Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2. Çocuk fikri
- Konu Sahibi Sonami
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 8 Şubat 2022
- 461
- 582
- 33
Bence her çocuğun kardeşi olmalı diye düşünüyorum. Küçükken paylaşmayı öğrenecek, iletişimi ve kardeşlik duygusunu bilecek her an bir arkadaşla birlikte olacak büyüyünce kendine yoldaş olacak, başı sıkışınca arayacak kan bağı olacak yeğenleri olacak anne babası göçtüğünde kendini tek kalmış hissetmeyecek aynı acıyı yası çeken biri ile olacak ben bunları düşünerek kardeşi olsun istiyorum bu nedenle ikinci çocuğumu fazla yaş farkı olmadan biri çocukken biri ergen olmadan aynı frekansta olmaları için erkenden yapmayı planladım.Dün bi misafirliğe gittim. Orda yaşları 5 ve yakında 4 olacak kardeşler vardı. Oğlum uyumludur, sakindir, özellikle çocuklara karşı daha çok bi çekingenliği var bi arkadaşı hariç, çok çocuklu ortamda bulunmadı. Pek yaşıtı yok çevremde. Kardeşler kendi aralarında oynamaya çok dalıyolardı oğlumda bi kaç kere yaklaşımı tepkisiz kalınca kendi başına oynamaya başladı. He belki de onlara göre biraz küçük kaldı yaşı bilmiyorum (26 aylık) ama ben bundan çok etkilendim. Yani sanki oğlumun bi kardeşi olursa aynı onlar gibi olur, kimseye ihtiyacı olmaz gibi hissettirdi o görüntü. Yetişkinliklerini yaşamadan, ileride hayat önümüze ne koyar bilemem. Oğlum tek çocuk olarakta eminim yolunu bulur bu hayatta. Sadece ben bi kardeşi olacaksa da ne biliyim oğlum ilkokula başlarken falan olsun diye düşünürken iyi bi iletişim kurabilmeleri için 6 yaş farkının çok olacağı konusunu düşünmeye başladım.
Şu anda Ekim ayında sonlandırılan gebeliğimle alakalı bebeğin genetik testinde bi sorun olduğunu fark ettiler, Ocak ayınca eşimle bende test vereceğiz. Zaten 2. Çocuk düşünsek bile eğer genetik sorunumuz varsa oğlumda kontrol edilmeli, olası gebelik tüp bebek yoluyla olmalı ki sağlıklı olduğundan emin olunsun.
Ama ben bu yarım kalan gebelik sonrası hamilelikten korktum, sonlandırma sürecinde oğlumla 1 hafta ayrı kalmak sürecin en zor kısmıydı. Eşim de mutlaka kardeşi olmalı gözüyle bakıyor. Benim hazırım dememi bekleyecekmiş öyle diyor. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu şartlarda siz 2. Çocuk fikrine nasıl bakardınız? Hemen bugün demiyorum. Ama siz olsanız en fazla ne kadar beklerdiniz?
Yani malesef aynı frekans işini tutturmak için geç kaldım ama ne demek istediğinizi anladım kardeşimle aramda yaklaşık 4 yaş var frekansımız yıllarca uymadı. Evet bu değerler ve duyguları beraber yaşamak çok önemli, gelecek için tek duam kısmet olursa 2. Olursa mal mülk derdinden sorun yaşamasınlar. Geri kalan her sorun çözülüyor da o konu niyeyse çözülse de ilişkileri bitiriyor.Bence her çocuğun kardeşi olmalı diye düşünüyorum. Küçükken paylaşmayı öğrenecek, iletişimi ve kardeşlik duygusunu bilecek her an bir arkadaşla birlikte olacak büyüyünce kendine yoldaş olacak, başı sıkışınca arayacak kan bağı olacak yeğenleri olacak anne babası göçtüğünde kendini tek kalmış hissetmeyecek aynı acıyı yası çeken biri ile olacak ben bunları düşünerek kardeşi olsun istiyorum bu nedenle ikinci çocuğumu fazla yaş farkı olmadan biri çocukken biri ergen olmadan aynı frekansta olmaları için erkenden yapmayı planladım.
Şimdi kaç yaşındalar peki iletişimleri nasıl?Oğlumla kızımın arasında 10 yaş var.Oğlum kardeşi olmasını çok istedigı için tekrar çocuk düşünebildim herkesin kardeşi var benim niye yok diye beni sürekli darlıyordu.Bende oğlum sen çok hareketlisin ben ancak sana bakabiliyorum derdim.Gercekten de öyleydi.
Kızım 7 oğlum 17 yaşında.Gerektiginde oğlum kardeşiyle çok güzel ilgileniyor yazın sitenin parkına falan çıkarırdı.Tabi sayılı genelde oğlum arkadaşlarıyla.Oğlumla kızımın iletişimi iyi ancak kızım 1.sınifa başladı.Beni o zorluyor .Bir çocuğu büyütüp tekrar başa döndüm ben pişman değilim çünkü oğlum 10 çocuğa bedeldi.Onunla gerektiği gibi ilgilenemezdim.Şuanda da kızım küçük olduğu için onunla ilgileniyorum.Şimdi kaç yaşındalar peki iletişimleri nasıl?