• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuğum olmadığı için üzülüyorum

iyikiamaiyiki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.203
560
73
37. Yaşındayım. 12 yaşında kızım var. Yıllardır çocuk istemedim. Sonra istemeye başladım bu kezde olmadı.
35 yaşında dış gebelik oldu, daha sonra tüp bebek denedik kimyasal oldu yani elimizden gelen herşeyi denedik ama olmadı olmuyor
2 ay önce rahim filmi çektirdim zaten sağ tüpüm yok, sol açıkmış ama olmadı. Dün regl oldum ve her regl olduğumda üzülüyorum içim buruluyor keşke kızım küçükken düşünseydim diye pişmanlık yaşıyorum
Herkesin kardeşi var ileride biz öldüğümüz zaman kızım sap gibi kalıcak diye düşünüyorum. Yakın zamanlarda hep duyuyorum 40 yaşında hamile kalan, eşimde sperm sorunu olduğu halde hamile kalan, ayda 1 defa denemesine rağmen hamile kalan tanıdıklarım oldu diyorum ki keşke bizimde öyle olsa
Bilmiyorum sanırım regl döneminde olduğum için biraz duygusalım öyle bir yazmak istedim

Bu yaştan sonra dert mi arıyorsunuz kendinize,, doğacak çocuga da yazık 40 yaşında biri ne kadar bebek peşinde koşabilir hergün parka vs cıkarabilir mi tempoya dayanır mı???? bazen kardeş olmaması olmasından daha hayırlıdır, kızınında bir eşi cocugu olacak zaten evlendikten sonra kardeş vs bir yere kadar hayatında,,, böyle bir dünyaya 2.cocuk getirme fikri artık saçma geliyor,

Bu yaştan sonra dert mi arıyorsunuz kendinize,, doğacak çocuga da yazık 40 yaşında biri ne kadar bebek peşinde koşabilir hergün parka vs cıkarabilir mi tempoya dayanır mı???? bazen kardeş olmaması olmasından daha hayırlıdır, kızınında bir eşi cocugu olacak zaten evlendikten sonra kardeş vs bir yere kadar hayatında,,, böyle bir dünyaya 2.cocuk getirme fikri artık saçma geliyor,
40 yaşına girecem cok az kaldı, 1.5yasinda çocuğum var . hergun parka da gidiyoruz, koşturuyoruzda yani elimize bir baston vermemişsiniz Öldük üzerimize toprak atılmadı durumumuz yok .

o kadar dert etmeyin kendinize sirf buyuzden bile olmuyor olabilir yasiniz gayet genc. Zaten erken yasta anne olmussunuz. Ama tabiki keske cocugunuz biraz daha kucukken disinseydiniz en azindan yas farki az olurmus ama yine de olsun Allah ona uzun saglikli omur versin.
Konudan bagimsiz cok sinirlendim ve uzuldum. 40 yas gec bi yas degil bence. Demekki sizler anne babaniz 60 ina gelince huzur evine falan yatiracaksiniz bi ayagi cukurda bunlarin diye.
Insan herzaman ruh esini 20 li 30 lu yaslarda bulamiyor, bagzi saglik sorunlari olabiliyor ve gec anne olabiliyor. Ben 40 yasindayim ama disardan 28 desem kimse yok artik demez. Herkes ister 30-35 yasinda anne olmak ama siz bu sekilde insanlari yargilayamazsiniz hakkiniz yok. 25 yasindaki bi kadindan cok daha enerjik bile olabilir.
Cok hadsiz yorumlar gercekten. Cok kirici. Yazmayacaktim ama duramadim.

40 yaşına girecem cok az kaldı, 1.5yasinda çocuğum var . hergun parka da gidiyoruz, koşturuyoruzda yani elimize bir baston vermemişsiniz Öldük üzerimize toprak atılmadı durumumuz yok .
Sizin enerjiniz var demek ki bizim gördüklerimiz erken yaşta anne olun cok zor diyorlar görüyoruz da zaten nefes nefes kalıyor cocugun peşinde,,, ayrıca tek park değil konu cok daha derin konularda var.

Bende 38 yaşındayım.
9 yaşında kızım var.
Kızım.normal oldu, daha sonra hamile kalamadim.
2 tüp bebekte negatif sonuçlandı.
Şimdi 3. Yu yaptiracagiz borç harç.
Kızımın rızkını bu yola harcıyoruz ama elimiz de boş kaliyor.
Rabbim hepimiz için hayırlısını nasip etsin
Neden borç harç? Olmayan çocuğunuz değil var olan çocuğunuzun geleceği daha önemli değil mi?

Lütfen böyle şeyler yazmayin.
Ben 37 yaşındayım ve oğlum daha 2 yaşinda bile değil.
Hergün parkı birakin resmen dünyayı geziyoruz. Çocuk şimdiden 12 farkli ülke gördü. Yemesi içmesi Prince Charles düzeyinde.
40 yaşinda kadinlar ayakta gezen ölü değil. Belki sizde belirli sorunlar vardır ama bu yaşta dogurmak isteyen kadin kicina güveniyordur.

Ben kızıma 24 yaşındayken hamile kaldım,şuan 8 yaşında.gecen seneye kadar hiç istemedim çocuk olmasını sonra istedim hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı.derken 6 ay uğraştik çocuk olmadı bende sizin gibi çok üzülüyordum.tam umudumu kaybetmişken yeniden hamile kaldım.bu işler nasip işi çok kafaya takip stres yapmayın.cok istiyorsanız tüp bebek yöntemiyle denersiniz

37. Yaşındayım. 12 yaşında kızım var. Yıllardır çocuk istemedim. Sonra istemeye başladım bu kezde olmadı.
35 yaşında dış gebelik oldu, daha sonra tüp bebek denedik kimyasal oldu yani elimizden gelen herşeyi denedik ama olmadı olmuyor
2 ay önce rahim filmi çektirdim zaten sağ tüpüm yok, sol açıkmış ama olmadı. Dün regl oldum ve her regl olduğumda üzülüyorum içim buruluyor keşke kızım küçükken düşünseydim diye pişmanlık yaşıyorum
Herkesin kardeşi var ileride biz öldüğümüz zaman kızım sap gibi kalıcak diye düşünüyorum. Yakın zamanlarda hep duyuyorum 40 yaşında hamile kalan, eşimde sperm sorunu olduğu halde hamile kalan, ayda 1 defa denemesine rağmen hamile kalan tanıdıklarım oldu diyorum ki keşke bizimde öyle olsa
Bilmiyorum sanırım regl döneminde olduğum için biraz duygusalım öyle bir yazmak istedim
Olanda bir olmayanda bin hayır ara derler bir tanıdığım 2 çocuğu vardı buna rağmen defalarca hamile kalmaya çalıştı tüp bebek denedi 3 kez düşük yaptı
Şimdi bir bebeği oldu ve yine hamile ama ilk evladını kaybetti
Yani olmuyor ise zorlamayın
Bazısı çocuk çocuk diye inler bazısı da o kadar eziyet zulüm görür ki doğurduğuna pişman olur
Rabbim bu evladınıza can sağlığı versin size bağışlasın

Önce kızınızın problemlerini çözün, ergenliğini sağlıklı atlatmasına yardım edin. Size vuran bağıran okulda her gün problem yaşayan, arkadaşlarıyla anlaşamayan kızınız önce bir düzelsin. Kaç tane konu açtınız, var mı kızınızda bir gelişme? 24 saat ilgilenmeniz gereken bir bebek varken bu kızcağız ne olacak? Ayrıca anksiyeteniz var. Bir yenidoğan ve bir problemli ergenle ne hale gelirsiniz hiç düşündünüz mü?

Aradaki yaş farkı uçurum. Kızınıza kardeş değil ufak anne olması için çocuk yapıyorsunuz.
Oyun oynamayacaklar, kızınız hayatı boyunca belki onu maddi manevi yük edinecek kendine.
Üstelik ergenlikte bakalım annesinin yeni bebek yapmasını isteyecek mi? Biz o yaşlarda kardeşi olanların utandığını hatırlıyoruz.
Ayrıca kardeş diye her zaman destek mi olacaklar sanıyorsunuz? Başka ülkede yaşayabilir, kesebilirler, miras kavgasına düşebilirler.
Yanlış düşünüyorsunuz.
Allah evladınıza ömür versin belki kardeşten çok destek olacak arkadaşları olur.

Bende 38 yaşındayım.
9 yaşında kızım var.
Kızım.normal oldu, daha sonra hamile kalamadim.
2 tüp bebekte negatif sonuçlandı.
Şimdi 3. Yu yaptiracagiz borç harç.
Kızımın rızkını bu yola harcıyoruz ama elimiz de boş kaliyor.
Rabbim hepimiz için hayırlısını nasip etsin
Ben 1 kez denedim başkada tüp bebek denemek istemiyorum oda iyi birşey değil birçok hormon alıyoruz
Ben pişman olmamak için 1 kez denedim ona rağmen olmadı. Dış gebelikten sonra yumurtam çok azaldı. Tüp bebek ile bile 1 tane yumurta toplandı düşünün

Bu sene olursa tamam ama olmazsa artık bırakın bence . Ben 40 li yaşlarında bi annenin bebeği olmak istemezdim .. 10 yaşında 50 daha 20 yaşında 60 yaşında. 30 a gelip evleneceği zaman 70 yaşında olacaksınız o da ömrünüz yeterse
. Hiç olmasa kesinlikle ugrasin derim ama allah bagislasin bi tane evladiniz madem var ona şükredin.
Bir de düşünüyorum arada yaş farkı çok fazla .. kızınıza siz ölünce yoldaş olmaz bence kızınız sürekli ondan sorumlu bir anne figürü gibi olur ona da bi sorumluluk yüklemiş olursunuz bence max kardeşler arası yaş farkı 5 olmalı sonrası çok fazla .. iletişim paylaşım kuramazlar.

Back