2. Çocuk fikri

Ben kardeşler arasında çok yaş farkına bakmıyorum çünkü kız kardeşimle aramda 10 yaş var gayet iyi anlaşıyoruz. Ben de isterim ki çocuğumun kardeşi olsun o duyguyu tatsın kızım 7 yaşında ama çevremdeki birden fazla çocuğu olan annelere bakıyorum hem maddi hem manevi yönden hepsi yakınıyor bu konu beni düşündürüyor. Maddi anlamdan çok böylesi zor bir çağda ben iki çocuğa birden yetebilecek miyim modundayım ben

Eşim çok istiyor. Bende hem maddi hem manevi emin olmak istiyorum dediğiniz gibi. Ama daha bi adım atmadık bu konuda böyle bi şeyi ciddi ciddi düşünürsek o zaman onunla konuşucam. Onunda emin olması gerek özellikle maddiyatı o sağlayacağı için

Daha doğum yapmadım nasıl olur bilemem ama adetim vs hemen başlarsa ben 3-7 ay arası tekrar gebeliği düşünüyorum ikiz gibi büyüsünler, sonrada 6-7 yıl istemem zaten.

Bu açıdan farketmemiştim hiç hep kavga ederler diye düşünüyorum ben ikinciye hamileyim araları 15 ay olacak ikiz gibi yani
İstemeden oldu ama bir yandanda hep yoldaş olacaklar bana bişey olsa birbirlerine tutunacaklar diye düşünüyorum birde eltimin biri birinci sınıf biri üç biride yeni doğmuş üç çocuğu var büyüğü okuldan almaya bile gidemiyor evde iki bebek gibi
Ama ben ikisini bir gönderir iki üçüncü sınıf oldularmı bir tane daha düşünürüm diye plan yapıyorum eltim çok perişan ve pişman

Daha doğum yapmadım nasıl olur bilemem ama adetim vs hemen başlarsa ben 3-7 ay arası tekrar gebeliği düşünüyorum ikiz gibi büyüsünler, sonrada 6-7 yıl istemem zaten.
Bu tamamen sizin doğum sonrası sağlığınıza bağlı. Sezaryen olursa en az 2 yıl kendi sğlığınız için gebelik yaşamamalısınız. Düşük sürecinde bile verilen ilacın dozunu artırmaya korktular önceden sezaryenim olduğu ve iş dikişlerin zarar görmesinden endişe ettiler.

Yani şu an bi sürecin içindeyiz. İstesemde hemen şimdi hamilelik yaşayamam zaten 3 ay beklemem söylenmişti. Süreç tamamlandı ve hemen hamile kalsam bile ilki 3 buçuk yaşında olur doğduğunda

Bu tamamen kısmet işi. Çok iyi ilerleyen ilk gebeliğim bi anda tansiyonumun ilaca direnç göstermesi yüzünden kontrole gitmişken sezaryene alındım 36. Haftada. Hiç bişeyin bi garantisi yok
Evet öyle gerçekten Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin

Kesinlikle bende çok yaş farkı olmaması gerekiyor diye düşünüyorum. 2 yaş falan ideal

Ben tek çocuğum tek büyüdüm inanın evlenirken dahi o kadar zorlandım ki herşeye anneciğimle yalnız koşturduk hep keşke bir kardeşim olsa dedim, kuzen arkadaş vs hepsi biryere kadar çünkü. Şimdi annem rahatsız ve tek yaşıyor ben hamileyim yanında bulunamıyorum hala o kadar üzgünüm ki bir kardeşim olmadığı için gözüm arkada da kalmazdı çünkü. Bebeğime çok zor kavuştum ama inşallah ben de bir kardeşi olsun istiyorum ve bence ideal yaş aralığı da 4 yaş.

Teşekkür ederim yorumunuz için ben evlenirken kardeşim bu işler için küçüktü bizde annemle birlikte yapmıştık çoğu şeyi ne kadar zorlandığımız anlayabiliyorum. Sağlıkla kucağınıza alın

Tek kardeş olan herkes böyle söylüyor
Peki özel değilse neden ikinci bir bebek istememişler sebeb olarak merak ediyorum
Bazen bende iki bebekle kalacağım gibi geliyor ama bir yandan üç dört kardeşde olsunlar istiyorum bana bişey olursa birlikte büyüsünler destek olsunlar en azından evlenene kadar

Ben tek çocuk değilim ve her şeye tek başıma koşturuyorum.
Mesele kardeş sayısında değil

Ben tek çocuk değilim ve her şeye tek başıma koşturuyorum.
Mesele kardeş sayısında değil
Tabiki öyle ama bunu bile bile de yek çocuk la kalmakda olmuyor

"Aman kardeşi olsun da, ilerde birbirlerine yoldaş olur, destek olur, yalnız kalmaz/hissetmez" veya "birinin işine diğeri koşturur, bize de yardımcı olur" diye bakmayın olaya diye öyle dedim :)))
İnsanların övüne övüne bitiremediği 70-80'li yıllardaki kan bağı, kardeşlik, yoldaşlık duygusu yok denecek kadar azaldı.

Yetiştirmekde önemli sanırım bu konuda benim tarafımda kardeşlik diye bişey yok ne kendi ailemde ne annemin ailesinde ama eşimin tarafı asla böyle değil canlarını verirler kardeş için özellikle anneler bunu aşılıyır sürekli telkin veriyorlar kardeşinizin elini bırakmayın para verin yardım edin götürün getirin onlarda görünce bir yandan hoşuma gidiyor başlarında pek büyükte kalmamış ama çok destekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…