- 23 Ekim 2018
- 15.094
- 34.333
-
- Konu Sahibi siyahvebeyaz
Pandemiden dolayı sınıf tekrarı vermedi milli eğitim.Bence öğretmen hata yapmış.bu çocuklar okuma yazma bilmiyorsa tekrar 1. Sınıf okumalı..veli istemiyorsa 3-5 öğrenci için okuma yazma anlatilmamali.2.sınıf konularına devam edilmeli...onlar için okuldan sonra etkinlik yapılabilir.
Sınıfın çoğu okuma yazma bilmese öğretmen mecbur bu şekilde ilerliyor derdim. Ama 17 çocuğun okuma yazmayı bildiği sınıfta tekrardan topluca harf öğretimi konusuna başlanmamalı.Düşük seviyeli öğrencilerle ilgilenirken, diğer öğrencilere de onları sıkmayacak onların seviyesine uygun etkinlikler vermeli. Yoksa çocuk sıkılır, bu sefer davranış problemleri ile uğraşmak zorunda kalır öğretmen
Ebayi dinleyen var,canlı derse katılan var...neden herkes bir alt sınıftan başlasın. .ayrıca mesele sadece okuma yazma değil ki..bu çocuklar büyük ihtimal rakamları bilmiyor.ritmik sayamiyor. ..toplama,çıkarma bilmiyor...peki o zaman derslere katılan çocukların hakkı ne olacak?ben koca yaz kızımı çalıştırdım...birazda veliler sorumluluk alsın..Öyleyse bütün 2.sınıflar tekrar 1.sınıfı okusun .2.sınıfta 3-5 kişiyle ders yapılsın. Ne de olsa her şey okuma yazmadan ibaret. Çocuk okuyamadı diye hadi sen bir 1.sınıfı tekrar et de aklın başına gelsin diyelim
Öyle olsa tüm 2.sınıflar 1.sınıf olmalı
Zaten pandemiden dolayi veriyorlar..gecen yil gazete,tv duyurdu..eski haberlere bakinPandemiden dolayı sınıf tekrarı vermedi milli eğitim.
Belki de sadece ilk 1-2 haftayı kendince telafi haftaları olarak belirlemiş olabilir. Yoksa aynen dediğiniz gibi yapmalıSınıfın çoğu okuma yazma bilmese öğretmen mecbur bu şekilde ilerliyor derdim. Ama 17 çocuğun okuma yazmayı bildiği sınıfta tekrardan topluca harf öğretimi konusuna başlanmamalı.
Okuma - yazma bilmeyenlere ayrı çalışma, bilenlere ayrı çalışmalar verilebir.
Ben oğlumu geçen sene başından itibaren uzaktan eğitime sokmadım çünkü heyecanı gitsin istemedim zaten yaşında küçüktü o yüzden veli isteğine bağlı sınıf tekrarı yaptırıyorum. Yani veli isteseydi sınıf tekrarı yaptırırdı.İlkokulda sınıf tekrarı yok ve emin olun 3 5 öğrenciden fazlası şu an bu sorunu yaşıyor. Öğretmenlere suç aramak yerine biraz da sisteme suç arasanız keşke!
O zaman bir üst sınıf için talepte bulunun sınav yapsınlar. Zira geçen senenin 2. Sınıfları da geri kaldığı için sizin isteğinizi büyük ölçüde karşılar sınıf atlaması.Çocukların suçu yok ki. Velilerin suçu var. Öğretmen watsap da çalıştırın okutun dedikçe umursamadilar. Şimdi öğretmen diyor ki çocuklar harfleri bile bilmiyor.
Mahallede çocuklar sabahtan akşama kadar oynar evlerine gitmezdi. Bense oğlumla evde dersteydim. E o zaman benim oğlum adına da empati yapın.
Aynen sınıf tekrarı yapılabiliyor, eşimin yeğeni de hiç öğrenemedi okuma yazma geçen yıl. Sınıf tekrarı yapıyor bu yıl.Ben oğlumu geçen sene başından itibaren uzaktan eğitime sokmadım çünkü heyecanı gitsin istemedim zaten yaşında küçüktü o yüzden veli isteğine bağlı sınıf tekrarı yaptırıyorum. Yani veli isteseydi sınıf tekrarı yaptırırdı.
Tmm iste konu tekrarı olacak ve olmali.Zaten pandemiden dolayi veriyorlar..gecen yil gazete,tv duyurdu..eski haberlere bakin
Tek suçlu veliler değil bence hâlâ asi olmayıp vaka sayılarını yükseltenlerde düğünleri asker eglencelerini cenazele törenlerini serbest bırakıp en ufak vaka artışında okul kapatmayı düşünenlerde okuma yazma öğretmen velinin değil ogretmenin goreviÖnce konuya hakim olmanız için genel durumu yazacağım. Oturduğum yer de veliler pek de eğitim odaklı yaşamıyorlar haliyle bu çocuklara da yansıyor. Okul da bölgemizin iç açıcı okullarından değil malesef. Sırf eğitim için taşınmak istedim. Olmadı, olamadı.
Oğlum ikinci sınıfa geçti. Daha birinci sınıf olmadan okuma yazmayı öğretmiştim. Pandemide evde eğitimle çocuğumu ikinci sınıfa hazırladım. Geçen yıl biliyorsunuz evde eğitimle bitti.
Oğlum tam 2. Sınıf kalifiye de bir çocuk. İki basamaklı hatta üç basamakli rakamları üçe dörde vs bölmeyi biliyor. Toplama, çarpma, çıkarma vs matematikte çok iyi.
Okuması da güzel. Yani on üzerinden sekiz diyebilirim
Gelelim asıl derde. Sınıfta matematik de öğretmen rakam öğretiyor. 1,2,3,,,,,100. gibi.
Türkçe de al el elle....
Watsapdan sordum, hocam bunlar birinci sınıf konuları. O da sınıfta okuma yazma bilmeyen 10 kişi var haliyle bir iki ay böyle devam edicez dediAma bu iki ayda çözülecek birşey değil. Geçen sene ki öğretmenimizin dilinde tüy bitmişti. Çocukları çalıştırın diye. Veliler hiç iplemiyordu.
Peki benim oğlumun suçu ne?
Geçen sene mahallenin çocukları pandemi demeden akşama kadar dışarda oynarken, biz oğlumla evde ders çalışıyorduk.
Ben oğlum heba olsun istemiyorum. Bu senesi de böyle mi geçecek? Neden başkalarının derdini oğlum çekmek zorunda.
Malesef okul da degisemiyorum. Adres bir tek burayı tutuyor. Ne yapicam bilmiyorum.
Canım çok ama çok sıkkın.
Ben evde ikinci sınıf dersleri yaptırıyorum. Yardımcı kitaplarım var. Ben evde zit kelime vs öğretirken okulda al, elbu nasıl iş.
Ne yapicam bu yıl bilmiyorum. İçimi dokeyim dedim. Çünkü sinirimi atamiyorum.
Peki hece kuramayanlar var iken 2. Sinif konularina nasil gecmesini bekliyorsunuz?Eğer okuma yazma bilmeseydi tekrar birinci sınıfa gönderirdim. Şuan bizim sınıfta iki harfi yan yana getirip hece kuramayanlar, hatta harfleri tanımayanlar var. Velileri birinci sınıfta ne yaptılar, üstüne 3 ayda yaz tatili! Hiç mi birşey göstermediler!!!!!!
Ben lüks birşey istemiyorum. Sadece ikinci sınıf dersleri görsünler istiyorum. Çok mu şey istiyorum.