- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.238
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bebem 9 aylıkken taşındım oluyor bir şekilde Allah sağlık versinBu arada yakın zamanda benim de taşınmam var ben de şimdi 1 yaşında bebekle nasıl taşınacağımı düşünüyorum keşke hamileyken taşınabilseydiö elime ayağıma dolanan yoktu hiç değilse. Yani kısaca her zamanın ayrı zorlukları var. Çok düşünme üşrnenin çocuğu olmaz yap gitsin.
Yani olacak tabi ya insan başlamadan gözünde büyüyor.Bebem 9 aylıkken taşındım oluyor bir şekilde Allah sağlık versin
Ben de bu yüzden istemeye başladım şuan. Bebem 34 aylık hala ikisini bir büyütmeye vaktim var mı?Madem istiyorsun ikinciyi, yap. Benimkilerin arası dört yaş. Bana uzun bile geliyor. O kepazeliğin içine girmişken ikinciyi de yapıp dükkanı kapatmak daha mantıklı.
Cocuk 3-3,5 yasindan sonra bireysellesiyor, anne icin kolaylasiyor. Buyuk 2,5 yasindayken hamile kalmak guzel plan diye dusunuyorum. Kendim o zaman hamile kalmadigima pisman oldum. Sonra covid, dusukler derken 6 yas farklari oldu. Cok guzeller :)Merhaba bdv ahalisi,
2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.
Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim. Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?
Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...
Birilerinin bir şeyler demesine ihtiyacım var.
Senin yine Bi tık iyi bizimkilerin arasında 8 buçuk yaş var resmen kuşak farkı, oğlum diye seviyor kardeşiniCocuk 3-3,5 yasindan sonra bireysellesiyor, anne icin kolaylasiyor. Buyuk 2,5 yasindayken hamile kalmak guzel plan diye dusunuyorum. Kendim o zaman hamile kalmadigima pisman oldum. Sonra covid, dusukler derken 6 yas farklari oldu. Cok guzeller :)
Kimse haa diye hamile kalamıyor mu? Neler neler okuduk buralarda.hazreti meryem gibiler vallaSana hep diyom yap diye. Her türlü zorluğu olacak emin ol. Eylül 3-4 yaşında olsaydı da zorluğu olacaktı şimdi de zorluğu olacak. Bence yapmalısın. Zaten ha deyince kiiimmmse hamile kalamıyor. Korunmayı bıraktığın ay hamile kalacaksın diye bir şey yok biliyorsun ki. Ama Allah'ın işi belli olmaz çat diye hamile de kalabilirsin. Çok şey yazmaya gerek yok bence yapmalısın.
Bence düşünmeden uygulamaya geç. Benim de aynı sıkıntı vardı ve 2. Yi düşündükten 9 ay sonra oldu. O yüzden yaş farkı ne kadar az olursa o kadar iyi bence beraber daha çabuk büyürler.Merhaba bdv ahalisi,
2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.
Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim. Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?
Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...
Korunuyoruz ben de tam bunu düşünüyorum tedavi isine tekrar giremem bugün ortalama yüz bin deniyo. Yani nasipse isterim bir evlat daha.Korunuyor musunuz ki?
Bence korunuyorsan bırak, Allah kerim , doğarsa bahtina:)
Ama tedavi vs işine girisme. Hem çok masraflı bu devirde çocuğundan kısıp gitmeye değer mi bilmem, hem ilgi isteyen tam zamanli bir bebişin var tedavi , hormonlar falan zorlanirsin.
Kardeş güzel, ben de çok mutluyum iki kız kardeş olmaktan. ama nice insan için kardeşi evde huzurunu kaçıran, evden gitse de kurtulsam diye baktığı biri. Öyle çok da romantik hayaller kurmaya gerek yok, her zaman sevgi dolu bir kardeş ilişkisi olmuyor. Çoğu Zaman kavga dövüş kıskançlık, ileride düşmanlık vs vs. Bir sürü kötü senaryo da mevcut. O yüzden öyle elzem bir şey değil bence:)
Ay buna gülecem günah yazılmaz inşKimse haa diye hamile kalamıyor mu? Neler neler okuduk buralarda.hazreti meryem gibiler valla
Eğer ikinci çocuk hevesiniz varsa her türlü bakarım diyorsanız yapın.Zaten büyük çocuk küçük doğana kadar 3 yaşına gelir.Buyumus olur.Hemde siz ileride pişman olmazsınız.Dogum yapmadığınız için.Erken menopoz olsa bile tüp bebek ile anne olanlar varmış yinede ümitsiz olmayın riske de atmayın derim.Merhaba bdv ahalisi,
Ya benim kardeşimle 10 yas var süper baktım da valla. Şimdi çok kankayız da erkek üstelik.Senin yine Bi tık iyi bizimkilerin arasında 8 buçuk yaş var resmen kuşak farkı, oğlum diye seviyor kardeşini
Bugün 3 korunma yöntemine rağmen ilk aydan hamile kalan tayfa gelmemiş anlaşılan. neredesiniz kız ?Bence düşünmeden uygulamaya geç. Benim de aynı sıkıntı vardı ve 2. Yi düşündükten 9 ay sonra oldu. O yüzden yaş farkı ne kadar az olursa o kadar iyi bence beraber daha çabuk büyürler.
İstemeyince oluyor isteyince öyle çabuk olmuyor demek kiBugün 3 korunma yöntemine rağmen ilk aydan hamile kalan tayfa gelmemiş anlaşılan. neredesiniz kız ?