2.bebiş kararsızlığı

Hatunlar farklı bir konuyla karşınızdayım :KK70:
27 yaşında ve çalışan bir anneyim. 30 aylık kızım var ve artık yavaş yavaş kardeş olsa mı diye düşünmeye başladım :) Bir yanım tam zamanı diyor, yıl sonuna doğru korunmayı bırak,bu seferki de kısmetse yaz bebeği olsun diyor; diğer yanım biraz daha çalış,nasipse 2-3 sene sonra olsun diyor.Hatta mantığım bu dünyaya çocuk getirmek mi aman kalsın diyor :KK43:
Benim gibi kafası karışık olanlar var mı? :confused:
bende senin gibiyim canım şuan 26 yaşındayım çalışıyorum ve 16 aylık bi kızım var ama ben seneye hamile kalmayı düşünüyorum yani şöyle seneye 27 yaşında olacağım ve kızımda 2 yaşında olacak hamile kalıp doğum yapana kadar kızım 3 yaşında olacak aralarıda 3-3.5 yaş olacak ama çok kararsız kaldım bende acaba 2sinede yeteri kadar ilgimi sevgimi hissetirebilecek, gösterebilecek miyim endişesi var o_O

maşallah kızınıza,ilk çocukta sıkıntı çeken (benim gibi) pek düşünemiyor sanırım..ben 3 yaşıan gelene kadar pek uyumamaıştım da :):)neyse...
oğlum 5 yaşına geldi.kreşe gidiyor.özel kreşler cidden pahalı..ek masraflar da çok oluyor..gezisi,faaliyetleri,gösterileri derken epey buluyor.ayrıca ne kadar her istediğini almamaya gayret etsem de,mesela dün oyuncak alalım dedik,spider man oyuncağı vardı,90 tl ..oyuncağı,kıyafeti,sosyal faaliyetleri,okulu derken epey masraf oluyor.okula giden çocuğun istekleri de daha çok oluyor..Ata çok talepkar bir çocuk değildir mesela,illa alınsın diye tutturmaz ama arkadaşından görüyor istiyor,gönlü kalıyor..alıyorsun bir şekilde:)
bu arada 3 yaşından sonra kreş zamanı geliyor..bakacak kişi bile olsa gitmeli bana göre,yarım gün bile olsa..
Kızım biraz ufakken kreşte oyun grubuna gidiyorduk, bir dönem anne okul diye beynimi kemirdi şimdi de sadece bir yere gitmek için hazırlanırken anne okula mı gidiyoruz diye seviniyor.Onu hevesli görünce en azından 3 gün yarım gün bulurum ümidiyle kreş araştırdım,iyi yerler gerçekten pahalı.1500 filan istiyorlar,şaka gibi. Oturduğumuz muhitteki kreşlerin de çok iyi olduğunu sanmıyorum,susup ezilir belki de,kreş fikri şuan uzak.
İlkokula başladığında hangi okula gidebilir o bile muamma şuan,tereddüt ettiğimi söylemiştim ya asıl konu o aslında. İyi bir semte taşınıp iyi bir devlet okuluna mı gitmeli yoksa uygun fiyatlı özel okul mu iyi bilemiyorum.Şimdiden bunları kafaya takmak saçma dimi

bende senin gibiyim canım şuan 26 yaşındayım çalışıyorum ve 16 aylık bi kızım var ama ben seneye hamile kalmayı düşünüyorum yani şöyle seneye 27 yaşında olacağım ve kızımda 2 yaşında olacak hamile kalıp doğum yapana kadar kızım 3 yaşında olacak aralarıda 3-3.5 yaş olacak ama çok kararsız kaldım bende acaba 2sinede yeteri kadar ilgimi sevgimi hissetirebilecek, gösterebilecek miyim endişesi var o_O
Şuan eşim gibi konuştun :) O da ikinciyi istiyor ama aynı endişe onda da var.

Maddi durumunuz yerindeyse ve annenizin bakacak olması avantajı ile bence düşünün.
çocuklar hem arkadaş, hem kardeş olarak büyürler.

bu arada ben 27 de daha ilk çocuğumu bekliyorum. :KK52::KK53: çok geç kalmışız bebek düşüncesine demek ki.
bakalım nasıl olacak ona göre ya tek ya da 2. düşünürüz yaş geçmeden.

Şuan eşim gibi konuştun :) O da ikinciyi istiyor ama aynı endişe onda da var.
:) :) :) bende senin gibi konu açtım kimi erken dedi kimi yaş farkı az oldu mu iyi olur dediler ama ben hala kararsızım :KK70::KK70:

Maddi durumunuz yerindeyse ve annenizin bakacak olması avantajı ile bence düşünün.
çocuklar hem arkadaş, hem kardeş olarak büyürler.

bu arada ben 27 de daha ilk çocuğumu bekliyorum. :KK52::KK53: çok geç kalmışız bebek düşüncesine demek ki.
bakalım nasıl olacak ona göre ya tek ya da 2. düşünürüz yaş geçmeden.
Yok aslında normal olan sizinki,ben erken anne oldum :KK45: Eşimle ufak yaşta tanışınca her şeye erken atıldık azıcık :)
Annem torununa seve seve bakıyor ama ufak tefek rahatsızlıkları var,2 tane olunca bakamaz. Bir müddet benim olmam sonra işe dönmem gerekecek. Büyüğün okul yaşı geldiğinde inş. maddi olarak sıkışmayız :110:

:) :) :) bende senin gibi konu açtım kimi erken dedi kimi yaş farkı az oldu mu iyi olur dediler ama ben hala kararsızım :KK70::KK70:
Ben senin seneki halinim :) O zaman aynı tepkiler gelecek bana da :KK70:
***Seneye düşünüyorum dedin o yüzden böyle yazdım canım, bebeği şimdi düşünmüyorsun dimi?

Ben senin seneki halinim :) O zaman aynı tepkiler gelecek bana da :KK70:
***Seneye düşünüyorum dedin o yüzden böyle yazdım canım, bebeği şimdi düşünmüyorsun dimi?
yok canım bu sene öyle bi düşüncem yok
ama seneye kısmet olursa düşünüyorum evet sen benim seneye olan halimsin :KK48::KK48:

ilk çocuk büyüdükçe ,2.çocuk fikrinden uzaklaşıyor insan,daha bir rahatlık geliyor..masrafların da arttığını görünce iyice soğuyor insan ..hele çalışan anne olunca bakıcı sıkıntısı ,işyeri sıkıntısı derken,ben 37 oldum ,2.planları tozlu raflarda:):)
istediğinden kesin kararlıysan ,bence tam zamanı:)
kesinlikle böyle olduguna eminim
cocukları sevıyorum
Ege yaramaz bır cocuk olmadı asla , uyku sorunuda yasamadık. ama aldı benı bir korku. doğacak, doğana kadar ayrı tantana hamılelıgım nasıl gececek belırsız, dogduktan sonra gazıydı dısıydı kaynanası annesı tantanasını ıse baslıcanmı baslamıcanmı bılmemne ay o kadar zor ve guc gelıyor ki.
yani bir yanım istiyor bir yanım istemiyor
ege 5.5 yasında
2010 dogumlu
ben 28 yasındayım, maddı sıkıntımız yok. bu seferde e yapım o zaman dıyorum. gıt gel valla mayısta korunmayı bırakıcam dedım, kuzenım evlendı tatılede gıdım gelım deıdm amelıyat oldum :KK70: artık zamanım kalmadı ama son 2 ay bıraktım bırakacagım korunmayı.

cocukları sevıyorum
Ege yaramaz bır cocuk olmadı asla , uyku sorunuda yasamadık. ama aldı benı bir korku. doğacak, doğana kadar ayrı tantana hamılelıgım nasıl gececek belırsız, dogduktan sonra gazıydı dısıydı kaynanası annesı tantanasını ıse baslıcanmı baslamıcanmı bılmemne ay o kadar zor ve guc gelıyor ki.
ege 5.5 yasında
2010 dogumlu
ben 28 yasındayım, maddı sıkıntımız yok. bu seferde e yapım o zaman dıyorum. gıt gel valla mayısta korunmayı bırakıcam dedım, kuzenım evlendı tatılede gıdım gelım deıdm amelıyat oldum :KK70: artık zamanım kalmadı ama son 2 ay bıraktım bırakacagım korunmayı.
Beraberce bırakalım korunmayı Cute'm :KK5: ama yılsonu olsun:KK48:

Bir kardeş anne babanın verebileceği en güzel hediyedir çocuğa Allah gönlüne gore versin arkadaşım
Ama suna takıldım nolursuuuunnnnnn yaz bebeği olmasın bir haftalık lohusayim üstelik sezeryan anamdan emdigim süt burnundan geldi bu sıcaklarda
Zaten bi kadına olurda beddua edersem yazın civcivinde doğru inşallah dicem:KK12::KK12:

ben zaten cok gec kaldım gıbı hıssedıyorum egeye baktıkca
yanı onun oyuncagı olsun ıstemezdım ercekten kardesı olsun ısterdım oynayacagı
ama sanırım ege kardesıne bakacak o kadar buyudu yanı :) kı bıde dogana kadar gecen sure var hem Allah hemen nasıp edecekmı?
esım zorluyor tatılde bırakacagız korunmayı dıyor, bırakmalımıyım kı gecıktırıcı kullanamya basladım dun buaraad 15 gun gecıktırıcek o arada gebe kalmam degılmı?

Bir kardeş anne babanın verebileceği en güzel hediyedir çocuğa Allah gönlüne gore versin arkadaşım
Ama suna takıldım nolursuuuunnnnnn yaz bebeği olmasın bir haftalık lohusayim üstelik sezeryan anamdan emdigim süt burnundan geldi bu sıcaklarda
Zaten bi kadına olurda beddua edersem yazın civcivinde doğru inşallah dicem:KK12::KK12:
süt kokuları geldi burnuma :KK70:

Benim 2. Cocuk dusuncem olsa 2. Yi ilkin 4 yasina denk getirirdim. Cunku 3 den sonra cocuk gercekten cocuk oluyor. Yemegini kendi yiyor, tuvalet, el yikama, dis fircalama hatta soyunma giyinme gibi ozbakimini yardimsiz yapabilir hale geliyor, bu asamada 2. Cocugu yapmak en rahati olur bence.

benim kizim 3.5 yasinda, 2. Yi dusunmuyorum maddi manevi imkansiz da ayrica. Ama benimki bu yaz kardesleri gorunce ben de kardes isterim diye tutturdu, arada krize giriyor bizim de bebegimiz olsun, mamasini yediririm, altini degistiririm, oyun oynarim, ben bakarım ona diyor. Ama o kardesin babasiyla benim de cocugumuz olacagini, bizi onunla paylasmasi gerektigini dusununce hemen vazgeciyor :KK70:

hiç bekleme hemen yap derim birbirlerine arkadaş olsunlar. şu anda benim en büyük problemim bu, oğlum 7 yi bitiriyor ve evde deli gibi sıkılıyor sürekli eşimle benden onla oyun oynamamızı bekliyor keşke bir kardeşim olsaydı onla oynardım diyor. aralarına çok yaş girmeden yap hayırlısıyla hiç pişman olmazsın.

29 Ocakta doğum yapmıştım, o da zor ya sürekli hastalanıyordu soğuktan... Bakalım orasını Allah bilir.Ama annesi babası gibi temmuzda doğsun isterdim.Yada nisan mayıs haziran sevdiğim aylar;kısmet artık

Kızım biraz ufakken kreşte oyun grubuna gidiyorduk, bir dönem anne okul diye beynimi kemirdi şimdi de sadece bir yere gitmek için hazırlanırken anne okula mı gidiyoruz diye seviniyor.Onu hevesli görünce en azından 3 gün yarım gün bulurum ümidiyle kreş araştırdım,iyi yerler gerçekten pahalı.1500 filan istiyorlar,şaka gibi. Oturduğumuz muhitteki kreşlerin de çok iyi olduğunu sanmıyorum,susup ezilir belki de,kreş fikri şuan uzak.
İlkokula başladığında hangi okula gidebilir o bile muamma şuan,tereddüt ettiğimi söylemiştim ya asıl konu o aslında. İyi bir semte taşınıp iyi bir devlet okuluna mı gitmeli yoksa uygun fiyatlı özel okul mu iyi bilemiyorum.Şimdiden bunları kafaya takmak saçma dimi
ama henüz küçük kreş için.ata da 3 yaşında 3 saat kadar devlet okuluna gitti.bakıcımız da vardı aynı zamanda..evde sıkılmasın sosyalleşsin diye düşünmüştüm.geçen yıl tüm gün kreşe gitti..dah çok farkına vardı okulun.çok da memnun kaldım..tabi bazı günler sıkıntı çıkarsa daki her çocukta dönmesel oluyormuş,sorunumuz olmadı..küçük yaşta verince okuldan soğuyabilyorlar,şimdiki aklım olsa vermezdim 3 yaşında 3 saatliğine bile.:)
fiyatlar cidden şaka gibi kreşlerde.henüz küçük oldukları için her bilgiyi kapıyorlar,o yüzden çok önemli bence bu yaşları.iyi bir yer olmalı bana göre.güvenli bir de tabii.
devler okullarında da iyi öğretmenler var anaokullarında ama iyi araştırmak gerekli..mevcutları en büyük sorun.mesela ilkokul için devlette iyi öğretmenlerde hele 60 kişiyi buluyor.
hiç saçma değil bana göre,şimdiden düşünmek.ona göre plan yapıyorum mesela.elbette devlette okuyup çok iyi yerlere gelen çocuklar olduğu gibi özelde okuyup başarılı olmayanlar çocuklar da var.ancak ben elimden geldiğince şartlarım dah,ilinde en iyi eğitimi almasını isterim.bu konuda roman yazıcam galiba,bir sor bin ah işit hahhaha

cocukları sevıyorum
ege 5.5 yasında
2010 dogumlu
ata da 2010 ekim doğumlu cute..diyorum ya azıcık rahat edince insan,tekrar aynı şeyleri yaşama fikri korkutuyor insanı..ama sen hep egeye kardeş istedin bence..yap gitsin :KK70::KK70:

ben zaten cok gec kaldım gıbı hıssedıyorum egeye baktıkca
yanı onun oyuncagı olsun ıstemezdım ercekten kardesı olsun ısterdım oynayacagı
ama sanırım ege kardesıne bakacak o kadar buyudu yanı :) kı bıde dogana kadar gecen sure var hem Allah hemen nasıp edecekmı?
esım zorluyor tatılde bırakacagız korunmayı dıyor, bırakmalımıyım kı gecıktırıcı kullanamya basladım dun buaraad 15 gun gecıktırıcek o arada gebe kalmam degılmı?
Canım sakın kalma ya,ilaçları falan tamamen bırak,kendine 2-3 ay zaman tanı hepsi gitsin vücudundan

ama henüz küçük kreş için.ata da 3 yaşında 3 saat kadar devlet okuluna gitti.bakıcımız da vardı aynı zamanda..evde sıkılmasın sosyalleşsin diye düşünmüştüm.geçen yıl tüm gün kreşe gitti..dah çok farkına vardı okulun.çok da memnun kaldım..tabi bazı günler sıkıntı çıkarsa daki her çocukta dönmesel oluyormuş,sorunumuz olmadı..küçük yaşta verince okuldan soğuyabilyorlar,şimdiki aklım olsa vermezdim 3 yaşında 3 saatliğine bile.:)
fiyatlar cidden şaka gibi kreşlerde.henüz küçük oldukları için her bilgiyi kapıyorlar,o yüzden çok önemli bence bu yaşları.iyi bir yer olmalı bana göre.güvenli bir de tabii.
devler okullarında da iyi öğretmenler var anaokullarında ama iyi araştırmak gerekli..mevcutları en büyük sorun.mesela ilkokul için devlette iyi öğretmenlerde hele 60 kişiyi buluyor.
hiç saçma değil bana göre,şimdiden düşünmek.ona göre plan yapıyorum mesela.elbette devlette okuyup çok iyi yerlere gelen çocuklar olduğu gibi özelde okuyup başarılı olmayanlar çocuklar da var.ancak ben elimden geldiğince şartlarım dah,ilinde en iyi eğitimi almasını isterim.bu konuda roman yazıcam galiba,bir sor bin ah işit hahhaha

ata da 2010 ekim doğumlu cute..diyorum ya azıcık rahat edince insan,tekrar aynı şeyleri yaşama fikri korkutuyor insanı..ama sen hep egeye kardeş istedin bence..yap gitsin :KK70::KK70:
Okul konusunda keşke roman yazsan,her açıdan bilinçlenmem lazım şimdiden :)

zaman gıt gıde ıstegımı azalttı
o bebegımı kaybetmeseydım suanda 1.5 yasında olacaktı. Egede hep bızımle oynuyor cok sıkılıyor eve gırmek ıstemıyor sokaktan ve arkadaslarımın kardesı var benım yok ben cok sıkılıyorum dıyor. sureklı bebek yaptınız mı dıyor :) bırde o anda ne hıssederım bılmıyorum ama bu defa nıyetlıyım mınımum kılo ıle bıtırmeye bu seruvenı :KK70: bırde o var yanı kıloyu aldın ver sımdı yap sporu bırde sut artsın dıye yemedıgın kalmayacak caylar ılaclar Allahhh.

Yapıcam saka bı yana ama sureklı ertelemek ıstıyorum mesela esım dıyorum ya zorluyor korunmyacagız artık yeter dıyor dıger bebekten sonra benı rahat bırakmıstı 2 sene doldu . bende tık yok :KK70:

X