2. Sınıf ama (tekrar 1. Sınıf)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakmayın ama bazı yorumlar çok saçma ve mantıksız. Öğretmen sınıfta konularını işler, aile de evde tekrar yaptırır üzerine birseyler koyar. Sadece okulda öğretilen yeterli olmaz .
Herkes dünyaya getirdiği çocuğun sorumluluğunu alsın , almalı da. Öyle doğurup doğurup salmamak gerekiyor.

Geçen hafta veli toplantısında öğretmenimiz dedi ki “Evde bol bol kitap okutalım , alışkanlık haline getirelim, okulda işlediklerimizi evde tekrar ettirelim.” Kadının biri bebeğiyle gelmiş gayet genç bir kadın “Hocam benim 4 tane çocuğum var ne ara kitap okutayım ? “
Öğretmenimiz de “ Doğurmasaydın 4 tane ben ne yapayım “ dedi gayet de haklıydı.

Günümüzün şartları zaten belli. O yüzden sorumluluğunu alacagımız, yeteceğimiz kadar cocuk yapmalıyız. İlgilenmeyecekse de boşuna dünyaya getirip de çocuğu da rezil etmeye hakkımız yok.

Ya sizin çocuğunuz o en kötülerden tabir ettiğiniz çocuklardan biri olsaydı öğretmene gidip siz ileri seviyedeki çocuklara uygun eğitim verin diyecek miydiniz?

O da büyük sıkıntı. Konu sahibi böyle bir şey dememiş ki .
sınıfların seviyeye göre ayrılması çözüm gibi duruyor burada. Bu işi üstlenecek kaliteli ilgili bir idareci lazım. O da başından savmış.

Kadıncağız da haklı en az 3 çocuk yapın denirken çocuklara daha kaliteli imkanlar sunulacak sanmıştır belki.

O zaman bir üst sınıf için talepte bulunun sınav yapsınlar. Zira geçen senenin 2. Sınıfları da geri kaldığı için sizin isteğinizi büyük ölçüde karşılar sınıf atlaması.

Sırf birilerinin ailesi daha ilgisiz uzaktan eğitimde eğitimsiz kaldılar diye, konu sahibinin çocuğu neden kendinden büyük çocuklarla aynı sınıfta eğitim alsın ki?
2. Sınıf çocuğu neden 3. Sınıfların arasında ezilsin uzaktan eğitime girdi sorumluluklarını yerine getirdi diye?

S siyahvebeyaz benim kızım ikiye başladı. Öğretmeni birlik ve onluklarla ilgili çalışma kağıdı yaptırmış.kağıtları öğrencilerle evlere göndermiş. Kızım 9 kişi hepsini doğru yaptı dedi, sınıf 28 kişi. Öğretmen sınıf grubuna eksikleri yanlışları olanlar haftasonu çalıştırın, hemen öğreneceklerine inanıyorum diye mesaj atmış. Bizde durum bu, çok beklentiye girmeyin fikriniz olsun diye yazdım

O zaman bu duruma razı olacak çünkü başka seçenek yok. Sizin bir öneriniz varsa onu söyleyin.

Öğretmenin aklından öperim.
Verdiği cevaba bayıldım
Üremesinler tavşan gibi

Devam edeyim: aslında geçen sene eldeki toplama çıkarma falan yaptılar. Ama bu sene sınıfın çoğunluğu rakamları birlik onluk hanelerine yaZmayı bile unutmuş bırakın toplamayı çıkarmayı. Çok da farklı değiller siZinkilerden

Doğu taraflarında bir mahallede öğretmenlik yaparken çoğu ogrencim 9,10 kardeşti. Bende veli toplantısında çocuklarla ilgilenip tekrar yaptırın demiştim kadının biri biz doğuracağız siz bakacaksınız bizim hiç bişey yapacak vaktimiz yok demişti.Ustelik maddi durumlarda yerle birdi.O kadar üzülüyordum ki o çocuklara kendimi paraladim ders bitiminde bile eğitim vermiştim.Kimse annesinin babasının suçunu çekmemeli.İlgili Veli'nin çocuğu eğitim hayatına hep önde başlıyor.Keske tüm anne babalar bizler gibi düşünse...

O zaman bu duruma razı olacak çünkü başka seçenek yok. Sizin bir öneriniz varsa onu söyleyin.

Sınıflar öğrencilere ve ailelere bilgi vermeden seviyeye göre ayrılabilirdi. Böylece geri kalan çocuk da mağdur olmazdı 1. Sınıfı hakkıyla bitirmiş çocuk da. Ama kimse uğraşmaz ki böyle şeylerle. Muhattap bile bulamamış konu sahibi.

Ben sizin çocuklarınızın bakıcısı değil öğretmeniyim deseydiniz.

Böyle düşünen insanlar olduğu sürece de çocuklar arasındaki fark daha da artıyor işte…

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlan Yönetmeliği Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığının 20.07.2011 tarih ve 577 sayılı 2011/40 nolu Genelgesi, İlköğretim Genel Müdürlüğünün 03.01.2011 tarih ve 021 sayılı yazısı, 18.03.2011 tarih ve 3645 sayılı yazısı ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 10.12.2012 tarih ve 210394 sayılı yazılarında "öğrenci kayıt işlemleri ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-okul sistemi üzerinden yapılır. Kayıt işlemi sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez. Şubelerin oluşturulmasında öğrencilerin başarı durumlarına göre özel sınıf oluşturulmaması Anayasamız ve İnsan Hakları açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur.
Böyle bir yönetmelik varken idare nasıl seviye sınıfı oluşturabilir?

Kötü sınıfları hangi öğretmenler alacaktı bunu düşündünüz mü? Kim gönüllü olur ki

Yasak zaten.
Bir veli sikayet etse o okul müdürü soruşturma geçirir.

50 öğrenci mi? Devlet okulları çok kalabalıkmış bilmiyordum.

Yasak zaten.
Bir veli sikayet etse o okul müdürü soruşturma geçirir.

benim küçük 5 e başladı bu sene okulun ilk günü kendi şubesini kendi seçti kurayla.
okul müdürü görmeye alışık olmadığımız türden biri bana şube değişikliği için sakın gelmeyin dedi araya kimseyi sokmayın sizinde tanıdıklarınız var benimde var. bu zamana kadar şube değişikliği yapmadım yapmayacağım kimse yaptırtamaz dedi.

Kötü sınıfları hangi öğretmenler alacaktı bunu düşündünüz mü? Kim gönüllü olur ki

Çok ilginç bir soru gerçekten. Kötü sınıf diye bir şey yok burada. Uzaktan eğitimden verim alamamış bir grup öğrenci. Öğretmen zaten şu an sizin kötü diye nitelendirdiğiniz uzaktan eğitimde geri kalmış öğrencileri yetiştirmeye konsantre olmuş. Yaptığı şey çok farklı olmayacak yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…