2 bebekle baba evi

Çocuk tedavisine başlamadım ama olmasaydı başlardım merak etme teyzecim. Ayrıca zamaninda evlendiğimi düşünüyorum erken derken 😂 ben sizin kafa yapınızda degilim ben. 30umu mu beklemem lazımdi en güzel cagimda en evlendim ve 1 saniye pişman olmadım. Çalışmıyorum ve kendi istegimle de çalışmayacağım. Evladımı yetistirecegim evime eşime kendime yavruma verebileceğim en güzel değeri veriyorum ve verilebilecek en güzel değeri görüyorum Allah'ın yardımıyla. Çalışıp sabah akşam insanlarin pisliğini ucuz laflarini kötü bakislarini çekmek zorunda değilim. Sen dilediğin kadar çek.

Tükürdüğünü yalama is loading
Büyük konuşup yutma is..
Neyse ya banane

Bakın ben anlatamıyorum galiba. Diyorum ki hanımlar. Önceliğimiz boşan demek olmamalı. Bu hanım yanlış eksik abartılmış ve psikolojisi yerinde olmada yaziyor olabilir. Öncelikle karşı taraftaki kişiyi bu hale getiren nedir ilk kez mi oldu normalde nasıl bir adamdır hep mi böyledir vs. Gibi karşı tarafı da değerlendirmek ve o şekilde yorumlamak insanlara ayrıl demek lazım. Çünkü ortada hiçbirsey olmasa çocuklar var. Bazen burda öyle konular okudum ki sizler gibi üyeler ben o adam yerinde olsam kapı dışarı eder bosardim sizi diyecek hale geldi. O kadar tuhaf kadınlar var. Siz daha kadıni tanımadan iyilik meleği adamı tanımadan cani pislik yerine koydunuz. Diyorum ki olayları tek taraflı değerlendirip ayrılık gibi mühim bir meseleye götürmeyin. Ben ilk başta da eğer eşiniz kötü biri değilse ve ilk kez bu tarz birşey yaptıysa tekrar barismayi düşünün belki bunu yapmasına sebep olacak kadar büyük bir boşluğa düştü kendini kaybetti demek istedim

Insan hata yapabilir onemli olan sonrasi. Konu sahibinin eşi gelip "ne olursa olsun tükürüp vurmamaliydim, ozur dilerim, ofkemi kontrol edemedim bunun icin tedaviye baslayacagim" deseydi size katılırdim. Adam gelip kadini suçladı. Sinirini bozuyorsa en savunmasiz aninda saldirmak yerine cikar gidersin. Adami, adamdan daha cok savunuyorsunuz. Kendisi bile ben bosluga düştüm, kendimi kaybettim demedi. Bu ilk konu.

Ikincisi ise kendinden daha gucsuz durumdaki birini siddet ile bastirmak acizliktir. O zaman hepimiz kendimizi kaybedip gücümüzün yettigine saldiralim. Engellilere, cocuklara, sokak hayvanlarina, yaslilara. Boyle bir dunya mi var?

Merhabalar oncelikle.. 4 yaşında ve henüz 50 günlük 2 bebeğim var. Dogumumdan sonra baska sehirde yasadigimiz icin yanima annem geldi 20 gun o kaldi, sonra kayinvalide geldi. İlk kizimdada boyle oldugu icin ikincide de bu sekilde karar aldik hersey iyi guzeldi, bebegim 30 günlükken ablasindan hastalik bulasti bronsit oldu ve bi hafta hastanede yattik. O surecte strrsten yorgunluktan sezaryen dikislerim agridi kendimi cok zorladim cok sıktım, hastaneden ciktik evdeki kizim cok ilgi bekledi, bebek zaten hic uyumuyo durmuyo..
Asla dinlenemedim 10 günde 10 gun uyku uyumadim, eşim ve annesiydi sanki lohusa olan onlar yatti ben ev isi cocuklar diye harab oldum. Pazartesi günü yine yorgunlugun ve uykusuzlugun dibine vurdugum sinirlerimin yiprandigi bi an, annesinin üşüyo bu cocuk laflariyla eşime sert cikistim, esimde bir aylik cocugu bronsit ettin sen annem hakli diyerek benim uzerime geldi. O arada annesi oglunu aldi yanina bana yuklendi bagirdi cagirdi, nisanliyken olan kavgalari evliligin ilk yillarinda yasananlari herseyi ogluna bagira bagira anlatti. Kucagimda emzirdigim cocuga bakmadan esim olacak adam gelip yuzume tukurdu ve tokat atti annesi agzini dahi acmadi. Tabi bende konustum ama tek agir lafimin annesine kinani gonderirim evine umarim mutlusundur dedigimi saniyorum cunku gözüm dönmüştü. Esim yeniden geldi yanima bukez bogazimi sıktı. Sonra kizlarimi alip odama gectim sabah annesi gitmek istemis 7de onu bindirdi otobuse geldi, yüzüme geceliklerini atarak uyandirdi beni, annemi kovdugun bu evden sende s...r olup gideceksin diye. Büyük kizim aglamaya basladi, ben onu sakinlestirirken annemi aramis gelin kizinizi alin mahkemede gorusuruz bundan sonra diye. Neyse annemler geldi beni aldi ama cocuklarini gormeye bile gelmedi, ve ben baba evimdeyim.. yüküm cok agir, bi yanda 4 yasinda evini oyuncaklarini babasini ozleyen bi cocuk, bi yanda 50 günlük bebek, annemin evinde kalacak yer bile yok salonda ayni odada bebek uyandikca ablasi agliyor.. karsi tarafla asla iletisimde degilim ama icim aciyo, hem cocuklarima, hem bu eve sigamiyorum.. geçecek mi ? Ne yapacagim kafayi yemek uzereyim 😔
Vay adi s.refsiz hiçç üzülme aman çocukların babasız deme o babayla büyüyeceğine sen hem anne ol hem baba cok sinirlendim okurken vasıfsız insan . Sanauyguladığı şiddeti ilerde çocuklarına uygulamayacagi ne malum

Bakın ben anlatamıyorum galiba. Diyorum ki hanımlar. Önceliğimiz boşan demek olmamalı. Bu hanım yanlış eksik abartılmış ve psikolojisi yerinde olmada yaziyor olabilir. Öncelikle karşı taraftaki kişiyi bu hale getiren nedir ilk kez mi oldu normalde nasıl bir adamdır hep mi böyledir vs. Gibi karşı tarafı da değerlendirmek ve o şekilde yorumlamak insanlara ayrıl demek lazım. Çünkü ortada hiçbirsey olmasa çocuklar var. Bazen burda öyle konular okudum ki sizler gibi üyeler ben o adam yerinde olsam kapı dışarı eder bosardim sizi diyecek hale geldi. O kadar tuhaf kadınlar var. Siz daha kadıni tanımadan iyilik meleği adamı tanımadan cani pislik yerine koydunuz. Diyorum ki olayları tek taraflı değerlendirip ayrılık gibi mühim bir meseleye götürmeyin. Ben ilk başta da eğer eşiniz kötü biri değilse ve ilk kez bu tarz birşey yaptıysa tekrar barismayi düşünün belki bunu yapmasına sebep olacak kadar büyük bir boşluğa düştü kendini kaybetti demek istedim
Ortada 50 günlük cocukla kapıya konmuş bir kadin var siz hâla tek taraflı deyip duruyorsunuz. Kadin ne yapmış olabilir bu muamele için, ilk defa olması neyi değiştirir? Adam olan bir kavga olduysa kendi çeker gider. Hiç bir kitapta yazmaz, lohusa karısını iki küçük çocuğunu evden göndermek. Ortada şiddet var ayrıca.
Kendini kaybettiyse, defolup gitsin. Kadin evden gönderilmez. Kaldı ki adam boşanma davasına kadar kılını kipirdatmamis, öyle kendinden falan geçmemiş yani,karısı tıpış tıpış eve dönecek sanıyorken davayı öğrenince, el mecbur kapısına gitmiş ama onda bile özür dilemiyor. Öyle boş boş konuşup durmayın ya.

Son düzenleme:
Ortada 50 günlük cocukla kapıya konmuş bir kadin var siz hâla tek taraflı deyip duruyorsunuz. Kadin ne yapmış olabilir bu muamele için, ilk defa olması neyi değiştirir? Adam olan bir kavga olduysa kendi çeker gider. Hiç vir kitapta yazmaz, lohusa karısını iki küçük çocuğunu evden göndermek. Ortada şiddet var ayrıca.
Kendini kaybettiyse, defolup gitsin. Kadin evden gönderilmez. Kaldı ki adam boşanma davasına kadar kılını kipirdatmamis, öyle kendinden falan geçmemiş yani,karısı tıpış tıpış eve dönecek sanıyorken davayı öğrenince, el mecbur kapısına gitmiş ama onda bile özür dilemiyorum. Öyle boş boş konuşup durmayın ya.
Ben bu kadın kovma olayını gayet muhafazakar çevremde görmüş değilim, bizde bu işler hassastır, kadın senin namusundur, elinde çocukla hele, evden atılmaz. Tükürdüğünü yalamak zorunda kalırsın yarın, o kadın sana boş olur evden atınca, nasıl getireceksin? Kadın oyuncak değil, nikahla şaka olmaz. Nerde cahil cühela, ataerkiyi din sanan, abidik gubidik sürüler var onlar yapıyor böyle ucuzlukları. Onlar normal görüyor.

Ayrica, ortada çocuk var ama çocuklarını düşünen bir baba yok. İki çocuğunu kalabalık asla rahat edemeyecekleri bır eve keyfi için göndermiş. Dava olmasa adim dahi atmayacak. Kimin umurunda çocuklar?
Çocuklar varmışmış. Kadın zaten gidecek evine başından beri belli bu ama en azından kocasının yaptıklarının farkında olsun,ona göre davransın biraz.

Ben bu kadın kovma olayını gayet muhafazakar çevremde görmüş değilim, bizde bu işler hassastır, kadın senin namusundur, elinde çocukla hele, evden atılmaz. Tükürdüğünü yalamak zorunda kalırsın yarın, o kadın sana boş olur evden atınca, nasıl getireceksin? Kadın oyuncak değil, nikahla şaka olmaz. Nerde cahil cühela, ataerkiyi din sanan, abidik gubidik sürüler var onlar yapıyor böyle ucuzlukları. Onlar normal görüyor.
Bir de kocasıyla kafayı bozanlar var hemşire,kocam kocamcılar da aynen böyle normal görüyor.

Arada bir burada içimi yakan konuları görüyorum, bu da onlardan biri oldu. 7.5 aylık hamileyim ilk çocuğuma, oldukça iyi gelirim var. Bu rahatlıkta bile bebek emecek mi nasıl yatakta yatması lazım, bebek arabası ne olacak dertleri benim kafamı yoruyor.

Zengin aileden gelmiyorum, okuyup kazandım sonradan o yüzden sahipsiz kadınları da gördüm çok. Durumunuz her şartta çok zor konu sahibi. Yani aile evinize sığamıyorsunuz, onlar da sizi salonda bırakmış. Ekonomik durum da çok iyi değildir, çocuklar zaten yeni yer, küçük alan, sizin gerginliğinizle normalden huysuz davranıyordur. Barışmayı düşünmeniz muhtemelen koca aşkından değil, çıkış görememenizden. Ne yazık ki ülkede güzel bir sosyal güvence sistemi yok.

“Boşanmayacaksın belli” tarzı sert çıkışan kadınları da anlıyorum, eşinizin bu hadsizliklerinin cezasız kalmasını yediremiyorlar. Ama sizi de anladım. Bence buradakileri dinleyip üstünüze arabayı alın en azından. Paranız olsun.

Nasıl hamile kaldınız, çocuk yapmak sizin fikriniz miydi bilemem. Ama doğum kontrolünü ihmal etmeyin, barışma ihtimaliniz var gibi duruyor, hemen gidip spiral ya da hap desteğe başlayın, tekrar hamilelik en son ihtiyacınız olan şey.

Kayınvalidenin özürü falan da boş iş açıkçası. Siz kendinizi, bebeğinizi garanti altına almaya bakın. Kucağında bebeği olan kadına vuran adamın ilk defa vurduğunu sanmıyorum, yoksa kendisi de şoka girerdi. İlişkinizdeki şiddet muhtemelen ne yazık ki artacak. Eğer dönmek zorunda kalırsanız ya da onu seçerseniz, çocukların güvenliğini nasıl sağlayabilirsiniz, tekrar delirirse nereye saklanacaksınız bir düşünün.

Tekrar da evi terk etmeyin, polisi arayın, kavga çıkarsa eşiniz evden uzaklaşsın.

Çok çok üzüldüm bebeğinize. Eşinize de gerçekten yazıklar olsun. Şiddet görmezden gelinince ne boyutlara ulaşıyor, hep birlikte görüyoruz.

Durum güncellemesi yapmaya geldim.
DÜn izne ayrilmis geldi yeniden, bugun notere gittik aracin birini benim üzerime yaptik, arabayi bana bırakti annesine gitti. Beraber gitmeyi teklif etti gitmedim, buyuk kizimi goturmek istedi kızımda gitmedi benden ayrilip. 1 hafta izinli annesinde kalacak donuste beraber gidecegiz, annesi tabiki aramadi cunku tahminlerime gore halen beni sucluyo ve beni evden kovdu ben onun cocuguna bakmaya gittim keyfimden degil diyomus. Neyse evet araba üzerime yapildi, eve aile konutu şerhi koydurdum, avukatla konustum protokol elimizde duracak koca kisisinin kusurundan dolayi boşanmada evi direkt ben alacagim. Ayrica dugunde takilan 17 tane bilezigimi araba alirken vermistim, 10 tanesini tekrar istedim onunda sozunu verdi bakalim.
Benim planimsa; bu sehirdeki gorevimizin bitmesine 6 ay kaldi, sonra nasipse ankaraya dönecegiz, hemen işe baslayip yeterli birikimimi yapip bukez onu ben kapi disari edecegim evimden. Inanilmaz sogudum cunku, görmek bile istemiyorum sadece suanki bulundugum sartlar beni ona dönmek icin zorluyor ne yazikki. Büyük kizim ilkokul cagina kucukte kreş cagina geldikten sonra kendi ayaklarimin uzerinde durup ikisinede bakacagim konuma gelip, buraya bi bosandim konusu da ben acacagim.. elestirileriniz, fikirleriniz, destekleriniz icin sonsuz tesekkurler..

Benim çevremde dediğin gibi katip, kadın,çocuklar asla evden gönderilmez. Boşanma bile olacaksa evden erkek gider.
Bizde kadınlar kendi istekleriyle kocalarina kızıp babalarının evine gidince de erkek suclanir karını niye gönderdin, git çabuk geri getir sen git gideceksen diye. Hele küçük çocuğu olacak da evden kovacak.
Dinen de durum böyledir ama tip erkeklerin tek derdi egoları. Başka bir şey düşündükleri yok.

Benim kardeşimin eşi küçük ve ev hanımı, bahsetmiştm yetim ve neredeyse kimsesi kalmadı; daha bir sene dolmamış bir ara bir kriz oldu birbirlerine girdiler. Benim zırtlak kardeşim ben boşanacağım, istemiyorum, gitsin götüreceğim ben onu bu evde istemiyorum diye tutturdu. Annem buna bastonuyla bir vurdu. Ben bu ailemize gelmiş bir kız çocuğunu oraya buraya sen fırt ettikçe gönderemem, bu evi altına biz verdik senin bu evde söz hakkın yok, s.olup gitmek istiyorsa erkek gider kadın evinden çıkmaz, ben namusumu kapıya koyamam kızım neyse o da o dedi. Geline de bu evden çıkmayacaksın gitmek isteyene kapı orası dedi. Bizim düdüğe iyi ders oldu. Adamım diye gezmesin bu herif. İt*n oğluna bak hele, çocuklu lohusa kadına yapılan muameleye bak.

DÜn izne ayrilmis geldi yeniden, bugun notere gittik aracin birini benim üzerime yaptik, arabayi bana bırakti annesine gitti. Beraber gitmeyi teklif etti gitmedim, buyuk kizimi goturmek istedi kızımda gitmedi benden ayrilip. 1 hafta izinli annesinde kalacak donuste beraber gidecegiz, annesi tabiki aramadi cunku tahminlerime gore halen beni sucluyo ve beni evden kovdu ben onun cocuguna bakmaya gittim keyfimden degil diyomus. Neyse evet araba üzerime yapildi, eve aile konutu şerhi koydurdum, avukatla konustum protokol elimizde duracak koca kisisinin kusurundan dolayi boşanmada evi direkt ben alacagim. Ayrica dugunde takilan 17 tane bilezigimi araba alirken vermistim, 10 tanesini tekrar istedim onunda sozunu verdi bakalim.
Benim planimsa; bu sehirdeki gorevimizin bitmesine 6 ay kaldi, sonra nasipse ankaraya dönecegiz, hemen işe baslayip yeterli birikimimi yapip bukez onu ben kapi disari edecegim evimden. Inanilmaz sogudum cunku, görmek bile istemiyorum sadece suanki bulundugum sartlar beni ona dönmek icin zorluyor ne yazikki. Büyük kizim ilkokul cagina kucukte kreş cagina geldikten sonra kendi ayaklarimin uzerinde durup ikisinede bakacagim konuma gelip, buraya bi bosandim konusu da ben acacagim.. elestirileriniz, fikirleriniz, destekleriniz icin sonsuz tesekkurler..
Umarım sıkıntılı dönemi çabuk atlatıp, ailenizin olduğu şehre bir an önce gelirsiniz. En azından araba maddi güvence oldu. Annesi de size kızgınsa iyi, bir daha konuşmazsınız olur biter.

Yukarıda da yazdım, korunmaya çok dikkat edin, “iş bulup boşandım” yerine “istemeden hamile kaldım” konusu olmasın. Dışarı boşalma falan da korunma yöntemi değil. Eşinize de asla güvenmeyin, kendiniz korunun.

Umarım kendinizi toparlar, kurtulursunuz bu vahşiden.

Ya haklı çıkacağım diye saçmalama istersen. Naptı yatakta başka Bi adamla mı yakaladı da lohusa kadını yeni doğmuş bebeği evden attı.

Sahip çıkmaktan kasıt nedir? Boşan demek mi? Eşime hakaret edip ev para al babanın evine git çalış demek mi? Merak etmeyin bunlari diyecek tonlarca insan var zaten. elhamdülillah Benim çevremde beni doğruya yönlendirecek bana hakkı gösterip objektif bakabilecek ve istediğim zaman gidip danışıp akıl alacağım düzgün ahlaklı insanlar var zaten.
Kimse bosan demiyor ya da parasini evini al demiyor. Evlilik sonrasi mallarin hepsi ortak zaten eninde sonunda ikiye bolunecektir. Daha kücük oldugunuz icin bosanma sirasinda erkeklerin ne kadar pisliklesebileceginden haberinizin olmamasi. Bosanma bile olmadigi zamanlarda bile kendinizi cok zor durumda bulabilirsiniz. Bunun sebebi; esiniz olabilir, esinizin ailesi olabilir hatta sizin kök aileniz bile olabilir. Bu tür durumlarda bir planiniz var mi? Kendinizi ve cocugunuzu en az 1 yil kimseye muhtac birakmadan yasatabilecek imkaniniz var mi? Ben zannetmiyorum... Bu kadar rahat konusmanizi da cocuklugunuza veriyorum. Insanlar 22 yasinda üniversiteden mezun olurlar. Sizin anlattiklariniza göre, sizin düzgün bir egitim bile aldiginizi zannetmiyorum. Bu sebeple bir mesleginizin bile oldugunu düsünmüyorum. Bu sebeple de diyorum ki Allah sizi bu tarz bir tecrübe ile sinamasin diyorum. Cok benim basima bir sey gelmez diye dusunuyorsunuz ama umarim hayat size tükürdügünüzü yalatmaz. Yine de o gün gelirse bir olasilik olarak, ortada kalan bir cok kadina sahip cikildigi gibi size de sahip cikan kadin topluluklari olacaktir.

Elinizdeki imkanları bulunduğunuz şartları en iyi şekilde kullandınız, sizi tebrik ederim. Geri döndüğünüzde aile terapistine gitmeyi düşünebilirsiniz. Allah hayırlı kapılar açsın.

X