2 Gündür cehennem hayatı yaşıyorum, ciğerim yanıyor.

Merhaba arkadaşlar,
Beni merak eden, düşünen, iyi yada kötü düşüncelerini yazıp yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Bikaç gündür eşim bilgisayar bozuk olduğu için eve getiremiyordu.
Allah' a şükür şimdilik iyiyiz.Dediğin gibi artık bağıran, kızan, kızdıran ve dırdır eden bir kadın olmamaya, ve artık oğlum olmadan önceki halime dönmeye karar vermiştim. Şimdilik bu kararımın arkasındayım ve uygulamaya çalışıyorum.ınanın eşimle aram, aynı oğlum olmadan önceki zamanlaradaki gibi.Yani daha öncede kaynana ve kıskançlık problemleri yaşıyoduk ama o zamanlar ben eşime ilgimi, sevgimi hep belli ediyodum. Oğlum olduktan sonra kendimi resmen ona adadım, evin hizmetçisi oldum.Ne zaman yanaşsa hep olmaz dedim, bahane uydurdum. O da ne kadar belli etmese de , bunlardan dolayı benden uzaklaştı.Onun da benim de hatalarım var, ama her anne, bu dengeyi kurmakta biraz zorlanıyor anlaşılan.
3-4 gündür eşim deli gibi ev arıyor, sürekli arıyor, şurdayım,şunu yapıyorum diye haber veriyor. Önceden bırakın haber vermeyi, arayınca kızar,tersler yada açmazdı.Şimdi ben aramadan, o beni arıyor.Akşamları o gelmeden kendime çeki düzen veriyorum, güler yüzle karşıılıyorum, hiç ailesiyle ilgili konuşmuyorum, eskisi gibi ilgileniyorum, ne yaptın diye sormuyorum, çünkü o anlatıyor, bugün bu oldu, şu oldu diye.
Sanki eski günlerde gibiyiz. Allah'ım çekemeyen, mutluluğumuzu istemeyen herkese karşı bizim mutluluğumuzu huzurumuzu korusun. Ve herkese huzur, mutluluk versin.
Bu arada özür de diledi, sen gelmesen, mahkemeye gitsek bile seni bırakmazdım dedi. Ama artık delirdim, bu kadar sorunun arasında, hırsımı senden aldım dedi. Ben seni ilk günkü kadar çok seviyorum ve asla ayrılamam dedi. Tabi bunları aramız düzelince, 2 gün önce falan söyledi.
Allah'ım bir daha bana o günleri göstermesin. Kaç gündür ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir.
Allah herkesi evinde, çoluğuyla, çocuğuyla mutlu etsin.Bu arada dün kaynanam aradı, eşim ev baklmaya gitmişti, bende telefonu açmadım.Çünkü ne sesini duymak, ne de konuşup kavga etmek istemiyorum.Eşime söyledim, annen aradı, açmadım diye.O da olsun, ben aramam artık onu dedi,ben de sen bilirsin dedim.
Hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum.Bazılarınız benim çocuğu bahane ettiğimi düşünüyor,ayrılmamak için, ama o psikolojiyi ancak yaşayan bilir, ki Allah düşmanım yuvasını bile huzursuz etmesin. Bence bu durumun yaşanması ikimiz içinde bazı şeyleri görmemize sebep oldu. Keşke yaşanmasaydı ,ama kader.
Bu arada sinirle beddua etmiştim, ama tövbe ettim.Ben sadece huzurumu bozan her kimse, onları Allah' a havale ediyorum. Allah herkesin kalbine göre versin.

canım inan çok sevindim.en akıllıca davranışı yaptınkaydirigubbakcemile5sakın bu tavrını bozma.Allah mutluluğunuzu daim etsin ve bir daha kötü günler yaşatmasın.

Süper olmuş işte maşaALLAH. ALLAH huzurunu daim etsin.. İnşaALLAH hep mutlu olursunuz ve herkeste...

Son düzenleme:
Ben sadece oğlumu düşünüyorum.İki gündür ablamlarda çocuğa gerek ablam, gerek eniştem, gerekse çocuklar dur yapma falan diye durmadan laf söylüyolar.
Daha 2,5 yaşında anlamıyor.Ben de zorla üzülmemek için alıp çocuğu sürekli uyutuyorum. Babamın yanına gitsem, annem yok. babam zaten dengesiz, hiç olmuycak laflar söylüycek. Oğluma bi of bile deseler çok zoruma gidiyor.

sadece şunu söylüyorum bu konuda çoooooooook haklısın

kızzzzz sabah sabah ağlattın beni senağlamaçooook sevindim inan buna :sm_cool:allah mutluluğunuzu daim etsin kutlamak istiyoruma.s. seni çok doğru bir yol bulmuşsun hihoyyyt

çok sevindim inanın.bende bu tür bir sorun yaşamıştım.gururunuzdan söz etmişsiniz belki kendinizi suçlamışsınız ama ben de sizin gibi yapmış evliliğimi kurtarmıştım amacım oğlumu babasız büyütmemekti.onun acı çekmesine dayanamazdım.insanlar evlatları için organlarını bağışlıyorlar biz gururumuzu bağışlamışız çok mu? kendinizi gurursuz hissetmeyin mutlulukla kalın, sevgiler...

ben 6 yıllık evliyim aynı kayınvalide problemlerini bende yaşadım. şuanda herşeyi hallettim benden nefret eden kayınvalidem şuanda beni sewioo..:lepi:
işin sırrı: DOSTUNA DOST DÜŞMANINA DAHA DOST DAVRAN!!! bu lafımı unutma kayın validenle yakınlık kur ve eşine ASLA kayınvalidenle ilgili en küçük olumsuz bişi söyleme her söylediğin olumsuz söz onları birbirine daha da yakınlaştırır....şu şekilde 1 ay davran bak ipler senin eline nasıl geçiyor... (benim geçti)
dayan ve sabret ve sıkma canını....

Kızlar hepinize çok teşekkürler.... Şimdilik iyiyiz Allah'a şükür, o günden beri bırakın kavga etmeyi, sesimiz bile yükselmedi birbirimize... Önceden olsa gün aşırı kavga ediyoduk. Bırakın dırdır etmeyi, karnın aç mı diye sorsam, bağırmaya başlıyordu.
Artık ne olursa olsun, kavga etmek, tartışmak istemiyorum. Öyle bişey olacağını hissettiğim zaman ya susuyorum, ya odadan gidiyorum, yada laf değiştiriyorum konu kapanıyor.Bu arada evi taşımaktan vazgeçtik, ev sahibi yaptığı zammı geri aldı eşim tekrar konuşunca. Gerçi bişey fark etmedi, yine veremiycaz kirayı, en azından ne zaman olursa o zaman verirsiniz diyor.Ben de hazır evi toplamışken badana yapalım dedim, 2 gündür gece 3-4' e kadar evi boyadık. Bugün de temizleyip yerleştirdik .Anlıyacağınız yorgunluktan ölüyorum, ama bunlar tatlı yorgunluklar.
Dün düğün cd'mi seyrederken, çok duygulandım, birbirmze bakarken resmen gözlerimizle seviyomuşuz birbirimizi. İçimiz gidiyomuş, çok duygulandım.Eşime mesaj attım, düğünde ne kadar sevgi dolu ve bağlıymışız birbirimize, bugünlere gelene kadar ne kadar çok şeyi kaybettik, artık birbirimize öyle bakmıyoruz bile dedim.Keşke o günlere dönebilsek dedim.O da beni aradı, normalde hiçbir mesajıma cevap vermezdi.
Hala benim sana olan sevgim ve bağlılığım düğün günümüzdeki gibi, herşey ilk günkü gibi dedi. Sen hala benim canım, kanımsın, hatta şimdi daha çok seviyorum, oğlumu bana verdiğin, bu duyguyu sevgiyi tattırdığın için dedi. Ağlamaya başladım ben de, o da ağlama, seni ömrümün sonuna kadar ilk günkü gibi sevicem dedi.
Bişey daha fark ettim, düğün sabahı kaynanamla çok büyük kavga etmiştik, oğlu beni evden alıp kuaföre götürmüycekmiş, kendim gidicekmişim diye.Ben de hayır gelip alıcak dedim, kıyamet kopmuştu düğün sabahı, demediğini bırakmamıştı bana.Ama ne yazık ki oğlu, geldi , aldı , bıraktı ya, düğün boyunca suratı beş karış.Sanki oğlunun düğünü değil de cenazesi gibi. Düğün boyunca bir kere yanımıza gelmemiş anne olarak, ki benim annem yok.Ve bir kere oynamamış, ancak ben ablamlarla salonun ta en ucunda oynarken, oğlunun yanına gelip oynamış, tabi bu arada durmadan oğlunun kulağına bişey fıısırdıyor.Kim bilir neler dedi de?
Düşünemyim diyorum ama, benim aklım almıyor bu kadının beni neden bu kadar sevmediğini. Namuslu, eşi, çocuğu için her türlü fedakarlığı yapan, en zor günlerinde oğlunun yanında olan, oğlunun bir dediğini iki etmeyen bir insanım.Ama ben bu kadına bir türlü yaranamadım.Ben kocamı seviyorum, ve Allah biliyor, kıskanıyorum buna sevinmesi gerekirken kadın çıldırıyor.Oğlunun beni çok sevmesini, benim için onları bi kenara atmasını kaldırmayor.Ama herşey karşılıklı, bende onun için ailemi çok karşıma aldım. Herşeyi feda ettim yolunda.
Cumartesi günü kayınbabamın mevlütü var.Eşim dün annesini aramış, mevlütü yapıyomusun diye.O da evet demiş. Ben de beraber gideriz, annen bişey demedi dimi dedim.İsterse gelsin,ben bişey demem demiş.
Ama eşim, sen emin misin geliceğine, ben olsam bu kadar olaydan sonra gidip yüzlerine bakamazdım, istersen gelme dedi.Ben de bu güne kadar da bakmamam gerekiyordu, ama senin hatrına , senin ailen oldukları için hiçbir saygısızlık etmedim, kötü konuşmadım, şimdi de utanılacak bişey yapmadım. Sadece onun yüzünden kavga edip, bu kadar kötü olduğumuz söyledim sonunda, bu ayıp birşey değil.Ayrıca da ben annene oturmaya değil, babana olan görevimi yerine getirmeye gidicem dedim. Herşy ayrı, ölüm kalım olayı ayrıdır dedim.
O da sen bilrisin dedi.Ama ben çok bozuldum, ne demek istiyosun, sen istemiyosan, açıkca söyle,kimseyi bahane etme ve susma dedim..
O da anlarsın herhalde ne demek istediğimi dedi.
Ben gitmek istiyorum, çünkü gitmezsem hem herkes bak bugünde gelmemiş, ne kadar kötü bir gelinmiş diycek, hem annesine laf vermiş olucam, hem de kayınbabama karşı her ne kadar rahmetli de olsam ayıp etmiş olucam.Orada kemikleri sızlayacak.
Ama bir türlü karar veremiyorum.Gidersem gerçekten kendimi küçük mü düşürürüm, yoksa gitmezsem mi daha kötü olurum.Hem bilyiorum annesi oğlumu çok özlemiştir, torunumu benden ayırdı, göstermiyo demesin istiyorrum.
Bilmidyorum ne yapsam, siz olsanız gider miydiniz???

çok duygulandım okurken allah bozmasın inşallah:Saruboceq:
ben cede git cenm düşündüklerinde katılıyorum sana istemesede git sen ne olursa olsun gitkaydirigubbakcemile5

Aranızın iyi gitmesine sevindim.Allah bozmasın.
Ben olsam şöyle yaparım;Mevlütün başlama saati atıyorum 1 mi.ben giderim 1,15 te,dualar okunmaya başlayınca.Müsait bir yere geçerim otururum.Dua bitince de ortalık yere Allah kabul etsin der,çıkarım giderim.Şimdi birde ikram olayı da var ona da katılmak gerekir ne yapayım dersen....

canim esin aranizin bozulmasini istemiyor. ben olsam gitmezdim. baba ogul gitsinler ne olacak ki.

bence eşinin yine üstüne gitmişsin bana bunumu demek istiyosun gibi sözlerle bence hiç kasma kendini eşine sor.sence en mantıklısı hangisi diye ve onun dediğini yap.ıçinden 10 a kadar say ve öle cvp ver ben öyle yapıyorum 9 a kadar sayınca kötü oluyo

bişey söyliyim bütün erkeklerde aynı tavırlar 1. cisi suçlu eşin ve suçlu olduğunu biliyor çünkü ilkden demiş eşimi çocuğumu seviyorum diye ayrılmak istemiyorum diye sen arayınca barışmak istediğini anlamış konuşmaktan kaçıyor çünkü hatalı olduğunu bilip yüzleşmek istemiyor...

canım barışmana çok sevindim allah bozmasıamin.bir arkadaşım güzelim yuvasını seninki gibi bir kayınvalide yüzünden bozdu şimdi psikolojisi bozuk bir oğlu var ve çok sıkıntılar çekti arkadaşım evlendi eşide evlendi veeeee şimdi aslında ikiside pişman.sakın ayrılma eşini söyledikleri ifadeleri sevginizi ortaya koyuyor.

[.İsterse gelsin,ben bişey demem demiş.
Ama eşim, sen emin misin geliceğine, ben olsam bu kadar olaydan sonra gidip yüzlerine bakamazdım, istersen gelme dedi.Ben de bu güne kadar da bakmamam gerekiyordu, ama senin hatrına , senin ailen oldukları için hiçbir saygısızlık etmedim, kötü konuşmadım, şimdi de utanılacak bişey yapmadım. Sadece onun yüzünden kavga edip, bu kadar kötü olduğumuz söyledim sonunda, bu ayıp birşey değil.Ayrıca da ben annene oturmaya değil, babana olan görevimi yerine getirmeye gidicem dedim. Herşy ayrı, ölüm kalım olayı ayrıdır dedim.
O da sen bilrisin dedi.Ama ben çok bozuldum, ne demek istiyosun, sen istemiyosan, açıkca söyle,kimseyi bahane etme ve susma dedim..
O da anlarsın herhalde ne demek istediğimi dedi.
.Gidersem gerçekten kendimi küçük mü düşürürüm, yoksa gitmezsem mi daha kötü olurum.Hem bilyiorum annesi oğlumu çok özlemiştir, torunumu benden ayırdı, göstermiyo demesin istiyorrum.
Bilmidyorum ne yapsam, siz olsanız gider miydiniz???[/QUOTE]

canım yaaaaa çok zor ama esın oradaolaılecklerı tahmn etmıs annnesı yıne kavga ede dıye tahmıetmıs ma sud var mısafir gıbı gıt gel oradaılere bırsey caktrma
kayınvalıden snen hakkında konusmustur enıy ol ki mıllet onu ayıplasın
vedeesını sana karsı doldurabılr gıt kontelden bırakma
yıne kotu olmayın o kadın bılrek isterse gesın emıs senın gelmıyecegnı bılıyor sen gıtm mevlude oğlunu doldursn bıde aglar bak torunuu gostemio ayyyy bakbızı ayırdı dıe baslarsa oda un annsı bı an ıçı sızlar ona meydan verme

5 veya 6 gün önce arkadaşımın derdini okudum ve geçekten çok üzüldüm iki gündür kk giriyorum ama yazısına raslayamadım aradım bi gelişme varmı diye bi baktım bugün en başlarda hemen tıkladım ama olduğu yerde kalmış nerdeyse benim yazdıklarımdan sonra ne yorumlar yapılmış diye de bi bakayım dedim ama yaptığım yorumların hiç biri yok neler oluyor analamadım buraya boşu boşunamı yorum yazıyoruz acaba bir bilen varsa beni aydınlatabilirmi acaba hani boşu boşuna yorum yazıpta parmaklar yorulmasın bari

----

Canım ben burdayım,ama başka başlık altında yazdım yaşadıklarını.Hepsini okudum yorumlarınızın. Merak etme boşuna yazmıyosun .

Teşekkürler,

--------------------------------------
canım yaaaaa çok zor ama esın oradaolaılecklerı tahmn etmıs annnesı yıne kavga ede dıye tahmıetmıs ma sud var mısafir gıbı gıt gel oradaılere bırsey caktrma
kayınvalıden snen hakkında konusmustur enıy ol ki mıllet onu ayıplasın
vedeesını sana karsı doldurabılr gıt kontelden bırakma
yıne kotu olmayın o kadın bılrek isterse gesın emıs senın gelmıyecegnı bılıyor sen gıtm mevlude oğlunu doldursn bıde aglar bak torunuu gostemio ayyyy bakbızı ayırdı dıe baslarsa oda un annsı bı an ıçı sızlar ona meydan verme[/QUOTE]

---------------------------------------------

Evet canım tahmin etmiştir.Zaten benim de gitmek istememdeki en büyük neden,arkamdan eşimi doldurup, kendini acındırmasını engellemek.Gitmesem, bak pğlum seni de oğlumu da ayırdı, diye ağlayıp sızlanıcak , kendini acındıracaktı.
Ama tabi ben buna fırsat vermedim ve asla vermem. Çünkü kaynım boşanmadan önce, aynı şeyleri eski eltime de yapmıştı.Ve ben bu durumlarda arkasından neler söylenip, yapıldığını gördüm ve asla buna izin vermem. Ben gittiğim için ne oğlunu doldurabildi nede eşim beni suçlayabildi. Eltim oğlunu bebekken babasına verip babanesine gönderiyodu o gitmiyodu.İstedi ki kaynanam bende oğlumu babasıyla gönderiyim, ben gitmeyim, o da meydanı boş bulup at koştursun.Ama çok zor canım.Ben kolay kolay meydanı boş bırakıp, savaştan vazgeçmem.
Orada onu öpmek istememdeki tek nedende, suçun bende değil kendisinde olduğunu ve eşiminde benim yanımda olmasını sağlamaktı.Ayrıca dediğin gibi kimse benim hakkımda kötü bişey söyleyemez. Kız daha ne yapsın, o kadar şey yaptın, yine geldi elini öptü, kayınbabasının mevlütünde elinden geleni yaptı der.
Ben utanılacak bişey yapmadım, utanması ve üzülmesi gerekenler üzülsün.Ben eltim gibi kaynanam yüzünden boşanmak istemiyorum.Sadece ve sadece benim eşime, eşimin de bana sevgisi biterse bu evlilik biter.

Ama Allah asla bitmesine izin vermesin sevgimizin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…