• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Gündür cehennem hayatı yaşıyorum, ciğerim yanıyor.

yaaaa çokhakısın benım dusundugumu çok guzel anlatmıssın
ayen oyle yap
sevgın bıtmdıkçe 3.sahısardan dolayı bıtmesın

Kızlar hepinize çok teşekkürler.... Şimdilik iyiyiz Allah'a şükür, o günden beri bırakın kavga etmeyi, sesimiz bile yükselmedi birbirimize... Önceden olsa gün aşırı kavga ediyoduk. Bırakın dırdır etmeyi, karnın aç mı diye sorsam, bağırmaya başlıyordu.
Artık ne olursa olsun, kavga etmek, tartışmak istemiyorum. Öyle bişey olacağını hissettiğim zaman ya susuyorum, ya odadan gidiyorum, yada laf değiştiriyorum konu kapanıyor.Bu arada evi taşımaktan vazgeçtik, ev sahibi yaptığı zammı geri aldı eşim tekrar konuşunca. Gerçi bişey fark etmedi, yine veremiycaz kirayı, en azından ne zaman olursa o zaman verirsiniz diyor.Ben de hazır evi toplamışken badana yapalım dedim, 2 gündür gece 3-4' e kadar evi boyadık. Bugün de temizleyip yerleştirdik .Anlıyacağınız yorgunluktan ölüyorum, ama bunlar tatlı yorgunluklar.
Dün düğün cd'mi seyrederken, çok duygulandım, birbirmze bakarken resmen gözlerimizle seviyomuşuz birbirimizi. İçimiz gidiyomuş, çok duygulandım.Eşime mesaj attım, düğünde ne kadar sevgi dolu ve bağlıymışız birbirimize, bugünlere gelene kadar ne kadar çok şeyi kaybettik, artık birbirimize öyle bakmıyoruz bile dedim.Keşke o günlere dönebilsek dedim.O da beni aradı, normalde hiçbir mesajıma cevap vermezdi.
Hala benim sana olan sevgim ve bağlılığım düğün günümüzdeki gibi, herşey ilk günkü gibi dedi. Sen hala benim canım, kanımsın, hatta şimdi daha çok seviyorum, oğlumu bana verdiğin, bu duyguyu sevgiyi tattırdığın için dedi. Ağlamaya başladım ben de, o da ağlama, seni ömrümün sonuna kadar ilk günkü gibi sevicem dedi.
Bişey daha fark ettim, düğün sabahı kaynanamla çok büyük kavga etmiştik, oğlu beni evden alıp kuaföre götürmüycekmiş, kendim gidicekmişim diye.Ben de hayır gelip alıcak dedim, kıyamet kopmuştu düğün sabahı, demediğini bırakmamıştı bana.Ama ne yazık ki oğlu, geldi , aldı , bıraktı ya, düğün boyunca suratı beş karış.Sanki oğlunun düğünü değil de cenazesi gibi. Düğün boyunca bir kere yanımıza gelmemiş anne olarak, ki benim annem yok.Ve bir kere oynamamış, ancak ben ablamlarla salonun ta en ucunda oynarken, oğlunun yanına gelip oynamış, tabi bu arada durmadan oğlunun kulağına bişey fıısırdıyor.Kim bilir neler dedi de?
Düşünemyim diyorum ama, benim aklım almıyor bu kadının beni neden bu kadar sevmediğini. Namuslu, eşi, çocuğu için her türlü fedakarlığı yapan, en zor günlerinde oğlunun yanında olan, oğlunun bir dediğini iki etmeyen bir insanım.Ama ben bu kadına bir türlü yaranamadım.Ben kocamı seviyorum, ve Allah biliyor, kıskanıyorum buna sevinmesi gerekirken kadın çıldırıyor.Oğlunun beni çok sevmesini, benim için onları bi kenara atmasını kaldırmayor.Ama herşey karşılıklı, bende onun için ailemi çok karşıma aldım. Herşeyi feda ettim yolunda.
Cumartesi günü kayınbabamın mevlütü var.Eşim dün annesini aramış, mevlütü yapıyomusun diye.O da evet demiş. Ben de beraber gideriz, annen bişey demedi dimi dedim.İsterse gelsin,ben bişey demem demiş.
Ama eşim, sen emin misin geliceğine, ben olsam bu kadar olaydan sonra gidip yüzlerine bakamazdım, istersen gelme dedi.Ben de bu güne kadar da bakmamam gerekiyordu, ama senin hatrına , senin ailen oldukları için hiçbir saygısızlık etmedim, kötü konuşmadım, şimdi de utanılacak bişey yapmadım. Sadece onun yüzünden kavga edip, bu kadar kötü olduğumuz söyledim sonunda, bu ayıp birşey değil.Ayrıca da ben annene oturmaya değil, babana olan görevimi yerine getirmeye gidicem dedim. Herşy ayrı, ölüm kalım olayı ayrıdır dedim.
O da sen bilrisin dedi.Ama ben çok bozuldum, ne demek istiyosun, sen istemiyosan, açıkca söyle,kimseyi bahane etme ve susma dedim..
O da anlarsın herhalde ne demek istediğimi dedi.
Ben gitmek istiyorum, çünkü gitmezsem hem herkes bak bugünde gelmemiş, ne kadar kötü bir gelinmiş diycek, hem annesine laf vermiş olucam, hem de kayınbabama karşı her ne kadar rahmetli de olsam ayıp etmiş olucam.Orada kemikleri sızlayacak.
Ama bir türlü karar veremiyorum.Gidersem gerçekten kendimi küçük mü düşürürüm, yoksa gitmezsem mi daha kötü olurum.Hem bilyiorum annesi oğlumu çok özlemiştir, torunumu benden ayırdı, göstermiyo demesin istiyorrum.
Bilmidyorum ne yapsam, siz olsanız gider miydiniz???

bence gitmelisin. git ki o yaptığından utansın. benim babam vefat etti eltim gelmedi, ama eşim ne zamna gidelim dese gittim o utansın bırak sen niye düşünüyorsun. eşine söylediklerinde çok akıllıca bende ce doğru konuşmuşsun onun sana daha yakın davranmasını daha fazla arkanda durmasını sağlarsın. eksilen sen olmazsın o olur. bırak ana oğul ne halleri varsa görsünler. :kızgın:

ne babanı dinle ne de ablanı
sen yüreğine sor ne diyor nasıl mutlu olurum diyor
kendi kararını ver ve ne olursa olsun uygula

bende senin gibiydim bir zamanlar sorunlar yaşadım. ama sonra sağlığımı kaybettim kimse yokdu yanımda. şuan çok şükür iyiyim. sana benden tavsiye gerçekden bunu yürekden söylüyorum kendine dikkat et. kendini öldürmeyi düşünüyorsan o çocuğunun suratına bak öle karar ver. onu kimlere bırakıp öleceksin. bende anneyim bende neler yaşıyorum. kayınvalidem vız geliyor şuan bana. daha çok erken. inan bana zaman ilerledikçe geçmişe bakıp ne salakmışım diyeceksin. eminim eşininde maddi sorunları yüzünden böyledir. üzme kendini arkadaşım....herkes neler yaşıyor bir bilsen..allah inanki yardımcın olsun seni gerçekden çok iyi anlıyorum haklısın boşver olurmu..

Ah be arkadaşlar,
Yemin ederim çok yoruldum. 2 gün iyiysek 3.gün mutlaka birbirimize giriyoruz ve ben artık çok yoruldum.Kalbim o kadar kırık dökük anlatamam size. Ben diyorum bu adamın ne istediğni anlamadım diye. Ömrüm bitti, onun istekleri bitmedi.
Kısacası bugün olanları anlatıyım, siz söyleyin ben mi yanlış yapmışım.Eşim öğlen aradı, o her zaman herşeyi birlikte yaptığı ( maç, cumartesi kahvaltısı, hamam vs.) arkadaşıyla, babama aldığımız arabanın eksik olan parçası için İkitelliye gideceğini 1-2 saate döneceğini söyledi.Ben de tamam dedim.Saat 12 gibi çıktı, ben de evde onu bekliyorum.Evde yemeklik yok, çocuğun yoğurdu v.s. yok.Markete gitmem lazım, ama hem poşetler hemde oğlumla mahvoluyorum.Daha önce kaç kereler araba bahanesiyle arkadaşıyla gidip saatlerce gelmemişti. Neyse saat 1 gibi oğlum uyudu, bende aradım ki, gelirken börek alır mısın diye, hem çocuk hemde biz yiyelim, aç çıkmayalım dışarı diye. O saatte daha yeni gidiyoruz dedi.Saat 12 de çıktı ve saat 1 altlrında araba var, daha gidememişler.Dedim çabuk ol, akşam soğuğuna kalmayalım.Tamam dedi, saat 14 oldu ses yok.Çıkınca çaldıracaktı.Bu arada çocuğunda karnı açi o getirsinde uyanmadan, çocuk uyanınca yediriyim diye bekliyorum.Tekrar çaldırdım,aradı, daha Topkapıdayız, hemen bırakıp gelicez dedi.Bu arada araba tamircisi bizim iki sokak ileride.Neyse tamam dedim, saat 3 oldu, 15 dk yoldan hala gelemedi.Çocuk uyandı, ikimizde giyindik, bekliyoruz,bende çaldırdım, meşgule verdi, demek ki geliyor dedim, bir daha aramadım.
10 dk. sonra geldi. Nerde kaldın, patladım beklemekten dedim.Başladı yine,sen nasıl kadınsın, niye on kere arıyosun, arkadaşım bile bıktı senden diye söylenmeye.Bende napıyım, nerdeyse her cumartesi bi bahane uydurup gidiyosun, geliyorum diye beni haftalardır bekletiyosun dedim. Dünyanın lafını söyledi.Hiç bişey demedim, gittim çocuğun karnını doyurdum.Parka gittik, markete gittik, geldik.Bu arada o normal konuşuyor , benim surat beş karış hiç konuşmuyorum.
Yemek yaparken geldi,bak işte araba şu durumda, şunu yaptık falan diye anlatmaya başladı. Ben de iyi tamam diye geçiştirdim.
Yemekten sonra bişeyden konu açıldı, ben dedim ki oğlum babanı rahat bırak, o evde yanımızda olmak istemiyor, gel benimle oyna dedim.Demez olaydım, başladı yine saymaya , yok on kere arıyosun, milletin karısı hiç aramıyor, nereye gittim sanki falan diye beni yerden yere vurmaya, ben bişey demedim, mutfağa gittim, bulaşıkları yerleştirmek için, bu arada kendi kendime YA SABIR ALLAHIM diyodum, bu arkamdan bağırdı.Ne konuşuyosun, ne diyosun arkamdan diye.Bana da geldiler, sana mı sorucam ne diycemi ,YA SABIR ALLAHIM diyodum, sana dayanmak için, istersen artık tuvalete bile giderken haber veriyim dedim.Sonra bu lafın üzerine sustu.Bende yatak odasına gidip sessizce ağladım.
Kısacası sanki ben ne yaparsam yapıyım, kavga etmek, huzursuzluk yaratmak için beni tahrik ediyor, sonra da bak sen bağırdın, kötü konuştun diye beni suçlu çıkarıyor.Ne kadar alttan alsam da, ya bende de suç vardır, susuyum desemde ,adam bahane buluyor.Ve benim de ister istemez aklıma, hayatında başka biri olduğu geliyor.
Yoksa bir adam evindeki , seviyorum dediğim karısına sudan sebeplerle böyle psikolojik şiddet uygular mı? Diyorum ki acaba biri varda beni mi yıldırıp, kendinden uzaklaştırıp boşatmaya çalışıyor.Çünkü derler ya ağzımla kuş tutsam yaranamıyorum.İnanın kendi evimde misafir gibi hissediyorum.Konuşmaya, yemeye içimeye korkuyorum.Sofrada moralim bozulduğu için azıcık yemek yedim, bu sefer de hani çok açtın, niye yemiyosun diye sataştı.
Kaç kere sordum, beni istemiyosan, sevmiyosan, varlığımdan rahatsızsan ayrılalım.İnan hiçbir sorun çıkarmam, tek seferde biter bu iş dedim, hayır seni seviyorum, ayrılmak istemiyorum diyor.
Ama benim de böyle yaşamaya, böyle ruhen hırpalanmaya yüreğim dayanmıyor.Günden güne eridiğimi ve bitttiğimi hissediyorum. Hani oğlum olmasa alıp, başımı gidicem buralardan. Ama elimi kolumu bağlıyor.
NE YAPSAM NE ETSEM EN HAYIRLI YOLU BULSAM.Hayatında biri varsa nasıl itiraf ettirsem yada beni sevmiyorsa nasıl anlasam. Yada kaderime küsüp, böyle ezilerek yaşamaya devam mı etsem bilemiyorum .
Ama bildiğim tek birşey var,artık dayanamıyorum.Birgün önce canım diyen, yatağıma giren adam, birgün sonra benden nefret ediyor. Üstelik bunu hak edecek hiçbirşey yapmamışken. Birileri gerçekleri görüyorda ben mi göremiyorum:
Acaba gerçekten BİZ diye bişey kalmamışda, ben boşuan mı kürek sallayıp, kendimi üzüyorum.Anlayamıyorum, ama anladığım tek şey var o da sabrımın tükendiği.6 senedir hem onun hemde ailesinin yaptığı herşeyi yuttum, sustum.Ama artık doldum.
Ona karşı olan sevgim hala aynı, ama her geçen gün nefretim ve pişmanlığım daha ağır basamaya başladı. Ve ben bişeyleri tamamen içimde bitirmeden, bu evliliğe nokta koymak veya o kararı almak istemiyorum.Çünkü biliyorum ki gerçekten benim için bu evlilik biterse, bir daha asla ne ona nede kendime şans vermem ve ölürüm de onun karısı olmaya devam etmem.
Ama kafam karma karışık. Ne yapmaya çalıştıtğını anlayamıyorum.

canim bence de bos yere kendine haksizlik etme seni cok iyi anliyorum yasadiklari hic de kolay seyler degil.ama bu senin ölmek istemeni gerektirmemeli ki hickimse icin canina kiymaya degmez...esinle outurun sakin sakin konusun yaninizda kimse olmadan,ondan sonra olucaklara karar verirsiniz insallah.aklina kötü kötü seyler getirme bak bir cocugun var...onun icin.. hakkinda hayirlisi olsun canim..

Son düzenleme:
bu tür durumlarda etkilenen en çok çocuklar malesef.evi terkettiğinizde ailenizin çocuğunuza yaklaşımlarının olumsuz yönleri oğlunuzda psikolojik çöküntü yaşatır.bu da sizi daha çok üzer.bu yüzden bence evliliğinizi kurtarmaya bakın.olmuyorsada bırakın bildiği gibi yaşasın.siz sadece çocuğunuzla ilgilenin zaten onun için yaşamıyormusunuz

yaa allah sabır wersn ablacım okudumm daa ... allahım sorunlarınızı bıran once çözmenızde yardımcı olsun... umarımmm hersey dıledıgınız gıbı olur..yuvayı yapması zordur...sız esınıze cocougunz ıcın sabredn ama ısın ısıne dayak gırerse işte ozaman zor... bu kaynanalar neden bole yapıolar çoçuklarına neden bole akıllar verıolar ben anlamıoorm ya :(

Bugün eşimi karşıma aldım ve yine konuştum. Bana yemin et, sana sorduklarıma doğru cevap vereceksin diye,annesinin üzerine yemin etti.
-Hayatında biri mi var dedim.
-Hayır yok dedi.
-Peki aklında, kalbinde , fikrinde biri mi var dedim,
-Yok dedi,
-Peki sana ilgi gösteren ve asılan biri var mı dedim.
-Ohoo çok dedi,
-Bende peki tamam dedim( o zannediyo ki kıskanıp deliricem, ama gayet sakin kaldım.)
-Peki beni sevmiyormusun, istemiyormusun dedim,
-Çok seviyorum nerden çıkardın dedi,,
-Peki biz neden evliyiz, neden boşanmıyoruz , birbirimizle anlaşamıyorken dedim,
-Neden boşanalım ki dedi,
-Çünkü ben senin bu dengesiz ve sürekli beni psikolojik olarak döven hallerinden bıktım ve dayanamıyorum dedim,
-O da yine beni suçlayacaktı ki, ben neden boşanmıyoruz ben istiyorum dedim,
- O ben istemyorum, boşanıp napıcam dedi, ve ben böyle mutluyum dedi.
-Ama ben mutsuz ve huzursuzum dedim, ayrıca sadece bu sebepten evli kalınmaz başka sebebin var mı dedim,
-Oğlumuz var, ve ben onu çok seviyorum dedi,
-Demek öyle sadece oğlun için katlanıyosun bu evliliğe yani dedim,
-Saçmalama öyle demek istemedim dedi,-
-Peki ne demek istedin dedim, iki insanın evli kalması ve evliliğini sürdürmesi için bunlar bir sebep değil, bahane dedim.Aslında benden değil oğlundan ayrılmak istemediğin için mi hala evliyiz. Yoksa gerçek bir neden var mı dedim,
- O da saçmalama, sevmesem niye oğlum için evli kalıyım dedi.Seni çok sevdiğim için ayrılmak istemiyorum dedi.
-Ben de kusura bakma ama, ben beni sürekli irdeleyip, şikayet eden ve bana psikolojik olarak eziyet eden bir adamla evli kalmak, daha fazla yıpranmak, üzülmek ve ezilmek istemiyorum. En hayırlısı boşanmamız olacak.Bıktım senin bu dengesiz davranışlarından dedim.
-Hemen asıl sen dengesiz davranıyosun, hem ilaçını da kullanmıyosun dedi( bu arada lohusalık depresyonunun en ağırına girmiştim ve yaklaşık 1,5 sene tedavi gördüm,ama artık çok şükür iyiyim ve ilacı bıraktım)
-Valla ben iyileştim, ama bence artık sen hastasın ve doktora gitmen gerekiyor.Ben gayet normal davranıyorum, ama sen sürekli sorun çıkarıp, beni mutsuz ediyosun dedim.Asıl senin doktora gitmen gerekiyor dedim.
- O da tamam giderim, ama doktor sende bişey yok derse, o zaman sen suçunu kabul edeceksin dedi.
-Ben de tamam , ama eğer sen hastaysan ilacını kullanıp, tedavini olacaksın, beni de daha fazla üzmeyeceksin dedim,
-Tamam dedi
-Şimdi Cuma gününe randevu aldım, izin alablirse gidicez beraber,inşallah doktor hasta olduğunu söylerde kendine çeki düzen verir,.Yoksa bu cehennem gibi hayatı daha fazla yaşayamıyacağım...

canım benim ya evlam yardımcın olsun senı cok ıyı anlıyorum benzer durumlerı yasadım esımın aılesı yuzunden bosanmaya bıle cıktık psıkoljık baskılar falan 1 yıl dayandım o acıyı hıcbırzamn unutmayacam ınsanın yuregının acısı gercekten cok zormus acısını ceken bılr sabrettım ve sukur sımdı cok mutluyum bazen o gunler aklıma gelıyorda esımden hıncımı alıyorum nedenboyle yaptın neydı sucum dıyorum o da esseklıgımden dıyorr bıde sana bısey soylıyecem ınsallah yanılıyomdur esıne farkettırmeden yanı banyodayken falan tlf bı kontrol etsene sahın yakalanma yakalanırsan guvenın sıfırlanır ... rabbım yardımcın olsun.....sımdıde bebeklerımız dusuyo bugunlerı atlatıgıma gore sabır dıyorum kotu gunler gıdecek guzel gunler cok yakında mevlam saglık ve huzur versın herkese gerısı boss....

canim taa en bastan beri actigin tum konulari biliyorum. okumustum. once seni hep hakli buldum ama su konuda ben abarttigini dusunuyorum. esinin bir cumartesi pazari oldugunu biliyorsun.
1- Iki uc saat arkadaslari ile biryerlerde birsey yapmasini bence makul karsilamalisin. hem o desarj olur hem sen.
2. cocugun acikti ise bir corba yapabilirsin. iki dakikalik is. maddi durumunuzun kotu oldugunu yazmistin. hooopp diye para birikmez. 3-5 kenara koya koya olur boyle seyler.

3. eviniz nerde bilmiyorum ama 12 de cikacam demis 1 de cikmis 2 de gelmemis msgule vermis vs vs. yani adam 2,5 saat falan arkadaslari ile cikmis. orada is uzamis olabilir. tamirci cay soylemis olabilir. istanbul trafigi olabilir. ne bileyim bir sorun cikmistir muhabbet uzamistir. yani ben gercekten senin cok gergin oldugunu dusundum.

ayrica ben de arkadaslarimla bir yere gitsem ve istemeden veya elimde olmadan veya isteyerek isim uzasa ki ( 1-2 saate gelirim demis 12 de- 2.30 da gelmis ya da 3 te. yani soyledigine gore ya yarim saat ya 1 saat gec kalmis) beni boyle kocam zirt pirt arasa inan deli olurum. arkadaslarima da mahcup olurum.

her konunda sana hak vermistim ama bunda kesinlikle haksiz oldugunu dusunuyorum. bostan yere gerginlik cikarmissin. madem ilac aliyordun devam et o zaman. ya da psikolojini bir sekilde duzelt. dr a gidecegiz demissin. Eh be guzelim o da para ile. yani 3 aydir kira veremedik dedin. cocugum ameliyat olmadi dedin. yani hem hersey istedigim gibi olsun, ne yagdan ne baldan vazgecelim dememelisin. evet evde cok sorun var ama mesela iyi olmusken bu son meseleyi sen buyutmussun.

dediklerime kizam tamam mi canim. a.s.pek yorum yazilmamis kendini cok hakli gormemen icin yazdim bunu.

canım bence sızı ewlılık terapıstıne gonderecek bıraz bakım gerek km bakımının yapılması lazım esının vıdaları gevsemış :)ustune varma sanırım senı sevıyor ama arkadasları ıle vakıt gecırıyor yanlıs sana ve oğluna vakıt ayırmak zorunda
bunlar bı asama gececk bıtecek hatırlıyormusun ılk actıgına konuyu ne kadar uzgundun sımdı duzelme var senınle beraber yasıyoruz
gececek sabret kadınların cılesı anasıda aynı kızıda kdaınlarher zaman benzer sıkıntılarcekıyor zaman ve mekanı farklı yasanalr degısıyor hep aynı daynacaksın sen bır annesın ve bununda farkında olup yuvanı kurtarmak için elinden gelenı yapıyorsun

canim taa en bastan beri actigin tum konulari biliyorum. okumustum. once seni hep hakli buldum ama su konuda ben abarttigini dusunuyorum. esinin bir cumartesi pazari oldugunu biliyorsun.
1- Iki uc saat arkadaslari ile biryerlerde birsey yapmasini bence makul karsilamalisin. hem o desarj olur hem sen.
2. cocugun acikti ise bir corba yapabilirsin. iki dakikalik is. maddi durumunuzun kotu oldugunu yazmistin. hooopp diye para birikmez. 3-5 kenara koya koya olur boyle seyler.

3. eviniz nerde bilmiyorum ama 12 de cikacam demis 1 de cikmis 2 de gelmemis msgule vermis vs vs. yani adam 2,5 saat falan arkadaslari ile cikmis. orada is uzamis olabilir. tamirci cay soylemis olabilir. istanbul trafigi olabilir. ne bileyim bir sorun cikmistir muhabbet uzamistir. yani ben gercekten senin cok gergin oldugunu dusundum.

ayrica ben de arkadaslarimla bir yere gitsem ve istemeden veya elimde olmadan veya isteyerek isim uzasa ki ( 1-2 saate gelirim demis 12 de- 2.30 da gelmis ya da 3 te. yani soyledigine gore ya yarim saat ya 1 saat gec kalmis) beni boyle kocam zirt pirt arasa inan deli olurum. arkadaslarima da mahcup olurum.

her konunda sana hak vermistim ama bunda kesinlikle haksiz oldugunu dusunuyorum. bostan yere gerginlik cikarmissin. madem ilac aliyordun devam et o zaman. ya da psikolojini bir sekilde duzelt. dr a gidecegiz demissin. Eh be guzelim o da para ile. yani 3 aydir kira veremedik dedin. cocugum ameliyat olmadi dedin. yani hem hersey istedigim gibi olsun, ne yagdan ne baldan vazgecelim dememelisin. evet evde cok sorun var ama mesela iyi olmusken bu son meseleyi sen buyutmussun.

dediklerime kizam tamam mi canim. a.s.pek yorum yazilmamis kendini cok hakli gormemen icin yazdim bunu.

-------------

Size neden kızıyım bana olumlu yada olumsuz fikirlerinizi yazmanız için anlatıyorum bunları.
1. sorunuzun cevabı, tabi arkadaşlarıyla çıkacak,mesela her cuma maçları var,8-9 arasıdır,ama o saat 22.30'dan aşağı eve gelmez. Bir de her cumartesi erken kalkar ve arkadaşlarıyla kahvaltıya gider.Bunlar maddi durumumuzun el verdiği kadar ona rahatlama sebebi değil mi?
Ki eğer arkadaşlarına da kendine de güvensem istediklere yere gitsinler hiç sorun değil.
Artı ne zaman böyle bir yerlere gitmek zorunda olsa her zaman geç kalır ve hep bir bahanesi vardır
2.Tabi ki de çocuğuma çorba yapabilrim ki ,zaten uyumadan yaptım ve içirdim. Bir daha içmeyeceğini biliyordum.
3.Gerginliğimin sebebi zaten aramız bozuk olduğu için, arkadaşları sürekli benimle ilgili yorumlar yaptığı için,ve kendileri zaten evli erkek gibi davranmayıp bekar gibi davrandıkları ve eşimi de böyle yapmaya, içlerine almaya çalıştıkları için, onlarla nereye giderse gitsin geriliyorum.Elimde değil.
4.Ben zaten depresyon tedavimi gördüm ve bitti.Şu an sorun bende değil eşimde.Yani bir zamanlar ki benim yaşadıklarımın aynısını şu anda o yaşıyor ve bunu anlayamıyor. Kabullenmek istemiyor, şartlar ve zorluklar insanların psikolojisinin bozulmasına neden oluyor.
Ayrıca doktora derken ssk doktorunu kastetmiştim.Ki zaten Şişli'den Cuma günü randevu aldım, inşallah izin alırsa gidicez.
Ayrıca şunu belirtmek isterim ki , şu anda aramız gayet iyi, ama bir bakmışsınız adam sanki benim düşmanım olmuş,elinden gelse bir kaşık suda boğacak.
Sizce bu tutarlı ve dengeli bir davranış mıdır? Bende onun bu dengesizliklerinden dolayı ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım.
Sizce haksız mıyım?

canım benim ya evlam yardımcın olsun senı cok ıyı anlıyorum benzer durumlerı yasadım esımın aılesı yuzunden bosanmaya bıle cıktık psıkoljık baskılar falan 1 yıl dayandım o acıyı hıcbırzamn unutmayacam ınsanın yuregının acısı gercekten cok zormus acısını ceken bılr sabrettım ve sukur sımdı cok mutluyum bazen o gunler aklıma gelıyorda esımden hıncımı alıyorum nedenboyle yaptın neydı sucum dıyorum o da esseklıgımden dıyorr bıde sana bısey soylıyecem ınsallah yanılıyomdur esıne farkettırmeden yanı banyodayken falan tlf bı kontrol etsene sahın yakalanma yakalanırsan guvenın sıfırlanır ... rabbım yardımcın olsun.....sımdıde bebeklerımız dusuyo bugunlerı atlatıgıma gore sabır dıyorum kotu gunler gıdecek guzel gunler cok yakında mevlam saglık ve huzur versın herkese gerısı boss....
-----------------

Geçmiş olsun canım, emin ol ben eşim bu işyerine girdiğinden beri (2 yıl oldu) ondan hiç görmediğim hareketleri ve psikolojik şiddeti gördüm. Ve bunlar canımı bile verebileceğim bir insandan gelince, inan yıkıldım. Hala daha onu toparlamak ve eski haline getirmek için uğraşıyorum.Halbuki ailemdeki herkes onun ne kadar değiştiğini ve bana ne kadar kötü davrandığını defalarca söyledi.Ama ben anlamadım, anlayamadım.İnşallah bende bugünlerin geçtiğini ve güzel günlere geldiğimizi görürsem ona sorucam, neydi suçum diye?
Bu arada telefonuna bak demişsin , ama baksam da bişey fark etmez, hergün bir sürü kişi iş için cep telefonundan arıyor.Mesaj dersen sadece işle ilgili araba mesajları falan geliyor.Yakalanmama gerek yok, zaten direk sorarım ben.
İnşallah dediğin gibi bugünler geçer ve biz yine eskisi gibi oluruz.Çünkü her acıya,zorluğa ve sıkıntıya katlanabilirim, yıkılmam, ayakta kalır, savaşırım ama gönlüme karşı yapılan eziyet ve acıya karşı koyabilecek gücüm yok

canım bence sızı ewlılık terapıstıne gonderecek bıraz bakım gerek km bakımının yapılması lazım esının vıdaları gevsemış :)ustune varma sanırım senı sevıyor ama arkadasları ıle vakıt gecırıyor yanlıs sana ve oğluna vakıt ayırmak zorunda
bunlar bı asama gececk bıtecek hatırlıyormusun ılk actıgına konuyu ne kadar uzgundun sımdı duzelme var senınle beraber yasıyoruz
gececek sabret kadınların cılesı anasıda aynı kızıda kdaınlarher zaman benzer sıkıntılarcekıyor zaman ve mekanı farklı yasanalr degısıyor hep aynı daynacaksın sen bır annesın ve bununda farkında olup yuvanı kurtarmak için elinden gelenı yapıyorsun

-----------------

Canım doğru diyosun ama onlar özel oluyolar, çok araştırdım. Ama ssklı bulamadım.O yüzden eşime psikiyatriste gitmesi için baskı yapıyorum.Belki d'oktor gerek görürse, öyle bir bölüm varsa kendi içlerinde yönlendirir.Ya da eşimin kendi sorunu varsa ona yardımcı olabilir.
Bence de bakım zamanı geldi, vidaları şu işyerine girdiğinden beri çok gevşedi.Ama ben onu Allah'a havale ettim, her zaman yüzüne söyledim.Benim gözümden haksız yere akıttığın her damla gözyaşım için, seni Allah'a havale ediyorum.Benim yerime Allah sorsun hesabımı diye.
Bende arkadaşları yerine bize vakit ayırmadığı için kızıyorum.Yani benim bildiğim insan karısı çocuğuyla olmak ister hafta sonu, ama bizimkini bıraksan eve hiç uğramaz.Çünkü arkadaşlarının hepsi ipini koparmş.Karısı çocuğu nerde, ne yapıyor önemli değil.Adam hafta sonu da hafta içi de kendi halinde takılıyor, kadında kendi halinde.Onlara özeniyor onlar gibi olmak istiyor.
Bende gerçekten seven hiçbir kadın kocasını bu kadar bırakmaz, ya sevmiyordur, yada ne hali varsa görsün bana dokunmasın diyodur diyorum.O zaman da sen herşeyin iyisini bilirsin diyor.
Dediğin gibi kızlar annelerinin kaderini yaşıyor,annem de çok çekmiş bende çekiyorum.Tek korkum annem gibi erkenden göçüp gitmek.Korkum ölümden değil, sadece yavrumu bensiz bırakmaktan.Savaşmamın en büyük sebebi de yavrum zaten.Ben onu babasız bırakamam, onun günahına giremem, onun saçının bir teline bile zarar gelmesine dayanamazken, nasıl onu babasından ayırırım.Babasına resmen aşık, ayrılırsak kesin hasta olur dayanamaz. İki gün ablama gittiğimde, geri geldiğimizde baba diye kaç gün ağladı evde. Şimdi de peşinden ayrılmıyor.
Gel de bu çocuğu ayır babasından.Ben ona kıyamam, canımın içi o benim...

-----------------

Canım doğru diyosun ama onlar özel oluyolar, çok araştırdım. Ama ssklı bulamadım.O yüzden eşime psikiyatriste gitmesi için baskı yapıyorum.Belki d'oktor gerek görürse, öyle bir bölüm varsa kendi içlerinde yönlendirir.Ya da eşimin kendi sorunu varsa ona yardımcı olabilir.
Bence de bakım zamanı geldi, vidaları şu işyerine girdiğinden beri çok gevşedi.Ama ben onu Allah'a havale ettim, her zaman yüzüne söyledim.Benim gözümden haksız yere akıttığın her damla gözyaşım için, seni Allah'a havale ediyorum.Benim yerime Allah sorsun hesabımı diye.
Bende arkadaşları yerine bize vakit ayırmadığı için kızıyorum.Yani benim bildiğim insan karısı çocuğuyla olmak ister hafta sonu, ama bizimkini bıraksan eve hiç uğramaz.Çünkü arkadaşlarının hepsi ipini koparmş.Karısı çocuğu nerde, ne yapıyor önemli değil.Adam hafta sonu da hafta içi de kendi halinde takılıyor, kadında kendi halinde.Onlara özeniyor onlar gibi olmak istiyor.
Bende gerçekten seven hiçbir kadın kocasını bu kadar bırakmaz, ya sevmiyordur, yada ne hali varsa görsün bana dokunmasın diyodur diyorum.O zaman da sen herşeyin iyisini bilirsin diyor.
Dediğin gibi kızlar annelerinin kaderini yaşıyor,annem de çok çekmiş bende çekiyorum.Tek korkum annem gibi erkenden göçüp gitmek.Korkum ölümden değil, sadece yavrumu bensiz bırakmaktan.Savaşmamın en büyük sebebi de yavrum zaten.Ben onu babasız bırakamam, onun günahına giremem, onun saçının bir teline bile zarar gelmesine dayanamazken, nasıl onu babasından ayırırım.Babasına resmen aşık, ayrılırsak kesin hasta olur dayanamaz. İki gün ablama gittiğimde, geri geldiğimizde baba diye kaç gün ağladı evde. Şimdi de peşinden ayrılmıyor.
Gel de bu çocuğu ayır babasından.Ben ona kıyamam, canımın içi o benim...

betican nerse oturuyorsun bilmiyorum ama üsküdar mihriban sultan hast. psik. ssk ya da bakıyor üstelim cumartesi günleri bile saat 2 ye kadar ssk ya hizmet veriyor. sanırım 10 yada 20 ytl veriyor ssk lılar sadece...

Bugün eşimi karşıma aldım ve yine konuştum. Bana yemin et, sana sorduklarıma doğru cevap vereceksin diye,annesinin üzerine yemin etti.
-Hayatında biri mi var dedim.
-Hayır yok dedi.
-Peki aklında, kalbinde , fikrinde biri mi var dedim,
-Yok dedi,
-Peki sana ilgi gösteren ve asılan biri var mı dedim.
-Ohoo çok dedi,
-Bende peki tamam dedim( o zannediyo ki kıskanıp deliricem, ama gayet sakin kaldım.)
-Peki beni sevmiyormusun, istemiyormusun dedim,
-Çok seviyorum nerden çıkardın dedi,,
-Peki biz neden evliyiz, neden boşanmıyoruz , birbirimizle anlaşamıyorken dedim,
-Neden boşanalım ki dedi,
-Çünkü ben senin bu dengesiz ve sürekli beni psikolojik olarak döven hallerinden bıktım ve dayanamıyorum dedim,
-O da yine beni suçlayacaktı ki, ben neden boşanmıyoruz ben istiyorum dedim,
- O ben istemyorum, boşanıp napıcam dedi, ve ben böyle mutluyum dedi.
-Ama ben mutsuz ve huzursuzum dedim, ayrıca sadece bu sebepten evli kalınmaz başka sebebin var mı dedim,
-Oğlumuz var, ve ben onu çok seviyorum dedi,
-Demek öyle sadece oğlun için katlanıyosun bu evliliğe yani dedim,
-Saçmalama öyle demek istemedim dedi,-
-Peki ne demek istedin dedim, iki insanın evli kalması ve evliliğini sürdürmesi için bunlar bir sebep değil, bahane dedim.Aslında benden değil oğlundan ayrılmak istemediğin için mi hala evliyiz. Yoksa gerçek bir neden var mı dedim,
- O da saçmalama, sevmesem niye oğlum için evli kalıyım dedi.Seni çok sevdiğim için ayrılmak istemiyorum dedi.
-Ben de kusura bakma ama, ben beni sürekli irdeleyip, şikayet eden ve bana psikolojik olarak eziyet eden bir adamla evli kalmak, daha fazla yıpranmak, üzülmek ve ezilmek istemiyorum. En hayırlısı boşanmamız olacak.Bıktım senin bu dengesiz davranışlarından dedim.
-Hemen asıl sen dengesiz davranıyosun, hem ilaçını da kullanmıyosun dedi( bu arada lohusalık depresyonunun en ağırına girmiştim ve yaklaşık 1,5 sene tedavi gördüm,ama artık çok şükür iyiyim ve ilacı bıraktım)
-Valla ben iyileştim, ama bence artık sen hastasın ve doktora gitmen gerekiyor.Ben gayet normal davranıyorum, ama sen sürekli sorun çıkarıp, beni mutsuz ediyosun dedim.Asıl senin doktora gitmen gerekiyor dedim.
- O da tamam giderim, ama doktor sende bişey yok derse, o zaman sen suçunu kabul edeceksin dedi.
-Ben de tamam , ama eğer sen hastaysan ilacını kullanıp, tedavini olacaksın, beni de daha fazla üzmeyeceksin dedim,
-Tamam dedi
-Şimdi Cuma gününe randevu aldım, izin alablirse gidicez beraber,inşallah doktor hasta olduğunu söylerde kendine çeki düzen verir,.Yoksa bu cehennem gibi hayatı daha fazla yaşayamıyacağım...

canım benim okudum yazdıklarını bana biraz sen çok küçük olan şeyleri kafana çok takıp olayları büyütüyosun gibi geldi yada bilemiyorum olaylar seni bu haddeye getirmiş peki biraz taktik değiştirsen
mesela eşini çok fazla sıkmasan sık sık aramasan biraz kendini geri çeksen tek başına biyerlere gitsen oğlunla başbaşa vakit geçirsen eşine sürekli biri varmı beni seviyormusun gibi vs. şeyler sormasan ona karşı görevlerini yerine getirsen ama sen kendine biraz gizemli bir hava versen acıkcası artık sen kaç biraz kovalayan taraf o olsun diyorum umursama diyorum konu ne olursa olsun sen bilirsin deyip geçsen kavga etmesen ilgilenmesen sadece ilgilendiğin şey oğlun kendin evde olsan bile giyinsen süslensen sürekli bakımlı olsan üzerine gitme nerdeydin nerdesin deme o seni merak edip arasın neler olur diyo düşünsün ona seni kaybetme korkusu versen ama bunu boşanalım ayrılalım çeker giderim diye söyleyerek değil hareketlerin tavırlarınla ya biraz güçlü ol kalk ayağa kendini bu kadar güçsüz hissetme kendini küçük görme kendine güven ilgilenecek şeyler bul hiçbir şey bulamıyosan bak bahar geldi al oğlunu çık gez hafta sonu bile oğlunla başbaşa plan yap eşine sorma bile gelirmisn diye kendini tamamen değiştir haa bu arada yok eşim için eşime saygımdan falan filan bırak bunları gitme annesine ne olursa olsun sen ii niyet gösterip gidiyosun oraya her gidişinde üzülüyosun gitme kayınvaldenede onu arama eşine bile sorma yokmuş gibi davran ya seni mutsuz eden herşeyi bi yana bırak kendin için yaşa biraz hadi bide bunu dene olurmu çok öpüyorum seni kendine ii bak oğlun için onlar (bebişllerimiz) herşeyin en iyisi en güzelini haketmiyo mu? tabiki ediyolar dimi onun içinde oğlunun çok güçlü ve sağlıklı bir anneye ihtiyacı var onun için başarmalısın ANNESİ hadi göreyim seni ağlamak yok tamam mı :teytey:

bence gerçekten boşanmaya karar vermediğin taktirde asla o kelimeyi evlilğinde kullanma sonra işin laçkası çıkar ve rahat ol eşinin seni sevdiği çok açık bence bu geç kalmalar söylediği saatte gelmeme bekletme .. vs hangi erkekte yokki senin güvein sarsıldığı ve sevildiğini görmek için belkide bu şekilde davranıyosun ama bence kendine ve ilişkine zarar veriyorsun (evli kalmak için çocuk çok önemli ama senin eşin daha önceki olayda çocuğu bahane etmemişti hatırla).Anlattıkların bana eşinin seni çok sevdiğini ama senin yaptıklarından dolayı inatlaştığını hissettirdi .

-------------

Size neden kızıyım bana olumlu yada olumsuz fikirlerinizi yazmanız için anlatıyorum bunları.
1. sorunuzun cevabı, tabi arkadaşlarıyla çıkacak,mesela her cuma maçları var,8-9 arasıdır,ama o saat 22.30'dan aşağı eve gelmez. Bir de her cumartesi erken kalkar ve arkadaşlarıyla kahvaltıya gider.Bunlar maddi durumumuzun el verdiği kadar ona rahatlama sebebi değil mi?
Ki eğer arkadaşlarına da kendine de güvensem istediklere yere gitsinler hiç sorun değil.
Artı ne zaman böyle bir yerlere gitmek zorunda olsa her zaman geç kalır ve hep bir bahanesi vardır
2.Tabi ki de çocuğuma çorba yapabilrim ki ,zaten uyumadan yaptım ve içirdim. Bir daha içmeyeceğini biliyordum.
3.Gerginliğimin sebebi zaten aramız bozuk olduğu için, arkadaşları sürekli benimle ilgili yorumlar yaptığı için,ve kendileri zaten evli erkek gibi davranmayıp bekar gibi davrandıkları ve eşimi de böyle yapmaya, içlerine almaya çalıştıkları için, onlarla nereye giderse gitsin geriliyorum.Elimde değil.
4.Ben zaten depresyon tedavimi gördüm ve bitti.Şu an sorun bende değil eşimde.Yani bir zamanlar ki benim yaşadıklarımın aynısını şu anda o yaşıyor ve bunu anlayamıyor. Kabullenmek istemiyor, şartlar ve zorluklar insanların psikolojisinin bozulmasına neden oluyor.
Ayrıca doktora derken ssk doktorunu kastetmiştim.Ki zaten Şişli'den Cuma günü randevu aldım, inşallah izin alırsa gidicez.
Ayrıca şunu belirtmek isterim ki , şu anda aramız gayet iyi, ama bir bakmışsınız adam sanki benim düşmanım olmuş,elinden gelse bir kaşık suda boğacak.
Sizce bu tutarlı ve dengeli bir davranış mıdır? Bende onun bu dengesizliklerinden dolayı ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım.
Sizce haksız mıyım?

Canim eger bu durum icinde o da halen keyfine bakiyorsa tam sopaliktir. cunku dedigim gibi sen burada ilan bile verdin temizlik icin. cirpiniyorsun, o keyfinde.

yani bence disarida kahvalti su ekonomik krizde lukstur. 10 milyon 10 milyondur. haftada 4 kereden benzini vs vs en az 50 milyondur. boyle boyle birikir para. esin eger zaten cuma bir gidip 4-5 saat gelmiuyorsa artik cmt gununu size ayirmasi lazim ama gene de ne olursa olsun erkekler de bayanlar da bir yere gidildiginde cok sik aranmaktan hoslanmaz. gelince canina oku. ya da guzel okkali bir mesaj atarsin.

Insallah doktorun da sana yol gosterir. yani bence simdiden soylemek istediklerini not al. cunku o an oyle bir sapma yasaniyor ki hay allah ben bunu neden soylemedim diyorsun. cocugumuzu veya hamileyken doktora gittigimizde de oyle degil midir? yarisini sorariz soracaklarimizin gerisi ucaar is bitince aklimiza gelir. not almani tavsiye ederim.

Canim eger bu durum icinde o da halen keyfine bakiyorsa tam sopaliktir. cunku dedigim gibi sen burada ilan bile verdin temizlik icin. cirpiniyorsun, o keyfinde.

yani bence disarida kahvalti su ekonomik krizde lukstur. 10 milyon 10 milyondur. haftada 4 kereden benzini vs vs en az 50 milyondur. boyle boyle birikir para. esin eger zaten cuma bir gidip 4-5 saat gelmiuyorsa artik cmt gununu size ayirmasi lazim ama gene de ne olursa olsun erkekler de bayanlar da bir yere gidildiginde cok sik aranmaktan hoslanmaz. gelince canina oku. ya da guzel okkali bir mesaj atarsin.

Insallah doktorun da sana yol gosterir. yani bence simdiden soylemek istediklerini not al. cunku o an oyle bir sapma yasaniyor ki hay allah ben bunu neden soylemedim diyorsun. cocugumuzu veya hamileyken doktora gittigimizde de oyle degil midir? yarisini sorariz soracaklarimizin gerisi ucaar is bitince aklimiza gelir. not almani tavsiye ederim.

------

Ablacım kahvaltı derken, o luzumsuz arkadaşları varya onlar ısmarlıyorlar.Sabah gelip kapıdan alıyolar, maksat eğlence olsun, bi de parasını veriyolar.Ben biliyorum parası olup olmadığını.
Ayrca ben de zaten cuma günü saatlerce birlikteler, bir de cumartesi erkenden kalkıp gidiyor.Ben paramızz olsa gidelim desem hayatta gitmez. Yani bir bıraksam ipin ucunu,adam evin yolunu unutur.
Doktorum derken, ben eşim için psikiyatriden randevu aldım.Yani onun normal olmadığını düşündüğüm için.Çünkü dediğim gibi çok dengesiz. Normalde eş almıyolar içeri, ama olurda girersem herşeyi anlatıcam ..
Not almama gerek yok, her yaptığı, her söylediği içime öyle oturdu ki ölsem de unutmam...

Back