2 . Çocuk istemiyorum ama eşim istiyor

Aysecan55

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2024
33
-6
23
Merhaba benim ikinci evliliğim ve ilk evliliğimden 3 yasinda bir kızım var 1 sene önce tekrardan evlendim eşim suan çocuk istiyor kaynanamlar çok baskı uyguluyor eşimle karsilikli oturduk konuştuk ama o istediğini söylüyor ve ben istemiyorum dediğimde benim çocuğum olmasinmi diye yanıt veriyor kızım babasinda kaliyor bazen eşimde gidiyor babasına bizim çocuğumuz olsaydı gitmez kız büyüyünce babası temelli ister bak bizimde çocuğumuz olsun gibi söylemlerde bulunuyor hazır olmasamda iki ay boyunca denedik ve tutmadı bende ona istemedigimi hazır olmadığımi söyledim tabi sert bir tepki aldım onun ilk evliliği ve bir çocuğu olsun istiyor ama onun ilk benim ikinci cocugum olucak ve ben iki çocuğa yetebilecegimi düşünmüyorum maddi manevi hazır hissetmiyorum ama eşimle de bu konu için kötü olmak istemiyorum ne yapicam hiç bilmiyorum

Bir evlilik deneyiminiz de var, bunlar sizin ilk konuşacağınız başlıklardan olmalıydı. 3-4 yıl istemiyorum ya da hiç düşünmüyorum diyebilirdiniz. Buna saygı duyabilecek sizle aynı görüşü paylaşacak biriyle hayatınızı birleştirseydiniz keşke. Çünkü ikinizde haklısınız kendi açınızdan.

Bunu evlenmeden neden konuşmadınız anlamadım? Bu çok ciddi bir şey. Adam çocuğu olsun ister yani haklı. E siz de haklısınız. Neden bunu konuşmadınız?
Siz hiç mi istemiyorsunuz yoksa bir kaç yıl mı istemiyorsunuz?
Konuştuk istemiyoruz dedik ama herşey köprüyü geçene kadar tabi sonra istemeye başladı

Adam haklı. Sizde kendinizce haklısınız. Ne kadarlık evlisiniz
6 ay evet bende haklı olduğunu biliyorum ama istemiyorum hazır değilim onun istediği için çocuk yapmakta istemiyorum sonuçta bakicak olan benim ve ilk çocuğumu dogumundan bu yana ben büyüttüm bununda korkusu var

Merhaba benim ikinci evliliğim ve ilk evliliğimden 3 yasinda bir kızım var 1 sene önce tekrardan evlendim eşim suan çocuk istiyor kaynanamlar çok baskı uyguluyor eşimle karsilikli oturduk konuştuk ama o istediğini söylüyor ve ben istemiyorum dediğimde benim çocuğum olmasinmi diye yanıt veriyor kızım babasinda kaliyor bazen eşimde gidiyor babasına bizim çocuğumuz olsaydı gitmez kız büyüyünce babası temelli ister bak bizimde çocuğumuz olsun gibi söylemlerde bulunuyor hazır olmasamda iki ay boyunca denedik ve tutmadı bende ona istemedigimi hazır olmadığımi söyledim tabi sert bir tepki aldım onun ilk evliliği ve bir çocuğu olsun istiyor ama onun ilk benim ikinci cocugum olucak ve ben iki çocuğa yetebilecegimi düşünmüyorum maddi manevi hazır hissetmiyorum ama eşimle de bu konu için kötü olmak istemiyorum ne yapicam hiç bilmiyorum
O zaman çocuklu adamla evlenseydin. Ya da kocan çocuksuz bir kadınla. Hiç konuşulmadı mi bu konu ? Ayrıca adam haklı.

O zaman size baskı yapması doğru değil. Üstelik daha 6 aylık evliymişsiniz neden bu kadar acele ediyorlar?

aynen öyle. kocanızın fikirleri değişebilir, sonradan çocuk isteyebilir de sert tepki falan vermesi hoş olmamış. öyle "evleneyim, çocuğa ikna ederim" kafasına girmişse kötü etmiş. yalnız şunu da söyleyeyim büyük ihtimal bu konu aranızı ciddi oranda açacaktır. hiç çocuğu yoksa illaki bir tane isteyecek. keşke inanmasaydınız çocuk istemem laflarına. tutulması zor sözlere kolay kolay inanmamak lazım. o da "yok ya istemem çocuk falan ben zaten" diye düşünüp sonradan pişman olmuş olabilir.

psikolog eşliğinde süreci yönetebilirsiniz. neden 2. çocuktan çekindiğinizi eşiniz daha iyi anlar, siz de onun çocuk arzusunu daha iyi anlarsınız.

ek olarak şunu da söyleyeyim 2. çocuktan bu kadar çekinmeyin bence. eşinizin size ve çocuğa gerekli ilgiyi gösterebileceğine eminseniz bu konudaki çekincelerinizi söyleyip ondan gerekli ilgiyi göstereceğine dair söz alın. bu şartlar karşılandığı takdirde 2. çocuğu yapmaya onay vereceğinizi söyleyebilirsiniz. veya kendinizi hazır hissetmiyorsanız bir süre daha bekledikten sonra çocuk yapacağınızın garantisini verebilirsiniz, adam rahat edebilir bu sayede. o şimdi "ömür boyu çocuk sevgisi tadamayacağım" stresinde falan olabilir çünkü.

Empati kurmayı dene,
Eşinin bir çocugu olsa
Aynı şekilde siz çocuk sahibi olmak isteseniz,
Eşiniz hazır olmadıgını söyleseydi ne hissederdin ?

Empati kurmayı dene,
Eşinin bir çocugu olsa
Aynı şekilde siz çocuk sahibi olmak isteseniz,
Eşiniz hazır olmadıgını söyleseydi ne hissederdin ?
Erkeklerin çocuk istemesiyle kadının 9 ay karnında taşıması bulantısı bazen yatağa bağlı kalmasi doğurması vücudunun değişmesi ruh halinin hormonları ile değişmesi aynı şeyler değil. Ki adam evlenmeden önce kadının çocuk istememe kararını kabul ederek evlenmiş. Ortada empati yapılacak bir durum yok.

X