2. Çocuk fikri

Benimkilerin arasi 18 ay, destek olacak birisi yoksa inanin cok zor
Eşimin işten fırsat buldukça bana destek olmadı, olası doğum sürecinde ya da hamilelik sürecinde acil durumlarda annemle kardeşimin oğluma bakması dışında destekçi olabilecek kimsem yok. Annemde kardeşim de çalışıyor, annemin izin alması kolayda kardeşimin zor. O yüzden bekletim pek yok. Zaten önümüzde bi süreç var en iyi ihtimalle 3.5-4 yaştan aşağı yaş farkı olmayacak

Eşime sperm testi yapıldı normal geldi. Doktor hormonlarımın ve yumurtalıklarımın görüntüsünün iyi olduğunu söyledi ve daha önce hiç deneme olmadığı için 6 ay gibi bir süre verdi bu ay deneyeceğiz olmazsa rahim filmi çekilip birkaç ay da o şekilde denememizi istedi. bakalım hayırlısı artık

Kız cocuklar daha kıskanc oluyor yeğenlerimden biliyorum ama erkek cocukları daha uyumlu diye biliyorum , bence 5-6 yaşına gelince olsa daha iyi olur biraz daha aklı herşeye kesiyor kıvama gelir. Herşeyin hayırlısı olsun inşallah bu arada geçmiş olsun genetik sorun varsa mutlaka doktor eşliğinde tüp bebekle olursa daha iyi olur tabi. Anne baba cocuk kontrol olsa bile daha çok alınan yumurtalar ve sperm önemli genetik testte hatta döllenen embryolarda bile çıkıyor

Tabiki öyle bi sorun taşıyorsak yeni doğacak çocuğu riske atmam. Tüp bebekten çekinmem. Ama eğer bu sorun bizden kaynsklı ve oğlumda da varsa onun bu konudan nasıl etkileneceği de benim için önemli. Yani doktorun dediğine göre eğer çıkarsa kansere yatkınlık olacağı için sürekli gözetim altında olunmalı ve kontrol edilmeli. Oğlumun bana ihtiyacı varken bu süreçte kalkıp 2. Bi çocuk yapmam. Hastalığın ne olduğu falan önemli değil. Sürekli ilgimi istiyen herhangi bi hastalık için olabilir bu dediğim.

Anladım böyle bişey hiç duymadım arkadaşımın bir kız cocuğu var 10 yaşında 2 düşük sonrası 4. Tüp bebekte hamile kaldı tüp bebek yaptırırken alınan yumurtalarda genetik sıkıntı çıktı daha doğrusu döllenen embryolarda görüldü. Bu yüzden söyledim herzaman kan da çıkmıyo veya hiç bişey yokken bi anda genetik sıkıntılar çıkabiliyo bazen kan testi yetersiz kalıyor ve içten bakılması gerek yumurtanın kendisine mesela yoksa sizin anneliğinize ben bişey demedim alınmışsınız gibi hissetirdiniz hakkınızda hayırlısı olsun.

Ay hayır hiç alınmadım :) açıkladım sadece zaten zor bi karar bu sorunlar olunca daha sonuçlanmadığı için iyice kafam karıştı. Ben düşük yaptığım bebeğin genetiğinde problem olduğunu öğrendim. Ocakta eşimle bende test vericez tahminen Mart'ta anca öğreniriz. Bizde sorun varsa oğluma da bakılmalı. Onda da varsa olacak olandan bahsettim. Zaten sorun varsa genetiği kontrol edilerek dölleneceği için bahsettiğiniz gibi bi durumla karşılaşmayız biz ama olabilir mi olabilir. Bende sağlıklı görünen bi çocuktan sonra böyle bişeyin nasıl olduğunu anlamakta zorlanıyorum

Benim çocuklarimin arasında 3.5 yaş var. Harika bir aralık bence. Beraber oyun oynuyorlar, eğleniyorlar, aynı sinema tiyatro gösteri ilgilerini çekiyor. Aralık açısından çok ideal olduğunu dusunuyorum. İkiside aynı şeyi yaptıkları için düzenleri de güzel gidiyor. Akşam 8-9 oldu mu uyurlar. Biz eşimle hep ne iyi yapmışız diyoruz hem 2. Çocuk istemekle hem aralığı böyle planlamakla.
İlk çocuğumu 2 sene emzirdim sonra tuvalet eğitimi verdim 2.5 gibi. Sonrada hemen bebek düşündük. Allah'ta çok şükür aratmadı.Bu aralıktan memnunum. Onlara yetecek kadar biseylerde bırakacağız Allah izin verirse.
Bide her kardeş tamam belki çok harika anlasmiyordur ama çok iyi olan kardeşler de var. Kötü örnekleri düşünüp vazgeçmezdim ben çocuk istegimden. Hiçbir yakın kuzen veya arkadaş dost, iyi bir kardeşin yerini tutmaz asla.

Bana da doğru Aralık buymuş gibi geliyor. Şimdi cesaret edip yapmazsam sonradan tamamen vazgeçermişim gibi geliyor. Bizzat nispeten iyi bi bağım var kardeşimle. Eşimin ablasıyla da uzun yıllardır araları açık. Önümde hem iyi hem kötü çok örnek var. Ailenin iç huzuru da burda çok önemli sanırım. Şu an kaç yaşındalar?

Anladımm ozamn inşallah iyi sonuçlar alırsınız herzaman öyle olcak anlamına gelmez zaten

4.5-8 yaşlarındalar. İlk çocuk emme bitmeden ve bezden kurtulmadan 2. Olması bana çok ürkütücü geliyor. Onu yapamazdım çok zor bence ikisiyle aynı anda bez vs uğrasmak. Ama bu aralık iyi. Hemde büyük anaokuluna giderken küçükte elinden tutup gitme yaşında oluyor veya baston Bebek arabasıyla falan pratik gelmişti bana. 5 yaştan fazla Aralık olunca aynı seylerden zevk almaları küçükken çok zor.

Katılıyorum . Keşke tek çocuk olsaydım. Abim var ama bırak kardeşlik ilişkisini hayattaki birçok travmamın sebebidir kendisi .

Maddi ve manevi çocuğa yetebilmek önemli ikisi de tam olmalı. Yakın yaşlarda anneler çok yıpranıyor bence bir 4-5 yıl beklemek daha iyi. Örnek vermem gerekirse ben ikinci çocuğu düşünemezdim çünkü maddi imkanlarım yetmezdi.

Benim iki çocuğumun arasında 8 yas var. Ama ben başından beri böyle olmasını istemiştim. Çünkü çalışıyorum ve destek olacak kimsemiz yoktu. Kızıma hakkettiği zamanı verememekten endişe duyuyordum. Onunla çok güzel zamanlar geçirdik doya doya eğlendik. Şimdi bir küçüğümuz var iyi ki de olmuş diyorum evimiz sessiz ve sakin olmaya başlamıştı kızım büyürken. O eve yeniden bir neşe, ses getirdi. Kızımda çok güzel şeyler farkettim bu süreçte kardeşini sahiplenmesi, onun gülüşü ile bile yaşadığı mutluluk, sorumluluk sahibi olmaya başlaması vs vs. Kızıma asla ikinci anne gözüyle bakmıyorum. Aralarında 8 yaş olsa da birlikte oynayamasalarda aralarında çok güzel ve özel bir ilişki olduğunu düşünüyorum.

Benim çocuklarım ard arda oldu şuan biri 6 diğeri 7 yaşında ikiz gibi büyüdüler oyun oynamak için anne baba ya ihtiyaç duymadılar beraber oyun kurdular oynadılar bu en büyük artısı bence onun haricinde ozellikle anneye büyük sorumluluk düşüyor herseyi iki kere yapıyorsunuz mesela bez değiştirmek yemek yedirmek uyutmak banyo yaptırmak vs herseyi ×2 düşünün özellikle ilk 3 4 yıl bu şekilde gidecek şuan en rahat dönemdeyiz çoğu şeyi bensiz yapabiliyorlar artık..
Ben kalabalık aile severim o yüzden bir çocuk daha neden olmasın çok iyi olur hatta diyorum..

Haklısınız cidden teşekkür ederim fikriniz için iyi geldi

Evet önümüzde 3-4 ay kadar bi zaman var sonra tüp bebek mi yoksa doğal yolu kullanabilir miyiz öğrenicez. Tüp bebek olursa elbet bi kere daha düşünmek gerekicek. Parayı hastaneye vermek başka bişey ama sonradan cebimde 5 kuruş kalmayacaksa ne anladım o işten. Günlük yaşantımızda şu an 2. Çocuğun giderlerini rahatlıkla karşılayabiliriz. Ama tüp bebek yapmak zorunda kalıcaksak bi kere daha düşünmemiz gerekir. Kısmet artık bakıcaz

İnşallah bende böyle bi kardeşlik ilişkisi aşılayabilirim çocuklarıma

Yani şu anda oğlum bez kullansa da zamanı gelip 2. Doğana kadar en erken 3 buçuk yaşında olur o zamanda bezden kurtulmuş olur zaten. Evet cidden ha ikiz olmuş ya ard arda aynı şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…