2. Çocuk ?

Ben çok korkuyorum iki yaş sendromundan ya o yüzden benim fikrim yapma bekle ama senin başka bir durumun var yapmanda mantıklı ay bilemedim canım

Sağlık durumundan dolayı bence de ertelememelisin. Hemen olabilir biraz zamanda alabilir nasip 😌Bu arada belki kızında emmeyi bırakır düzene girer 🥰 anneciğine şifa dilerim felaket senaryolarını rafa kaldır lütfen 🐥

Yapın 😉
Sağlık sorunu varsa bir de çocukların arasının az olması daha güzel olacağından denemenizde fayda var.
Zor olur ama güzel olur.

Merhaba bdv ahalisi,

2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.

Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim. 🤪 Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?

Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...

Birilerinin bir şeyler demesine ihtiyacım var.
Yapın gitsin. Kızlarımın arası 1.5 yaş büyük kızım 4 yaşında küçüğü 2.5 anne olarak çok yoruldum, yıprandım, yaşlandım, tükendim fakat yine olacak olsa böyle tercih ederdim. Birini büyüt 4 yaşa getir sonra tekrar doğur bana göre değil. Şu an hiç arkadaşa ihtiyaç duymadan birbirleri ile oynuyorlar.
Not: kardeşimle aramda 2 yaş var, başım ne zaman sıkışsa, canım sıkılsa, anne babamın kaldıramayacağı bir durum yaşasam ilk önce kardeşime anlatırım. bu dünyada hiç kimseye değişmem onu. Çocuklarımın arasında az yaş farkı olmasını istememin en önemli sebebi bu.
Not: 2 rahatsızlığınız varmış Rabbim hayırlısını versin size dua edeceğim inşallah

Merhaba bdv ahalisi,

2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.

Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim. 🤪 Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?

Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...

Birilerinin bir şeyler demesine ihtiyacım var.
Kesinlikle yap beraber büyüsünler benim kızımda 7 yaşına giricek tek çocuk çok zor oyuncağı sen oluyorsun ama iki çocuk birbiriyle oynayarak büyüyor sen gözlemci oluyorsun kız kardeşlerimden biliyorum onlar hep üst üste yaptı şimdi çocukları benimkinden küçük ama benden daha rahat inan bana . Şuan hamileyim ama kara kara düşünüyorum acaba nasıl yapıcam diye çünkü o rahatlığa kavuştum kızım herşeyini kendisi yapıyor bana ihtiyacı yok artık kişsel temizliğinde vs . Gece uyku bölünmesi de yok istediğim zaman uyuyup uyanıyorum ama çocuk olsa öyle olmayacak😂 halbuki erken yapsaydım zaten uykusuz kalıyordum yani pek bir etkisi olmayacaktı ve en büyük sorun ilk okulda yeni bebeyle mi uğraşıcam çocuğumun dersleriyle mi çok zor olacağını düşünüyorum Allah yardımcım olsun şimdiden. Ailen için çok geçmiş olsun bu arada

İkinci çocuk fikri aklına düşmüş bence hemen başla Merve, senin amh olayını biliyorum bu yüzden sen başla belki hemen olmaz zaman kaybetme yani belki de hemen olur o zaman da araları iki buçuk 3 yaş olacak her halükarda iyi yani .

Ben 3.ye hamileyim. Büyük oğlum 4 yaşındayken kardeşi oldu fakat biz bu sefer çok ara vermenin zorluğunu çok yaşadığımız için küçük oğlum 12 aylıkken yine isteyerek planlı şekilde gebe kaldım. Gebeyken emzirebiliyorsunuz, ben 15.aya kadar emzirdim. Çocuk doktorum artık emmeyi bırakabilir güzel besleniyor zaten sorun olmaz dedi, biz de 15 aylıkken tatile gittik, daha çok eşimin kucağında olarak full akşama kadar deniz kum güneş eğlence yemek vs yaptık, çocuklar akşam 19.00da duş alıp yatağa girene kadar bayılmış oluyorlardı böylece çoook rahat bir şekilde memeyi unuttu hiç aramadı, travma olmadı harika bir şekilde unuttu gitti. Ben de rahatladım uykusu da düzeldi. Abisiyle beraber uyuyor, odalarını da 1 aydır birleştirdik. Her şeyi hazırladık. İstesek her şeyi yaparız. Ben imkan varsa çok çocuktan yanayım, biz kalabalık aileyi seviyoruz. Kardeşlerimizi çok seviyoruz
Bir arkadaşım babasını kaybetti ve tek çocuktu. Kendisi şu an ne yapacağını bilmiyor. Hayat bana o kadar zor ki keşke bir kardeşim olsa der, ki kendisi üst düzey bir yönetici yabancı bir firmada. Ama çok arıyor bir kardeş, çünkü annesinin de her an vefat etmesinden çok korkuyor ve hiç akrabalrı da yok annesi de tek yaşıyor. Kız da bekar.
Kardeşlere ayrımcılık yapmadan aynı şekilde sevgi ilgi ile büyütülürse güzel bir kardeşlik yaşayacaklarına inanıyorum.
Bu arada benim çocuklarımda bana yardım eden tek kişi eşim. Hastaneye de yine 2 çocuğumu götüreceğim doğum yapıp geleceğim inşallah. Kimsenin bana bir çorba desteği bile yok çünkü herkes benden hem uzakta hem de yaşlılar. Kardeşlerim de uzakta, bazen çok nadir gelebiliyorlar o da 2 gün en fazla çünkü hepsinin iş ev okul sorumlulukları var. Zaten kimseye güvenerek de çocuk yapılmaz.
Biz kadınlar eşlerimizin de desteğiyle her şeyi yaparız emin olun. Yeter ki gerekli maddi manevi imkan olsun.

Taze 2 çocuk annesi olarak yap gitsin diyemem. Kesinlikle desteksiz yapamazsınız. Yaparsın diyen yalan söyler. Büyükten ilgi almadan küçüğe bakmak imkansız. Bu süreçte birileri destek olmazsa büyük ihmal edilir ki o da küçücük daha. Benim biri 4.5 yaşında küçüğü de 6 aylık. Eşim ve annem var, ona rağmen büyük oğluma zamanım kalmıyor gün içinde kendimi geçtim.

Evet sağlıklı doğan büyüyor ama nasıl büyüyorlar? Çocuk büyütmek onların fiziki ihtiyacını karşılamakla bitmiyor maalesef. Ben desteğim yoksa bu kadar az tutmam yaş aralarını.

2 yasinda bir kizim ve 2 aylik bir kizim var. Tek cocugum diye onlar kardessiz kalmasin istedim. Iyi ki yapmisim.

Ama maddi durum ve ruh haliniz kaldiracaksa yapin. Cunku 2 sene oncekinin fiyatlariyla su anin bebek bakim fiyatlari bambaska...

X