2. Sınıf ama (tekrar 1. Sınıf)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bilmiyordum öyle bir yönetmelik olduğunu. Eğitimci değilim okullardan uzak kalalı yıllar oldu. ama ben de zaten seviyeye göre sınıf ayırmanın doğru olmadığını düşünüyorum zaten. Öğrencileri iyi kötü diye ayrıştırmak mantıklı değil. Ama olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Geçici olarak yapılabilir diye düşünüyorum.
Ya da başka bir telafi yöntemi düşünülmeli.
Ortada çift taraflı bir mağduriyet var.
Uzaktan eğitimden verim alamamış öğrenci bir yanda, sorumluluklarını yerine getirmiş diğer yanda.
İki tarafa da yazık.

Ailesinin ilgilenmediği düşük seviyeli öprencilere harcanan emek ve vakit, ailesinin ilgilendiği anlatılanı evde çalışıp hemen öğrenen öğrencilere harcanan emek ve vakitle aynı değil. Siz alır mıydınız ilk grubu?

Bu işler gönüllülükle olmaz ki kura çekilir bir şey yapılır birkaç ayılığına zaten. O öğrenciler belli ki ilgisiz zaten hep eksik kalacak sürekli onların üzerine düşmeye gerek yok.
Bu arada şu an öğretmenin bulduğu yol kendinde en doğru yol.
Ama yöneticiler daha iyi bir çözüm bulmalı.

Siz kendinize göre haklısınız ama öğretmen de haklı. Sınıfta okuma yazma bilmeyen bir kesim var ve sayiları az değil. Siz sokakta oynadilar diyorsunuz ama evinde tablet ve bilgisayar olmadigi icin uzaktan egitime katılamayan hatta annesi okuma yazma bilmeyen (annesi bilmezse cocuga nasil ögretecek) ogrenciler de vardir. bu ögrencileri gormezden gelemez ogretmen. evinde tablet olmaması annesinin egitim seviyesinin dusuk olması o cocugun sucu degil cüknkü.

Size şunu söyleyeyim emekleriniz hicbir zaman boşa gitmez. kendi cocuğunuzla ilgilenmeniz evde onu calistirmaniz uzun vadede cocugunuza cok buyuk yarar sağlayacaktır.

Size katılıyorum bu sorunu öğretmen ya da idare değil sistem çözer. Cimere konuyla ilgili şikayet yazılabilir ama öğretmeni suçlayan dilden değil de pandemi ve uzaktan eğitimin getirdiği eksiklerle ilgili.. Her veli bu şekilde üzerine düşerse belki bir şeyler olur ama şu aşamada çoğu öğretmen telafiyi seçecektir. Çünkü bu öğrenciler hiçbir şey bilmiyor. Sıkıntı burada biraz daha büyük sınıf olsalar işleri daha kolay olacaktı

Bir kaç ay bu şekilde bi toparlama süreci olacaktır. Her veli bilinçli olmayabiliyor veya her çocuk aynı şekilde öğrenemiyor. Ama öğretmen önünde oturan öğrenci için en iyisini düşünmek durumunda. En fazla iki ay sürecektir uyum süreci. Kolay bir süreçten çıkılmadı. Her gün online ders verdiler ama fiziksel bazı şartların oluşmaması hariç( anne baba işte, çocuklarda İnternet olmaması vs...) bir de bazı çocuklar öğretmenin gözünü görmeden oturup algılayamadı. Telafi süreci bitecek, sınıf bir dengeye gelecek. Normal bir süreçten geçmedik, geçemiyoruz. Çocuğunuza bu duygu ve düşüncelerinizi yansıtmayın(yanında konuşmayın) ki okula, arkadaşlarına ve öğretmenine karşı ön yargısı oluşmasın.

Siz anne gibi annesiniz. Diğerlerinin annesi pandemide çocuklarını sokağa salıp ilgilenmediği için haliyle sizin çocuk da aynı seviyede olmadığı çocuklarla beraber harcanıyor.

Çocuk içinde tekrar olmuş olur...

Ben bu şekilde olup sınıf atlamıştım uzun yıllar önce. Siz de soruşturun kanunen oluyorsa kullanın bu hakkınızı

Aslında müdür sanki olöası gerektiği gibiymiş

Peki bende sorarim size bir ogretmen olarak 2. Sinif müfredattida oyle aman aman farkli seyler degil masallah çocuğunuz öğrenmiş sizinde desteginizle peki sinifta bu kadar ogrenemeyen varsa ogretmen ne yapsin onlari aileleriniz bir sene boyunca gezmiş sizi çalıştırmamis bende sizi bu sekilde bırakacağım ogrenen bir kac arkadasiniza gore mi ders isleyecegim desin sonra bu sekilde devam etsin okuma yazma bilmeden 4. Siniftan mezun olsun .boylesi daha mi adil sizce o çocukların günahı ne haksizlik derken luffen biraz adil olalim

Hanimefendiye gore adil olan bu.haksizliltan bahsediyor ama asil haksizligi kendi yapiyor

Keşke öyle olsa ama birkaç sınıf var ki tüm öğrenciler okuma yazmayı sökmüş. Bravo onlara.
Öğrencinizin sınıfını değiştirin madem.Müdür değiştirmek zorunda.
Kendinizi yiyip bitireceğinize durumu güzelce izah edin.O iyi sınıflardan birinin öğretmeni ile görüşün durumu anlatın öğretmen tamam derse müdür karşı çıkmaz çocuğun sınıfını kolayca değişirsiniz.

Sizin durumunuzda olan birkaç Veli toplanıp okul idaresiyle görüşseniz sınıflar değişse diğer sınıflarda da durum aynıdır yani okuma yazma bilmeyenleri bir sınıfta 2. Sınıf seviyesinde olanlar başka bir sınıfta gibi hem öğretmen de rahatlar böylece

Bunlarin yasanacagi o kdr belliydiki
Ogretmen hakli, hic bir cocuk anne babasinin sucunu cekmemeli. Iclerinde maddi imkansizliklar ile katilamayanlarda olmustur, net ve tablet temin edemeyen o kdr cok cocuk vardiki.
Sizde biraz yavaslamis olursunuz, iyi birsey gibi gozuksede erken okuma yazma ogrenmesi tavsiye edilmez diye biliyorum. Bolbol kitap okusun, bu gunler gececek. Herkes uyum saglayacak
Dua edelim kisa dogru yine kapanmasin. O zmn bir nesli yakmis mahvetmis oluruz.

Gecen sene doğru düzgün yüz yüze eğitim yapılmadı. Canli derslere de düzenli tam katılım olmadı. Öğretmen eksiği olan öğrencileri de belli bir seviyeye getirip 2.sınıf konularına başlayacaktır. Sınıfta 10 tane okuma yazma bilmeyen öğrenci varken bir üst seviyeye geçememiştir. Mutlaka bir planlaması vardır.

Burdaki asıl sıkıntı şu. Okuma yazma bilmeyen öğrenciler nasıl 2.sınıfa geçirilmiş? Benim görev yaptığım okulda okuma yazma bilmeyen tüm öğrenciler velilerin de isteğiyle sınıf tekrarına kaldı. Ama 10 tane çocuğun öğrenememesi de gerçekten inanılmaz. Velilere evde ilgilenmek zor gelmiştir yoksa çocuğun zihinsel ya da ruhsal bir sıkıntısı yoksa okuma yazma öğrenememesi mümkün değil.

OKuma yazma öğrenememiş çocukları sınıf tekrarına bırakmaları lazımdı. İki ay bıyunca birinci sınıf konularını anlatmak diğer çocukların hakkına girmek oluyor. Hem de iki ayda nasıl öğrenicek o çocuklar onlara da haksızlık bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…