2. Sınıf ama (tekrar 1. Sınıf)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düşük seviyeli öğrencilerle ilgilenirken, diğer öğrencilere de onları sıkmayacak onların seviyesine uygun etkinlikler vermeli. Yoksa çocuk sıkılır, bu sefer davranış problemleri ile uğraşmak zorunda kalır öğretmen

Müdürle konuşun. Herkesin okuma yazma bildiği ikinci sınıf mufredatin olduğu sınıfa aldırın.
Bence de adaletsizlik.
Ya da hiçbir şey yapılamayacaksa öğretmen sizin gibi çocuklara özel kazanım odevlendirme versin.
Aslında geride olan çocuğu desteklemek varsa ileride olan çocuğu da desteklemek gerekir yoksa korelir.
Ben de bu mantıkta olan öğretmen yüzünden aldım okuldan çocuğumu.
Çok ilerideydi özel durumu var.
Resmen herkes ortalama olsun diye uğraştığı gibi benim çocuğumu da aşağı indirmek için uğraştı.
Ona uygun program yapması gerekirken kaçtı hep bizden.
İmkan vardı aldım okuldan olmasa sınıfını değiştirirdim neden gerilesin.
Yani belki çocuğunuz diğerlerine göre üstün niye gerilesin yani.
Ama hiçbir şey yapamiyorsaniz da okula giderken çantasına ikinci sınıf kaynak kitabı verip onlar ders işlerken sen bunlari şunları çözersin diye gönderin okula.
Yapmadığını da öğretmenine sorsun o şekilde yürütun.
Maalesef her veli çocuğuyla ilgilenmedi öyle olunca çocuklar arasında uçurum var.

Bu kadar hirsli olmayin,iyi bir cocuk en kotu siniftada alacagini alir merak etmeyin,haa cocugunuzun ustun zekali oldugunu dusunuyorsaniz gidip rapor alin,o sekilde belki ozel dersler alabilmesini saglarsiniz.

Endisenizi anliyorum ama ogretmen de bunu keyfi yapmiyordur ve soyle bir durum var ki elindeki mufredati bitirmek zorunda sene sonuna kadar.Yani bu hep boyle gitmeyecek.
Su donem velilerin idareyi surekli sinif degistirmekle sıkıştırdığı bir donem ve idare bu konuda cok katı.Cumartesi gunu kahvalti yaparken esimi baska bir sinif velisi ariyor.Hocam sizin sinifa vermek istiyorum alir misiniz diye.Esim benlik bisey yok diyor ama idare cok net bu konuda dedi.Sizin icin nakil en iyisi cocugunuzun korelmemesi icin.

Kendi acinizdan haklisiniz ama cevre icin yaptiginiz betimlemeye bakiyorum. Annesi okuma yazma bilmeyen, 4 islem yapamayanlar vardir. Bu cocuklar ne yapsin?

Ögretmenden okumayi bilenler icin farkli etkinlik talep etseniz daha çözüm odakli yaklasmıs olursunuz.

Pandemiden dolayı sınıf tekrarı vermedi milli eğitim.

Sınıfın çoğu okuma yazma bilmese öğretmen mecbur bu şekilde ilerliyor derdim. Ama 17 çocuğun okuma yazmayı bildiği sınıfta tekrardan topluca harf öğretimi konusuna başlanmamalı.
Okuma - yazma bilmeyenlere ayrı çalışma, bilenlere ayrı çalışmalar verilebir.

Ebayi dinleyen var,canlı derse katılan var...neden herkes bir alt sınıftan başlasın. .ayrıca mesele sadece okuma yazma değil ki..bu çocuklar büyük ihtimal rakamları bilmiyor.ritmik sayamiyor. ..toplama,çıkarma bilmiyor...peki o zaman derslere katılan çocukların hakkı ne olacak?ben koca yaz kızımı çalıştırdım...birazda veliler sorumluluk alsın..
1.sınıfı tekrar et de aklın başına gelsin cumleniz, zaten siz ve sizin gibi düşünenlerin bakış acisini ne de güzel özetliyor..sizler bunu fayda yerine zarar olarak görüyorsunuz. .benim çocuğum aptal mi ki diğerleri 2 okurken o 1 okusun mantiginizin çocuğa faydası yok...

Belki de sadece ilk 1-2 haftayı kendince telafi haftaları olarak belirlemiş olabilir. Yoksa aynen dediğiniz gibi yapmalı

İlkokulda sınıf tekrarı yok ve emin olun 3 5 öğrenciden fazlası şu an bu sorunu yaşıyor. Öğretmenlere suç aramak yerine biraz da sisteme suç arasanız keşke!
Ben oğlumu geçen sene başından itibaren uzaktan eğitime sokmadım çünkü heyecanı gitsin istemedim zaten yaşında küçüktü o yüzden veli isteğine bağlı sınıf tekrarı yaptırıyorum. Yani veli isteseydi sınıf tekrarı yaptırırdı.

O zaman bir üst sınıf için talepte bulunun sınav yapsınlar. Zira geçen senenin 2. Sınıfları da geri kaldığı için sizin isteğinizi büyük ölçüde karşılar sınıf atlaması.

Aynen sınıf tekrarı yapılabiliyor, eşimin yeğeni de hiç öğrenemedi okuma yazma geçen yıl. Sınıf tekrarı yapıyor bu yıl.

Öğretmen geride olan öğrenciler için resim beden müzik vb dersleri kullanabilir
Bu süre gayette yeterli olur
Biz yarım dönemde okuma yazmayı çözdük uzaktan eğitimde olsa çok zor değil
Öğretmen veli birlikte yürümezse yapacak bişey yok malesef
Öğretmenin yaptığı gerçek bi haksızlık
Zaten okuma yazma kısmı evdeki çalışmayla çözülüyor
bu kadar merhametli yaklaşılmamalı
çalışmayan çocuğun geride kaldığını bilmesi gerekirdi

Bizim öğretmenimiz sadece 2 hafta genel tekrar yapacağım dedi . Hiç bilmeyenler için de okul çıkışı yarım saat tekrar ders yapıyormuş onlarla hiç de mecbur olmadığı halde. Keşke herkes dünyaya getirdiği çocuğun sorumluluğunu alsa.

Tek suçlu veliler değil bence hâlâ asi olmayıp vaka sayılarını yükseltenlerde düğünleri asker eglencelerini cenazele törenlerini serbest bırakıp en ufak vaka artışında okul kapatmayı düşünenlerde okuma yazma öğretmen velinin değil ogretmenin gorevi

Adreste gösterme ve okul degistirme imkani neden yok? Bizim burda yapanlar mevcut.Bir akraba,tanidik adresi ile.Sizin probleminizi o okul çözecek gibi durmuyor.Artı cocugunuz da epey ileri maşallah.Benim kizim da ikinci sınıf.Bizim okul velileri de biraz gamsiz.Ama ögretmenimiz ikinci sınıf mufredatiyla devam ediyor.İkı kisi okuyamayan cocugunu aldı.Burda o cocuklari ikinci sinifa gönderen veli de hatalı.Bir de coklarmış.Al -eli bilmeyen cocugu var sorsan ikinci sınıf der umarsizca.

Peki hece kuramayanlar var iken 2. Sinif konularina nasil gecmesini bekliyorsunuz?
O cocuklari goz ardi edip bir tek sizin cocugunuza mi ders versin?
Onlarin aileleri ilgilenmedi diye bu cocuklar bor koseye mi atılsın?
Nerden biliyorsun hem ikinci sınıf konusuda islemedigini belki ikisini birarada goturmeye calisiyordur ya da daha 1 hafta oldu okullar acilali once bu cocuklari bir sure ilerletip 3 hafta sonra baslayacaktir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…