2. Çocuk ?

Bu anlattıkların cezbetmedi şuvan hic ben baska örneklere bakicem

Prolaktin umduğumdan düşük çıkmıştı ya 5 ay kadar önce bakıcam değere. Ama şu var ben bi çorabı bile almak istesem kafaya bi şey koyinca deliriyorum. Şu konuyu açarak daha başlamadan stres hormonlarını aktifleştirmiş olabilirim.

Ben 5 sene sonra daha yeni yeni kendime geliyorum, gebelikteki ve lohusalıktaki sıkıntıları daha yeni yeni atlatıyorum. İşime başlamışım çalışıyorum, kızımı okula gönderiyorum, ben 2. üniversitemi okuyorum, daha 3. üniversite planlarım var. Valla hayata yeni başlamışım gibi hissediyorum film, mümkün değil ne yazık ki benim çocuğum tek çocuk kalacak. Bazen tabi aklıma düşmüyor değil arada sırada bir kardeşi olsa da oturup gülseler beraber oynasalar falan diye ama sırf bu sebepten de çocuk yapamam inşallah çocuk hayali kuran herkesin seneye bu zaman mini mini bebekleri olsun kucaklarında

Bi gün bi uyanırız ana sayfada çift çizgili çıbık kimden aaaa senden

Aşırı mantıklı bir karar valla şu saydıklarınla, şimdi ne diyeyim
10 sene sonra belki istersin, kim bilir ya da iyi ki olmadı dersin, hayat…
Doğrusu yanlışı yok bu meselenin.

Allah ‘isteyen’ herkese nasip etsin inşallah…

Endişelerini o kadar iyi anlıyorum ki… bir yandan da alışmışız sanki hep olumsuz düşünmeye gibi geliyor. mesela bardağın öbür tarafına baksak yaşları yakın olduğunda hayatta hep birlikte ilerleyecekler. Abi abla gibi değil de ikiz gibi olacaklar. birbirlerine dayanacak dal olacaklar, dağ olacaklar.

düşünmek mi gerekiyor düşünmemek mi, onu da bilmiyorum açıkçası. hayatın insana ne getireceği de belli olmuyor ki. Mesela ben 4-5 yaş olsun diye düşünüyorum ama eşimle kardeşleri arasında 4 yaş var. gel gelelim kardeş mi kalleş mi dersen asla kardeş değiller derim. Eşim küçükken çok bakmış kardeşlerine ama kardeşleri kıymet bilmemiş. Bak ne zor günler geçirdim, bir geçmiş olsun demek için aramadılar ne beni ne eşimi. ortada kavga, bağrış çığrış da yok ha, eşim annesine küstü diye bunlar cephe aldı bize.

yani önünde olumlu ya da olumsuz zibilyon tane örnek var. Sen psikolojik olarak bu kadar yakın yaştaki 2 çocuğu idare edebilecek misin? (Eşin polisti diye hatırlıyorum. Çoğu zaman tek başına baş edebilecek misin ikisiyle de?)

az önce Endol Fitil koydum, kafam bi milyon anlatmak istediklerimi doğru sırada ve doğru cümlelerle anlatabildim mi bilmiyorum. Ben de kardeş fikrine katılıyorum ama hâlâ tahlil sonrası düşün diyoRum

Düşünuyoz bakalım.

Bence sen duruma alışmış uyum sağlamışsın Benimki tek çocuk ama kv duası sayesinde iki çocuğa bedel. Hep ikiz olsun diye dua ederdi kadın. Tek bedende iki çocuk gibi oldu

O sıra da paçamdan düşmeyen kızımla yorumu okuyan ben

İkinciyi yapar mıyım asla diyemesem de hayır diyebiliyorum ama yapacak olsam normal hayatıma dönmüşken değil şu an sürünürken yapardım sanırım. Rahatlama sonrası insan cesaret edemez gibi geliyor bana.

Mümkün değil deme bir an gelir tamamen değişebilir fikrin (inş)

merve bu yaşıma kadar öğrendiğim iki şeyden birisi asla ertelememek.

Çocukların yaş farkı ne kadar azsa okadar kolay büyütüyorsunuz
Tam tersi gibi geliyor insanlara ama değil
Şimdi ikinci çocuğunuz olursa yorulacaksınız e zaten yoruluyorsunuz, uykusuz kalacaksınız zaten uykusuzsunuz, ilk çocuğun bezi uykusu tuvalet eğitimi dişi yemeği derdiniz ikinci çocuğun derdi de aynı ekstra gazı olursa olur hepsi bu. Zaten mevcut olan düzende devam edeceksiniz
Ama ilk çocuğun yaşı büyük olsa kardeşe adapte olma süresi, kıskançlığı, anneye olan ruhsal ihtiyacı, karşılanması gereken ihtiyaçları, okul süreci, ders durumu vs durum çok daha zor ve yıpratıcı olacak
İlk çocuğa karşı suçluluk hissi yetememe hissi zamanla sizde öfke tahammülsüzlük depresyon eşler arasında problem gibi gibi birçok olumsuz şeye sebep olup herşey içinden çıkılamaz hale gelebilir
Benim çocuğum 9 yaşında yaşım 37 ikinci çocuğum doğmadı henüz, hadi bir hayal edin: 9 yıldır sadece ona ait olan 24 saatini ona adamış anneyi paylaşmak buna alışmak kolay mı olacak sizce?
Sakin sessiz evde hiç çocuk yokmuş gibi olan evimiz ciyak ciyak gece gündüz bebek ağlamasıyla dolacak, hep bir koşturmaca….akşam sofraya konan çeşit çeşit yemekler, hep beraber film eşliğinde aheste aheste yenen yemekler, uzun sohbetler, ders çalışma rutinleri….hepsi bir anda değişecek
Çok uzatmayayım daha bir sürü şey
İnsanın gönlüne o istek geldiyse aklına o ihtimal geldiyse doğru zaman budur

Sağlıkla gelsin yavrunuz inşallah. Size çok katılıyorum aynısının 8 yaşını yaşadık.
Kolaylıklar diliyorum her türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…