Canlı kanlı görmedim bebeyi ya kavrayamıyorum gerçekten tam durumunu. Bana cillop gibi geliyoBizimki baya paylaşımcı bir de her dediği olmuyor yapmıyoruz ama özel durumundan dolayı özel ilgi gerekiyor. Eğer üzerinde durmazsam ilaca kadar gider sonu
Aynen öyle. Çocuğun sorumluluğu çok fazla maddi manevi.Şöyle ki; nasıl çocuk istiyor diye kardeş yapılmaz ise burada da istemiyor baskısı sebebiyle rafa kalkacak değil. Arası 12 13 yaş olan kardeşler biliyorum, yakınımda var. Oğlumun sınıf arkadaşının abisi üniversite sınavına hazırlanıyor.
Belki birkaç seneye sen ve eşin istemeyeceksiniz, o da olabilir.
Zaman ne getirir bilinmez.
Zengin sarısı olursa olurG.tüne güvenen yapsın valla bişi demiyoruz.
Bilsem ki gerçekten altından olacak daha yapmam.Zengin sarısı olursa olur
Bütün o tek çocuk çok çocuklu capsler doğru bu arada, onu belirteyim.Aynen öyle. Çocuğun sorumluluğu çok fazla maddi manevi.
Bence kardes onemli be merve olursa yap valla birlikte az mi tarcindi bilmem neydi kurleri denedikMerhaba bdv ahalisi,
2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.
Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim.Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?
Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...
Birilerinin bir şeyler demesine ihtiyacım var.
Tasinmayi atlat en azindanAma zaten doğurgan değilim yumurtalar kalitesiz. Pişman olur muyum bekledim tekrar hamile kalamıyorum diye ondan çok korkuyorum.
Araları kaç yaş seninkilerinBütün o tek çocuk çok çocuklu capsler doğru bu arada, onu belirteyim.
Gerçekten imkanı yok yani ilki gibi büyütmenin.
İkinciler hep bir yerde idare, fiziken yetişilemediği için manevi olarak fazlaca efor sarfediliyor açık kapansın diye.
Geçen gün küçük oğluma ödev yaptırıyorum, durduk yere kızdım bağırdım çocuğa yavaşsın haydi çabuk off diye.
Çünkü geçen sene abisiyle odaya kapanıp 1,5 saatte söylenerek yalvararak yaptığımız ödevi o şuan 10 dk da yapıyor, bunu büyük oğlan görüyor, hiç kızılmıyor söylenilmiyor anne baba değişimi yok, onla istiyorlar benle istemiyorlar diye düşünmemesi adına.
Kardeş kardeşin azarına bile ortak
Bu yüzden bile aşırı yorucu.
14 ayAraları kaç yaş seninkilerin
Diğer kadınlarda genelde sormuyorlar yapayimmi diyeEvet üyeye göre şekilleniyor. Kaldı ki 2. Çocuğu yapayım mı diye sormamış zamanını sormuş. Biz yapma desekte zaten yapacak.
Unutulmus ikiz guzeldi14 ay
1,5 yaş bile değil, unutulmuş ikizi gibi.
Aboovvv14 ay
1,5 yaş bile değil, unutulmuş ikizi gibi.
Allah canlarını sağ etsin ama benim pek etmedi.Aboovvvbüyürlerken bol bol huni ile gezmişindir
Kendisi takmış huniyi herkes taksın diye uğraşıyor, tabii ya kimsenin senden fazla mutlu olmaya hakkı yok dimi filmcimAboovvvbüyürlerken bol bol huni ile gezmişindir
Bende hamile kalmakda ilkinde baya zorlandim ameliyatdi falandi zorlu süreçlerden geçtim.Şu an 2yaş 8aylik ve 4aylik hamileyim istemedigim anda oldu bir an içinde napicam falan derken belkide kendim istesem yine olmazdi diyip mutlu oldum bir tarafdan.Merhaba bdv ahalisi,
2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.
Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim.Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?
Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...
Annenize çok geçmiş olsun Allah korktuğunuz hiç bir şeye uğratmasin.Merhaba bdv ahalisi,
Ben yoktum bilmiyordum. Ama gelince öğrendim tesadüfen denk geldi mesajların. Konuyu açmamak için ölü taklidi yapıyordum sana karşı. Inan ki çok üzüldüm. Başın sağolsun gerçekten. Rabbim ferahlık versin. Ben de aslında bu saydığın sebeplerden bir an önce ne olacaksa olsun istiyor olabilirim. Olmadan stresi beni daha çok yiyo çünkü. Dediğim gibi annemle ilgili kısımda da o kadar çok senaryo canlandı ki kafamda alışmışız dağ gibi arkamızda durmasına Allah gecinden versin anmak istemiyorum ama ona bir şey olsa bir hastalık filan çıksa babama ben bakmak zorundayım. Babam da sol taraf felçli evde kendi ihtiyacını giderebiliyor ama sol kolu hiç kullanamıyor mesela desteksiz basamak inip çıkamaz. Uzun mesafe yürüyemez artı bin tane hastalık. Kardeşim 22 yaşında ve çalışıyor askere de henüz gitmedi. Daha kendi hayatını düzene sokmak zorunda. Ben alıp babamı gidemem taşınacağım yere mecbur gidip kendi evinde bakmam gerekir. Eşimden ayrı yaşamam gerekir onun görevi bitene kadar 3 4 sene filan... yani bunlar çok detay şeyler aklıma geldikçe yazmaya çalıştım detayları. Yani planla ilerlenebilir bir şey değil hayat aslında. O açıdan sarsıldım. Yazın Eylül ishal oldu. Bağırsakta tıkanma oldu 2 kez gidip lavman yaptırdık acile o gitmeden önceki 1er saatten total 2 saat insanı intihara sürükler öyle bi bunalmaydı. Ki senin yaşadıklarını asla tahmin edemem. Kuzenim rahatsızlandı 11 yaşınsa çocuğunu kardeşi gelip alama dek evde tek bırakmak zorunda kaldı 8 saat civarı bu bile bana korkunç gelmişti. Gibi gibi gibi... çok karışık yazdım sen anla beni yine de.Ben biraz zor bi dönemden geçtiğim için belki negatif düşünüyor olabilirim. Demoralize etmek istemem seni ama ben de fikrimi paylaşmak isterim Kabul edersen.
Biliyorsun ki ben oğlan 8 aylıkken sürpriz bi şekilde hamile kaldım, gebeliği sonlandırdık filan… çok zorlu ve sancılı bir süreçti. daha yarası kapanmış değil ama devam ediyorum bir şekilde… her neyse, Oğlum 3 hafta önce ateşli havale geçirdi kollarımda. O nöbet anına tanık olmak benim açımdan dehşet verici bi şeydi. bi yerde okudum, “ateşli havale çocukta kalıcı iz bırakmaz ama ebeveynde kalıcı travma bırakır” diye, hakkaten çok doğru. Sonrasında hastane sürecimiz oldu filan, çok şükür sağ Salim atlattık. sonrasında Ne düşündüm biliyor musun? Ya kızım sağlıklı bir bebek olup da hayatta olsaydı? Daha 2 aylık olacaktı, oğlum 20 aylık ama kızımı kime bırakacaktım bu durumda? annem bana 30 km uzakta, 1 telefonla jet hızıyla geldi yanıma. yine de oğlanın ateşlendiği gece evde kim kalacaktı? Gecenin köründe Kızın yanında kim duracaktı? Eşimle ben çocukları nasıl bölüşecektik? Her ikisi de anneye muhtaçken hangisinin yanında kalacaktım?
ben kızımın kaybından sonra inanılmaz derecede 2. Çocuğu istiyorum. şu an korunuyoruz çünkü yaşananlardan sonra psikolojik olarak hazır değiliz. Sırf şu hastalık dönemlerinde yanında kim duracak diye endişelenmek bile bana “hani büyük olan bi 4-5 yaşında olsun ki kendini bilsin” düşüncesini empoze ediyor. her dönemde çocuğun anneye ihtiyacı var, illa ki olacak ancak sanki 2 çocuk arasında 4-5 yaş olması daha mantıklı geliyor bana.
Senin de amh değerini, gebelik serüvenini biliyorum. Hamile kalma sürecimiz birbirine yakındı. Yine de senin yerinde olsam tekrar bi kan testi verip değerlerimin sonucuna göre hareket ederdim herhalde.
annene şifalar diliyorumsenin de her şey gönlünce olsun
Ben unumu eledim, eleğimi duvara astım, hunimi ise üzerine taktım.Kendisi takmış huniyi herkes taksın diye uğraşıyor, tabii ya kimsenin senden fazla mutlu olmaya hakkı yok dimi filmcim