• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Gündür cehennem hayatı yaşıyorum, ciğerim yanıyor.

hımmm yuvanı kurtarmaya calısmakla ıyı yapıyorsun kötu degıl
ılerde cocugun buyuyucek belkı ıyı kı ayrılmamıssın anne dıye gec soylıycek ama sen ıyı yapmıs olucaksın, sonucta kötu olan kocandan cok kaynanan
baksana dıger oglunu da ayırmıs kötu sekılde
neyse dön ılıskıne ve kaynananla kavga et sonucta et ama kocana sarma artık kaynanayla kavga et,
ıstıysan onla küs, bır daha gorusmessın belkı. ama tukurdugunu yalamıssan bıle bı kac sene sonra sen yalatırsın adama tamam olur. sıkma canını, gecmıs olsun sımdıden,
ıyı kı durumun kadın falan degıl o da kötu olurdu kaynana cok genel bı konu cogu kayananalar boyle yaa buyuklerımızden bılmıyoz mu gecmıs olsun canım.

canım arkadaşım ben evli diilim ama seni anlayabiliorum en önemlisi çocuğun için bu savaşı kazanmak zorundasın eşimle bi problemim yok diosun ona çok mutlu olduğunuz anlardan bahset...ve sonra annesinin yaptığı hataları göstermeye çalış en önemliside ona onu çok sevdiğini söle ama annesinin yaptıklarını kaldıramadığını açıkca söle nacizane buda benim fikrim ama kesinlikle boşanma ailenin yanında oturmaktan çok mu mutlu olcan bide ilk önce bunu düşünnnn....

öyle yada böyle ewe dönmüşsün anladığım kadarıyla çocuğunuda düşünerek böyle bir karar vermişsin babamın yanında kalamayız diyosun yani gidicek yerinde yok hem gidicek yerin olsa dahi eşini sewiyorsan kendinede çocuğunuda bu kötülüğü yapma.kayınvaliden mikser bir tipleme galiba böyle insanların gazına gelip yuvanı dağıtma bir şans daha var ewliliğine kocanla karşılıklı sakin sakin konuşmaya çalış durumu düzelt bi şekilde. belki senden yaş olarak küçüğümdür bilmiyorum ama sana bir tavsiyede bulunucam bi daha ewini terketmeden önce 2 defa düşün derim sonra kendiliğinden döndüğünde hem kayınvalidene hemde kocana koz vermiş olursun nasıl olsa her gittiğinde geri geliyor diye rahat rahat üstüne gelirler.....

Konuştuk sonunda bugün eşimle.Bana beni çekemediğini , dırdırımdan bunaldığını, zaten bu kadar problem varken bi de bunlar yüzünden iyice tadımızı kaçırdığımızı söyledi. Ben de sen farkında değilsin,ama annen sana benimle ilgili en ufak kötü bir laf söylesin, hemen bana tavır alıp suçluyosun .Bu böyle olmuyor, ben dırdır yapıypsam hep altında annen var neden olarak dedim.
Bugüne kadar en büyük kavgalarımızın sebebi ailen oldu. Bizim seninle kendi içimizde hiç bir kavgamız olmadı dedim O de napıyım, o benim annem atamam dedi. Ben de at demiyorum ama biraz uzak duralım dedim.Uzak bir yere taşınalım,madem annen beni kabul etmiyor, benimle aynı ortamda bulunmaktan rahatsız oluyor, ben de gitmem gelmem dedim. Bugüne kadar hep senin mutluluğun için uğraştım, ama yanlış yapmışım dedim.
O da tamam taşınalım, ben annemi ayda yılda bi görürüm dedi. Ben de tamam dedim.
Ama bana açıkca söyle,seni sevmiyorum, istemiyorum, bu evde hayatımda olmandan rahatsız oluyorum diyosan, o zaman hiç uzatmayalım ayırılalım dedim.
O da hayır ben seni çok seviyorum, senden rahatsız olmuyorum,ama artık kavga gürültü istemiyorum dedi.
Ben seni sevmekten asla vazgeçmedim, kalbimde yalnız sen ve oğlum var dedi. Ama çok bunaldım, beni rahat bırak üstüme gelme dedi. Ben de tamam dedim. Şimdilik boşanma falan yok. Zaten sen istedin boşanmayı, bende o sinirle tamam dedim dedi.
Ama çok kötü aramız, sanki evde iki düşman gibiyiz. En ufak bişey desem batıyor. hemen patlamaya hazır.
Allah bana sabır versin, oğlum ve kendim için bugünleri atlatalım. Benim için çok dua edin olur mu? Allah izin verirse bu kötü günleri de atlatıp, arkamadan konuşan, kuyumu kazan, yüzüme gülüp, arkamdan iş çeviren herkes utansın.
Bizi ayırmaya , parçlamaya çalışan herkesi Allah' a havale ediyorum.
Çok yorgunum ve bitkinim, Savaştan çıkmış gibiyim. İnşallah sonumuz hepimiz için hayırlı olur....

senin adına sevindim.
ama bundan sonra sana çok iş düşüyor.
adam açık açık kavgadan tartışmadan bıktığı için olayların bu raddeye geldiğini söylemiş.ki haklıda.annesiyle olan sorununu eşinle aranızda tartışma konusu yapmamalıydın.ama olan olmuş artık.
başka yere taşınsanız dahi kayınvaliden anlattığın gibi çamur biriyse yine sizinle uğraşmayı sürdürecektir.ailelerin bırak başka semtten başka şehirlerden bile evin içinde etkili olabildiklerini okuyoruz,görüyoruz.
dolayısıyla bu kaynana sorununu senin kendi kafanda bitirmen lazım önce.
taşındıktan sonrada kadının dediği lafları,attığı taşları kafaya takıp yine sorun çıkartırsan o zaman eşin sana "taşındım işte daha ne yapabilirim" diyebilir.sen yine dır dırcı kadın pozisyonuna düşersin.
ne olursa olsun 3. kişiler yüzünden ilişkinizi çıkmaza sokmamaya gayret edin.
hoşlanmadığınız her insanı hayatınızdan uzaklaştıramayacağınıza,başka bir ülkeyede taşınamayacağnıza göre yanıbaşınızdaki sorunları gerekirse görmemezlikten gelebilmeyi öğrenmelisiniz.
unutma seni öldürmeyen şey seni güçlendirir...

Arkadaşlar,
Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bugün ilk defa hiç sesimiz yükselmedi birbirimize. Çünkü o ne zaman terslenecek olsa, ben susup,içimden ya sabır çektim.
Çıktı sokak sokak ev aradı, ama bulamadık şimdilik. İnşallah en kısa zamanda bulucaz.
Tabi ki aramız yağlı ballı değil,olmasını da beklemiyorum .O olsa ben olamam zaten. Herşey zamanla olur.
Bu arada beni bu hallere düşüren, çocuğumu,beni bir lafıyla perişan eden herkesi Allah'a havale ediyorum.Benim için değilse bile,Allah el kadar çocuğumun huzurunu bozup, bunlara şahit olduğu için onlara çok daha beterin versin.
Ben kendi içimde bir karar verdim, herkese çok mutlu, çok mülayim, ve kocasıyla arasında bir problem olmayan biri olarak göstericem.Artık kimse benden en ufak bir laf duyduğunda eşimi dolduramıycak.Çünkü duyamıycak. Ayrıca eşimede ayrıca eşime de, ters, aksi, dırdırcı bir kadın olmuycam.Bakalım o zaman beni neyle suçlayacak.Sadece denemek ve görmek istiyorum.
Onun da asıl sorunu benim değil, annesinin çıkardığını göstermek istiyorum.Bundan sonra anan şöyle böyle demiycem, yorum yapmıycam. Varsın o yorsun çenesini benim için. O oğluyla didişsin. Oğlunu öyle bir alıcam ki evin içine, o gitmek istemiycek anasına. Ben asla engel olmam , ama en azından artık ölüm kalım hariç görüşmem de.
Emin olun ben bunları yutacak, unutacak bir insan değilim. Benim canımı, oğlumun canını her kim yakarsa, bir şekilde bir yerde mutlaka intikamımı alrım.
Ben onların hepsine tek başıma yeterim. Onlar benden zaten hep korktular, bir türlü başaramadılar ya ayırmayı neler yaptılar.
Ama üzgünüm, ben gerçekten kocamı sevmiyorum diyene kadar, yada o bana diyene kadar asla savaşmaktan vezgeçmem.
Ben de artık onların yaptığı gibi iki yüzlülük yapıcam onlara.Bundan sonra görsünler, nasıl gelinmişim, kadınmışım. Benden korksunlar artık diyorum.
Ve yine bana da çocuğuma da bunları yaşattıkları için, onlar ı Allah' a havale ediyorum....

ooohhhhh.çok şükür yaradana.ıNŞALLAH herşeyin en hayırlısı senin ve ailenin olsun.bende dün,kahvaltı hazırla eşini güzelce uğurla diyorum.okadar üzüldümki,ertesi günün pazar olduğunu unuttum.çok sevindim inan.ıNŞALLAH mutluluğunuz daim olsun.duayla kal arkadaşım.

ohh ya çok sevindim 2 gündür takip ediyorum ama yazmaya fırsat bulamamıştım bugüne kısmetmiş canım.
öncelikle şunu hiç unutma hayat bir imtihan,herkezde ne sorunlar var en basitinden burda kk de okuyoruz.sen evde kalmakla ben ce en iyisini yaptın,söylediklerine de katılıyorum bundan sonra kimselere hiçbirşey söyleme,hatta eşinlede tartışmak yerine bazen susmayı dene...canım çocuğunun huzuru için önce kendini düşün.herzaman bir kadın önce ben demeli ben ce.çünki;bir kadının ruh ve beden sağlığı yerindeyse herşey düzgün oluyor,yok değilse o evde ne huzur nede düzen kalıyor.sende bak kendine hiçbirşeye üzülme,hiçkimsenin seni üzmesine izin verme.biliyorum sen şimdi herşeyi unutsan dayak meselesini hazmedemezsin ama inan bana burda mağdur olan kişi asıl sen değil eşin canım,eksikli kalan inan bana o .çünki hiçbir aklı başında insan hayat arkadaşına,eşine, canına el kaldırmaz.normal bir insan bunu yapmaz.ben çevremdeki arkadaşlarımada bunu söylüyorum erkeklerin acizliğidir dayak kadınların değil...onların eksik taraflarıdır..
ne olur oğlu olan anneler bu acizlik bizimle kalksın diyorum çocuklarımıza konuşma sanatını şimdiden aşılayalım,kadının değerini öğretelim,şiddetden uzak tutalım
canım kayınvalidenlerden ve ailenize zarar veren herkezden uzak tutmaya çalış aileni,ne olursa olsun onların yanında tartışmayın,kendi ailene karşıda aynı şeyleri yapmalısın kimse sizin iç dünyanızı bilememeli..sende bak kendine pozitif ol,bunları unutacak bir meşaket bul kendine kafanı dağıt kavganızı düşünüpde içindeki kinini büyütme sakın.sıkıldıkca senin huzursuzluğundan çocuğunda etkilenecek.bu arada akıllı kadınlar yap demez ama yaptırır yerimseniben biraz kendinle uğraş önce kendini sev,ve yaşadıklarını düşünüpde acizlik rolüne kaptırma kendini.aynanın karşısına geç bak kendine ben güçlüyüm,ben güçlüyüm diye tekrarla..güçlü olduğuna önce kendini inandır ve daha sonrada herkezi,en güzel giysilerini giy,saçını başını düzelt,eşinle düşman gibi bile olsan evde senin caziben konuşsun yerimseniben zaten adam seni seviyor bütün sorunların sebebide belli...bütün intikamını dişiliğinle al,ama iyilikle al,kavgayla asla değil..bunları çocuğun için yap annesini güzel görsün,güçlü görsün,mutlu görsün...canım önce ben demelisin,senin için zaman değişim zamanıkaydirigubbakcemile5

Artık kimse benden en ufak bir laf duyduğunda eşimi dolduramıycak.Çünkü duyamıycak. Ayrıca eşimede ayrıca eşime de, ters, aksi, dırdırcı bir kadın olmuycam.Bakalım o zaman beni neyle suçlayacak.Sadece denemek ve görmek istiyorum.
Onun da asıl sorunu benim değil, annesinin çıkardığını göstermek istiyorum.Bundan sonra anan şöyle böyle demiycem, yorum yapmıycam. Varsın o yorsun çenesini benim için.

budur iştee canım.bak gör eskisi gibi huzuru bulacaksınız.güzel haberlerini bekliyoruzkaydirigubbakcemile5

Allah yardimcin olsun arkadasim...bu karanlik günlerinde sana isik olsun insallah...cok zor bir durumdur eminim...:teselli:

Egerki yüreginin en derin kösesinde bir kum tanesi kadar umut varsa...sakin bosanma güzelim...kim ne derse desin...hayat senin hayatin tüm artilari ile eksileri ile...verecegin her kararin sonucunu sen cekeceksin o sana gurursuz vs. vs. diyenler degil...:delphin:

Esin biraz sakinlessin sende sakinles....güzel bir cay demle ve otur esinle karsilikli konus..bagrarak suclayarak degil...ne yapalim de? Bu evliligin bitmesini istiyormusun yoksa fedakarlik yapmaya hazirmisin diye sor?

Ne onun ailesine kulak as nede kendi ailene....cünkü sen artik kendin bir ailesin...

Hakkinda hayirlisi olsun insallah.:Saruboceq:

dıllerıne sağlık ablam...

Arkadaşlar,
Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bugün ilk defa hiç sesimiz yükselmedi birbirimize. Çünkü o ne zaman terslenecek olsa, ben susup,içimden ya sabır çektim.
Çıktı sokak sokak ev aradı, ama bulamadık şimdilik. İnşallah en kısa zamanda bulucaz.
Tabi ki aramız yağlı ballı değil,olmasını da beklemiyorum .O olsa ben olamam zaten. Herşey zamanla olur.
Bu arada beni bu hallere düşüren, çocuğumu,beni bir lafıyla perişan eden herkesi Allah'a havale ediyorum.Benim için değilse bile,Allah el kadar çocuğumun huzurunu bozup, bunlara şahit olduğu için onlara çok daha beterin versin.
Ben kendi içimde bir karar verdim, herkese çok mutlu, çok mülayim, ve kocasıyla arasında bir problem olmayan biri olarak göstericem.Artık kimse benden en ufak bir laf duyduğunda eşimi dolduramıycak.Çünkü duyamıycak. Ayrıca eşimede ayrıca eşime de, ters, aksi, dırdırcı bir kadın olmuycam.Bakalım o zaman beni neyle suçlayacak.Sadece denemek ve görmek istiyorum.
Onun da asıl sorunu benim değil, annesinin çıkardığını göstermek istiyorum.Bundan sonra anan şöyle böyle demiycem, yorum yapmıycam. Varsın o yorsun çenesini benim için. O oğluyla didişsin. Oğlunu öyle bir alıcam ki evin içine, o gitmek istemiycek anasına. Ben asla engel olmam , ama en azından artık ölüm kalım hariç görüşmem de.
Emin olun ben bunları yutacak, unutacak bir insan değilim. Benim canımı, oğlumun canını her kim yakarsa, bir şekilde bir yerde mutlaka intikamımı alrım.
Ben onların hepsine tek başıma yeterim. Onlar benden zaten hep korktular, bir türlü başaramadılar ya ayırmayı neler yaptılar.
Ama üzgünüm, ben gerçekten kocamı sevmiyorum diyene kadar, yada o bana diyene kadar asla savaşmaktan vezgeçmem.
Ben de artık onların yaptığı gibi iki yüzlülük yapıcam onlara.Bundan sonra görsünler, nasıl gelinmişim, kadınmışım. Benden korksunlar artık diyorum.
Ve yine bana da çocuğuma da bunları yaşattıkları için, onlar ı Allah' a havale ediyorum....

İşte buuuu:lepi: Sen bu yazdıklarını uygula , bak canım her şey nasıl da farklı olacak kaydirigubbakcemile5
Eşinle aranızda ailesinden başka sorun olmadığını yazmışsın , ne güzel!
Senin elinde artık biraz taktik değiştireceksin , eşine yuvana yavruna sahip çıkacaksın...
Umarım her şey çook güzel olura.s.

ediyom valla-tatlicadiarzu-
gurur zor iş bilirim ama dedimya şu andaki durumdan daha kötü olamaz her şey.
betican şu anda ya beni reddederse diye çekiniyor.belkide reddetmeyecek ve herşey iyiye gidece.betide burda üzüldüğüyle kalacak...
en azından uygulasın fikrimi bakalım ne olacak?reddederse en azından hep beraber somut bir şey için üzülmüş oluruz:delphin:

Konuştuk sonunda bugün eşimle.Bana beni çekemediğini , dırdırımdan bunaldığını, zaten bu kadar problem varken bi de bunlar yüzünden iyice tadımızı kaçırdığımızı söyledi. Ben de sen farkında değilsin,ama annen sana benimle ilgili en ufak kötü bir laf söylesin, hemen bana tavır alıp suçluyosun .Bu böyle olmuyor, ben dırdır yapıypsam hep altında annen var neden olarak dedim.
Bugüne kadar en büyük kavgalarımızın sebebi ailen oldu. Bizim seninle kendi içimizde hiç bir kavgamız olmadı dedim O de napıyım, o benim annem atamam dedi. Ben de at demiyorum ama biraz uzak duralım dedim.Uzak bir yere taşınalım,madem annen beni kabul etmiyor, benimle aynı ortamda bulunmaktan rahatsız oluyor, ben de gitmem gelmem dedim. Bugüne kadar hep senin mutluluğun için uğraştım, ama yanlış yapmışım dedim.
O da tamam taşınalım, ben annemi ayda yılda bi görürüm dedi. Ben de tamam dedim.
Ama bana açıkca söyle,seni sevmiyorum, istemiyorum, bu evde hayatımda olmandan rahatsız oluyorum diyosan, o zaman hiç uzatmayalım ayırılalım dedim.
O da hayır ben seni çok seviyorum, senden rahatsız olmuyorum,ama artık kavga gürültü istemiyorum dedi.
Ben seni sevmekten asla vazgeçmedim, kalbimde yalnız sen ve oğlum var dedi. Ama çok bunaldım, beni rahat bırak üstüme gelme dedi. Ben de tamam dedim. Şimdilik boşanma falan yok. Zaten sen istedin boşanmayı, bende o sinirle tamam dedim dedi.
Ama çok kötü aramız, sanki evde iki düşman gibiyiz. En ufak bişey desem batıyor. hemen patlamaya hazır.
Allah bana sabır versin, oğlum ve kendim için bugünleri atlatalım. Benim için çok dua edin olur mu? Allah izin verirse bu kötü günleri de atlatıp, arkamadan konuşan, kuyumu kazan, yüzüme gülüp, arkamdan iş çeviren herkes utansın.
Bizi ayırmaya , parçlamaya çalışan herkesi Allah' a havale ediyorum.
Çok yorgunum ve bitkinim, Savaştan çıkmış gibiyim. ınşallah sonumuz hepimiz için hayırlı olur....

... Betican kendimden örnek vereyim.. ben beş aylık evliyim ve nişanlıyken kayın pederim senin kaynanan gibiydi hatta daha beter kaç defa nişan atmaya geldim hatta bi defa attım olaylar büyüdü büyüdü büyüdü...

Tek sebep ben ailesiyle yaşamak istemiyordum nişanlımda bana sen sus şimdi atlarını koştursunlar en fazla bir sene sonra ben hepsini halledicem diyordu ama ben yine de grururumdan susmuyor sürekli üstüne gidiyordum. tabi bazen kızdığım haklı notktalar oluyordu.. Araya soğukluk girdiğinde hem dırdır ediyor hemde o bana sıcak davrnana kadar yanaşmıyordum... Neyse sonra babam devreye girince ağzımdan çıkacak tek lafla eşimi bir daha göremeyeceğimi ve asla onunla evlenemeyeceğimi bildiğimden sustum kabul ettim ben ev tuttum depozit kira masraf hepsini ödedim eşimin pişkin aileside geldi 3+1 olan evimin bir odasına kendileri diğerinede genç bekar kızlarına oda yaptılar. sustum...

ve evlendik...

Nişanlıyken eşime uzak olduğumdan geceleri yanında olmadıpımdan çok dolduruşa getiriyolardı. Evlendik yine laf etmeye çalıştılar... Ettilerde eşimle kavga ettik ona sana güvenmiyorum senin erkekliğinden emin olana kadar çocuk yapmayacağım bu evlilik benim için deneme aşamasında sen bana adam gibi sahip çıkacağın güne dek gözümde yarım olacaksın dedim sustu... ve ardından ona sarıldım yattım tek kelime edemedi... Bir gün yine kavga ettik evde iki tane kapıyı parçaladı sinirinden elleri parçalandı kavga sebebi yine ev ve ailesi... Gittim ellerini sardım, sarıldım ve yattım ve o gün ağladı ben kimler için bozuyorum mutluluğumu dedi.. Ve ondan sonra babasının en ufak lafında tüm ilişkileri kesti.. Evim artık benim eşyalarının büyük kısmı gitti sadece boş dolap ve yataklar mevcut... Onlarda gidecek.. Bırak gruru... Sen iyi ol eşin zaten dırdırdan mutsuzluktan yani annesinden kendini o çekecek, tek yapacağın şey susman güler yü<zlü ve iyi davranman ve asla ailesinden bahsetme o açsa bile ALLAH iyi etsin inşaALLAH her iki tarafta huzurlu olur ne onlar ne biz üzülürüz de ve bırak zamana gitme kaynana, çok görüşme ve gör herşey nasıl değişiyor.......

Son düzenleme:
Allah yardimcin olsun arkadasim...bu karanlik günlerinde sana isik olsun insallah...cok zor bir durumdur eminim...:teselli:

Egerki yüreginin en derin kösesinde bir kum tanesi kadar umut varsa...sakin bosanma güzelim...kim ne derse desin...hayat senin hayatin tüm artilari ile eksileri ile...verecegin her kararin sonucunu sen cekeceksin o sana gurursuz vs. vs. diyenler degil...:delphin:

Esin biraz sakinlessin sende sakinles....güzel bir cay demle ve otur esinle karsilikli konus..bagrarak suclayarak degil...ne yapalim de? Bu evliligin bitmesini istiyormusun yoksa fedakarlik yapmaya hazirmisin diye sor?

Ne onun ailesine kulak as nede kendi ailene....cünkü sen artik kendin bir ailesin...

Hakkinda hayirlisi olsun insallah.:Saruboceq:

canım benım kıyamam sana bende gulsum sultana katılıyorum rabbım yardımcın olsun dualarmız senınle kımseye kulak asma ve sabret ve konus guzelce

Gitmissin o evden geri donmeseydin keske, esini biraz yanliz birakip dusunmesini saglamaliydin.
Hele hele kayinvalidenin yanina gitmek, buyuk bir hata bence
Esin kendisini çok agirdan satmis gibi geldi bana
Bunlarin hepsi yanlis...
Ne karar vereceksiniz verin aranizda verin, artik uçuncu sahislari da ayarak koymayin
Yanliz sunu soylemek istedim, "çocuguma bir of deseler zoruma gider" yazmissiniz...
bu nasil bir mantik ??
biri teyzesi, digeri dedesi...çocuk zarar edince, simarinca, bagirinca, sizden baska kimse ona Yapma diyemicekmi ?
sirf bunun yuzunden esimin amcasinin kizi bosanmak esiginden geri dondu, simdi bin beter rezik kocasinin evinde...neymis, kardesi ogluna yapma demis, babasi tv izlerken sus azicik oglum demis...
e allah allah, niye boyle dusunursunuz anlamam ki
neyse...konu o degil...

öncelikle bir karar varmanıza çok sevindim eşlerin butür sorunlar yaşaması zor yıpratıcı ve kimi zaman telafisi olmayacak sonuçlar doğuruyor.neyse siz en azından olumlu bir adım atmışsınız. hayırlısı olsun.arkadaşların hepside birçok yorum yapmış onlara katılmakla birlikte birkaç birşey söyleyeyim dedim.
erkekler problem çözmede uyum sağlamada sorunlar karşısında paniklemeden düzgün düşünerek sonuca ulaşmada kadınlar kadar sabırlı güçlü ve pratik değiller malesefki. erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz erkek daha çok dış işlerden sorumlu iç işleri ise malum biz kaınlarda. şu ekonomik krizle birlikte erkeklerin dış işleri oldukça çıkmazda ve ekstra bir sorunu düşünmek onlar için yıkım zahmetli altından kalkılamaz demek. heleki bu içişleriyle alakalı ise.ve burda çözüm aramak değil, inceldiği yerden kopsun psikolojisi erkeğe yerleşveriyor. olaylar daha beter hale geliyor.
eşinin dediği gibi annesi atsan atılmaz.sonuçta oda bir anne böyle düşün sende aranızdaki sorunları yansıtma kendin çözmeye çalış. taşınalım demişsin şimdide eşine hadi ne zaman taşınalım deme ikinci bir şamata kopmasın. önceki msjlardada söylemişsin maddi sorunlar yaşıyormuş ve taşınma dediğin nerden baksan 2000 3000 lira o yüzden az daha sabret cnm k validenede eşini dolduracak bahaneler vermemeye çalış . en başta evladın için allah sana sabırlar güç kuvvet versin :teselli:

Eski mevzuları bilmiyorum şimdikilere göre yorum yapayım..

Tokatı yiyince evden ayrılmışsınız ve eşinizin gelip de size yalvaracağını düşünmüşsünüz ama eşiniz sizin tahmin ettiğiniz gibi davranmamış..

Eşiniz ;vurdumduymaz, boşanmaya hazır bir tavır sergilemiş, kayınvalidenizin ve eşinizin tarafındaki diğer insanların da sizin boşanmanıza dünden razı tavırlar sergilemeleri , konuşmak için sizin eşinizin peşinde koşmalarınız,sizi çileden çıkarmış ve gururunuz tavan yapmış..Halbuki kapınızda yalvaracağını düşündünüz belki de evden çıkarken...

Şimdi eşinizi kaybetme korkusu, yenilme, eşinizin boşanmaya bu kadar meyilli olması, kayınvalidenizin ekmeğine yağ sürme kaygıları ile, boşanmaktan korkuyor ve çocuğunuzu bahane ediyorsunuz..

Çocuğunuzu bu kadar düşünüyorsanız ki, tabii ki anne olarak düşünmeniz normal ama, o tokatı yiyince evi terketmemeliydiniz.( Eminim ki o an, eşinizi kafanızdan tamamen sildiniz ve çıktınız gittiniz..Yani herşeyi göze aldınız.)

Bundan sonra; ne yapılabilir;

Arkanıza bakmadan ayrılabilirsiniz ki ; herkesle fazla yüzgöz olunmuş, kavgalar edilmiş, dayak yenmiş evliliğin tadı kaçmış..Ayrılmak çok da mantıksız değil..

Ya da çocuk için evliliği sürdürmek yolunu seçebilirsiniz..Ama bunu yaparken eşinizle oturup, konuşup bundan sonra hayatınıza kimseyi karıştırmamak ve huzurlu bir evlilik sürdürmek için birbirinize bir şans daha vermeyi teklif edebilirsiniz...

Allah yardımcınız olsun..

Var mı başka yol?

Arkadaşlar,
Çıktı sokak sokak ev aradı, ama bulamadık şimdilik. ınşallah en kısa zamanda bulucaz.

Son sayfayı okumamışım halletmişsiniz. Ama geri adım atan sen, pohpohlanan sen olmalıyken(dayak yiyen sensin) eşin olmuş bana göre..Neyse sonuç önemli tabii..
Sevindim ..

seni bir kardeşim olarak görüyorum ve çektiğin sıkıntıları anlayabiliyorum. bu devirde güçlü olmak için para kazanmak zorundasın.bence git bir yerde bir işe gir. kasiyerlik yap, temziliğe git. eşinden ayrıl, bi işe gir ve maaş kartını da babanlara ver.babanların aynına taşın. madem bir hata yaptın bunu ömür boyu çekmek zorundasın. maaş kartını babana verince onlar çocuğuna bırak dur yapma demeyi, incinmesin diye ona kol kanat olacaklardır.

ıntikam almak, düşünmek karşınız<daki insanlardan çok size zarar verir.. Hepsini silip tamamen unutmak yokmuş ve hiç olmamışlar gibi davranmak bence size daha çok huzur verir. zira içinizde biriktirdikleriniz bir gün daha acı gün yüzüne çıkar.. intikam düşüncesini kendinize yük etmeyin silin gitsin hepsini... sadece oğlunuz eşiniz ve sevdiğiniz insanlar varmış gibi düşünün öyle yaşatyın..

canim benim seni cok iyi anliyorum
ve bu duruma cok uzuldum
kendine oyle laflar etmende bence caresizliginden kaynaklaniyor esine cok kiziyorsun ama bir yandanda ayrilamiyorsun
bence biraz daha dene biraz dah sans ver
esinin ailesi ile gorusme bir tek esine seninle olmak istiyorum de yani bence biraz dene sonra ayrilirsin cunku ortalikta tahminim cok buyuk bir sorun yok kaynanadan haric oda duzelir insallah

bir kaynana klasiği okudukça sinir oluyorum ben bu kadar çekmedim ama okudukça kendi yasadıklarım aklıma geliyor ama çaresi dua etmek sabretmek ve zamana bırakmak

Back