2. Çocuk ?

Allah canlarını sağ etsin ama benim pek etmedi.
Tek çocuk da çok zor olabilir evet ama şansıma ikisi de kendi başına nirvana bebeklerdi.
Geçti mi, geçti 2 senedir rahatım çok şükür sıcak yemek çay, uyku, saç boyası, kahve nedir biliyor, uykuyu 6 saate çıkardım.

Ha uslu uslu mu oturuyorlar asla, kafa göz dalıyorlar, sürekli dövüş gürültü, diş fırçalama sırası, kapıdan ilk kim çıktı, o çorabı ben giyecektim bile kavga ama aşırı bağlılar. Bir yere gidildiğinde artık ‘kalkmayan anne’yim ben😂
Geçen okulda abisini çağırmış sınıf arkadaşını dövdürmeye yahu, biri ona vurmuş o da gitmiş getirmiş abiyi.
Baksan 4 cm araları gerçekten ikiz zannediliyorlar ama iki ayrı bedende dünyada tekler, bana karşı da inanılmaz örgütlenirler.
Büyük parayla iş yaptırıyor küçüğe ya da onu öne sürüyor yaramazlıklara, planlama abide icraat kardeşte.
Ama çikolata görse mutfakta ‘kardeşiminki nerde bunu mu böleyim’ diye sorarlar.
Bu hallerini gördükçe ‘kardeş’ her şeye değer diyorum.

Merve, aldın mesajı herhalde😂
Bu anlattıkların cezbetmedi şuvan hic ben baska örneklere bakicem 🤣

Bende hamile kalmakda ilkinde baya zorlandim ameliyatdi falandi zorlu süreçlerden geçtim.Şu an 2yaş 8aylik ve 4aylik hamileyim istemedigim anda oldu bir an içinde napicam falan derken belkide kendim istesem yine olmazdi diyip mutlu oldum bir tarafdan.
Bence zaten çoçugun varsa kafani rahat tutarsan degerler düşük bile olsa stressiz beyin olunca o çoçuk geliyor kendiliginden yani.Çoçuk zaten 5 yaşinda bile olsa zorlaniyor insan her yaṣin kendi zorlugu var.Madem şansin düşük şimdi yap sonra pişman olma geç yaptim olmadi diye. Hamilelikde 9 ay çocukda büyür o sureçte biraz daha ama ilk önce memeden ayirmak lazim prolaktin engel olucak sana.Umarim annendede bir sorun çikmaz inşAllah.
Prolaktin umduğumdan düşük çıkmıştı ya 5 ay kadar önce 🤪 bakıcam değere. Ama şu var ben bi çorabı bile almak istesem kafaya bi şey koyinca deliriyorum. Şu konuyu açarak daha başlamadan stres hormonlarını aktifleştirmiş olabilirim. 🤣

Ben unumu eledim, eleğimi duvara astım, hunimi ise üzerine taktım.
Buyursunlar efenim shsjsj
Aman sen yapma, mazallah dünya dengesi bozulur falan:KK53:

Yok be canım, çok yakınımda var 1,5 yaş arası olan kardeşler, tatillere gideriz falan.
Böyle durur izlerdim, gözümüz seyirirdi ki hala bana şikayetlenmeye çalışan bebekli annelere seyiriyor.
Ben ne yaşadım yahu, bunlar bebekse evdeki ney diyorum.
Benim çocuklar diyorum ya başlı başına problem çocuktu, yoksa getir 3 tane şuan bakayım evdekilerle bir.
Ondan herkesin zor olacak diye bir kaide yok, anası normal mı ki benden doğan normal olsun.
Seninki iyi olurdu işte, senin çoğalman lazımdı:halay:
Ben 5 sene sonra daha yeni yeni kendime geliyorum, gebelikteki ve lohusalıktaki sıkıntıları daha yeni yeni atlatıyorum. İşime başlamışım çalışıyorum, kızımı okula gönderiyorum, ben 2. üniversitemi okuyorum, daha 3. üniversite planlarım var. Valla hayata yeni başlamışım gibi hissediyorum film, mümkün değil ne yazık ki benim çocuğum tek çocuk kalacak. Bazen tabi aklıma düşmüyor değil arada sırada bir kardeşi olsa da oturup gülseler beraber oynasalar falan diye ama sırf bu sebepten de çocuk yapamam 🤷🏻‍♀️ inşallah çocuk hayali kuran herkesin seneye bu zaman mini mini bebekleri olsun kucaklarında

Ben 5 sene sonra daha yeni yeni kendime geliyorum, gebelikteki ve lohusalıktaki sıkıntıları daha yeni yeni atlatıyorum. İşime başlamışım çalışıyorum, kızımı okula gönderiyorum, ben 2. üniversitemi okuyorum, daha 3. üniversite planlarım var. Valla hayata yeni başlamışım gibi hissediyorum film, mümkün değil ne yazık ki benim çocuğum tek çocuk kalacak. Bazen tabi aklıma düşmüyor değil arada sırada bir kardeşi olsa da oturup gülseler beraber oynasalar falan diye ama sırf bu sebepten de çocuk yapamam 🤷🏻‍♀️ inşallah çocuk hayali kuran herkesin seneye bu zaman mini mini bebekleri olsun kucaklarında
Bi gün bi uyanırız ana sayfada çift çizgili çıbık kimden aaaa senden 🤪

Aşırı mantıklı bir karar valla şu saydıklarınla, şimdi ne diyeyim😂
10 sene sonra belki istersin, kim bilir ya da iyi ki olmadı dersin, hayat…
Doğrusu yanlışı yok bu meselenin.

Allah ‘isteyen’ herkese nasip etsin inşallah…

Neyse sen atarsın çift çizgili çubuğunu, 12 ay sonra da hunili fotoğrafını. Heyecanla bekliyor olucam :KK53:
Şu foruma bi nude atmadım zaten bu deklerini kesin atarım
t1302.gif

Ben yoktum bilmiyordum. Ama gelince öğrendim tesadüfen denk geldi mesajların. Konuyu açmamak için ölü taklidi yapıyordum sana karşı. Inan ki çok üzüldüm. Başın sağolsun gerçekten. Rabbim ferahlık versin. Ben de aslında bu saydığın sebeplerden bir an önce ne olacaksa olsun istiyor olabilirim. Olmadan stresi beni daha çok yiyo çünkü. Dediğim gibi annemle ilgili kısımda da o kadar çok senaryo canlandı ki kafamda alışmışız dağ gibi arkamızda durmasına Allah gecinden versin anmak istemiyorum ama ona bir şey olsa bir hastalık filan çıksa babama ben bakmak zorundayım. Babam da sol taraf felçli evde kendi ihtiyacını giderebiliyor ama sol kolu hiç kullanamıyor mesela desteksiz basamak inip çıkamaz. Uzun mesafe yürüyemez artı bin tane hastalık. Kardeşim 22 yaşında ve çalışıyor askere de henüz gitmedi. Daha kendi hayatını düzene sokmak zorunda. Ben alıp babamı gidemem taşınacağım yere mecbur gidip kendi evinde bakmam gerekir. Eşimden ayrı yaşamam gerekir onun görevi bitene kadar 3 4 sene filan... yani bunlar çok detay şeyler aklıma geldikçe yazmaya çalıştım detayları. Yani planla ilerlenebilir bir şey değil hayat aslında. O açıdan sarsıldım. Yazın Eylül ishal oldu. Bağırsakta tıkanma oldu 2 kez gidip lavman yaptırdık acile o gitmeden önceki 1er saatten total 2 saat insanı intihara sürükler öyle bi bunalmaydı. Ki senin yaşadıklarını asla tahmin edemem. Kuzenim rahatsızlandı 11 yaşınsa çocuğunu kardeşi gelip alama dek evde tek bırakmak zorunda kaldı 8 saat civarı bu bile bana korkunç gelmişti. Gibi gibi gibi... çok karışık yazdım sen anla beni yine de.
Umarım iyi hissedersin bir an önce ve her şey yoluna girer. 🍀
Endişelerini o kadar iyi anlıyorum ki… bir yandan da alışmışız sanki hep olumsuz düşünmeye gibi geliyor. mesela bardağın öbür tarafına baksak yaşları yakın olduğunda hayatta hep birlikte ilerleyecekler. Abi abla gibi değil de ikiz gibi olacaklar. birbirlerine dayanacak dal olacaklar, dağ olacaklar.

düşünmek mi gerekiyor düşünmemek mi, onu da bilmiyorum açıkçası. hayatın insana ne getireceği de belli olmuyor ki. Mesela ben 4-5 yaş olsun diye düşünüyorum ama eşimle kardeşleri arasında 4 yaş var. gel gelelim kardeş mi kalleş mi dersen asla kardeş değiller derim. Eşim küçükken çok bakmış kardeşlerine ama kardeşleri kıymet bilmemiş. Bak ne zor günler geçirdim, bir geçmiş olsun demek için aramadılar ne beni ne eşimi. ortada kavga, bağrış çığrış da yok ha, eşim annesine küstü diye bunlar cephe aldı bize.

yani önünde olumlu ya da olumsuz zibilyon tane örnek var. Sen psikolojik olarak bu kadar yakın yaştaki 2 çocuğu idare edebilecek misin? (Eşin polisti diye hatırlıyorum. Çoğu zaman tek başına baş edebilecek misin ikisiyle de?)

az önce Endol Fitil koydum, kafam bi milyon 🫠 anlatmak istediklerimi doğru sırada ve doğru cümlelerle anlatabildim mi bilmiyorum. Ben de kardeş fikrine katılıyorum ama hâlâ tahlil sonrası düşün diyoRum 🌸

Endişelerini o kadar iyi anlıyorum ki… bir yandan da alışmışız sanki hep olumsuz düşünmeye gibi geliyor. mesela bardağın öbür tarafına baksak yaşları yakın olduğunda hayatta hep birlikte ilerleyecekler. Abi abla gibi değil de ikiz gibi olacaklar. birbirlerine dayanacak dal olacaklar, dağ olacaklar.

düşünmek mi gerekiyor düşünmemek mi, onu da bilmiyorum açıkçası. hayatın insana ne getireceği de belli olmuyor ki. Mesela ben 4-5 yaş olsun diye düşünüyorum ama eşimle kardeşleri arasında 4 yaş var. gel gelelim kardeş mi kalleş mi dersen asla kardeş değiller derim. Eşim küçükken çok bakmış kardeşlerine ama kardeşleri kıymet bilmemiş. Bak ne zor günler geçirdim, bir geçmiş olsun demek için aramadılar ne beni ne eşimi. ortada kavga, bağrış çığrış da yok ha, eşim annesine küstü diye bunlar cephe aldı bize.

yani önünde olumlu ya da olumsuz zibilyon tane örnek var. Sen psikolojik olarak bu kadar yakın yaştaki 2 çocuğu idare edebilecek misin? (Eşin polisti diye hatırlıyorum. Çoğu zaman tek başına baş edebilecek misin ikisiyle de?)

az önce Endol Fitil koydum, kafam bi milyon 🫠 anlatmak istediklerimi doğru sırada ve doğru cümlelerle anlatabildim mi bilmiyorum. Ben de kardeş fikrine katılıyorum ama hâlâ tahlil sonrası düşün diyoRum 🌸
Düşünuyoz bakalım. 🤪

Allah canlarını sağ etsin ama benim pek etmedi.
Tek çocuk da çok zor olabilir evet ama şansıma ikisi de kendi başına nirvana bebeklerdi.
Geçti mi, geçti 2 senedir rahatım çok şükür sıcak yemek çay, uyku, saç boyası, kahve nedir biliyor, uykuyu 6 saate çıkardım.

Ha uslu uslu mu oturuyorlar asla, kafa göz dalıyorlar, sürekli dövüş gürültü, diş fırçalama sırası, kapıdan ilk kim çıktı, o çorabı ben giyecektim bile kavga ama aşırı bağlılar. Bir yere gidildiğinde artık ‘kalkmayan anne’yim ben😂
Geçen okulda abisini çağırmış sınıf arkadaşını dövdürmeye yahu, biri ona vurmuş o da gitmiş getirmiş abiyi.
Baksan 4 cm araları gerçekten ikiz zannediliyorlar ama iki ayrı bedende dünyada tekler, bana karşı da inanılmaz örgütlenirler.
Büyük parayla iş yaptırıyor küçüğe ya da onu öne sürüyor yaramazlıklara, planlama abide icraat kardeşte.
Ama çikolata görse mutfakta ‘kardeşiminki nerde bunu mu böleyim’ diye sorarlar.
Bu hallerini gördükçe ‘kardeş’ her şeye değer diyorum.

Merve, aldın mesajı herhalde😂

Bence sen duruma alışmış uyum sağlamışsın :KK70: Benimki tek çocuk ama kv duası sayesinde iki çocuğa bedel. Hep ikiz olsun diye dua ederdi kadın. Tek bedende iki çocuk gibi oldu :KK70:

Tabi benim bebe o zaman küçük konuşuyorum bol keseden 🤣
Maddi olarak hazırız ama manevi olarak malesef. Oğlum oyun terapisine gidiyor ve 1. Sınıfta. Doğduğundan beri ilgi bekleyen bir çocuk. 3. Sınıfa kadar kardeş yapmayın bunu kaybedersiniz dedi birden fazla psikolog.
O sıra da paçamdan düşmeyen kızımla yorumu okuyan ben 😮‍💨😂

İkinciyi yapar mıyım asla diyemesem de hayır diyebiliyorum ama yapacak olsam normal hayatıma dönmüşken değil şu an sürünürken yapardım sanırım. Rahatlama sonrası insan cesaret edemez gibi geliyor bana.

Mümkün değil deme bir an gelir tamamen değişebilir fikrin (inş)

merve merve bu yaşıma kadar öğrendiğim iki şeyden birisi asla ertelememek.

Merhaba bdv ahalisi,

2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.

Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim. 🤪 Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?

Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...

Birilerinin bir şeyler demesine ihtiyacım var.
Çocukların yaş farkı ne kadar azsa okadar kolay büyütüyorsunuz
Tam tersi gibi geliyor insanlara ama değil
Şimdi ikinci çocuğunuz olursa yorulacaksınız e zaten yoruluyorsunuz, uykusuz kalacaksınız zaten uykusuzsunuz, ilk çocuğun bezi uykusu tuvalet eğitimi dişi yemeği derdiniz ikinci çocuğun derdi de aynı ekstra gazı olursa olur hepsi bu. Zaten mevcut olan düzende devam edeceksiniz
Ama ilk çocuğun yaşı büyük olsa kardeşe adapte olma süresi, kıskançlığı, anneye olan ruhsal ihtiyacı, karşılanması gereken ihtiyaçları, okul süreci, ders durumu vs durum çok daha zor ve yıpratıcı olacak
İlk çocuğa karşı suçluluk hissi yetememe hissi zamanla sizde öfke tahammülsüzlük depresyon eşler arasında problem gibi gibi birçok olumsuz şeye sebep olup herşey içinden çıkılamaz hale gelebilir
Benim çocuğum 9 yaşında yaşım 37 ikinci çocuğum doğmadı henüz, hadi bir hayal edin: 9 yıldır sadece ona ait olan 24 saatini ona adamış anneyi paylaşmak buna alışmak kolay mı olacak sizce?
Sakin sessiz evde hiç çocuk yokmuş gibi olan evimiz ciyak ciyak gece gündüz bebek ağlamasıyla dolacak, hep bir koşturmaca….akşam sofraya konan çeşit çeşit yemekler, hep beraber film eşliğinde aheste aheste yenen yemekler, uzun sohbetler, ders çalışma rutinleri….hepsi bir anda değişecek
Çok uzatmayayım daha bir sürü şey
İnsanın gönlüne o istek geldiyse aklına o ihtimal geldiyse doğru zaman budur

Çocukların yaş farkı ne kadar azsa okadar kolay büyütüyorsunuz
Tam tersi gibi geliyor insanlara ama değil
Şimdi ikinci çocuğunuz olursa yorulacaksınız e zaten yoruluyorsunuz, uykusuz kalacaksınız zaten uykusuzsunuz, ilk çocuğun bezi uykusu tuvalet eğitimi dişi yemeği derdiniz ikinci çocuğun derdi de aynı ekstra gazı olursa olur hepsi bu. Zaten mevcut olan düzende devam edeceksiniz
Ama ilk çocuğun yaşı büyük olsa kardeşe adapte olma süresi, kıskançlığı, anneye olan ruhsal ihtiyacı, karşılanması gereken ihtiyaçları, okul süreci, ders durumu vs durum çok daha zor ve yıpratıcı olacak
İlk çocuğa karşı suçluluk hissi yetememe hissi zamanla sizde öfke tahammülsüzlük depresyon eşler arasında problem gibi gibi birçok olumsuz şeye sebep olup herşey içinden çıkılamaz hale gelebilir
Benim çocuğum 9 yaşında yaşım 37 ikinci çocuğum doğmadı henüz, hadi bir hayal edin: 9 yıldır sadece ona ait olan 24 saatini ona adamış anneyi paylaşmak buna alışmak kolay mı olacak sizce?
Sakin sessiz evde hiç çocuk yokmuş gibi olan evimiz ciyak ciyak gece gündüz bebek ağlamasıyla dolacak, hep bir koşturmaca….akşam sofraya konan çeşit çeşit yemekler, hep beraber film eşliğinde aheste aheste yenen yemekler, uzun sohbetler, ders çalışma rutinleri….hepsi bir anda değişecek
Çok uzatmayayım daha bir sürü şey
İnsanın gönlüne o istek geldiyse aklına o ihtimal geldiyse doğru zaman budur
Sağlıkla gelsin yavrunuz inşallah. Size çok katılıyorum aynısının 8 yaşını yaşadık.
Kolaylıklar diliyorum her türlü 🌸

X