2 hafta sonra düğünüm var ama...

Sizi etkilemek istemem ama kendi hikayem den örnek vermek isterim eşimle beni çok seviyor çok iyi birisi çok düzgün karaktere sahip gökteki yıldızı indir desem indirecek kadar bana düşkün diye evlendim. İşi gücü yerinde okumuş falan bi sürü olumlu özelliği var çevremdeki insanlara göre de çok yakışıklı ve evet yani bana göre çok da yakışıklı olmasada ortalama üstü biri. Ama gelin görün ki sevmeden evlendim. Çünkü kötü bir babaya sahiptim ve eşimdeki özelliklerin yani iyi bir insan olmasının beni sevmesinin bir evlilik için yeterli olacağını düşündüm . Ama maalesef öyle değilmiş 9 senedir evliyiz ve hep içimde bir köşede acabalar var. Cinsellik sorun mesela benim için çünkü heyecan duymuyorum çekici bulmuyorum o yüzden de hep bi kusur buluyorum yada kaçıyorum kimse de beni anlamıyor anlattığım arkadaşlarım beni şımarıklık ile suçluyor . Adam dört dörtlük daha ne istiyorsun oluyor. Bilmiyorum nolcak böyle...

Benim
Ben de çok seviyorum zannetmiyordum belki, ne zaman ayrıldım o zaman anladım çok seviyorum. Sonra döndüm evlendim.😂

Evleneceğiniz kişiden ayrılınca anlarsınız umrunuzda olmayacaksa evlenmeyin acı çekecekseniz evlenin. Geçmişse sadece geçmiş. Ve ayrıca bence sevgi herşeyden çok emek... Emek verenle çok güzel evlilik de olur sevgi de.
Kesinlikle işte işin özü bu nasıl sağlığımız yerinde iken vücudumuzun kıymetini bilmiyorsak sevildiğimiz el üstünde tutulduğumuz bir partnere sahipsek de durum aynıdır her zaman güzel şeylerin kıymeti bitince anlaşılır burada gördüğüm genel kanı aşksız asla evlilik olmaz halbuki ne saçma aşkın ne olduğunu bence kimse bilmiyor aşk ile sevgiyi karıştıran çok aşksız deyince sevgisiz evlilik sanılıyor arkadaşlar aşık evlendim diyorsunuz ya bir çoğunuz eğer maddiyatın mesleğine ailesine ve diğer tüm faktörlerden birine dahi göz önünden geçirip içinizde tarttıysanız aşk değil bu aşk kör olmaktır karşısındaki en azılı suçlu bile olsa onu sevmeye devam etmektir o yüzden aşık olmamak için hep dua ederdim gözlerime perde inip o şehvetli heyecan duygusunun bir ayı var çünkü hele ki aynı evin içimde her gün birlikte olduğun biriyle aşk kalır mı Allah aşkına

Merhaba kızlar 28 yaşındayım 2 hafta sonra düğünüm olucak .
Ama içimde mutsuzluk ,huzursuzluk ,depresyon hat safhada :KK43: 10 ay önce tanıştık bir ay içinde ailelere söyledik . Tanışmamızın ardından üç ay içinde nişanlandık .Nasıl bu kadar hızlı bir şekilde oldu anlamadım . Aşık olmadım öyle çok beğenmedim ama sevdim .Yanında eğleniyorum .Nişanlım çok iyi biri ağzımdan çıkan kelimelere bakar .Asla beni üzmez çok güvenilir ve bana çok aşık . Daha önce görüştüğüm kişilerden çok farklı .Allah korkusu var öyle üzerime düşüyorki anlatamam .Aileside çok çok iyi şimdiye kadar hiç bir problem yaşamadım. Gelinleri değil kızları gibiyim .Nişanlım Öyle heycanlı ve mutluki gün sayıyor :KK43: bense iki aydır böyle tuhafım sorun şu üç yıl önce biten ilişkimi sürekli düşünüyorum . Onu çok beğeniyor ve seviyordum . Bir baktığımda bir daha bakardım .Ailelerin bildiği bir ilişkiydi sonra bi sorunu oldu bir anda ayrıldık ama tekrar bir araya gelemedik . Sinirle söylediğim bir cümle ağırına gitmiş . Dönüş yaptı iki kere ama ben gurur yaptım sonra bi başkasıyla olduğunu duyunca deliye döndüm evine gittim ağladım sızladım ama bu seferde o dönmedi beni suçladı . Daha sonra üç dört ay sonra başka biriyle nişanlandı . Şimdi evli .Çok büyük depresyona girdim çok pişman oldum .Keşke zamanında dönseydim keşke böyle demeseydim kendimi ifade edemedim haklıyken haksız oldum :KK43: iki sene ilaç kullandım . 2.5 sene boyunca ilişkim olmadı isteyen oldu ama beğenemedim kimseyi . Artık belli bir yaşa geldim bende anne olmak istiyordum .Bekledim sabrettim aşık olacağım birini ...Sonra nişanlımla tanıştım hayatımda görmediğim ilgiyi sevgiyi değeri gördüm .Sizce bu süreç geçermi ? Evlilik stresimi ? Neden nişanlandığım zaman aklıma nadir gelen insan şu an sürekli aklımda ? Yoksa uktemi kalıcak ? Evlenince mutlu olurmuyum ? Bu sadece mantık evliliğimi ? Bir ayda 6 kilo verdim . Neden hiç heyecanlı değilim .Böyle evlenmeyi hayal etmiyordum . Ne olur ayrılın vs. demeyin asla yapamam herşey hazır . Bir daha böyle seven iyi biri bulamam bu devirde . Hergün burda eşine çok kötü davranan , aldatan erkekleri görüyoruz birde aileden yana sıkıntı yaşayanlar . Evlendikten sonra aşık olan varmı eşine ? Benim yaşadıklarımı yaşayan ? Yorumlarınızı bekliyorum ...
Belli ki iç dünyanızdaki hesaplaşma tam olarak kapanmamış. Orada farklı türden cazip gelen bir dinamik var ve sizi olduğunuz duruma sevk ediyor. Ama orası bitti bunu kabullenip yolunuza devam etmeniz lazım. Aşık olmadım beğenmedim ama sevdim demişsiniz sırf size ilgigösterdi diye de evlenilmez ki. Sevişeceksiniz bu adamla aişe kuracaksınız. Bunları düşleyebiliyor musunuz?

Yakınlaşma oldu öyle tiksinme falan olmuyor biraz daha bakımlı olsa ne biliyim kilo alsa falan aslında daha çok beğenicem sadece tipinde biraz oynama yapmak lazım :) psikoloğum şefkatin var ona karşı ve şefkatte bir ilşkide çok önemli dedi hatta aşktan bile daha önemliymiş
Tiksinme olmuyor mu? Kıstasınız bu mu? Tiksinme olmadı, demek ki aynı yatağı paylaşabilirim? Bu mudur?

Evet mantıkta gerektiriyor şimdiye kadar sevilmemiştim hep terkedilmiştim . Hislerim elbette var aşk değil ama sevgi var umarım mutlu olurum çok teşekkür ederim yorumunuz için .
Bende sizle aynı durumdayım ama benim aklımda biri yok tek fark bu siz seviyorsunuz içiniz ısınmış ama aşk yok sadece kafaya taktığınız bu aşksız olmaz gibi düşünce kafada işlendiği için tereddütte kalıyorsunuz bende öyleyim ama aşk çok kısa süren bi tutku o bittikten sonra kişinin güzel huyları kalacak elde

Ama içimde mutsuzluk ,huzursuzluk ,depresyon hat safhada :KK43: 10 ay önce tanıştık bir ay içinde ailelere söyledik . Tanışmamızın ardından üç ay içinde nişanlandık .Nasıl bu kadar hızlı bir şekilde oldu anlamadım . Aşık olmadım öyle çok beğenmedim ama sevdim .Yanında eğleniyorum .Nişanlım çok iyi biri ağzımdan çıkan kelimelere bakar .Asla beni üzmez çok güvenilir ve bana çok aşık . Daha önce görüştüğüm kişilerden çok farklı .Allah korkusu var öyle üzerime düşüyorki anlatamam .Aileside çok çok iyi şimdiye kadar hiç bir problem yaşamadım. Gelinleri değil kızları gibiyim .Nişanlım Öyle heycanlı ve mutluki gün sayıyor :KK43: bense iki aydır böyle tuhafım sorun şu üç yıl önce biten ilişkimi sürekli düşünüyorum . Onu çok beğeniyor ve seviyordum . Bir baktığımda bir daha bakardım .Ailelerin bildiği bir ilişkiydi sonra bi sorunu oldu bir anda ayrıldık ama tekrar bir araya gelemedik . Sinirle söylediğim bir cümle ağırına gitmiş . Dönüş yaptı iki kere ama ben gurur yaptım sonra bi başkasıyla olduğunu duyunca deliye döndüm evine gittim ağladım sızladım ama bu seferde o dönmedi beni suçladı . Daha sonra üç dört ay sonra başka biriyle nişanlandı . Şimdi evli .Çok büyük depresyona girdim çok pişman oldum .Keşke zamanında dönseydim keşke böyle demeseydim kendimi ifade edemedim haklıyken haksız oldum :KK43: iki sene ilaç kullandım . 2.5 sene boyunca ilişkim olmadı isteyen oldu ama beğenemedim kimseyi . Artık belli bir yaşa geldim bende anne olmak istiyordum .Bekledim sabrettim aşık olacağım birini ...Sonra nişanlımla tanıştım hayatımda görmediğim ilgiyi sevgiyi değeri gördüm .Sizce bu süreç geçermi ? Evlilik stresimi ? Neden nişanlandığım zaman aklıma nadir gelen insan şu an sürekli aklımda ? Yoksa uktemi kalıcak ? Evlenince mutlu olurmuyum ? Bu sadece mantık evliliğimi ? Bir ayda 6 kilo verdim . Neden hiç heyecanlı değilim .Böyle evlenmeyi hayal etmiyordum . Ne olur ayrılın vs. demeyin asla yapamam herşey hazır . Bir daha böyle seven iyi biri bulamam bu devirde . Hergün burda eşine çok kötü davranan , aldatan erkekleri görüyoruz birde aileden yana sıkıntı yaşayanlar . Evlendikten sonra aşık olan varmı eşine ? Benim yaşadıklarımı yaşayan ? Yorumlarınızı bekliyorum ...
Fiziksel çekim yoksa düğünü erteleyin bu süreçte kararınızı gözden geçirin.

Nolur evlenme. Seni anlıyorum gerçekten. Bütün bir hayatını yakmamalısın. Önce kendini düşün öyle hareket et. Geçmiş ilişkin iz bırakmış belli ki. O sebeple seni seven birine tutunmak istemişsin ama iyi insan diye evlenilmez ki. Demek ki senin seveceğin insan henüz çıkmamış karşına. Yakma başını.

Kendinizi olumlayın ne diyelim içinize ferahlık dilerim

Şu iki kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Işığın Yolu ve Az Seçilen Yol.
Umarım sağlıklı bir çıkış yolu bulabilirsiniz.

Eklentiler

• 39AE3A25-4C4E-4401-958D-8449E9701D09.jpeg
    39AE3A25-4C4E-4401-958D-8449E9701D09.jpeg
    24,6 KB · Görüntüleme: 40
  • 1AFE3799-2892-4622-A081-CEDE79B9AD99.jpeg
    1AFE3799-2892-4622-A081-CEDE79B9AD99.jpeg
    111 KB · Görüntüleme: 33
Eski sevgili bitmiş. İstemişsin dönmemiş. Gitmiş evlenmiş. Sen bunları yazarken karısıyla portakal yiyor. Neyin derdindesin hala? Evlensen de evlenmesen de birşey değişmeyecek. O ilişki bitti. Adam mutlu mesut evli. Ne yapmayı planlıyordun bir ömür bir ihtimal boşanır diye beklemeyi mi? Nişanlına yazık etme ne olur. Hep böyle olacaksan ayrıl özgür bırak adamı yok asla ayrılamam diyorsan geçmişi bırak kendi sevgine bak.

Sizi etkilemek istemem ama kendi hikayem den örnek vermek isterim eşimle beni çok seviyor çok iyi birisi çok düzgün karaktere sahip gökteki yıldızı indir desem indirecek kadar bana düşkün diye evlendim. İşi gücü yerinde okumuş falan bi sürü olumlu özelliği var çevremdeki insanlara göre de çok yakışıklı ve evet yani bana göre çok da yakışıklı olmasada ortalama üstü biri. Ama gelin görün ki sevmeden evlendim. Çünkü kötü bir babaya sahiptim ve eşimdeki özelliklerin yani iyi bir insan olmasının beni sevmesinin bir evlilik için yeterli olacağını düşündüm . Ama maalesef öyle değilmiş 9 senedir evliyiz ve hep içimde bir köşede acabalar var. Cinsellik sorun mesela benim için çünkü heyecan duymuyorum çekici bulmuyorum o yüzden de hep bi kusur buluyorum yada kaçıyorum kimse de beni anlamıyor anlattığım arkadaşlarım beni şımarıklık ile suçluyor . Adam dört dörtlük daha ne istiyorsun oluyor. Bilmiyorum nolcak böyle...
Çok üzüldüm umarım mutlu olursunuz ...

Bende sizle aynı durumdayım ama benim aklımda biri yok tek fark bu siz seviyorsunuz içiniz ısınmış ama aşk yok sadece kafaya taktığınız bu aşksız olmaz gibi düşünce kafada işlendiği için tereddütte kalıyorsunuz bende öyleyim ama aşk çok kısa süren bi tutku o bittikten sonra kişinin güzel huyları kalacak elde
Bende öyle düşünüyorum aşk nede olsa bitiyor deniliyor sevgi kalıcı umarım sizde feraha kavuşup mutlu olursunuz .

Eski sevgili bitmiş. İstemişsin dönmemiş. Gitmiş evlenmiş. Sen bunları yazarken karısıyla portakal yiyor. Neyin derdindesin hala? Evlensen de evlenmesen de birşey değişmeyecek. O ilişki bitti. Adam mutlu mesut evli. Ne yapmayı planlıyordun bir ömür bir ihtimal boşanır diye beklemeyi mi? Nişanlına yazık etme ne olur. Hep böyle olacaksan ayrıl özgür bırak adamı yok asla ayrılamam diyorsan geçmişi bırak kendi sevgine bak.
Ben hiç istermiyim böyle olmak kimse istemez Allah düşmanımın başına vermesin Elimden geleni yapıcam .

Bende öyle düşünüyorum aşk nede olsa bitiyor deniliyor sevgi kalıcı umarım sizde feraha kavuşup mutlu olursunuz .
İnşallah teşekkür ederim ben bu dünyada imtihanımın bu olduğunu düşünüyorum aynı siz gibiyim tip olarak çok itmiyor ama çok da beğeniyorum diyemiyorum kendisi benden bile zayıf çünkü ve boyu kısa laf sırası gelince tipe bakılsa sadece burda bu sefer de önemli olan karakter siz çıktık mu güzelsiniz tipe bakıyorsunuz derler tipe bakmayıp karaktere odaklanıyoruz bu sefer de yok çekim yok aşk olmadan olmaz abi aşk zaten zıtlık duygusu kavuşmak aşk değildir kavuşamadığın aşktır bana mesela sürekli sırf tip için yargılarsam tipi kendi istediğim gibi olup beni çok üzecek hayatımı karsrtacak insanlar nasip olacak givi geliyor çünkü tip beğenip beğenmeme lüksüne pek sahip olduğumuzu düşünmüyorum çünkü herkesi Allah yarattı

Aman aklından çıksa ne cikmasa ne adam evlenmiş bir kere geçmişe mazi derler böyle durumda evlenip geleceğe bakacaksın yok şöyle dedim şöyle yaptim çok seviyordum bunlar kendini yıpratmak başka birşey değildir

Bence sorununuz klasik evlilik stresi falan değil.
İlişkiniz ve evlilik çok aceleye gelmiş. Sağlıklı alınan bir karar değil.
Sizden çok nisanliniza üzüldüm aslında.
Zararın neresinden dönsen kârdır, demişler ama belli ki siz evleneceksiniz. Nisanliniza yazık olacak.

Aşık olmadığınız için eski ilişkiniz aklınıza geliyor. Ama bence evlenince geçer. Ama bu adamla mutlu olur musunuz onu kimse bilemez. Normal ilişkinizde şimdiye kadar mutlu idiyseniz, evlenince de eskiye dönersiniz. Olmadı boşanırsınız. ölüm yok yani sonunda. Şuan ayrılamayacak durumda iseniz, boşuna ne olacak diye kendinize eziyet etmeyin.

X