Valla karar vermeye çalışıyorum işte bakalım ne olacak.Gerçekler amaaaHa rezil olmuyor muyuz oluyoruz . Sıfır destek sıfır soluklanma ile bazen sinir ataklarımız olmuyor mu oluyor . Birbirimizden güç alıyoruz. Sen de çok güçlü bi kadınsın üstesinden gelirsin eğer gerçekten istiyorsan
Senin için en hayırlısı neyse o olsun , kalbini dinle . Analıkta mantık işlemiyoValla karar vermeye çalışıyorum işte bakalım ne olacak.
MERVEEEE KENDİNE GELMerhaba bdv ahalisi,
2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.
Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim.Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?
Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...
Birilerinin bir şeyler demesine ihtiyacım var.
Niye beMERVEEEE KENDİNE GEL
Biri büyümüş bırak keyfine bakkNiye be
ÖLe diil yaaBiri büyümüş bırak keyfine bakk
Yap gitsin. Eğer illa ikinci çocuğu yapacaksan bence aralarında yaş farkı olmaması daha iyi. Ben şimdi başa sarmaya korkuyorum oğlum 6 yaşında. Evet ilk zamanlar zor ve yorucu olur ama sonrasında rahatlarsın.
Benim çocuklarım arasından 9 yas fark var şimdiki aklım olsa 3 yas yapardım. Ve onerilende zaten 3 yas ki hemen hamile kalamayabilirsin.Bende konuyu takipteyim bazıları hiç ara verme derken bazılarıda bezi memeyi bırakmadan yapma diyor. Ard arda yapanlar ne kadar süre sonra rahatladi yada ara açanlar nelerde zorlandı bunlari bilmek lazim
9 aylık erkek anası olarak katılıyorumBebeğin iki yaşına girmek üzere diye başlayan cümlelerin devamını şöyle bekliyorum : daha ne kadar ayvayı yediğini farketmediysen az daha bekle o sendrom seni ikinci çocuktan muhakkak vazgeçirir
sadece erkek çocuklar mı çılgın atıyor yoksa kızı olanlar çok mu huzurlusunuz?
Sokakta falan görüyorum dümdüz yürüyüp ne giydirirse giymişler, ben mehter gibi üç ileri iki geri yürümekten ayağı ağzımdan oyuncağı burnumdan fışkırırken yolu bulmaya çalışmaktan dışarı çıkmaya korkuyorum. Her şeyimiz ayrı kriz. Çok seviyorum aşkım o benim minik halleri aşırı iç çektiriyor o başka. Desteğim olsa, azıcık da zengin olsam bi tane daha olsun isterdim. Şöyle evi temizleyen, yemek yapan, uykusunu uyutan üç ayrı insan sonra özel arabalı şöför, bi tane jet, iki farklı ırktan batılı bakıcı vb.
9 aylıkken ben de öyle diyodum. Aşşşırı kucakçı ve şüşkoydu9 aylık erkek anası olarak katılıyorumhep kardeşi olsun derdim ama daha şimdiden hareketine hızına yetişemiyorum. Kucakta büyüyor oğlum hep oyun hep ilgi. İkinciye ne ara yeteceğim söyle dediğiniz gibi üç beş bakıcı daha lazım
Gözlerimi kapatıyorum, overdose mide bulantılarım içinde çocuğumla kendimi hayal bile edemiyorum
Yaa abi düz uyuyan cocuklar bulcak belki bizi. Kuzenimin 3 aylik bebesi bize geldi 3 saat durdu gitti o 3 saatte Eylül minimum 6 kez emmiştiGözlerimi kapatıyorum, overdose mide bulantılarım içinde çocuğumla kendimi hayal bile edemiyorumsonra karnımda bir karış ameliyat yarası moru şişi, uykusuz yalnız lohusalık, duşsuz haller, biri duvara çıkmak isterken öteki bırt yapamadığı için ortalığı yıkarken ben kocama bileniyorum içimden işin ucundan tutmuyor diye. O da overdose mesai içinde, işe başlamadığım için bütün yük kendine kaldı diye bana bileniyor. Ben 36 yaşımdan bi anda 75 yaşıma ışınlanıyorum, muhtemelen bebe 1 yaşını görmeden boşandım bile. Çocuklar da büyüdü birbirinden kopuk oldu. E ben açtım gözümü
İlerisi aydınlık mı yani9 aylıkken ben de öyle diyodum. Aşşşırı kucakçı ve şüşkoydu
İkinci bebe bilsem ki uykucu olacak belki düşünebilirimYaa abi düz uyuyan cocuklar bulcak belki bizi. Kuzenimin 3 aylik bebesi bize geldi 3 saat durdu gitti o 3 saatte Eylül minimum 6 kez emmişti
Merve benim konularımı hatırlarsın belkiMerhaba bdv ahalisi,
2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.
Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim.Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?
Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...
Birilerinin bir şeyler demesine ihtiyacım var
Sen şu halde yap dediysen vuhuuuMerve benim konularımı hatırlarsın belki
18 aylık sabaha kadar kolumda uyuyan bir kızım var yatakta sabaha kadar sağ tarafımda yatıyorum 18 aydır tuvalete bile kalkamıyorum sabaha kadar tutuyorum gece devamlı uyanıp ağlama krizleri yaşayan bir bebek ayrıca gündüz ki aksiyonlarından hiç bahsetmiyorum bile inanılmaz yorucu bir kız Allah sağlıklı uzun ömür versin
Hamileydim ya ben şimdi doğum yaptım 20 gün olacak nerdeyse her gece evde sabaha kadar parti varbiri uyanır diğeri uyur biri ağlar öbürü uyanır oda ağlar gece mama yapmaya kalkarken büyük kızım uyanıp ağlar kıyametler kopuyor yani evde ama Allah güç veriyor gerçekten bak bunu öylesine söylemiyorum ciddi anlamda bir el sana yardım ediyor sanki sabah uyanıp akşama kadar saat nasıl geçiyor anlamıyorum haa bebekler içimden geçti şu 20 günde o ayrı ama ben bu bebeği bilerek yaptım zaten büyük kızım bizi perişan etti 2. Çocukta olsun aradan çıksın 3 yıl mahvoluruz ama sora rahat ederiz mantığıyla yaptık. Bence uzun uzadıya düşünme 2. çocuğu yapıver gitsin
Oğlum sakin bir bebekti, sadece uyku meselesi beni bitirdi hala da iyi uyumaz sabaha kadar bin defa kalkar. Uyku saatlerinde kendime vakit ayıramadığım için ben de perişn oluyorum. Bi de desteksiz bakınca zorlandım yoksa ben de isterim bi tane daha çocuğum olsun yaşım da geçip gidiyor 87liyim. Gücüm göz bebeğimi büyütmeye ancak yetecek gibi hissediyorum. Yoksa olsa bi şekilde büyür elbet de ben benlikten çıkarsam bi anlamı yok ki. bütün imkanlarım tek çocuğuma kalırsa o kendisini daha iyi bir gelecekte bulur.Yaa abi düz uyuyan cocuklar bulcak belki bizi. Kuzenimin 3 aylik bebesi bize geldi 3 saat durdu gitti o 3 saatte Eylül minimum 6 kez emmişti
Sen şu halde yap dediysen vuhuuuProcesses gör. Seni de ikna etmeye neden çalışıyom bilmiyom
ŞırnakOğlum sakin bir bebekti, sadece uyku meselesi beni bitirdi hala da iyi uyumaz sabaha kadar bin defa kalkar. Uyku saatlerinde kendime vakit ayıramadığım için ben de perişn oluyorum. Bi de desteksiz bakınca zorlandım yoksa ben de isterim bi tane daha çocuğum olsun yaşım da geçip gidiyor 87liyim. Gücüm göz bebeğimi büyütmeye ancak yetecek gibi hissediyorum. Yoksa olsa bi şekilde büyür elbet de ben benlikten çıkarsam bi anlamı yok ki. bütün imkanlarım tek çocuğuma kalırsa o kendisini daha iyi bir gelecekte bulur.
Ha eğer bi kaç bin km batıya taşınırsak o zaman bi tane daha gündeme gelebilir.
ben eylüşün teyzesiyim birlikte bu yola girsek güzel olur diye düşünüyor olabilirsin bence sizin taşınacağınız yer neresi?
ters köşe oldum, zıt yöne sınır dışına taşınacaksınız diye düşünmüştümŞırnak