• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 çocuklu çalışan anneler, ne zaman dinleneceğiz ?

Bende iki çocukla aynı durumda sayılırım.Allah sağlık versin onlara.Her dönemin bir zorluğu var.Annem de büyüyecekler üni.ye gidecekler,evlenip gidecekler.Sonra sen bugünlerini özleyeceksin diyor hep.

Ben çalışan annelerin daha rahat olduğunu düşünüyorum çünkü çocuk bakmak daha zor . 2 çocukla sen çalışmasanda aynı şeyleri yapicaksin. Çalışmak en azından sürekli çocukla ugrasmakdan çıkıp başka şeyler ile meşgul oluyosun. Kafanı dagitiyosun. Ben 7 aydır hiç kuaföre gitmedim mesela akşam eşim gelince markete gidiyorum araba ile sanki dünya turu yapıyorum öyle bi enerji geliyor .

Hellllooo ben geldim :D yaaa yıldım ben ya yıldim cok mutsuzum cok gerginim.bu ara. Yeni oturdum.
5 yas ve 9 aylik iki yavrum var. Oglum anasifinda. Ve ben calismiyorum ucretsiz izindeyim. Ise donermiyim bilmiyorum.
Temizlik bulasik elim ayagima dolasık.
Off off. Bitmiyo bitmiyo. Ne yemek ne bulasık hele camasır hele o nalet renkliler , beyazlar. 2 posta daha atilacak. Yerlestirelecek.
Bombos oturamiyorum ya. Biraz yanliz kalmak istiyorum.
Esimi de alıp sakin sakin kahve cay icelim bir yerde. Butun gun bir kosusturmaca. Hele akşam maraton resmen.
Pertim bu ara. Cok guzel giden saglikli bir yasamim var buna da sükür.

Dur cocugum ,otur cocugum , odevini yapsana oglum , tamam bitti oyun yok artik , uyuma saatin geldi , ne demek uykum yok , kalk annem sabah oldu hadi bitanem , ne demek okula gitmicem ah ahh cok yorgunum ya. Pili bitmeye yakin kumanda gibiyim.

Ben çalışan annelerin daha rahat olduğunu düşünüyorum çünkü çocuk bakmak daha zor . 2 çocukla sen çalışmasanda aynı şeyleri yapicaksin. Çalışmak en azından sürekli çocukla ugrasmakdan çıkıp başka şeyler ile meşgul oluyosun. Kafanı dagitiyosun. Ben 7 aydır hiç kuaföre gitmedim mesela akşam eşim gelince markete gidiyorum araba ile sanki dünya turu yapıyorum öyle bi enerji geliyor .
Kocana birakip git:)) yani sorun suki.. kadinlar calismayinca cocuk bakiyo zaten birde hic disari cikmaya hakki yok gini oluyo. Halbuki en cok onun disari cikmaya ihtiyaci oluyo. Calisan insan evini ozluyo zaten disarda olmaktan bikiyo.

Calisan anneler daha rahat degil heryere yetsmek zorundalar bi kere..yorucu ama daha duzenli olmak zorunda kaliyolar.

Evet farkındayım , galıba o sekılde olsam tamamen paralanacağım . Hafta sonu yemegımı ben yapıyorum , salı gunu ıcınde yapıyorum .Annemde 3 gun ıcın yapıyor,cuma aksamıda balık yaptırıyor eşim.Var olan ısıme gerı dondum buarada, hem normal yasal ızınlerımı kullandım, hemde ucretsız ıznımı kullandım . O noktada hala benı gerı ıstedıklerı ıcın ve hayat sartlarından oturu ısten çıkmam aptallık olur dıye geri dönmüş bulundum.
Ha işe gelmekten memnunum ama gerı kalan zamanlarım bıze yetmıyor, anneme ıs kalmasın dıye evı tamamen toplu bırakmaya calısmak , bulaşıkları yıkatıp dolaba yerlestırmek zaman su gıbı akıp gecıyor. Şahsi hiç vaktim kalmıyor
Valla çok zor benimde üç kızım var.Ögretmenim ama çalışınca çok zor oluyor hem de çok.Çocuklarimla içime sîndîgî gibi ilgilenemeyince bende bıraktım çalışmayı.Gerci boyle bile zar zor atıyorum kendimi yataga.İkisinin dersleri yetiyor.Bide tatliş bir bebeğim var .Daha ne onlarla uğraşıyorum akşama kadar:halay:

Kocana birakip git:)) yani sorun suki.. kadinlar calismayinca cocuk bakiyo zaten birde hic disari cikmaya hakki yok gini oluyo. Halbuki en cok onun disari cikmaya ihtiyaci oluyo. Calisan insan evini ozluyo zaten disarda olmaktan bikiyo.

Calisan anneler daha rahat degil heryere yetsmek zorundalar bi kere..yorucu ama daha duzenli olmak zorunda kaliyolar.
İkiside zor o zaman diyelim calismayan anneler de calismanin rahatlığını biliyor . Bebeğimi 1 saat anneme birakinca kendimi inanılmaz özgür hissediyorum . Kocam 2 ay var 3 ay yok zaten 7/24 anneyim . İş seyehatinde sürekli . Arada annem gelir kalır ayrı sehirdeyiz. Markete vs her yere eşim olmadığı zaman bebegimle gidiyorum . Ay çok dertliymisim :)

İkiside zor o zaman diyelim calismayan anneler de calismanin rahatlığını biliyor . Bebeğimi 1 saat anneme birakinca kendimi inanılmaz özgür hissediyorum . Kocam 2 ay var 3 ay yok zaten 7/24 anneyim . İş seyehatinde sürekli . Arada annem gelir kalır ayrı sehirdeyiz. Markete vs her yere eşim olmadığı zaman bebegimle gidiyorum . Ay çok dertliymisim :)
Para sorunun var mi? Kocan bu kadar yoksa ona gorede maas aliyodur.. tutarsin cocuguna bi bakici gunde 2-3 saat haftada bi kac saat gider kahveni icip kitabini okursun. Alisveris yapip kuaforune gidersin arkadaslarinla yemege gidersin. Annesin diye insanliktan cikmiyosun.

Ay ben hiç yaşamadım kısmına kahkaha attım.Ben de öyle düşünüyorum.Bekarlara çocuksuz evlilere özeniyorum bazen.

28 yaşında tek çocuk 4 gün okulla ben de bitik vaziyetteyim.18 aylık olacak az kaldı.2.çocukta huni takarım heralde :/
Bende oyle diyordum canım bak benim üç tane ,İnan annelik oyle bir şeyki huni falan takacağım da vakit yok takacak:KK49:

Berbat bir trafikten oturu bu aksam eve 7 de geldim. Bulasık ısı yine esımdeydı, bebegı uyuturken apartmanda guclu bir ses oldu, uyuyamadı. Buyugu yeni uyudu. Makinede koyu renkliler yıkanıyor, bitmek uzere. Kontrol etmem gereken tam 9bsayfa test var. Bugunde boyle ıste.

Evlendıklerınde rahatlayacagımızı dusunen ler, ınsallah yerleri huzurları olsunda tam rahatladık dedigimiz yerde b.ka sarmayız.

Para sorunun var mi? Kocan bu kadar yoksa ona gorede maas aliyodur.. tutarsin cocuguna bi bakici gunde 2-3 saat haftada bi kac saat gider kahveni icip kitabini okursun. Alisveris yapip kuaforune gidersin arkadaslarinla yemege gidersin. Annesin diye insanliktan cikmiyosun.
Yok çok şükür mesleği bu şekilde , hiç bakıcı düşünmedim , düşünmem de evlendikten sonra çalışmadığım için , insanlikdan cikmiyosun anne olunca , enerjini veriyosun.. Sen annemisin bu arada ?

Yok çok şükür mesleği bu şekilde , hiç bakıcı düşünmedim , düşünmem de evlendikten sonra çalışmadığım için , insanlikdan cikmiyosun anne olunca , enerjini veriyosun.. Sen annemisin bu arada ?
Sen kendine vakit ayirki cocuklarina verimli Olasin:)) bakici 2-3 saat ya da kres gayet guzel olur. Eger memnunsan devam et. Ama sgresifaen soyleniyosan kotu. Cocuklar icinde degisik olur:) cok sukur rabbime 3 defa anne olmayi nasib etti bana

Maşallah Allah bağışlasn kıdemlisin benden :) bebem daha 7 aylık :)
Eh ole oluyo tabii:) 1. Ile 3. Cocuk arasinda dag kadar fark var. Bi kere ben degistim.. ilk cocukta herseyden korkardim bisey olcak diye.. hasta olsa uzulurdum hep. Simdi kizim hasta olunca cozum odakliyim daga cok ve olmasi gereken bu diye dusunuyorum.

Bebegin yavas yavas ek gidaya gecer.. koy arabasina dolasin birlikte. Karni tok olursa nasilsa uyur arabasinda. Ha kis mevsimi gevincede buyur zaten birlikte daha cok gezersiniz

Eh ole oluyo tabii:) 1. Ile 3. Cocuk arasinda dag kadar fark var. Bi kere ben degistim.. ilk cocukta herseyden korkardim bisey olcak diye.. hasta olsa uzulurdum hep. Simdi kizim hasta olunca cozum odakliyim daga cok ve olmasi gereken bu diye dusunuyorum.

Bebegin yavas yavas ek gidaya gecer.. koy arabasina dolasin birlikte. Karni tok olursa nasilsa uyur arabasinda. Ha kis mevsimi gevincede buyur zaten birlikte daha cok gezersiniz
İnşallah inşallah bende 4 çocuk istiyodum allahım hangi kafayla :))3 çocuk ben hayal edemiyorum :)

Tek çocuk hiç çocuk diyen ablalar nerde acaba :D
Allah kolaylik versin.Ama 2.çocuğu yaparken az çok sorumluluğunuzun ve işlerinizin 2 katina çikacağini da biliyordunuz.Bile bile lades yani.Benim nacizane tavsiyem evin derli toplu olmasina,temizliğe ütüye bu kadar takilmayin çünkü o işler asssla bitmez.Salın biraz.Acil olanlari yapin.Mükemmel olmaya herseye yetismeye şartlamayin kendinizi.
Valla ben evli değilim ama evlensem bile assla düşünmüyorum çocuk.Bu konularda doğru düşündüğümü destekliyor resmen.
Ayrica bu yeni nesile cok yükleniyorlar sanki.Küçücük çocuk ne kursuna gidiyor sabahin körü.Çiksin oynasin çocuk yahu.

Tek cocuklu anne olarak ben de rutinimi yazayim. En gec 5 bucukta evde oluyoruz eve gelir gelmez ben mutfağa geciyorum, esim kizimizin kirlilerini ayiriyor makineyi aciyor, varsa onceki gunden kalanlari topluyor, ben de yemegi hazirlayip sofrayi kuruyorum, 6-6 bucuk gibi yemege oturuyoruz, sonra esim masayi topluyor, ben kahvemi iciyorum, kizimla muzik dinliyoruz, dans ediyoruz, kitap okuyoruz, hep birlikte oyun oynuyoruz, 9 bucukta esim kizimizi yatiriyor ben de o sirada ortaligi topluyorum, cocuk uyuyunca da film izliyoruz muhabbet ediyoruz, dus alip yatıyorum.
Cuma aksamlari genelde arkadaslarimla cikarim, esimle kizim da evde hamburger falan yapar film izlerler, cumartesileri disari cikar,.pazar gunleri alisveris ve temizlik yapariz.
Ozetle kendime az da olsa vakit ayirabiliyorum, bunun icin de iki seye ozen gosteriyorum: planli olmak ve temizligi hayatimin oncelikleri arasina arasina sokmamak.

Tek çocuk hiç çocuk diyen ablalar nerde acaba :KK70:
Allah kolaylik versin.Ama 2.çocuğu yaparken az çok sorumluluğunuzun ve işlerinizin 2 katina çikacağini da biliyordunuz.Bile bile lades yani.Benim nacizane tavsiyem evin derli toplu olmasina,temizliğe ütüye bu kadar takilmayin çünkü o işler asssla bitmez.Salın biraz.Acil olanlari yapin.Mükemmel olmaya herseye yetismeye şartlamayin kendinizi.
Valla ben evli değilim ama evlensem bile assla düşünmüyorum çocuk.Bu konularda doğru düşündüğümü destekliyor resmen.
Ayrica bu yeni nesile cok yükleniyorlar sanki.Küçücük çocuk ne kursuna gidiyor sabahin körü.Çiksin oynasin çocuk yahu.
Cikip oynasinda.. ana baba birakamiyoki ortalik sapik dolu. Ben 4 yasibda sokakta gezerdim 30 yil evvel ama ben 6 yasindaki cocugumu tek cikartamiyorum mesela

Cikip oynasinda.. ana baba birakamiyoki ortalik sapik dolu. Ben 4 yasibda sokakta gezerdim 30 yil evvel ama ben 6 yasindaki cocugumu tek cikartamiyorum mesela
O da doğru haklisiniz.Öyle eskisi gibi salamiyorsun çocuklari sokağa ama ne bilim ya üzülüyorum çocuklara.Ben çocukken aksama kadar sokaktaydim haftasonlari.Ödevlerimi de yapardim.O günler en güzel günlerimiz olarak kaldi mutluyduk.Ama şimdiki çocuklar kurs,sinav,yaris olaylarina çok erken atiliyor.İlerde bu zamanlarini bizler gibi iyi hatirlayabilecekler mi acaba.Üzücü y

Back