2.bebiş kararsızlığı

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.475
Hatunlar farklı bir konuyla karşınızdayım
27 yaşında ve çalışan bir anneyim. 30 aylık kızım var ve artık yavaş yavaş kardeş olsa mı diye düşünmeye başladım :) Bir yanım tam zamanı diyor, yıl sonuna doğru korunmayı bırak,bu seferki de kısmetse yaz bebeği olsun diyor; diğer yanım biraz daha çalış,nasipse 2-3 sene sonra olsun diyor.Hatta mantığım bu dünyaya çocuk getirmek mi aman kalsın diyor
Benim gibi kafası karışık olanlar var mı?

Son düzenleme:
Tatlım gebeliğin ve doğumun nasıldı, bebeğin sakin miydi ve şuan yaramaz mı bilmiyorum ama kardeşler arasındaki yaş farkı iki buçuk üç yaş herzaman idealdir. Özellikle ilk çocuk okula başladığında daha zor oluyor (ablamdan biliyorum)
Ben hamileyim ve mecburi sezeryan olacağım gebeliğim de zor geçiyor iğne ilaç vs kullanıyorum yorucu oluyor. Buna rağmen ilki iki yaşındayken ikinciyi düşünürüm diyorum. Tabi çocuğun akıllı uslu olması da önemli.

Ha bu arada yaş ilerledikçe gebelik zorlaşıyor bunu da dikkate al derim.

Allah hayırlı sağlıklo evlatlar versin

Benim oğlum daha 9 aylık bu düşünceler ben de bile var yani şimdi olsun istemiyorum diğerleri.. Ben kendi lavabo ihtiyacını giderene kadar yemeğini kendi yiyebilene kadar kendini toparlayana kadar kendin rahat ifade edene kadar bana yükü azalana kadar düşünmüyorum ikinciyi.. YAni en az 3-4 yaşına gelsin istiyorum... Ve inşallah Rabbim kız evlad verir... Çalışan annelere çok daha zor canım.. Hala diyorum ki kendime deliksiz gece uyku uyuyana kadar olmasın diyorum : ))

ilk çocuk büyüdükçe ,2.çocuk fikrinden uzaklaşıyor insan,daha bir rahatlık geliyor..masrafların da arttığını görünce iyice soğuyor insan ..hele çalışan anne olunca bakıcı sıkıntısı ,işyeri sıkıntısı derken,ben 37 oldum ,2.planları tozlu raflarda:):)
istediğinden kesin kararlıysan ,bence tam zamanı:)

Sağol canım,inş. hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin rabbim. Gebeliğim,doğumum çok güzel geçti.Son haftalara kadar çalıştım,sgk kabul etse daha da çalışırdım yani :) Hastaneye gitmeden önceki gün evimi temizledim,hastanedeki odamı bile kendim süsledim. Ama doğumdan sonra kızım 4 aylıkken bir operasyon geçirdi,çok zor günlerdi.Bir evladım daha olsa aynı şeyler yine olur mu diye korkularım her zaman var. Hayırlısı...

Öncelikle kardeş çok önemli. Bir tane daha olmalı fikri bende de son 1 yıldır var.
Öncelikle şartlarına bağlı. Ne iş yaptığın, bakacak kimsenin olması/olmaması.
Benim şartlarım çok zordu geçen seneye kadar asla istemedim. Ama geçen hazirandan beri feci şekilde istiyorum. Nisanda kimyasal gebelik geçirdim. Onun üstüne olmadı bir daha. Kızım çok istiyor ve artık yaş sınırındayım. Olması lazım nasipte varsa. Ben senin yerinde olsam korunmaya bırakırım, hemen olur belki de bakarsın 5-6 ay sürer. Kısmet...

Canım oğlun ufakmış,ben o aylarımı hatılıyorum da bunu okula gönderene kadar çocuk yok derdim :) Maşallah şuan çok uslu,akıllı hatta bebek görünce o kadar seviyorki, sen de kardeş istiyormusun filan dedim bir kaç kez. Unutmamış, ara sıra bana ya da babasına bebek gelsin,kardeş istiyorum diyor

Masraflar en çok ne zaman artıyor canım peki,yani okul zamanında filan mı? Yeni yeni rahatlamaya çalıştım,kızım uyumlu hırçın filan değil.En çok da bundan cesaret aldım aslında,ilk hamileliğimdeki heyecanları tekrar hissetmeye başladım. 2.çocuktan sonra işe ara vermeyi düşünüyorum 3 sene kadar, ikisine de annem bakamaz,bakıcı kreş filan da istemem sanırım. Maddi konular da kafamı karıştırıyor,masraflar nasıl artıyor onu bilemediğim için tereddütteyim.

Maşallah yavrum bilincinde ve istemesi de güzel... Usluymuş da... Madem çok geciktirme bu fikri.. Benim bebeğim de 45 günlükken ameliyat oldu.. Lohusalığımı anlamadım bile onun öncesinde ben 20 günlük lohusayken ameliyat oldum vs.. Benim için de berbat günlerdi.. Şükür geçti gitti.. Eşime sorsan hemen istiyor ama çalışıyorum bakıcım komşum bi ikinciyi asla bakamaz gubetteyiz kimsemiz yok o yüzden acele etmek istemiyorum bakalım.. Allah gönlüne göre versin canım gebelik günlerimi özlemiyor değilim : )

Ben olsam hiç beklemeksizin yapardım .

Benimkilerin arası 32 Ay. Büyük kreste ,o yüzden sıkıntı pek olmuyor. Küçük 10 aylık , sadece birkaç yeni kıyafet, bez ve mama aldım. Başka maddi ne külfeti olabilir ki? 2 sene sonra birlikte harika vakit gecireceklerini düşünüyorum. Beraber gideceğimiz tatilleri hayal ediyorum. Bu seneki tatilimiz çok zor olacak ama napalım bugünler geçici. Hiç pişman değilim. Dilerseniz özelden fotoğraflarını yollarım. Direkt yaparsiniz

İnşallah senin de en doğru en hayırlı zamanda sürpriz yapıp gelir bebişin :) Nasip kısmet ama tekrar iş bulmakta zorlanacağımı sanmıyorum canım,zaten şuan çalıştığım yere dönebileceğimi pek sanmam.Doğumdan sonra 1buçuk yıl izin yaptım,öncekine göre çok daha iyi bir maaşla tekrar kabul edildim ama bir kere daha yapmazlar bana bu güzelliği.Zaten hiç bir işyeri benim 3 yıl ara vermek istememi mantıklı bulmaz Aklımda kpssyle önlisanstan atanmak vardı,hamileliği sonra düşünüyordum ama bu sefer ilki okula gidiyor olacak filan,karışacak yani iyice. Memurluğu ileri zamanlarda deneyeceğim

maşallah kızınıza,ilk çocukta sıkıntı çeken (benim gibi) pek düşünemiyor sanırım..ben 3 yaşıan gelene kadar pek uyumamaıştım da :):)neyse...
oğlum 5 yaşına geldi.kreşe gidiyor.özel kreşler cidden pahalı..ek masraflar da çok oluyor..gezisi,faaliyetleri,gösterileri derken epey buluyor.ayrıca ne kadar her istediğini almamaya gayret etsem de,mesela dün oyuncak alalım dedik,spider man oyuncağı vardı,90 tl ..oyuncağı,kıyafeti,sosyal faaliyetleri,okulu derken epey masraf oluyor.okula giden çocuğun istekleri de daha çok oluyor..Ata çok talepkar bir çocuk değildir mesela,illa alınsın diye tutturmaz ama arkadaşından görüyor istiyor,gönlü kalıyor..alıyorsun bir şekilde:)
bu arada 3 yaşından sonra kreş zamanı geliyor..bakacak kişi bile olsa gitmeli bana göre,yarım gün bile olsa..

Bazen plan yapmamak lazım. Hayat hem güzel hem de kötü sürprizlerle dolu. İnşallah kötülerle karşılaşmayız ama maalesef o da hayatın bir parçası olduğu için olabiliyor. Hakkında hayırlısının olmasını diliyorum.

Ben kendi annemle aynı binadayım.Ona hamileyim desem sevinçten bayılır heralde Gurbette olsam daha ilki bile olmamıştı belki.Benim kızımda yumruk büyüklüğünde tümör vardı. Size de çok geçmiş olsun canım, ameliyat neden dolayı olmuştu?

bu arada bazıları diyecek,özele gitmesin devlet okuluna gitsin diye..herkesin endi bakışı ve kararı tabi..2 çocuk olsun,devlette okusun yeter ki kardeş olsun diyenler de olduğu gibi,benim gibi,1 tane olsun,tüm imkanlarım onun olsun diye düşünenler de var:)

Haklısın herşeyin hayırlısı. Benimkiler plan değil de şansım varsa yapmak istediğim şeyler işte. Belki tekrar hamile bile kalamam,işe devam etmek zorunda kalırım vb..Hakkımızda her zaman hayırlısı olsun

Büyük geçmiş olsun canım bizimki o kadar ciddi değildi.. Kasık fıtığı ameliyatı olmuştu.. Tabi o kocaman sedyede minnacık bedeni görmeye ay yazarken bile yüreğim tıkandı geçmiş gitmiş şükür.. Rabbim bir daha göstermesin... Gurbette annelik daha bir zormuş gerçekten... Çok şanslısın anneciğin yanıbaşında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…