2 hafta sonra düğünüm var ama...

Eskiye kalın bir sünger çekin,anın tadını çıkarmaya bakın, giden gideli yıllar olmuş unutun ,kendi hayatınıza odaklanın

İnşallah bende sizin gibi olurum tek istediğim bu .
ben şu an nişanlınızla uygun zamanlarda birbirinizin karşısına çıkmadığınızı düşünüyorum. belki başka bir zamanda karşılaşsaydınız, evlenmekte çok istekli olurdunuz.
şu an kafanız net değil. mantık evliliği yada bu bana daha uygun dediğimiz evlilikler, kafada kimse yokken yapılır. yoksa her iki taraf için de hüsran.
özellikler kadınlar için kafada bitmeyen biri varsa evlilik ve cinsellik zulüm olur.

Birine çok asik oldunuz sevdiniz evlilik yaptınız mesela tensel çekim vs on numara
Ama adam evde leş gibi davranıyor bu evlilik yürür mü ?imkansiz
Eşinizi beğendiniz hoslandiniz size davranışı on numara evlenince de on numara böyle insana hergun aşık olursunuz
Davranış der geçerim başta fiziki olarak begendiyseniz tabi.
Çok çirkin bulduğunuz biriyle asla olmaz.
Evlilikte ev içi herşey çok çok önemli.
Yoksa aşk dolu evlilikler hiç bitmezdi.
Mesela kadın eşimi seviyorum diyor aşık olarak evlendim diyor ama eş ailesi balta
Evlilik kesinlikle parametreler uzerine kurulu.
Ve eşin davranışı herseyin üstüne gelir.

Ne kadar acımasız yorum :KK43: uzaktan söylemek çok basit ben hiç sevmiyorum demedim ki umarım sizler benim yaşadıklarımı yaşamazsınız ki bende daha önce böyle konuşmuştum arkadaşım için ...
Sizin yaptığınız şey acımasızca. Siz aklı başkasında olan birinin sırf iyi davrandığınız iyi biri olduğunuz için evlenmesini ister miydiniz?
Aynı heyecanı duymuyorsanız insanların duygularıyla kumar oynamayın.
Diyelim olmadı yapamadınız, tek siz mutsuz olmayacaksınız. Adam da mutsuz olacak. Onu da kumara ortak ediyorsunuz haberi yok. Çok acı bence.
Ayrıca evlenmeden önce herkes böyle şeyler de yaşamıyor. Benim bir kere bile acabam olmadı evlenirken. Hatta tam tersi her şey daha da pembe görünmüştü. Normalde o süreçte insan saçma bir heyecanla mutlulukla her şeye pozitif bakıyor gibi gelirdi bana.
Evlilik ayrıca sevgilik gibi de değil, çok sevsen dahi bazen bunalıyorsun. Kavga ediyorsun gözünün göresi gelmiyor ikiniz de aynı evde oluyorsunuz, akşam aynı yatağa giriyorsunuz. Bu kısımlar sevgi aşk heyecan gibi insanın tahammülünü arttıran şeylere ihtiyaç duyuyor.
Bana hatalı geldi tavrınız

Aman üff evlenin o zaman. şöyle konularda 10 kg hezeyandan sonra ayrıl demeyin onu demeyin bunu demeyin yazıyosunuz ya içi şişiyor insanın ne dememizi istiyorsunuz ki anlamıyorum. inanılmaz bencilsiniz, sadece kendi mutluluğunuzu (görünen ortada o da yok gerçi) düşünerek bir ilişkiye başlamışsınız devam ettirme motivasyonunuz da bir daha böylesini bulur muyum kafası, yine sadece kendi çıkarınız yani. evlilik öncesi tedirginlikler stresler bir dereceye kadar normaldir de yazdıklarınıza bakılırsa içiniz kan ağlıyor, ama ayrılın demek yasak olduğu için mutluluklar diliyorum sadece.

ben de finallere çalışırken eski sevgililerim akla gelirdi sadece yaz tatiline 2 ay kala galiba sınav stresi eski hatıraları tetikliyor üzülmeyin yeni sevdiğinizle mutlu olmaya çalışın

Bazı yorumlar cidden çok acımasız kimse bu hayatta büyük konuşmamalı o çok aşık olduğunuz insana bi gün hissiz kalabilirsiniz yapmayın arkadaşlar konu sahibi bence yorumlara bakma aklın daha da karışır
Acımasızlık değil bu, düşmez kalkmaz bir allah hepimiz insanlarla ilişkimizde hayal kırıklığına uğrayabiliriz ama her türlü ilişkide özellikle evlilikte maddi veya duygusal sömürü varsa bu hak yemektir. konu sahibi evlilik arefesindeyim ve tedirginim dese yorumlar eminim ki çok daha yapıcı olurdu ama bir sayfa boyunca eski sevgilisini anlattığı yara bandı evliliği de onaylamayalım bir zahmet. müstakbel damat da saf mıdır nedir farkında mı değil olayın o da ilginç.

Yakınlaşma oldu öyle tiksinme falan olmuyor biraz daha bakımlı olsa ne biliyim kilo alsa falan aslında daha çok beğenicem sadece tipinde biraz oynama yapmak lazım :) psikoloğum şefkatin var ona karşı ve şefkatte bir ilşkide çok önemli dedi hatta aşktan bile daha önemliymiş
Yani sorumun cevabi tiksinme olmadı değil evet onu arzuluyorum bana seksi geliyor olmalıydı.sevkat duygusunu yoldaki yaşlı kadına annene babana çocuğuna duymalisin evlilikte sevkatle sevisemezsin

Acımasızlık değil bu, düşmez kalkmaz bir allah hepimiz insanlarla ilişkimizde hayal kırıklığına uğrayabiliriz ama her türlü ilişkide özellikle evlilikte maddi veya duygusal sömürü varsa bu hak yemektir. konu sahibi evlilik arefesindeyim ve tedirginim dese yorumlar eminim ki çok daha yapıcı olurdu ama bir sayfa boyunca eski sevgilisini anlattığı yara bandı evliliği de onaylamayalım bir zahmet. müstakbel damat da saf mıdır nedir farkında mı değil olayın o da ilginç.
İşte ben orayı tam anlamadım sordum hatta konu sahibi cevap vermedi galiba hani daha önce aşık olmuş o hissi bunda yaşamadığı için gibi geldi bana anlattıkları o yüzden de şu an ki ilişkisini artık evliliğe çok az kaldığı için daha da stres yaptığını düşündüm hatta dedim o kişiye aşık mısın hala diye

Allah razı olsun sizden. Herkes havalara uçarak çok aşık olarak evlenmiyor . Öyle evlenip boşananda çok fazla yada uzun ilişkisi olup ayrılanda çok fazla. Güven , sadakat , ortak zevk , anlaşma , ailelerin uygunluğu bunların hepsi var . Böyle şeyleride göz ardı edemezdim :KK43:
Ben aslında evlenince daha çok seversiniz diye düşünüyorum karakterini görüp tanıdıkça ama sizin aklınız başka birinde . Çünkü dış görünüş olarak nefret etmedikten sonra insanı karakteri sevdirir.
Bir arkadaşım eşim konusunda kararsız kaldığımda mantıklıysa kabul et. Yolda yürürken çarpışıp aşık olma filmlerde olur demişti. Eşimi görür görmez aşık olmadım.Şimdi ilk evlendigim zamandan daha çok seviyorum eşimi.
Ama evlenecekseniz eski sevgilinizi düşünmeyi bırakmalısınız onu düşündükçe nişanlınıza haksızlık yapıyorsunuz.

Sırf Her şey hazır diye bile bile lades denmez. Nişanlınıza çooook büyük haksızlık ediyorsunuz.
Benim abim de eski eşiyle mutsuz olacağı belli olduğu halde evlendi, hatta düğünden bir önceki gece kavga ettiler biz de şahit olduk. Hiç unutmam abim dedi ki bu kadar emek olmasa şimdi siler atarım her şeyi.
Ne ayrıl ne de ayrılma diye müdahale etmedi annemle babam, yarın bir gün mutsuz olduğunda onlardan bilmesin diye, ama hepimiz farkındaydık mutlu olamayacaklarının.
sonuç ne oldu pekiii??? Altıncı ayda eve avukat geldi, tam boşanacaklardı kadın pişman oldu, yalvar yakar, zayıfladı etti, barıştılar bir şekilde. Sonra çocukları oldu. Ondan sonra da yeğenim 1.5 yaşına bile gelmeden boşandılar. Yaniiiiii demem o ki; her şey hazır ayrılamam kadar saçma bir cümle olamaz. Asıl her şeyi bozmak sonrasında daha zor. Keşke evlenmeden bitirseydim diyeceksiniz bu bariz. Ne kendinize ne de bunlardan bihaber nişanlınıza yapmayın bunu, kul hakkı, yazık günah ya.

Çok üzüldüm ben buna 😔 sorunları neydi ki çözülemeyecek neydi sorunlar ?

Ben kadınların zamanla, özellikle cinsi münasebete girdikten sonra adama daha çok alistiğina, daha çok benimsediğine inanıyorum.
Aynı evin içine girdikçe , adama alıştıkça bazı şeyler yerine oturacaktır. Madem ayrılmak senin için seçenek değil, tadını çıkarmaya calis.

Bu arada bana klasik 's.çan yaranir' zihniyetine sahip bir insan gibi geldiniz. Eski adamda da o siizn peşinizde kosarken umursamamişsiniz, sizi umursamayip hayatına baktığında kahrolmussunuz. Şimdiki sevgiliniz de size bayılıyor,bir dediğinizi iki etmiyor ve siz çok umursamiyorsunuz. Aynı eve girdiğinizde 'köprüyü geçmenin rahatlığıyla' size daha az kiymet vermeye başlarsa siz bu adama da delice aşk duyup yine mutluluğu yakalayabilirsiniz. Bazı insanlar böyledir. Benim çevremde de vardı eski - rezalet sevgilsini unutamayan,sırf 'iyi koca,bana tapiyor' diye sevmediği adamla evlenen arkadaşım. Bir süre sonra adam elinden telefon düşmeyen, arkadaşımı azarlayan biri haline geldi. Arkadaşım şimdi dört dönüyor kocasının etrafında.eminim adam eski haline gelse arkadaşım yine göz devirecek kocasına... Belki de çocukluktan kaynaklı bilmiyorum ama bu doğru bir önerme,bence tabii:)
Haklısın yengeç işte bunlar kişilerin bağlanma stilleri ile alakalı

Çok üzüldüm ben buna 😔 sorunları neydi ki
ex eşi biraz sorunluydu, bazı insanlar huzur sevmez, sakin ortam sevmez kaostan beslenir. Yaprak dökümü ferhundeyi örnek verebilirim bu duruma😆 abim de bile bile lades dedi şevket gibi ahahahaja🤣
Bazı evliliklerin yürümeyeceği başından belli oluyor gerçekten.
Abim sonrasında ikinci evliliğini yaptı şimdi mutlu.

ex eşi biraz sorunluydu, bazı insanlar huzur sevmez, sakin ortam sevmez kaostan beslenir. Yaprak dökümü ferhundeyi örnek verebilirim bu duruma😆 abim de bile bile lades dedi şevket gibi ahahahaja🤣
Bazı evliliklerin yürümeyeceği başından belli oluyor gerçekten.
Abim sonrasında ikinci evliliğini yaptı şimdi mutlu.
Allahım herkese huzurlu eş nasip etsin. Ben empati kuramıyorum yaa kaostan beslenen insanlarla. Şu kısacık dünyaya mutlu olmak için geldik. Niye hep huzursuzluğa maruz kalalım

Çok aşık olduğum bir adamla evliyim, hatta üç aylık bir birliktelikten sonra bir yıl ayrı kaldık, başkalarıyla hayatımıza devam etmeye çalıştık, başka başka hayatlar kuracaktık ama birbirimiz olmadan yapamadık, kimseyle ciddi bir adım atamadık. başka biriyle evlenmek bizi geç en çok karşı tarafa haksızlıktı çünkü, karşında ki insanın duyguları yok mu? Fiziken aldatmadan bile daha korkunç bu, düzenim bozulmasın, seviliyorum, ama onu unutamadım bunlar çok narsistçe düşünceler. Evlendiğinizde daha kötü hissedeceksiniz, her gece yatağa girmek eziyet olacak, ya kalbinizde kini atın, ya yanınızdakinden ayrılın. İki türlü de sonunda çok acı çekeceksiniz.

X