması Anayasamız ve İnsan Hakları açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur.
Böyle bir yönetmelik varken idare nasıl seviye sınıfı oluşturabilir?
Ailesinin ilgilenmediği düşük seviyeli öprencilere harcanan emek ve vakit, ailesinin ilgilendiği anlatılanı evde çalışıp hemen öğrenen öğrencilere harcanan emek ve vakitle aynı değil. Siz alır mıydınız ilk grubu?Çok ilginç bir soru gerçekten. Kötü sınıf diye bir şey yok burada. Uzaktan eğitimden verim alamamış bir grup öğrenci. Öğretmen zaten şu an sizin kötü diye nitelendirdiğiniz uzaktan eğitimde geri kalmış öğrencileri yetiştirmeye konsantre olmuş. Yaptığı şey çok farklı olmayacak yani.
Ailesinin ilgilenmediği düşük seviyeli öprencilere harcanan emek ve vakit, ailesinin ilgilendiği anlatılanı evde çalışıp hemen öğrenen öğrencilere harcanan emek ve vakitle aynı değil. Siz alır mıydınız ilk grubu?
Size katılıyorum bu sorunu öğretmen ya da idare değil sistem çözer. Cimere konuyla ilgili şikayet yazılabilir ama öğretmeni suçlayan dilden değil de pandemi ve uzaktan eğitimin getirdiği eksiklerle ilgili.. Her veli bu şekilde üzerine düşerse belki bir şeyler olur ama şu aşamada çoğu öğretmen telafiyi seçecektir. Çünkü bu öğrenciler hiçbir şey bilmiyor. Sıkıntı burada biraz daha büyük sınıf olsalar işleri daha kolay olacaktıBu işler gönüllülükle olmaz ki kura çekilir bir şey yapılır birkaç ayılığına zaten. O öğrenciler belli ki ilgisiz zaten hep eksik kalacak sürekli onların üzerine düşmeye gerek yok.
Bu arada şu an öğretmenin bulduğu yol kendinde en doğru yol.
Ama yöneticiler daha iyi bir çözüm bulmalı.
Çocuk içinde tekrar olmuş olur...Siz kendinize göre haklısınız ama öğretmen de haklı. Sınıfta okuma yazma bilmeyen bir kesim var ve sayiları az değil. Siz sokakta oynadilar diyorsunuz ama evinde tablet ve bilgisayar olmadigi icin uzaktan egitime katılamayan hatta annesi okuma yazma bilmeyen (annesi bilmezse cocuga nasil ögretecek) ogrenciler de vardir. bu ögrencileri gormezden gelemez ogretmen. evinde tablet olmaması annesinin egitim seviyesinin dusuk olması o cocugun sucu degil cüknkü.
Size şunu söyleyeyim emekleriniz hicbir zaman boşa gitmez. kendi cocuğunuzla ilgilenmeniz evde onu calistirmaniz uzun vadede cocugunuza cok buyuk yarar sağlayacaktır.
Ben bu şekilde olup sınıf atlamıştım uzun yıllar önce. Siz de soruşturun kanunen oluyorsa kullanın bu hakkınızıÖnce konuya hakim olmanız için genel durumu yazacağım. Oturduğum yer de veliler pek de eğitim odaklı yaşamıyorlar haliyle bu çocuklara da yansıyor. Okul da bölgemizin iç açıcı okullarından değil malesef. Sırf eğitim için taşınmak istedim. Olmadı, olamadı.
Oğlum ikinci sınıfa geçti. Daha birinci sınıf olmadan okuma yazmayı öğretmiştim. Pandemide evde eğitimle çocuğumu ikinci sınıfa hazırladım. Geçen yıl biliyorsunuz evde eğitimle bitti.
Oğlum tam 2. Sınıf kalifiye de bir çocuk. İki basamaklı hatta üç basamakli rakamları üçe dörde vs bölmeyi biliyor. Toplama, çarpma, çıkarma vs matematikte çok iyi.
Okuması da güzel. Yani on üzerinden sekiz diyebilirim
Gelelim asıl derde. Sınıfta matematik de öğretmen rakam öğretiyor. 1,2,3,,,,,100. gibi.
Türkçe de al el elle....
Watsapdan sordum, hocam bunlar birinci sınıf konuları. O da sınıfta okuma yazma bilmeyen 10 kişi var haliyle bir iki ay böyle devam edicez dediAma bu iki ayda çözülecek birşey değil. Geçen sene ki öğretmenimizin dilinde tüy bitmişti. Çocukları çalıştırın diye. Veliler hiç iplemiyordu.
Peki benim oğlumun suçu ne?
Geçen sene mahallenin çocukları pandemi demeden akşama kadar dışarda oynarken, biz oğlumla evde ders çalışıyorduk.
Ben oğlum heba olsun istemiyorum. Bu senesi de böyle mi geçecek? Neden başkalarının derdini oğlum çekmek zorunda.
Malesef okul da degisemiyorum. Adres bir tek burayı tutuyor. Ne yapicam bilmiyorum.
Canım çok ama çok sıkkın.
Ben evde ikinci sınıf dersleri yaptırıyorum. Yardımcı kitaplarım var. Ben evde zit kelime vs öğretirken okulda al, elbu nasıl iş.
Ne yapicam bu yıl bilmiyorum. İçimi dokeyim dedim. Çünkü sinirimi atamiyorum.
Aslında müdür sanki olöası gerektiği gibiymişbenim küçük 5 e başladı bu sene okulun ilk günü kendi şubesini kendi seçti kurayla.
okul müdürü görmeye alışık olmadığımız türden biri bana şube değişikliği için sakın gelmeyin dedi araya kimseyi sokmayın sizinde tanıdıklarınız var benimde var. bu zamana kadar şube değişikliği yapmadım yapmayacağım kimse yaptırtamaz dedi.
Peki bende sorarim size bir ogretmen olarak 2. Sinif müfredattida oyle aman aman farkli seyler degil masallah çocuğunuz öğrenmiş sizinde desteginizle peki sinifta bu kadar ogrenemeyen varsa ogretmen ne yapsin onlari aileleriniz bir sene boyunca gezmiş sizi çalıştırmamis bende sizi bu sekilde bırakacağım ogrenen bir kac arkadasiniza gore mi ders isleyecegim desin sonra bu sekilde devam etsin okuma yazma bilmeden 4. Siniftan mezun olsun .boylesi daha mi adil sizce o çocukların günahı ne haksizlik derken luffen biraz adil olalimSorun da bu. İki ayda okuma yazma öğrenmeye cekler ki. İki aya okeyim zaten. Sorun sonrası. Bir eğitim dönemi geçti üstüne 3 ay tatil. Veliler hiç çalıştırmamis ki. Öğretmen; çocuk daha harfi bilmiyor diyor. Size sorarım iki ayda ogrenebilecekler mi? Öğrenmeden ikinci senenin müfredatına geçilecek mi? Nasıl olacak.
Hanimefendiye gore adil olan bu.haksizliltan bahsediyor ama asil haksizligi kendi yapiyorÖyleyse bütün 2.sınıflar tekrar 1.sınıfı okusun .2.sınıfta 3-5 kişiyle ders yapılsın. Ne de olsa her şey okuma yazmadan ibaret. Çocuk okuyamadı diye hadi sen bir 1.sınıfı tekrar et de aklın başına gelsin diyelim
Öyle olsa tüm 2.sınıflar 1.sınıf olmalı
Öğrencinizin sınıfını değiştirin madem.Müdür değiştirmek zorunda.Keşke öyle olsa ama birkaç sınıf var ki tüm öğrenciler okuma yazmayı sökmüş. Bravo onlara.
Sizin durumunuzda olan birkaç Veli toplanıp okul idaresiyle görüşseniz sınıflar değişse diğer sınıflarda da durum aynıdır yani okuma yazma bilmeyenleri bir sınıfta 2. Sınıf seviyesinde olanlar başka bir sınıfta gibi hem öğretmen de rahatlar böyleceÖnce konuya hakim olmanız için genel durumu yazacağım. Oturduğum yer de veliler pek de eğitim odaklı yaşamıyorlar haliyle bu çocuklara da yansıyor. Okul da bölgemizin iç açıcı okullarından değil malesef. Sırf eğitim için taşınmak istedim. Olmadı, olamadı.
Oğlum ikinci sınıfa geçti. Daha birinci sınıf olmadan okuma yazmayı öğretmiştim. Pandemide evde eğitimle çocuğumu ikinci sınıfa hazırladım. Geçen yıl biliyorsunuz evde eğitimle bitti.
Oğlum tam 2. Sınıf kalifiye de bir çocuk. İki basamaklı hatta üç basamakli rakamları üçe dörde vs bölmeyi biliyor. Toplama, çarpma, çıkarma vs matematikte çok iyi.
Gelelim asıl derde. Sınıfta matematik de öğretmen rakam öğretiyor. 1,2,3,,,,,100. gibi.
Türkçe de al el elle....
Watsapdan sordum, hocam bunlar birinci sınıf konuları. O da sınıfta okuma yazma bilmeyen 10 kişi var haliyle bir iki ay böyle devam edicez dediAma bu iki ayda çözülecek birşey değil. Geçen sene ki öğretmenimizin dilinde tüy bitmişti. Çocukları çalıştırın diye. Veliler hiç iplemiyordu.
Geçen sene mahallenin çocukları pandemi demeden akşama kadar dışarda oynarken, biz oğlumla evde ders çalışıyorduk.
Ben oğlum heba olsun istemiyorum. Bu senesi de böyle mi geçecek? Neden başkalarının derdini oğlum çekmek zorunda.
Malesef okul da degisemiyorum. Adres bir tek burayı tutuyor. Ne yapicam bilmiyorum.
Ben evde ikinci sınıf dersleri yaptırıyorum. Yardımcı kitaplarım var. Ben evde zit kelime vs öğretirken okulda al, elbu nasıl iş.
OKuma yazma öğrenememiş çocukları sınıf tekrarına bırakmaları lazımdı. İki ay bıyunca birinci sınıf konularını anlatmak diğer çocukların hakkına girmek oluyor. Hem de iki ayda nasıl öğrenicek o çocuklar onlara da haksızlık bence.Önce konuya hakim olmanız için genel durumu yazacağım. Oturduğum yer de veliler pek de eğitim odaklı yaşamıyorlar haliyle bu çocuklara da yansıyor. Okul da bölgemizin iç açıcı okullarından değil malesef. Sırf eğitim için taşınmak istedim. Olmadı, olamadı.
Türkçe de al el elle....
Hani okul için telafiler yapılacaktı yaz dönemi için.. Yazık değil mi bu çocukların hepsine.. Eğitimin kalitesizliği, sınıfların aşırı kalabalık oluşu bunlar için artık ses çıkarmak lazım!!