2. Sınıf ama (tekrar 1. Sınıf)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O 10 çocuğun suçu ne hiç bilemeden 2 ye geçmişler . Biraz empati yapın sizin çocuğunuzda aynı durumda olabilirdi . O zaman ne diyecektiniz çocuğum bir şey bilmiyor ama 2. Sınıfta ne yapacam . Şuan çoğu 2.sınıf çocuklar 1.sınıf düzeyinde başladı . Sizin çocuğun bir kaybı olmaz aksine daha iyi pekiştirir konuları .

İlkokulda sınıf tekrarı yok ve emin olun 3 5 öğrenciden fazlası şu an bu sorunu yaşıyor. Öğretmenlere suç aramak yerine biraz da sisteme suç arasanız keşke!
Şunu da ekleyeyim. Karşı apartman da bir komşum var, çocuğu da bizimle aynı sınıf. Geçen sene çocuğu sabahtan akşama kadar oyun oynadı sokakta, canlı derslere de ara ara soktu. Sonuç okumayı bilmiyor. Öğretmene de watsap da öğretmenim hergun çalıştırıyorum diye yalan söylerdi. Şimdi bu da veli değil mi?

Var. Apartman komşum bu yıl oğlunu tekrar birinci sınıfa başlattı.

Öğretmeni suclamadim. Her yorumumda da belirttim. Veliler! Veliler geçen sene de umursamadı. Geçen sene ki hocamız bile yıldı.
Ben sizin için söylemedim zaten. Dediğiniz gibi veli talebiyle oluyor. Bu yüzden sistemin sıkıntısından kaynaklanıyor her şey. Bana kalırsa bu yıl bütün öğrenciler aynı sınıfı tekrar etmeleri gerekiyordu.

Çocukların suçu yok ki. Velilerin suçu var. Öğretmen watsap da çalıştırın okutun dedikçe umursamadilar. Şimdi öğretmen diyor ki çocuklar harfleri bile bilmiyor.

Mahallede çocuklar sabahtan akşama kadar oynar evlerine gitmezdi. Bense oğlumla evde dersteydim. E o zaman benim oğlum adına da empati yapın.

Neden bütün öğrenciler. Benim oğlum gibi okuyup yazabilenlerin suçu ne!

İlkokulda sınıf tekrarı yok ve emin olun 3 5 öğrenciden fazlası şu an bu sorunu yaşıyor. Öğretmenlere suç aramak yerine biraz da sisteme suç arasanız keşke!
Veli isterse dilekçe ile sınıf tekrarı mümkün. Bu sene epey 2.sınıf öğrencisi 1.sınıfı tekrar ediyor veli isteğiyle. O nedenle de 1.sınıflar baya kalabalık bu yıl.
Öğretmen burda velilerle konuşup ikna yoluna gitmeli harf tanımayan öğrenciyi 1.sınıfa tekrar yollamalı.2 sınıf müfredatı işlemeli ki veliler de zorlanıp mecbur kalmalı.
Ben lisede öğretmenim şuan hangi sınıfta hangi konuyu işlemem gerekiyorsa ondan başladım tekrar edemem geçen seneyi. Uzaktan eğitime katılan öğrencilerimle bitirdik konuları zaten keyfi katılmayan birçok öğrenci vardı gülüyorlar şimdi hiç derse girmeden sınıf geçtik diye.

O zaman tekrar 1 .sınıfı okuyacak

Neden bütün öğrenciler. Benim oğlum gibi okuyup yazabilenlerin suçu ne!
Siz eğitimi okuma yazmadan ibaret sanıyorsunuz herhalde ya da akademik başarıdan filan.. O çocuk okul kültürünü öğrenemedi daha. Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok. Ne desek siz aynı konuda takılı kalıyorsunuz.

Çok şükür beni anlayan bir kişi çıktı.

Ama sizin oğlunuzun kaybedeceği bir şey yok. Bir kişi için öğretmen tüm sınıfı yok sayıp devam edemez.bazen çoğunluğa da uyman gerek . Görümcem de ücretli öğretmenlik yapıyor 2.sınıflar ama birkaç kişi hariç çoğu okuma yazma bilmiyor müdüre söylemiş müdür de 2 ay idare et okuma yazma öğret demiş . Çoğu çocuğun Annesi babası çalışıyor çocuğuna ayıracak zamanı yok ki olması gerek tabi zamanın yoksa niye çocuk yapıp saldım çayıra mevlam kayıra dersin o da ayrı bir dert . Ama şuan çoğu 2.sınıf aynı durumda bir sizin sınıf ya da sizin çocuk öyle değil

Bizim annelerin hiçbiri çalışmıyor. Çalışan anne yok. 17 kişi okuma biliyor 10_11 kişi de bilmiyor. Yani sadece benim çocuğum söz konusu değil. Bunu belirtmiştim.

Pardon da size o cevabı veren kişiye neden bu kadar yükseldiniz? Derdinizin sorununuzun muhatabı bizler değiliz ne bu öfke?

O zaman tekrar 1 .sınıfı okuyacak
Öyleyse bütün 2.sınıflar tekrar 1.sınıfı okusun .2.sınıfta 3-5 kişiyle ders yapılsın. Ne de olsa her şey okuma yazmadan ibaret. Çocuk okuyamadı diye hadi sen bir 1.sınıfı tekrar et de aklın başına gelsin diyelim
Öyle olsa tüm 2.sınıflar 1.sınıf olmalı

Bizim annelerin hiçbiri çalışmıyor. Çalışan anne yok. 17 kişi okuma biliyor 10_11 kişi de bilmiyor. Yani sadece benim çocuğum söz konusu değil. Bunu belirtmiştim.
Sorun ailede başlıyor ama yapacak bir şey yok . Her şey okuma yazma değil illaki öğretmen farklı şeylerde öğretecek siz hepsini öğretmiş olamazsınız . Müfredat var ve müfredatın hepsini biliyorsanız helal olsun . Ayrıca 10-11 kişi de azımsanacak sayı değil

Sizinle aynı durumdayız aşagı yukarı. 2. Sınıfa geçti oğlum . Okuma yazması gayet iyi. Matematikte de başarılı. Fakat sınıfta hala okuma yazma bilmeyen çocuklar var ve birinci sınıf tekrarı yapıyor öğretmenimiz. Biz de evde ikinci sınıf konularını gözden geçiriyoruz. Keşke herkes çocuğunun sorumluluğunu yerine getirse…

Siz yerden göğe kadar haklısınız ama işte pandeminin etkileri bunlar, toparlanması zor olabiliyor. Çocuğunuz madem iyi, bence heba etmeyin. İyi bir okula yazdırın. Adresi oralarda olan birilerini bulamaz mısınız? Ya da okullarla gidip görüşseniz durumunuzu anlatsanız? Taşınmanız şart değil. Servisle de gidebilir. Ayda 200-300 lira servis parası sizi maddi olarak zorlar mı bilmiyorum ama en oluru bu gibi. Benim kardeşimi de öğretmenlerin tavsiyesi üzerine yakındaki okul yerine uzaktaki iyi bir okula yazdırmıştık, sonucunu da gördük.

Çok haklısınız.
Maalesef veliler uzaktan eğitimde her şeyi öğretmene bırakıp, hiç ama hiç bir şey yapmadılar.
Bana gelen öğrencilerin çoğu yeni bir şey öğrenmeyi geçtim hepsini unutmuşlar.
Bir çok okulda da durum bu şekilde

Adres taşımayı düşündüm hatta denedim ama sıkıntı çıktı. Yetmedi başka bir okula yazdirayim dedim, çok para istediler, üstelik servis de yol duzergahiniz bize uygun değil dediler.

Tek umudum seneye umarım taşınabilirim. Çünkü bu okul burda pek beğenilen bir okul değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…