- 23 Ocak 2016
- 32.939
- 49.330
- 598
Eşim çok istiyor. Bende hem maddi hem manevi emin olmak istiyorum dediğiniz gibi. Ama daha bi adım atmadık bu konuda böyle bi şeyi ciddi ciddi düşünürsek o zaman onunla konuşucam. Onunda emin olması gerek özellikle maddiyatı o sağlayacağı içinBen kardeşler arasında çok yaş farkına bakmıyorum çünkü kız kardeşimle aramda 10 yaş var gayet iyi anlaşıyoruz. Ben de isterim ki çocuğumun kardeşi olsun o duyguyu tatsın kızım 7 yaşında ama çevremdeki birden fazla çocuğu olan annelere bakıyorum hem maddi hem manevi yönden hepsi yakınıyor bu konu beni düşündürüyor. Maddi anlamdan çok böylesi zor bir çağda ben iki çocuğa birden yetebilecek miyim modundayım ben
Kaç yaşındalar şimdi en çok neyde zorlandınızBenimkilerin arasi 18 ay, destek olacak birisi yoksa inanin cok zor
9,5-8 yasindalar. Baslarda beslenme, uyuma, beraber vakit gecirememe vs konularinda zorlandimKaç yaşındalar şimdi en çok neyde zorlandınız
Geriye bişey kalmadı zaten9,5-8 yasindalar. Baslarda beslenme, uyuma, beraber vakit gecirememe vs konularinda zorlandim
Daha doğum yapmadım nasıl olur bilemem ama adetim vs hemen başlarsa ben 3-7 ay arası tekrar gebeliği düşünüyorum ikiz gibi büyüsünler, sonrada 6-7 yıl istemem zaten.Dün bi misafirliğe gittim. Orda yaşları 5 ve yakında 4 olacak kardeşler vardı. Oğlum uyumludur, sakindir, özellikle çocuklara karşı daha çok bi çekingenliği var bi arkadaşı hariç, çok çocuklu ortamda bulunmadı. Pek yaşıtı yok çevremde. Kardeşler kendi aralarında oynamaya çok dalıyolardı oğlumda bi kaç kere yaklaşımı tepkisiz kalınca kendi başına oynamaya başladı. He belki de onlara göre biraz küçük kaldı yaşı bilmiyorum (26 aylık) ama ben bundan çok etkilendim. Yani sanki oğlumun bi kardeşi olursa aynı onlar gibi olur, kimseye ihtiyacı olmaz gibi hissettirdi o görüntü. Yetişkinliklerini yaşamadan, ileride hayat önümüze ne koyar bilemem. Oğlum tek çocuk olarakta eminim yolunu bulur bu hayatta. Sadece ben bi kardeşi olacaksa da ne biliyim oğlum ilkokula başlarken falan olsun diye düşünürken iyi bi iletişim kurabilmeleri için 6 yaş farkının çok olacağı konusunu düşünmeye başladım.
Şu anda Ekim ayında sonlandırılan gebeliğimle alakalı bebeğin genetik testinde bi sorun olduğunu fark ettiler, Ocak ayınca eşimle bende test vereceğiz. Zaten 2. Çocuk düşünsek bile eğer genetik sorunumuz varsa oğlumda kontrol edilmeli, olası gebelik tüp bebek yoluyla olmalı ki sağlıklı olduğundan emin olunsun.
Ama ben bu yarım kalan gebelik sonrası hamilelikten korktum, sonlandırma sürecinde oğlumla 1 hafta ayrı kalmak sürecin en zor kısmıydı. Eşim de mutlaka kardeşi olmalı gözüyle bakıyor. Benim hazırım dememi bekleyecekmiş öyle diyor. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu şartlarda siz 2. Çocuk fikrine nasıl bakardınız? Hemen bugün demiyorum. Ama siz olsanız en fazla ne kadar beklerdiniz?
Bu açıdan farketmemiştim hiç hep kavga ederler diye düşünüyorum ben ikinciye hamileyim araları 15 ay olacak ikiz gibi yaniDün bi misafirliğe gittim. Orda yaşları 5 ve yakında 4 olacak kardeşler vardı. Oğlum uyumludur, sakindir, özellikle çocuklara karşı daha çok bi çekingenliği var bi arkadaşı hariç, çok çocuklu ortamda bulunmadı. Pek yaşıtı yok çevremde. Kardeşler kendi aralarında oynamaya çok dalıyolardı oğlumda bi kaç kere yaklaşımı tepkisiz kalınca kendi başına oynamaya başladı. He belki de onlara göre biraz küçük kaldı yaşı bilmiyorum (26 aylık) ama ben bundan çok etkilendim. Yani sanki oğlumun bi kardeşi olursa aynı onlar gibi olur, kimseye ihtiyacı olmaz gibi hissettirdi o görüntü. Yetişkinliklerini yaşamadan, ileride hayat önümüze ne koyar bilemem. Oğlum tek çocuk olarakta eminim yolunu bulur bu hayatta. Sadece ben bi kardeşi olacaksa da ne biliyim oğlum ilkokula başlarken falan olsun diye düşünürken iyi bi iletişim kurabilmeleri için 6 yaş farkının çok olacağı konusunu düşünmeye başladım.
Şu anda Ekim ayında sonlandırılan gebeliğimle alakalı bebeğin genetik testinde bi sorun olduğunu fark ettiler, Ocak ayınca eşimle bende test vereceğiz. Zaten 2. Çocuk düşünsek bile eğer genetik sorunumuz varsa oğlumda kontrol edilmeli, olası gebelik tüp bebek yoluyla olmalı ki sağlıklı olduğundan emin olunsun.
Ama ben bu yarım kalan gebelik sonrası hamilelikten korktum, sonlandırma sürecinde oğlumla 1 hafta ayrı kalmak sürecin en zor kısmıydı. Eşim de mutlaka kardeşi olmalı gözüyle bakıyor. Benim hazırım dememi bekleyecekmiş öyle diyor. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu şartlarda siz 2. Çocuk fikrine nasıl bakardınız? Hemen bugün demiyorum. Ama siz olsanız en fazla ne kadar beklerdiniz?
Bu tamamen sizin doğum sonrası sağlığınıza bağlı. Sezaryen olursa en az 2 yıl kendi sğlığınız için gebelik yaşamamalısınız. Düşük sürecinde bile verilen ilacın dozunu artırmaya korktular önceden sezaryenim olduğu ve iş dikişlerin zarar görmesinden endişe ettiler.Daha doğum yapmadım nasıl olur bilemem ama adetim vs hemen başlarsa ben 3-7 ay arası tekrar gebeliği düşünüyorum ikiz gibi büyüsünler, sonrada 6-7 yıl istemem zaten.
Ekstrem bir durum olmazsa sezaryan düşünmüyorum ama bakalım nasip kısmetBu tamamen sizin doğum sonrası sağlığınıza bağlı. Sezaryen olursa en az 2 yıl kendi sğlığınız için gebelik yaşamamalısınız.
Yani şu an bi sürecin içindeyiz. İstesemde hemen şimdi hamilelik yaşayamam zaten 3 ay beklemem söylenmişti. Süreç tamamlandı ve hemen hamile kalsam bile ilki 3 buçuk yaşında olur doğduğundaBu açıdan farketmemiştim hiç hep kavga ederler diye düşünüyorum ben ikinciye hamileyim araları 15 ay olacak ikiz gibi yani
İstemeden oldu ama bir yandanda hep yoldaş olacaklar bana bişey olsa birbirlerine tutunacaklar diye düşünüyorum birde eltimin biri birinci sınıf biri üç biride yeni doğmuş üç çocuğu var büyüğü okuldan almaya bile gidemiyor evde iki bebek gibi
Ama ben ikisini bir gönderir iki üçüncü sınıf oldularmı bir tane daha düşünürüm diye plan yapıyorum eltim çok perişan ve pişman
Bu tamamen kısmet işi. Çok iyi ilerleyen ilk gebeliğim bi anda tansiyonumun ilaca direnç göstermesi yüzünden kontrole gitmişken sezaryene alındım 36. Haftada. Hiç bişeyin bi garantisi yokEkstrem bir durum olmazsa sezaryan düşünmüyorum ama bakalım nasip kısmet
Evet öyle gerçekten Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsinBu tamamen kısmet işi. Çok iyi ilerleyen ilk gebeliğim bi anda tansiyonumun ilaca direnç göstermesi yüzünden kontrole gitmişken sezaryene alındım 36. Haftada. Hiç bişeyin bi garantisi yok
Kesinlikle bende çok yaş farkı olmaması gerekiyor diye düşünüyorum. 2 yaş falan idealBu açıdan farketmemiştim hiç hep kavga ederler diye düşünüyorum ben ikinciye hamileyim araları 15 ay olacak ikiz gibi yani
İstemeden oldu ama bir yandanda hep yoldaş olacaklar bana bişey olsa birbirlerine tutunacaklar diye düşünüyorum birde eltimin biri birinci sınıf biri üç biride yeni doğmuş üç çocuğu var büyüğü okuldan almaya bile gidemiyor evde iki bebek gibi
Ama ben ikisini bir gönderir iki üçüncü sınıf oldularmı bir tane daha düşünürüm diye plan yapıyorum eltim çok perişan ve pişman
Teşekkür ederim yorumunuz için ben evlenirken kardeşim bu işler için küçüktü bizde annemle birlikte yapmıştık çoğu şeyi ne kadar zorlandığımız anlayabiliyorum. Sağlıkla kucağınıza alınBen tek çocuğum tek büyüdüm inanın evlenirken dahi o kadar zorlandım ki herşeye anneciğimle yalnız koşturduk hep keşke bir kardeşim olsa dedim, kuzen arkadaş vs hepsi biryere kadar çünkü. Şimdi annem rahatsız ve tek yaşıyor ben hamileyim yanında bulunamıyorum hala o kadar üzgünüm ki bir kardeşim olmadığı için gözüm arkada da kalmazdı çünkü. Bebeğime çok zor kavuştum ama inşallah ben de bir kardeşi olsun istiyorum ve bence ideal yaş aralığı da 4 yaş.
Tek kardeş olan herkes böyle söylüyorBen tek çocuğum tek büyüdüm inanın evlenirken dahi o kadar zorlandım ki herşeye anneciğimle yalnız koşturduk hep keşke bir kardeşim olsa dedim, kuzen arkadaş vs hepsi biryere kadar çünkü. Şimdi annem rahatsız ve tek yaşıyor ben hamileyim yanında bulunamıyorum hala o kadar üzgünüm ki bir kardeşim olmadığı için gözüm arkada da kalmazdı çünkü. Bebeğime çok zor kavuştum ama inşallah ben de bir kardeşi olsun istiyorum ve bence ideal yaş aralığı da 4 yaş.
Ben tek çocuğum tek büyüdüm inanın evlenirken dahi o kadar zorlandım ki herşeye anneciğimle yalnız koşturduk hep keşke bir kardeşim olsa dedim, kuzen arkadaş vs hepsi biryere kadar çünkü. Şimdi annem rahatsız ve tek yaşıyor ben hamileyim yanında bulunamıyorum hala o kadar üzgünüm ki bir kardeşim olmadığı için gözüm arkada da kalmazdı çünkü. Bebeğime çok zor kavuştum ama inşallah ben de bir kardeşi olsun istiyorum ve bence ideal yaş aralığı da 4 yaş.
Tek kardeş olan herkes böyle söylüyor
Peki özel değilse neden ikinci bir bebek istememişler sebeb olarak merak ediyorum
Bazen bende iki bebekle kalacağım gibi geliyor ama bir yandan üç dört kardeşde olsunlar istiyorum bana bişey olursa birlikte büyüsünler destek olsunlar en azından evlenene kadar
Tabiki öyle ama bunu bile bile de yek çocuk la kalmakda olmuyorBen tek çocuk değilim ve her şeye tek başıma koşturuyorum.
Mesele kardeş sayısında değil
Ben tek çocuk değilim ve her şeye tek başıma koşturuyorum.
Mesele kardeş sayısında değil
Tabiki öyle ama bunu bile bile de yek çocuk la kalmakda olmuyor
Yetiştirmekde önemli sanırım bu konuda benim tarafımda kardeşlik diye bişey yok ne kendi ailemde ne annemin ailesinde ama eşimin tarafı asla böyle değil canlarını verirler kardeş için özellikle anneler bunu aşılıyır sürekli telkin veriyorlar kardeşinizin elini bırakmayın para verin yardım edin götürün getirin onlarda görünce bir yandan hoşuma gidiyor başlarında pek büyükte kalmamış ama çok destekler"Aman kardeşi olsun da, ilerde birbirlerine yoldaş olur, destek olur, yalnız kalmaz/hissetmez" veya "birinin işine diğeri koşturur, bize de yardımcı olur" diye bakmayın olaya diye öyle dedim :)))
İnsanların övüne övüne bitiremediği 70-80'li yıllardaki kan bağı, kardeşlik, yoldaşlık duygusu çok azaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?