2. Çocuk ?

Çocuklarımın arasında 2,5 yaş var. 2. Çocuk anneliği çok başka boyuta taşıyor haberiniz olsun. Şimdi “çok yoruldum”dediğiniz zamanları düşünün sonra unutun çünkü o yorgunluk değilmiş beraber büyüyüp giderler lafını doğru büyüyüp gidiyorlar anca ilk 3-4 sene sizin hayatınıza dair pek bişey kalmıyor hele de çevrenizde yardım edecek biri yoksa ama yine de bütün zorluklarına rağmen iki çocuğun annesi olmak, yetebilmek, kardeşlerin birbirlerine olan sevgileri (gün içindeki kıskançlık krizlerini saymıyorum onlar kardeşliğin şanından) manevi olarak şahane bir duygu.
Eğer istiyorsanız, sağlık sorunlarınız da varsa yapın gitsin.

Ben yorum yapmayayım
Bu karar verilirken (ki veren varmış hayret, ben yaşamadığım için) en önemli mesele annenin psikolojik ve ailenin ekonomik durumu.
İkisinden biri olumsuzsa rafa kalkmalı.
Zaman seni de değiştirmiş filmcim, bir zamanlar bana 2.çocuk için nasıl tavsiyede bulunduğunu hatırladım da birden

merve kendine güvenine hayran kaldım, ben cesaret edemezdim bu kadar kısa sürede ki hala edemiyorum 5 sene oldu kardeş güzel şey umarım dilediğin gibi olur.

Aralarında 4 yaş olması iyi deniyor. Bence de öyle. Hem biraz dinlenmiş olursunuz ilki biraz büyümüş olur vs

Ya hu 2. Çocuk iyi bir fikir mi değil mi? Şuraya iliştim bekliyorum. İyice kafamı karıştırdınız

Ya belki pat diye hamile kalır yine gelir burda dövünürüm o kısım karanlık

Ya belki pat diye hamile kalır yine gelir burda dövünürüm o kısım karanlık
Olsun olmuşa çare yok der katlanırsın en azından Yakın arkadaşım bir çift de senin gibi yaptı, biri 3 yaş biri 6 aylık bebekleri var. Bir süre ağladılar ama şu an gayet iyi gidiyor görünüyor

Tam dinlenmişken başa sarmak travma yaratır peşpeşe olunca ikinci bebede sinirleriniz artık tükenmekten çalışmıyor
Diğer türlü ilkine haksızlık. Peşpeşe doğum yapan ne kadar arkadasım varsa hepsi binpisman. Hayattan bezmiş haldeler. Biraz ara verip doğuranlar rahat gayet. İlk çocuk 4 olsa kreşe başlasa hatta..ilkine de rahat bakılır. Ama iki tane benzer yaş çok zor

Tedavi ıle dusunmuyorsan, bence denemelere basla, Rabbim uygun zamanda nasip eder
Aılendekı saglık sorunları ıcın rabbım yardımcınız olsun, 2 sene sonra daha fsrklı seyler yasamayacağınız ne malum, hepımız ıcın gecerlı bu elbette.. Akısına bırak

Eğer ikinciyi düşünüyorsan yap bence.
Benimkilerin arası 4.5 yaş iyi bir yaş aralığı diyordum ama yok yani 3 yaş falan çok idaeal olurmuş hatta 2 yaş.
Yıllardır çocuk bakıyorum yahu başa sardım 7 yıldır uyumuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…