2. Çocuk ?

Bizimki baya paylaşımcı bir de her dediği olmuyor yapmıyoruz ama özel durumundan dolayı özel ilgi gerekiyor. Eğer üzerinde durmazsam ilaca kadar gider sonu
Canlı kanlı görmedim bebeyi ya kavrayamıyorum gerçekten tam durumunu. Bana cillop gibi geliyo

Aynen öyle. Çocuğun sorumluluğu çok fazla maddi manevi.

Aynen öyle. Çocuğun sorumluluğu çok fazla maddi manevi.
Bütün o tek çocuk çok çocuklu capsler doğru bu arada, onu belirteyim.
Gerçekten imkanı yok yani ilki gibi büyütmenin.
İkinciler hep bir yerde idare, fiziken yetişilemediği için manevi olarak fazlaca efor sarfediliyor açık kapansın diye.
Geçen gün küçük oğluma ödev yaptırıyorum, durduk yere kızdım bağırdım çocuğa yavaşsın haydi çabuk off diye.
Çünkü geçen sene abisiyle odaya kapanıp 1,5 saatte söylenerek yalvararak yaptığımız ödevi o şuan 10 dk da yapıyor, bunu büyük oğlan görüyor, hiç kızılmıyor söylenilmiyor anne baba değişimi yok, onla istiyorlar benle istemiyorlar diye düşünmemesi adına.
Kardeş kardeşin azarına bile ortak
Bu yüzden bile aşırı yorucu.

Benimki tek biz ikinci çocuğu sağlık sorunları nedeni ile yapmadık ilaçları 6 ay kadar bıraksak yapardık belki ama bana çok gerekli gelmedi.
Kardeşlere bakıyorum şimdi yaşıtlarım arasında hiç de bağlı değiller.
Biz çok bağlıyız mesela ama biz bile hayat şartları içinde farklı yerlerde dalıp gidiyoruz hayata. Biz üç kızız ve onun için yakınız kardeşlerimden biri veya ikisi erkek olsaydı asla bu yakınlıkta olmazdık ona da eminim mesela.
Çevremden görüyorum çünkü.
Biz mesela ablamla ailemle buluştuğumda bazen kavga ediyoruz ve kimse karışmıyor sonrasında konuşuyoruz yine ikimizin fikirleri ile konuşup çözüyoruz ama ablam değil abim olsaydı doldurulup gelirdi ve aramıza yavaş yavaş soğukluk girerdi eminim.
Ben çok düşündüm bu yukarıda anlattığım ilerisi için olan şeyler ve zıt cinste olursa olması çok muhtemel aynı cinste olursa gelişen zamanla olması yarı muhtemel şeyler.
Biz 10 yaşına gelene kadar düşünemezdik zaten sonrasında da artı eksileri ile çok düşünüp olmasa daha iyi diye karar verdim.
Arasında az yaş farkı olursa belki değişik olabilir.
Ama globalleşen dünyada omuz olsun diye kardeş yapmak pek mantıklı gelmiyor bana kim bilir nerde olacak kardeş 20 yaşından sonra.
Şimdiki nesle bakıyorum çoğunun düşüncesi başka bir yerde-başka ülke-okumak veya yaşamak.
Kendisine iyi yaşayacağı yer bulmak.
Yine de az yaş farkı olması iyi bir şey siz acaba içinde iseniz deneyin bence

Bence kardes onemli be merve olursa yap valla birlikte az mi tarcindi bilmem neydi kurleri denedik rabbim sukur ki verdi bende gurbetteyim annem sadece doguma gelebildi bi sekilde.hayat akarken o tempoya bakmisin alismisin buyuk olan cocukta kabulleniyor. Nasip kismet yaptim ikinciyi 5 aylik teyzesi ablasiyla oyunlar yapmaya basladilar bile. Zorlandim tabi ozellikle hamileligin son zAmanlari ve dogum zamanlarinda ama hepsi gelip geciyor
Gecmis olsun ailen icin rabbim sifasini versin kotuyu cagirma bence 🖐

Araları kaç yaş seninkilerin

Evet üyeye göre şekilleniyor. Kaldı ki 2. Çocuğu yapayım mı diye sormamış zamanını sormuş. Biz yapma desekte zaten yapacak.
Diğer kadınlarda genelde sormuyorlar yapayimmi diye
Kararsız olduklarını belirtip kardeşin gerekli birşey olup olmadığını soruyorlar
Ki kaldıki kimse burdan yap yada yapma dedi diye aile planlamasına şekil vermez

Konuyu gelecek olursam
Maddi ve manevi ikinciye hazırsanız, korunmayı bırakmak için iyi bir zaman gibi. Oldu, olacaktı, doğdu doğacaktı derken yine 1 sene geçer. Araları 3 yaş güzel olur. Benim kızlarımın arası 4 yaş, ozamanlar öyle düşünmüyordum ama araları 2-3 yaş olsaymış daha iyi olurdu. Zorluk olarak bence hiç birzaman kolay olmuyor çocuk işi. Araları 2 yaş olsada 10 yaş olsada zorluk hep var. O yüzden arayı çok açmaya gerek yok, ikinciyi düşünüyorsanız

Ben biraz zor bi dönemden geçtiğim için belki negatif düşünüyor olabilirim. Demoralize etmek istemem seni ama ben de fikrimi paylaşmak isterim Kabul edersen.

Biliyorsun ki ben oğlan 8 aylıkken sürpriz bi şekilde hamile kaldım, gebeliği sonlandırdık filan… çok zorlu ve sancılı bir süreçti. daha yarası kapanmış değil ama devam ediyorum bir şekilde… her neyse, Oğlum 3 hafta önce ateşli havale geçirdi kollarımda. O nöbet anına tanık olmak benim açımdan dehşet verici bi şeydi. bi yerde okudum, “ateşli havale çocukta kalıcı iz bırakmaz ama ebeveynde kalıcı travma bırakır” diye, hakkaten çok doğru. Sonrasında hastane sürecimiz oldu filan, çok şükür sağ Salim atlattık. sonrasında Ne düşündüm biliyor musun? Ya kızım sağlıklı bir bebek olup da hayatta olsaydı? Daha 2 aylık olacaktı, oğlum 20 aylık ama kızımı kime bırakacaktım bu durumda? annem bana 30 km uzakta, 1 telefonla jet hızıyla geldi yanıma. yine de oğlanın ateşlendiği gece evde kim kalacaktı? Gecenin köründe Kızın yanında kim duracaktı? Eşimle ben çocukları nasıl bölüşecektik? Her ikisi de anneye muhtaçken hangisinin yanında kalacaktım?

ben kızımın kaybından sonra inanılmaz derecede 2. Çocuğu istiyorum. şu an korunuyoruz çünkü yaşananlardan sonra psikolojik olarak hazır değiliz. Sırf şu hastalık dönemlerinde yanında kim duracak diye endişelenmek bile bana “hani büyük olan bi 4-5 yaşında olsun ki kendini bilsin” düşüncesini empoze ediyor. her dönemde çocuğun anneye ihtiyacı var, illa ki olacak ancak sanki 2 çocuk arasında 4-5 yaş olması daha mantıklı geliyor bana.

Senin de amh değerini, gebelik serüvenini biliyorum. Hamile kalma sürecimiz birbirine yakındı. Yine de senin yerinde olsam tekrar bi kan testi verip değerlerimin sonucuna göre hareket ederdim herhalde.

annene şifalar diliyorum senin de her şey gönlünce olsun

Aboovvv büyürlerken bol bol huni ile gezmişindir
Allah canlarını sağ etsin ama benim pek etmedi.
Tek çocuk da çok zor olabilir evet ama şansıma ikisi de kendi başına nirvana bebeklerdi.
Geçti mi, geçti 2 senedir rahatım çok şükür sıcak yemek çay, uyku, saç boyası, kahve nedir biliyor, uykuyu 6 saate çıkardım.

Ha uslu uslu mu oturuyorlar asla, kafa göz dalıyorlar, sürekli dövüş gürültü, diş fırçalama sırası, kapıdan ilk kim çıktı, o çorabı ben giyecektim bile kavga ama aşırı bağlılar. Bir yere gidildiğinde artık ‘kalkmayan anne’yim ben
Geçen okulda abisini çağırmış sınıf arkadaşını dövdürmeye yahu, biri ona vurmuş o da gitmiş getirmiş abiyi.
Baksan 4 cm araları gerçekten ikiz zannediliyorlar ama iki ayrı bedende dünyada tekler, bana karşı da inanılmaz örgütlenirler.
Büyük parayla iş yaptırıyor küçüğe ya da onu öne sürüyor yaramazlıklara, planlama abide icraat kardeşte.
Ama çikolata görse mutfakta ‘kardeşiminki nerde bunu mu böleyim’ diye sorarlar.
Bu hallerini gördükçe ‘kardeş’ her şeye değer diyorum.

Merve, aldın mesajı herhalde

Bende hamile kalmakda ilkinde baya zorlandim ameliyatdi falandi zorlu süreçlerden geçtim.Şu an 2yaş 8aylik ve 4aylik hamileyim istemedigim anda oldu bir an içinde napicam falan derken belkide kendim istesem yine olmazdi diyip mutlu oldum bir tarafdan.
Bence zaten çoçugun varsa kafani rahat tutarsan degerler düşük bile olsa stressiz beyin olunca o çoçuk geliyor kendiliginden yani.Çoçuk zaten 5 yaşinda bile olsa zorlaniyor insan her yaṣin kendi zorlugu var.Madem şansin düşük şimdi yap sonra pişman olma geç yaptim olmadi diye. Hamilelikde 9 ay çocukda büyür o sureçte biraz daha ama ilk önce memeden ayirmak lazim prolaktin engel olucak sana.Umarim annendede bir sorun çikmaz inşAllah.

Annenize çok geçmiş olsun Allah korktuğunuz hiç bir şeye uğratmasin.
İleride belki kendin için daha rahat olur bilemiyorum benimde bir kızım var ama doğurganlık söz konusu olunca ne olacağını bilemiyoruzki, kardes güzel şey hem de çok güzel, tabiki zamanı takdir i ilahi ama niyete alıp harekete geçmek de önemli değil mi. Zorlanabilirsin ama eninde sonunda geçecektir. Kızımın Dr u kardeşler için en ideal yaş aralığı 2, en gec 3 demişti. Bence düşünün, kardeşi olsun minik kuzunun, ilerde ne güzel beraber oynarlar eğlenirler paylaşırlar vb.

Ben yoktum bilmiyordum. Ama gelince öğrendim tesadüfen denk geldi mesajların. Konuyu açmamak için ölü taklidi yapıyordum sana karşı. Inan ki çok üzüldüm. Başın sağolsun gerçekten. Rabbim ferahlık versin. Ben de aslında bu saydığın sebeplerden bir an önce ne olacaksa olsun istiyor olabilirim. Olmadan stresi beni daha çok yiyo çünkü. Dediğim gibi annemle ilgili kısımda da o kadar çok senaryo canlandı ki kafamda alışmışız dağ gibi arkamızda durmasına Allah gecinden versin anmak istemiyorum ama ona bir şey olsa bir hastalık filan çıksa babama ben bakmak zorundayım. Babam da sol taraf felçli evde kendi ihtiyacını giderebiliyor ama sol kolu hiç kullanamıyor mesela desteksiz basamak inip çıkamaz. Uzun mesafe yürüyemez artı bin tane hastalık. Kardeşim 22 yaşında ve çalışıyor askere de henüz gitmedi. Daha kendi hayatını düzene sokmak zorunda. Ben alıp babamı gidemem taşınacağım yere mecbur gidip kendi evinde bakmam gerekir. Eşimden ayrı yaşamam gerekir onun görevi bitene kadar 3 4 sene filan... yani bunlar çok detay şeyler aklıma geldikçe yazmaya çalıştım detayları. Yani planla ilerlenebilir bir şey değil hayat aslında. O açıdan sarsıldım. Yazın Eylül ishal oldu. Bağırsakta tıkanma oldu 2 kez gidip lavman yaptırdık acile o gitmeden önceki 1er saatten total 2 saat insanı intihara sürükler öyle bi bunalmaydı. Ki senin yaşadıklarını asla tahmin edemem. Kuzenim rahatsızlandı 11 yaşınsa çocuğunu kardeşi gelip alama dek evde tek bırakmak zorunda kaldı 8 saat civarı bu bile bana korkunç gelmişti. Gibi gibi gibi... çok karışık yazdım sen anla beni yine de.
Umarım iyi hissedersin bir an önce ve her şey yoluna girer.

Kendisi takmış huniyi herkes taksın diye uğraşıyor, tabii ya kimsenin senden fazla mutlu olmaya hakkı yok dimi filmcim
Ben unumu eledim, eleğimi duvara astım, hunimi ise üzerine taktım.
Buyursunlar efenim shsjsj
Aman sen yapma, mazallah dünya dengesi bozulur falan

Yok be canım, çok yakınımda var 1,5 yaş arası olan kardeşler, tatillere gideriz falan.
Böyle durur izlerdim, gözümüz seyirirdi ki hala bana şikayetlenmeye çalışan bebekli annelere seyiriyor.
Ben ne yaşadım yahu, bunlar bebekse evdeki ney diyorum.
Benim çocuklar diyorum ya başlı başına problem çocuktu, yoksa getir 3 tane şuan bakayım evdekilerle bir.
Ondan herkesin zor olacak diye bir kaide yok, anası normal mı ki benden doğan normal olsun.
Seninki iyi olurdu işte, senin çoğalman lazımdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…