- 10 Eylül 2020
- 630
- 2.437
- 39
-
- Konu Sahibi siyahvebeyaz
E gidin okula anlatın durumu öğretmene müdüre, sınava tabi tutsunlar çocuğunuzu, sonuca göre sınıf belirlesinlerÖnce konuya hakim olmanız için genel durumu yazacağım. Oturduğum yer de veliler pek de eğitim odaklı yaşamıyorlar haliyle bu çocuklara da yansıyor. Okul da bölgemizin iç açıcı okullarından değil malesef. Sırf eğitim için taşınmak istedim. Olmadı, olamadı.
Oğlum ikinci sınıfa geçti. Daha birinci sınıf olmadan okuma yazmayı öğretmiştim. Pandemide evde eğitimle çocuğumu ikinci sınıfa hazırladım. Geçen yıl biliyorsunuz evde eğitimle bitti.
Oğlum tam 2. Sınıf kalifiye de bir çocuk. İki basamaklı hatta üç basamakli rakamları üçe dörde vs bölmeyi biliyor. Toplama, çarpma, çıkarma vs matematikte çok iyi.
Okuması da güzel. Yani on üzerinden sekiz diyebilirim
Gelelim asıl derde. Sınıfta matematik de öğretmen rakam öğretiyor. 1,2,3,,,,,100. gibi.
Türkçe de al el elle....
Watsapdan sordum, hocam bunlar birinci sınıf konuları. O da sınıfta okuma yazma bilmeyen 10 kişi var haliyle bir iki ay böyle devam edicez dediAma bu iki ayda çözülecek birşey değil. Geçen sene ki öğretmenimizin dilinde tüy bitmişti. Çocukları çalıştırın diye. Veliler hiç iplemiyordu.
Peki benim oğlumun suçu ne?
Geçen sene mahallenin çocukları pandemi demeden akşama kadar dışarda oynarken, biz oğlumla evde ders çalışıyorduk.
Ben oğlum heba olsun istemiyorum. Bu senesi de böyle mi geçecek? Neden başkalarının derdini oğlum çekmek zorunda.
Malesef okul da degisemiyorum. Adres bir tek burayı tutuyor. Ne yapicam bilmiyorum.
Canım çok ama çok sıkkın.
Ben evde ikinci sınıf dersleri yaptırıyorum. Yardımcı kitaplarım var. Ben evde zit kelime vs öğretirken okulda al, elbu nasıl iş.
Ne yapicam bu yıl bilmiyorum. İçimi dokeyim dedim. Çünkü sinirimi atamiyorum.
Müdür yardımcısına gittim. Sınıf değiştirme yapmicaz dedi. Sert bil dille.E gidin okula anlatın durumu öğretmene müdüre, sınava tabi tutsunlar çocuğunuzu, sonuca göre sınıf belirlesinler
Benim oğlumun düzeyi ikinci sınıf. Ben ikinci sınıf müfredatı görsün istiyorum. Ve bunu da istemek benim en doğal hakkım.Bende ikinci sınıf öğretmeniyim .
50 ogrencim var . 30 tane iyi, 10 tane normal ama bi 10 tane de akademik başarısı cok dusuk ogrencim var . Bugün toplantı da ailelerine diyeceğim artık o çocuklarla aileler ilgilenecek . Ben 40 cocugu bırakıp onlarla ilgilenemem . Sınıfta en iyiye göre de ders işlenmez en kötüye göre de . Sizin yapacağınız şey evde çocuğunuzu bol bol çalıştırın öğretmen de iyi olanları sınıfta farklı etkinlik yaptırsın .
Şöyle ki güzel okullar var ama veremedim oglumu. Adres tutmadığı için diğer devlet okuluna yazdiramadim. Birkaç sebep var buna. Ama en önemlisi maddiyat. O kadar çok istedim ki o okulların yanında bir yere kiraya gitmeyi. Olmadı olamadı.Devlet okullarında sistem böyle isliyor.
Siz kendi açınızdan haklısınız.
Ama öğretmen de hiç okuma yazma bilmeyen bir grup öğrenci varken ve uzaktan eğitime katılamayan mağdur bir kesim varken de direkt ikiden baslayamaz.
Sizin bir şekilde başka okula yada başka ikinci sınıf var mı okulda oraya yonlendirmeniz lazim.
Mesela bende lisedeyim.
Ve girdiğim sınıflara mecburen tekrar yapıyorum.
Çünkü uzaktan eğitime katılamayan bir gruptan fazlası var.
Şuan mesela 11.sinif seviyeden gidemem.
İlk iki ay geçmiş konular tekrar sonra yeni konudan devam edecegim.
Her konu geçmişle baglantili.
Bir buçuk yıldır yüzyüze eğitim görmeyen nesil var bu da kimsenin suçu degil.
Ya sizin çocuğunuz o en kötülerden tabir ettiğiniz çocuklardan biri olsaydı öğretmene gidip siz ileri seviyedeki çocuklara uygun eğitim verin diyecek miydiniz?Benim oğlumun düzeyi ikinci sınıf. Ben ikinci sınıf müfredatı görsün istiyorum. Ve bunu da istemek benim en doğal hakkım.
Çocuğunuzu bol bol çalıştırın derken, benim oğlum anasınıfında okuma yazmayı öğrendi. Şuan okumada yazmada matematikte hepsinden iyi.
Hiç okuma yazma bilmeyen, harfleri bile tanımayan on çocuğa göre ders işlenmesi normal olmasa gerek. Diğer 17 çocuğun suçu okumayı bilmesi mi?
Bizim hoca en kötülere göre ders veriyor ve bunu kabullenmek zoruma gidiyor. Biz devamlı çalıştık. Onlar da calismaliydi. Veliler ilgisizdi geçen sene biktirmislardi, eski hocamızı.
Hatta eski hocamiz, bu sınıfta devam ederseniz oğlunuz heba olur dedi. Çünkü çok başarılı oğlum.
Sinıfın yarısı okumayı sökmeden geçen yılı bitirdiler. Bu sınıfta ne kadar ileri gidebiliriz ki.
Çocuğunuz için hayalleriniz olması guzel.Şöyle ki güzel okullar var ama veremedim oglumu. Adres tutmadığı için diğer devlet okuluna yazdiramadim. Birkaç sebep var buna. Ama en önemlisi maddiyat. O kadar çok istedim ki o okulların yanında bir yere kiraya gitmeyi. Olmadı olamadı.
Rabbim seneye nasip etsin inşallah. Öyle bir yerde oturuyorum ki veliler evde ders yaptırmak yerine komşu komşu gezip, çocukları akşama kadar sokağa salan tipler. Onlar için eğitim odak noktaları değil. Okursa okur okumazsa okumaz modunda
Ama benim oğlum için hayallerim var. İyi eğitim istiyorum sadece başka birşey değil.
Eğer okuma yazma bilmeseydi tekrar birinci sınıfa gönderirdim. Şuan bizim sınıfta iki harfi yan yana getirip hece kuramayanlar, hatta harfleri tanımayanlar var. Velileri birinci sınıfta ne yaptılar, üstüne 3 ayda yaz tatili! Hiç mi birşey göstermediler!!!!!!Ya sizin çocuğunuz o en kötülerden tabir ettiğiniz çocuklardan biri olsaydı öğretmene gidip siz ileri seviyedeki çocuklara uygun eğitim verin diyecek miydiniz?
Keşke öyle olsa ama birkaç sınıf var ki tüm öğrenciler okuma yazmayı sökmüş. Bravo onlara.Bırakın öğretmen işini yapsın. Geçen sene uzaktan eğitim olduğu için şu an hangi okula hangi sınıfa giderseniz gidin aynı sorunları yaşayacaksınız zaten.
Hanımefendi okullarda telafi programları hazırlandı. Öğretmeniniz size 2 ay bu şekilde olacak demiş. 2 ay sonrası için de planlama yapmıştır.Keşke öyle olsa ama birkaç sınıf var ki tüm öğrenciler okuma yazmayı sökmüş. Bravo onlara.
Sorun da bu. İki ayda okuma yazma öğrenmeye cekler ki. İki aya okeyim zaten. Sorun sonrası. Bir eğitim dönemi geçti üstüne 3 ay tatil. Veliler hiç çalıştırmamis ki. Öğretmen; çocuk daha harfi bilmiyor diyor. Size sorarım iki ayda ogrenebilecekler mi? Öğrenmeden ikinci senenin müfredatına geçilecek mi? Nasıl olacak.Hanımefendi okullarda telafi programları hazırlandı. Öğretmeniniz size 2 ay bu şekilde olacak demiş. 2 ay sonrası için de planlama yapmıştır.
İlkokulda sınıf tekrarı yok ve emin olun 3 5 öğrenciden fazlası şu an bu sorunu yaşıyor. Öğretmenlere suç aramak yerine biraz da sisteme suç arasanız keşke!Bence öğretmen hata yapmış.bu çocuklar okuma yazma bilmiyorsa tekrar 1. Sınıf okumalı..veli istemiyorsa 3-5 öğrenci için okuma yazma anlatilmamali.2.sınıf konularına devam edilmeli...onlar için okuldan sonra etkinlik yapılabilir.
Var. Apartman komşum bu yıl oğlunu tekrar birinci sınıfa başlattı.İlkokulda sınıf tekrarı yok ve emin olun 3 5 öğrenciden fazlası şu an bu sorunu yaşıyor. Öğretmenlere suç aramak yerine biraz da sisteme suç arasanız keşke!
Yanlış biliyorsunuz sınıf tekrarı var..kızım 3. Sınıfta ve geçen sene okula gelemeyen yada canlı derslere katılamayan öğrenciler bir alt sınıftan devam ediyor bu yıl..bu yıl da 2. Sınıfı okuyacaklar..ayrıca bunun çözümü okul dışında kursla yapılır..kızımın sınıfında da geç ogrenenler oldu..öğretmen okul saati dışında ders verdi...veli lerde bir zahmet herşeyi öğretmenden beklemesin de çocuklarını biraz calistirsinİlkokulda sınıf tekrarı yok ve emin olun 3 5 öğrenciden fazlası şu an bu sorunu yaşıyor. Öğretmenlere suç aramak yerine biraz da sisteme suç arasanız keşke!