-
- Konu Sahibi siyahvebeyaz
O 10 çocuğun suçu ne hiç bilemeden 2 ye geçmişler . Biraz empati yapın sizin çocuğunuzda aynı durumda olabilirdi . O zaman ne diyecektiniz çocuğum bir şey bilmiyor ama 2. Sınıfta ne yapacam . Şuan çoğu 2.sınıf çocuklar 1.sınıf düzeyinde başladı . Sizin çocuğun bir kaybı olmaz aksine daha iyi pekiştirir konuları .Önce konuya hakim olmanız için genel durumu yazacağım. Oturduğum yer de veliler pek de eğitim odaklı yaşamıyorlar haliyle bu çocuklara da yansıyor. Okul da bölgemizin iç açıcı okullarından değil malesef. Sırf eğitim için taşınmak istedim. Olmadı, olamadı.
Oğlum ikinci sınıfa geçti. Daha birinci sınıf olmadan okuma yazmayı öğretmiştim. Pandemide evde eğitimle çocuğumu ikinci sınıfa hazırladım. Geçen yıl biliyorsunuz evde eğitimle bitti.
Oğlum tam 2. Sınıf kalifiye de bir çocuk. İki basamaklı hatta üç basamakli rakamları üçe dörde vs bölmeyi biliyor. Toplama, çarpma, çıkarma vs matematikte çok iyi.
Okuması da güzel. Yani on üzerinden sekiz diyebilirim
Gelelim asıl derde. Sınıfta matematik de öğretmen rakam öğretiyor. 1,2,3,,,,,100. gibi.
Türkçe de al el elle....
Watsapdan sordum, hocam bunlar birinci sınıf konuları. O da sınıfta okuma yazma bilmeyen 10 kişi var haliyle bir iki ay böyle devam edicez dediAma bu iki ayda çözülecek birşey değil. Geçen sene ki öğretmenimizin dilinde tüy bitmişti. Çocukları çalıştırın diye. Veliler hiç iplemiyordu.
Peki benim oğlumun suçu ne?
Geçen sene mahallenin çocukları pandemi demeden akşama kadar dışarda oynarken, biz oğlumla evde ders çalışıyorduk.
Ben oğlum heba olsun istemiyorum. Bu senesi de böyle mi geçecek? Neden başkalarının derdini oğlum çekmek zorunda.
Malesef okul da degisemiyorum. Adres bir tek burayı tutuyor. Ne yapicam bilmiyorum.
Canım çok ama çok sıkkın.
Ben evde ikinci sınıf dersleri yaptırıyorum. Yardımcı kitaplarım var. Ben evde zit kelime vs öğretirken okulda al, elbu nasıl iş.
Ne yapicam bu yıl bilmiyorum. İçimi dokeyim dedim. Çünkü sinirimi atamiyorum.
Şunu da ekleyeyim. Karşı apartman da bir komşum var, çocuğu da bizimle aynı sınıf. Geçen sene çocuğu sabahtan akşama kadar oyun oynadı sokakta, canlı derslere de ara ara soktu. Sonuç okumayı bilmiyor. Öğretmene de watsap da öğretmenim hergun çalıştırıyorum diye yalan söylerdi. Şimdi bu da veli değil mi?İlkokulda sınıf tekrarı yok ve emin olun 3 5 öğrenciden fazlası şu an bu sorunu yaşıyor. Öğretmenlere suç aramak yerine biraz da sisteme suç arasanız keşke!
Ben sizin için söylemedim zaten. Dediğiniz gibi veli talebiyle oluyor. Bu yüzden sistemin sıkıntısından kaynaklanıyor her şey. Bana kalırsa bu yıl bütün öğrenciler aynı sınıfı tekrar etmeleri gerekiyordu.Var. Apartman komşum bu yıl oğlunu tekrar birinci sınıfa başlattı.
Öğretmeni suclamadim. Her yorumumda da belirttim. Veliler! Veliler geçen sene de umursamadı. Geçen sene ki hocamız bile yıldı.
Çocukların suçu yok ki. Velilerin suçu var. Öğretmen watsap da çalıştırın okutun dedikçe umursamadilar. Şimdi öğretmen diyor ki çocuklar harfleri bile bilmiyor.O 10 çocuğun suçu ne hiç bilemeden 2 ye geçmişler . Biraz empati yapın sizin çocuğunuzda aynı durumda olabilirdi . O zaman ne diyecektiniz çocuğum bir şey bilmiyor ama 2. Sınıfta ne yapacam . Şuan çoğu 2.sınıf çocuklar 1.sınıf düzeyinde başladı . Sizin çocuğun bir kaybı olmaz aksine daha iyi pekiştirir konuları .
Neden bütün öğrenciler. Benim oğlum gibi okuyup yazabilenlerin suçu ne!Ben sizin için söylemedim zaten. Dediğiniz gibi veli talebiyle oluyor. Bu yüzden sistemin sıkıntısından kaynaklanıyor her şey. Bana kalırsa bu yıl bütün öğrenciler aynı sınıfı tekrar etmeleri gerekiyordu.
Veli isterse dilekçe ile sınıf tekrarı mümkün. Bu sene epey 2.sınıf öğrencisi 1.sınıfı tekrar ediyor veli isteğiyle. O nedenle de 1.sınıflar baya kalabalık bu yıl.İlkokulda sınıf tekrarı yok ve emin olun 3 5 öğrenciden fazlası şu an bu sorunu yaşıyor. Öğretmenlere suç aramak yerine biraz da sisteme suç arasanız keşke!
O zaman tekrar 1 .sınıfı okuyacakO 10 çocuğun suçu ne hiç bilemeden 2 ye geçmişler . Biraz empati yapın sizin çocuğunuzda aynı durumda olabilirdi . O zaman ne diyecektiniz çocuğum bir şey bilmiyor ama 2. Sınıfta ne yapacam . Şuan çoğu 2.sınıf çocuklar 1.sınıf düzeyinde başladı . Sizin çocuğun bir kaybı olmaz aksine daha iyi pekiştirir konuları .
Siz eğitimi okuma yazmadan ibaret sanıyorsunuz herhalde ya da akademik başarıdan filan.. O çocuk okul kültürünü öğrenemedi daha. Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok. Ne desek siz aynı konuda takılı kalıyorsunuz.Neden bütün öğrenciler. Benim oğlum gibi okuyup yazabilenlerin suçu ne!
Çok şükür beni anlayan bir kişi çıktı.Veli isterse dilekçe ile sınıf tekrarı mümkün. Bu sene epey 2.sınıf öğrencisi 1.sınıfı tekrar ediyor veli isteğiyle. O nedenle de 1.sınıflar baya kalabalık bu yıl.
Öğretmen burda velilerle konuşup ikna yoluna gitmeli harf tanımayan öğrenciyi 1.sınıfa tekrar yollamalı.2 sınıf müfredatı işlemeli ki veliler de zorlanıp mecbur kalmalı.
Ben lisede öğretmenim şuan hangi sınıfta hangi konuyu işlemem gerekiyorsa ondan başladım tekrar edemem geçen seneyi. Uzaktan eğitime katılan öğrencilerimle bitirdik konuları zaten keyfi katılmayan birçok öğrenci vardı gülüyorlar şimdi hiç derse girmeden sınıf geçtik diye.
Ama sizin oğlunuzun kaybedeceği bir şey yok. Bir kişi için öğretmen tüm sınıfı yok sayıp devam edemez.bazen çoğunluğa da uyman gerek . Görümcem de ücretli öğretmenlik yapıyor 2.sınıflar ama birkaç kişi hariç çoğu okuma yazma bilmiyor müdüre söylemiş müdür de 2 ay idare et okuma yazma öğret demiş . Çoğu çocuğun Annesi babası çalışıyor çocuğuna ayıracak zamanı yok ki olması gerek tabi zamanın yoksa niye çocuk yapıp saldım çayıra mevlam kayıra dersin o da ayrı bir dert . Ama şuan çoğu 2.sınıf aynı durumda bir sizin sınıf ya da sizin çocuk öyle değilÇocukların suçu yok ki. Velilerin suçu var. Öğretmen watsap da çalıştırın okutun dedikçe umursamadilar. Şimdi öğretmen diyor ki çocuklar harfleri bile bilmiyor.
Mahallede çocuklar sabahtan akşama kadar oynar evlerine gitmezdi. Bense oğlumla evde dersteydim. E o zaman benim oğlum adına da empati yapın.
Bizim annelerin hiçbiri çalışmıyor. Çalışan anne yok. 17 kişi okuma biliyor 10_11 kişi de bilmiyor. Yani sadece benim çocuğum söz konusu değil. Bunu belirtmiştim.Ama sizin oğlunuzun kaybedeceği bir şey yok. Bir kişi için öğretmen tüm sınıfı yok sayıp devam edemez.bazen çoğunluğa da uyman gerek . Görümcem de ücretli öğretmenlik yapıyor 2.sınıflar ama birkaç kişi hariç çoğu okuma yazma bilmiyor müdüre söylemiş müdür de 2 ay idare et okuma yazma öğret demiş . Çoğu çocuğun Annesi babası çalışıyor çocuğuna ayıracak zamanı yok ki olması gerek tabi zamanın yoksa niye çocuk yapıp saldım çayıra mevlam kayıra dersin o da ayrı bir dert . Ama şuan çoğu 2.sınıf aynı durumda bir sizin sınıf ya da sizin çocuk öyle değil
Benim oğlumun düzeyi ikinci sınıf. Ben ikinci sınıf müfredatı görsün istiyorum. Ve bunu da istemek benim en doğal hakkım.
Çocuğunuzu bol bol çalıştırın derken, benim oğlum anasınıfında okuma yazmayı öğrendi. Şuan okumada yazmada matematikte hepsinden iyi.
Hiç okuma yazma bilmeyen, harfleri bile tanımayan on çocuğa göre ders işlenmesi normal olmasa gerek. Diğer 17 çocuğun suçu okumayı bilmesi mi?
Bizim hoca en kötülere göre ders veriyor ve bunu kabullenmek zoruma gidiyor. Biz devamlı çalıştık. Onlar da calismaliydi. Veliler ilgisizdi geçen sene biktirmislardi, eski hocamızı.
Hatta eski hocamiz, bu sınıfta devam ederseniz oğlunuz heba olur dedi. Çünkü çok başarılı oğlum.
Sinıfın yarısı okumayı sökmeden geçen yılı bitirdiler. Bu sınıfta ne kadar ileri gidebiliriz ki.
Öyleyse bütün 2.sınıflar tekrar 1.sınıfı okusun .2.sınıfta 3-5 kişiyle ders yapılsın. Ne de olsa her şey okuma yazmadan ibaret. Çocuk okuyamadı diye hadi sen bir 1.sınıfı tekrar et de aklın başına gelsin diyelimO zaman tekrar 1 .sınıfı okuyacak
Ben öfkeyle yazmadım. Size olanı yazdım. Bu şekilde anlamanız yanlış olmuş. Kusura bakmayın.Pardon da size o cevabı veren kişiye neden bu kadar yükseldiniz? Derdinizin sorununuzun muhatabı bizler değiliz ne bu öfke?
Bende size hak verdim,şu an çocuğunuz 2.sınıf ise 2.sınıf müfredatı görmeli..okuma yazma bilmeyen çocuklar için öğretmen ya ek ders oluşturmalı ya da başka bi çözüm bulmalı,Çok şükür beni anlayan bir kişi çıktı.
Sorun ailede başlıyor ama yapacak bir şey yok . Her şey okuma yazma değil illaki öğretmen farklı şeylerde öğretecek siz hepsini öğretmiş olamazsınız . Müfredat var ve müfredatın hepsini biliyorsanız helal olsun . Ayrıca 10-11 kişi de azımsanacak sayı değilBizim annelerin hiçbiri çalışmıyor. Çalışan anne yok. 17 kişi okuma biliyor 10_11 kişi de bilmiyor. Yani sadece benim çocuğum söz konusu değil. Bunu belirtmiştim.
Çok haklısınız.Önce konuya hakim olmanız için genel durumu yazacağım. Oturduğum yer de veliler pek de eğitim odaklı yaşamıyorlar haliyle bu çocuklara da yansıyor. Okul da bölgemizin iç açıcı okullarından değil malesef. Sırf eğitim için taşınmak istedim. Olmadı, olamadı.
Oğlum ikinci sınıfa geçti. Daha birinci sınıf olmadan okuma yazmayı öğretmiştim. Pandemide evde eğitimle çocuğumu ikinci sınıfa hazırladım. Geçen yıl biliyorsunuz evde eğitimle bitti.
Oğlum tam 2. Sınıf kalifiye de bir çocuk. İki basamaklı hatta üç basamakli rakamları üçe dörde vs bölmeyi biliyor. Toplama, çarpma, çıkarma vs matematikte çok iyi.
Okuması da güzel. Yani on üzerinden sekiz diyebilirim
Gelelim asıl derde. Sınıfta matematik de öğretmen rakam öğretiyor. 1,2,3,,,,,100. gibi.
Türkçe de al el elle....
Watsapdan sordum, hocam bunlar birinci sınıf konuları. O da sınıfta okuma yazma bilmeyen 10 kişi var haliyle bir iki ay böyle devam edicez dediAma bu iki ayda çözülecek birşey değil. Geçen sene ki öğretmenimizin dilinde tüy bitmişti. Çocukları çalıştırın diye. Veliler hiç iplemiyordu.
Peki benim oğlumun suçu ne?
Geçen sene mahallenin çocukları pandemi demeden akşama kadar dışarda oynarken, biz oğlumla evde ders çalışıyorduk.
Ben oğlum heba olsun istemiyorum. Bu senesi de böyle mi geçecek? Neden başkalarının derdini oğlum çekmek zorunda.
Malesef okul da degisemiyorum. Adres bir tek burayı tutuyor. Ne yapicam bilmiyorum.
Canım çok ama çok sıkkın.
Ben evde ikinci sınıf dersleri yaptırıyorum. Yardımcı kitaplarım var. Ben evde zit kelime vs öğretirken okulda al, elbu nasıl iş.
Ne yapicam bu yıl bilmiyorum. İçimi dokeyim dedim. Çünkü sinirimi atamiyorum.
Adres taşımayı düşündüm hatta denedim ama sıkıntı çıktı. Yetmedi başka bir okula yazdirayim dedim, çok para istediler, üstelik servis de yol duzergahiniz bize uygun değil dediler.Siz yerden göğe kadar haklısınız ama işte pandeminin etkileri bunlar, toparlanması zor olabiliyor. Çocuğunuz madem iyi, bence heba etmeyin. İyi bir okula yazdırın. Adresi oralarda olan birilerini bulamaz mısınız? Ya da okullarla gidip görüşseniz durumunuzu anlatsanız? Taşınmanız şart değil. Servisle de gidebilir. Ayda 200-300 lira servis parası sizi maddi olarak zorlar mı bilmiyorum ama en oluru bu gibi. Benim kardeşimi de öğretmenlerin tavsiyesi üzerine yakındaki okul yerine uzaktaki iyi bir okula yazdırmıştık, sonucunu da gördük.