2. Çocuk ?

Diğer türlü ilkine haksızlık. Peşpeşe doğum yapan ne kadar arkadasım varsa hepsi binpisman. Hayattan bezmiş haldeler. Biraz ara verip doğuranlar rahat gayet. İlk çocuk 4 olsa kreşe başlasa hatta..ilkine de rahat bakılır. Ama iki tane benzer yaş çok zor
Şöyle ki zor mu zor bunda aynı fikirdeyim ama ikinci çocuk isteniyorsa kesinlikle yakın yaş aralığı o zorluğa değer. Bunu bir zamanlar saatlerce makyaja ojeye törpüye kendine zaman harcayan ben söylüyorum. Bana göre ilkine haksızlık diye bir kavram yok bakan anne zorluğu ceken anne doğuran anne ilk cocuğa harcadığı vakit değişecek diye haksızlık olarak görmüyorum. İlk cocuk okul çağına başladığında ikinci bebekle mücadele etmek daha kötü çocuğunun okuluna kendini veremiceksin oda tam kendi dünyasını kurmuşken kardeşi nedeniyle düzeni bozulacak küçüklükte tüm zorluk anneye ama artıları cok uzun oldu yazmıyım onuda

İkinci çocuk konusunda böyle olumlu yorumları ilk defa görüyorum Merve, bu yüzden bile yapmalısın. 🙃
Aynen şok içinde okudum yorumları.
Üyeye göremi şekilleniyor cevaplar anlamadım, başkası sorsa bu ekonomik krizde ve dünyanın geldiği halde ne ikinci çocuğu ya dan girilir hem kardeş öyle çok iyi birşeyde değil gerekte yok, bez ve mama parasında haberin yokmu diye devam edilirdi…

Benimkilerin arasında 20 ay var şuan küçük 15 aylık ve beraber oynamaya başladılar başta biraz zor oluyor ama bir iki ay içinde kendi düzenini oluşturup gayet rutin halinde yapıyorsun herşeyi yaş farkı azken daha kolay tanıdığım var onun arada 4 yaş çok zor diyor birinin okulu var diğeri uyumuyo vs sıkıntı yaş yakın olunca yapılan şeyler aynı olduğu için daha kolay oluyor şuan bile terlikle oynuyorlar büyük terliği atıyor küçük alıp koşa koşa geri getiriyor maksimum yürüyene kadar zorluk küçük olan yürüdükten sonra birbirlerine arkadaşlar
Hat ağzın bal yedin bacım biri 26 diğeri 6 aylık iki bebeli bana unmut oldun🥰

Hat ağzın bal yedin bacım biri 26 diğeri 6 aylık iki bebeli bana unmut oldun🥰
Benim ikinci canlı bomba gibi ama iki çocuk gerçekten biraz daha kolay birbirlerini oyalıyorlar sabah yorgun olursam Uzanıyorum ikisi beraber takılıyo oynamasa bile küçük büyük olanın varlığı sayesinde rahatlıyor o ne yapıyor diye etrafında dolanıyor izliyo ben dinleniyorum tek çocukken böyle yoktu sürekli uyanıkken onunla oynamak falan gerekiyo daha yorucuydu

Her kafadan ayrı ses gelir burda önemli olan senin ne istediğin.İki kızımın arası 3 yaş.
Ne yalan söyleyeyim,çok çok zor oldu ilk 3 yıl.Şimdi biri 6 diğeri 3 yaşında girecek.Daha yeni yeni anlaşıyorlar tam olarak.Kıskançlıkları,kavgaları,oyuncak paylaşmamaları evde sürekli bir kaos ortamı..Gezmeleri bir burnumuzdan getirmeler..
Bu arada 8 kere taşındım,bebeklede,hamileyken de,iki çocuklada..defalarca..Ve her iki ailedende yardım almadan tek taşındık ve tek büyüttük.
Üstelik çalışıyorum.
Geriye dönüp baktığımda 2.kızımı iyiki yapmışım zorlukları oldu mu evet.
Ama şimdi odalarında beraber resim yapmalarını,arkadaşa ihtiyaç duymadan zaman geçirmelerini keyifle izliyorum.
Kim ne derse desin kardeş güzel şey.
Ama zor olacağını bilerek girin bu yola lütfen.İnanın tek çocuk büyütmeye asla benzemiyor.Allahim en hayırlısını nasip etsin

Üyeye göremi şekilleniyor cevaplar anlamadım, başkası sorsa bu ekonomik krizde ve dünyanın geldiği halde ne ikinci çocuğu ya dan girilir hem kardeş öyle çok iyi birşeyde değil gerekte yok, bez ve mama parasında haberin yokmu diye devam edilirdi…
ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım
Bu yüzden yazmadı kimse yani ben o yüzden yazmadım 😆

Evet üyeye göre şekilleniyor. Kaldı ki 2. Çocuğu yapayım mı diye sormamış zamanını sormuş. Biz yapma desekte zaten yapacak. 🤷

Zaman seni de değiştirmiş filmcim, bir zamanlar bana 2.çocuk için nasıl tavsiyede bulunduğunu hatırladım da birden :KK53:

merve merve kendine güvenine hayran kaldım, ben cesaret edemezdim bu kadar kısa sürede👍 ki hala edemiyorum 5 sene oldu 😂 kardeş güzel şey umarım dilediğin gibi olur.
Ahahaha yook, sana hala aynı😂
Amerikan beziyle de çocuk büyür, o başka mesele.
Senin gibi bir karakterin çok çok çocuğa annelik yapmasını canı gönülden dilerim.

İyi tanıyıp bildiklerime yap kız yap modu, karakterine çok aşina olmadığım herkese mantık devreye giriyor, malum 2. çocuk akıl karı iş değil😂

Senin gibi bir karakterin çok çok çocuğa annelik yapmasını canı gönülden dilerim.

İyi tanıyıp bildiklerime yap kız yap modu, karakterine çok aşina olmadığım herkese mantık devreye giriyor, malum 2. çocuk akıl karı iş değil😂
Ben de yapayım mı 🥺 ya sen hep aklıma şeyde geliyorsun. Bir konuda yorum yapmıştım ben çocuklar aileleri örnek alır rolmodel anne babadır demiştim. Sen şey demiştin biz evde duvar yalamıyoruz ama bunlar yalıyor🤣 ondan sora asla öyle yorum yazmadım

Çok incesin teşekkür ederim 😘 2.çocuk şart diye ağzıma bir kürekle vurmadığın kalmıştı 😂 bence de kesinlikle akıl kârı bir iş değil 2. Çocuk. Yapmaya niyetlenenlerin cesaretine hayran kalıyorum.

Bu kadarıni ben de beklemiyodum ne yalan söyleyeyim asdfasdfasdf

Herkese çok çok teşekkür ediyorum gerçekten. Insan duymak istiyor artısını eksisini düşünse de her şeyin. 🥹

Ben de yapayım mı 🥺 ya sen hep aklıma şeyde geliyorsun. Bir konuda yorum yapmıştım ben çocuklar aileleri örnek alır rolmodel anne babadır demiştim. Sen şey demiştin biz evde duvar yalamıyoruz ama bunlar yalıyor🤣 ondan sora asla öyle yorum yazmadım
Ay niye dalmışım araya acaba ajsjsjs😂
Duvar gene iyi ya, bir süre arabaya binince ev gibi ayakkabılarını çıkarırlardı, sonra onların altını yalarlardı yol boyu.
Yahu ne günlerdi, ben bile düşününce geçmişi kendime çok acıyor çok ağlıyorum, insan değilmişim be😂

Bence yapmalısın ikinciyi, ben her zaman kardeşten yanayımdır eğer ki çok büyük aile problemleri ya da dara düşülecek maddi sıkıntı yok ise.
Ama mervenin nasıl bir süreç geçirdiğini bilmiyorum, ayrıca aileden de uzak kalıp destek göremeyecek, sendromları gelmemiş falan.

Son düzenleme:

Ay bende şok oldum.