Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim büyük kızı babaanne büyüttüBuyuklerınde derdı bıtmıyor kı, tamam tuvalet banyo kendılerı hallediyor ama büyüdükçe dertlerı ve sorunlarıda başkalaşıyor. Cumartesı gunu kursa gıderken bırde bana benı kütüphaneye goturmedın dedı. Zaten ağlamak ıcın onun gıtmesını bekliyordum , patladım.
Bugun ıse geldım , perşembe gelmeyecegım . Kutuphaneye gideceğiz.
Buarada küçükler ne zaman kreşe başlamıştı sızın , bunu tamamen meraktan soruyorum
Ya cok dramtize etmissiniz sanki bu durumu. Cocuklarimsiz sinemadan zevk alamam derken ? Sizin kisisel zevkleriniz yok mu ?Çalışıyorum iki çocuğum var. Bahsettiklerinizin aynısını yaşıyorum ama tek farkla. Kuaföre gidemiyorum, çıkıp gezemiyorum diye dertlenmiyorum. Temizlikçim, yemeğimi yapan ve özel öğretmenimiz de yok. Üstelikte eşimin sürekli 24 saat nöbetleri var. Derslerimizi beraber yapıyoruz oğlumla. Yani o yapar, yapamadığını bize sorar. Bizde anlatırız sonra yine kendi yapar. Bacak kıllarınızı almak ne kadar zaman alabilirki. İki dk da makineyle halloluyor. Gezmeyede çocuklarımla gezebileceğim yerler ayarlıyorum hepbirlikte geziyoruz. Yani onlarsız sinemeya gitsemde zevk alamamki. Sinema için mi çocuklarından olacağım diyorum mesela. Onlarsız yemeğemi gitmek asla boğazımdan geçmezki. Çoğu organizasyonuda reddederim çocuklarım olmadan keyif alamam asla. Onların kokusu, kahkahası yeter. Yorgunluk morgunluk kalmıyor bende. İyi ki varlar. Sağlıklı olsunlar başka birşey istemem.
Ee bütün bunlarin olucağini 2. Bebeği yapmaya karar verince düşünmüş olmaniz lazimdı! İlk bebekten tecrübelisiniz. Bunu göze alarak bebek kararı veriyor herkes. Saçtır kıldır tüydür kimse takmıyor ilk 2 3 yıl32 yaşıma girdim , dün akşam rüyamda 40 yaşındayken öldüğümü gördüm. Baya öldüm ve acı cekıyordum. Ben hiç yaşamadım filan diye agladığımı hatırlıyorum.Bizim bebeğin aglamasına uyandım o sıra.
Büyük olan 9 yaşında 4.sınıfa gidiyor(bu sene not sıstemı oldugu ıcın derslerı asırı yogun gecıyor , bır oncekı konumda bahsetmıstım ), diğeri ise 1 yaşına girecek 10 gün sonra.
İşe başlayalı(mecburiyetten başlamadım ) 2.5 ay filan oldu. 4 gün çalışıyorum , 3 gün evdeyim.Eşimde çalışıyor, o 2 hafta hafta içi tam gün , 2 hafta bir gün gidip bir gün gitmiyor. Son zamanlarda hafta sonları mesaiye gidiyor, eğitim veriyor.Eve temizlikci geliyor, oglana öğretmen geliyor , hafta içi 3 gün annem yemek yapıyor, eşimde hafta içi mutfagı topluyor.
Ama zaman yetmiyor. Bu sabah zaten böyle kötü uyandım ama aslında hafta sonundan beri kafam atıktı. Cumartesı günü , ufaklıgı uyutamadım , baya saatlerce ugrastım uyutamadım . Tam uyudu , büyük olanın yapamadığı dersi vardi,ona yardım ettim.
Kursa gideceği için yemeğini hazırladım , yedi hazırlandı çıktı . Ve bebeğimiz uyandı Gülüyorum ama o gün agladım buna , baya bacak kıllarım serce parmagımın yarısı kadar olmuş. Saçlarımı boyattım , bu hafta da bir işlem yapılması gerekiyordu .Annemi aradım , benı cagırmayacaksın dımı dıye actı telefonu , yok dedım kıvırdım kapadım. Manikür yaptıramıyorum , en son 5 hafta( 1 aydır mahalle sınırlarından cıkmıyorum , servısle ıse gıdıp gelıyorum - arada kuafore gıttım geldım dumduz arabayla, cıkısta dogru eve dondum) önce cocuklara aldıgım kıyafetlerı cıkıp degıstıremedım elimde kaldılar.
İşe baslayana kadar böyle değildi, sureklı ben baktıgım ıcın etrafımdan cok rahat yardım alabılıyordum. Zaten yazın istanbulda bile değildim, cocuklarla nasıl gezebılırım napabılırım gayet farkındayım. ve idare edebilir yapıdayım. Ama sımdı kıs , havalar cok sogudu .Dısarı cıksam evdekı tempoyu kacırıyorum , burnumdan gelıyor ve telafı edecek zamanım olmuyor.
Evde, evde olduğum günler napıyorum pekı ;ıste her gun evı supuruyorum , cunku ufaklık agzına atıyor. Yemek yapıyorum , çamaşır makineye atıyorum , topluyorum katlıyorum , yerlestiyorum. Evi toplu tutuyorum. Yanlız böyle dediğime bakmayın , ne tezgahtan bulaşık eksik oluyor , ne yerden oyuncak. Bende birikmesin diye anında mudahale edıyorum . Cocuklarla tamamen ilgileniyorum , büyüğün dersi oluyor, veya oyun oynamak istiyor. Ona o zamanı veriyorum , küçüğün zaten tamamen oturmus oldugu bır duzen var ona ayak uydurmaya calısıyorum.
Neyse daha fazla yapabılecek bıseyım yok galıba , 2 gun cocuklarla oynamak dısında tamamen bana aıt kalan zamanda koltuga oturamadan gectı,geçiyor. Çalıştığım için ,annem baktığı için annemden yardım alamıyorum , eşimin bu hafta sonlarıda işe gitmesi durumu herşeyi birbirine soktu. Zaten zordu , sımdı daha zor.
Ne zaman gececek bu gunler, tam olarak ne zaman rahatlıyoruz. Tamamen içimi dökmek istedim , kötü hissediyorum kendimi, kendime ait zaman dilim kalmadı.
Ben 4 aylik bebeğimi eşime bırakıp dışarı çıkıyorum arkadaşlarımla kahve içmeyeÇalışıyorum iki çocuğum var. Bahsettiklerinizin aynısını yaşıyorum ama tek farkla. Kuaföre gidemiyorum, çıkıp gezemiyorum diye dertlenmiyorum. Temizlikçim, yemeğimi yapan ve özel öğretmenimiz de yok. Üstelikte eşimin sürekli 24 saat nöbetleri var. Derslerimizi beraber yapıyoruz oğlumla. Yani o yapar, yapamadığını bize sorar. Bizde anlatırız sonra yine kendi yapar. Bacak kıllarınızı almak ne kadar zaman alabilirki. İki dk da makineyle halloluyor. Gezmeyede çocuklarımla gezebileceğim yerler ayarlıyorum hepbirlikte geziyoruz. Yani onlarsız sinemeya gitsemde zevk alamamki. Sinema için mi çocuklarından olacağım diyorum mesela. Onlarsız yemeğemi gitmek asla boğazımdan geçmezki. Çoğu organizasyonuda reddederim çocuklarım olmadan keyif alamam asla. Onların kokusu, kahkahası yeter. Yorgunluk morgunluk kalmıyor bende. İyi ki varlar. Sağlıklı olsunlar başka birşey istemem.
9 da yatırmaya nasıl alıştırdınız, öğlen uyuyorlar mı? benim ki gece 11-12 den aşağı uyumuyorcute en zor zamandasin,
kucuk daha cok kucuk cunku.
benimki iki yasina girdi, buyuk de 5 yasinda,
ve biraz nefes aldiriyorlar,
birlikte oynuyorlar veya ayri ayri da olsa bize daha az ihtiyac duyuyorlar.
benimkiler erken yatiyor, en gec 9 da cocuklarla isimiz bitmis oluyor.
ama kisin secenekler de azaliyor veya olsa bile evden cikamiyorsun dogal olarak.
yaza kadar sabir diyoruz...
Benımkılerde 8-9 da yatıyorlar. Kucuk daha erken, buyuk daha gec.9 da yatırmaya nasıl alıştırdınız, öğlen uyuyorlar mı? benim ki gece 11-12 den aşağı uyumuyor
Uyku egitimi vermis sanirim ne mutlu:) bende baslayip baslayip basa saranlardanim:) cocuk 1 gun erken uyuyosa 5 gun gece kusu oluyor/(9 da yatırmaya nasıl alıştırdınız, öğlen uyuyorlar mı? benim ki gece 11-12 den aşağı uyumuyor
Sızın cocugunuz da kucuk degıl mıydı? Ben sızı takıp etmıstım , yazlıkta kanamanız olmustu . Benımde olmustu nısanım gelıyordu bende yazlıktaydım fılan sankı aynı hamıleydık. Daha cok kucuk degıl mı 2.dusunmek ıcınUyku egitimi vermis sanirim ne mutlu:) bende baslayip baslayip basa saranlardanim:) cocuk 1 gun erken uyuyosa 5 gun gece kusu oluyor/(
İşte tek cocuk , iki cocuk cok farklı.Ee bütün bunlarin olucağini 2. Bebeği yapmaya karar verince düşünmüş olmaniz lazimdı! İlk bebekten tecrübelisiniz. Bunu göze alarak bebek kararı veriyor herkes. Saçtır kıldır tüydür kimse takmıyor ilk 2 3 yıl
9 da yatırmaya nasıl alıştırdınız, öğlen uyuyorlar mı? benim ki gece 11-12 den aşağı uyumuyor