2 bebekle baba evi

Merhabalar oncelikle.. 4 yaşında ve henüz 50 günlük 2 bebeğim var. Dogumumdan sonra baska sehirde yasadigimiz icin yanima annem geldi 20 gun o kaldi, sonra kayinvalide geldi. İlk kizimdada boyle oldugu icin ikincide de bu sekilde karar aldik hersey iyi guzeldi, bebegim 30 günlükken ablasindan hastalik bulasti bronsit oldu ve bi hafta hastanede yattik. O surecte strrsten yorgunluktan sezaryen dikislerim agridi kendimi cok zorladim cok sıktım, hastaneden ciktik evdeki kizim cok ilgi bekledi, bebek zaten hic uyumuyo durmuyo..
Asla dinlenemedim 10 günde 10 gun uyku uyumadim, eşim ve annesiydi sanki lohusa olan onlar yatti ben ev isi cocuklar diye harab oldum. Pazartesi günü yine yorgunlugun ve uykusuzlugun dibine vurdugum sinirlerimin yiprandigi bi an, annesinin üşüyo bu cocuk laflariyla eşime sert cikistim, esimde bir aylik cocugu bronsit ettin sen annem hakli diyerek benim uzerime geldi. O arada annesi oglunu aldi yanina bana yuklendi bagirdi cagirdi, nisanliyken olan kavgalari evliligin ilk yillarinda yasananlari herseyi ogluna bagira bagira anlatti. Kucagimda emzirdigim cocuga bakmadan esim olacak adam gelip yuzume tukurdu ve tokat atti annesi agzini dahi acmadi. Tabi bende konustum ama tek agir lafimin annesine kinani gonderirim evine umarim mutlusundur dedigimi saniyorum cunku gözüm dönmüştü. Esim yeniden geldi yanima bukez bogazimi sıktı. Sonra kizlarimi alip odama gectim sabah annesi gitmek istemis 7de onu bindirdi otobuse geldi, yüzüme geceliklerini atarak uyandirdi beni, annemi kovdugun bu evden sende s...r olup gideceksin diye. Büyük kizim aglamaya basladi, ben onu sakinlestirirken annemi aramis gelin kizinizi alin mahkemede gorusuruz bundan sonra diye. Neyse annemler geldi beni aldi ama cocuklarini gormeye bile gelmedi, ve ben baba evimdeyim.. yüküm cok agir, bi yanda 4 yasinda evini oyuncaklarini babasini ozleyen bi cocuk, bi yanda 50 günlük bebek, annemin evinde kalacak yer bile yok salonda ayni odada bebek uyandikca ablasi agliyor.. karsi tarafla asla iletisimde degilim ama icim aciyo, hem cocuklarima, hem bu eve sigamiyorum.. geçecek mi ? Ne yapacagim kafayi yemek uzereyim 😔
Kadınlar Allahın emaneti değil mi? Çekin artık o pis ellerinizi kadınların üzerinden emanetinize sahip çıkamayacaksınız bir dakka bile durmayın inanın hergün şiddet haberleri duymaktan artık moralim bozuluyor hergün bir şiddet her gün bir şiddet artık yeter diye kıyametler kopartasım geliyor.
türkiyedeki kadinlarin yarisindan fazlasi şiddet görüyor ve toplum bunu normal birşeymiş gibi kabul görüyor yazik değilmi size o utanmaz arlanmaz adam size bunları hangi hakla yapabiliyor emziren bir annenin yüzüne tükürmek ne demek ya hiçmi vicdan yok hiçmi Allah korkusu nedir bilmez üstelik anneside oğluna destek veriyor bir anne olarak oğlunun yanlışını yüzüne vuracağı yerde yazık gerçekten yani bu durumu neden yaşattınız kendinize böyle bir adama neden bu kadar çocuk ne gerek vardı ki yazık günah vallahi...Ne anası ne de oğlu ikisi de bir halta yaramayan iki insan modeli al birini vur ötekine Yaa Sabırrrr..

Ya boş insanlar oldukça boş konuşmuş. Korkmayın arkadaşlar eşimle anlasamazsam dahi arkamda duran ve milyoner olan bir babam, kendi mesleğim, çok kalabalık ve aklı başında bir çevrem ve Rabbime olan güvenim var Allah'a binlerce kez hamdolsun. Bu yuzden korkmayın arkamda da olmayın çok tesekkurler :)) sizler asla laf anlamazsın tabiki istemem ama hepinizin sonunun ne olacağı çok belli. Ben bosanmam şöyle böyle demiyorum herkesin başına gelebilir ama bu tarz şeylerde öncelik arayı düzeltmeye çalışmak olmalı. Hiçbir şekilde olmuyorsa ancak o zaman bosanilabilir benim görüşüme göre. Tabi size göre buradaki bütün kadinlar aynı şeyi söylemeli aynı yöne bakmalı aynı kafa da olmalı ne yazikki ben sizin gibi değilim. Bunun icinde Allah'a hamd ediyorum. ama sizlerin tek amacı birilerinin boşanması ve öncelikle de kendiniz boşanmak :)
Ya hu senin baban milyoner de konu sahibinin babası milyoner değil. Bak geldi kendisine Bi oda Bile düşmedi rahat edemedi babasının evinde. Buradakiler de diyor ki geri döneceksen malı mülkü bölüştür ki seni Bi daha canı sıkılınca kapıya koyamazsın, sen onu evden gönder ki babanın ın evine dönme kendi imkanlarınla hayatını kurabil. Hayır niye herkes boşansın isteyelim ruh hastası mıyız. Aksine bu konuda öyle çok boşan fikri de verilmedi konu sahibinin zor Bi dönemde olması sebebi ile. Gelmiş burada güllük gülüstanlık hayatını anlatıyorsun kadın buraya senin mükemmel hayatını dinlemek için mi açtı konu. Git az ötede hava at. Bu kadar bencillik olmaz.

Merhabalar oncelikle.. 4 yaşında ve henüz 50 günlük 2 bebeğim var. Dogumumdan sonra baska sehirde yasadigimiz icin yanima annem geldi 20 gun o kaldi, sonra kayinvalide geldi. İlk kizimdada boyle oldugu icin ikincide de bu sekilde karar aldik hersey iyi guzeldi, bebegim 30 günlükken ablasindan hastalik bulasti bronsit oldu ve bi hafta hastanede yattik. O surecte strrsten yorgunluktan sezaryen dikislerim agridi kendimi cok zorladim cok sıktım, hastaneden ciktik evdeki kizim cok ilgi bekledi, bebek zaten hic uyumuyo durmuyo..
Asla dinlenemedim 10 günde 10 gun uyku uyumadim, eşim ve annesiydi sanki lohusa olan onlar yatti ben ev isi cocuklar diye harab oldum. Pazartesi günü yine yorgunlugun ve uykusuzlugun dibine vurdugum sinirlerimin yiprandigi bi an, annesinin üşüyo bu cocuk laflariyla eşime sert cikistim, esimde bir aylik cocugu bronsit ettin sen annem hakli diyerek benim uzerime geldi. O arada annesi oglunu aldi yanina bana yuklendi bagirdi cagirdi, nisanliyken olan kavgalari evliligin ilk yillarinda yasananlari herseyi ogluna bagira bagira anlatti. Kucagimda emzirdigim cocuga bakmadan esim olacak adam gelip yuzume tukurdu ve tokat atti annesi agzini dahi acmadi. Tabi bende konustum ama tek agir lafimin annesine kinani gonderirim evine umarim mutlusundur dedigimi saniyorum cunku gözüm dönmüştü. Esim yeniden geldi yanima bukez bogazimi sıktı. Sonra kizlarimi alip odama gectim sabah annesi gitmek istemis 7de onu bindirdi otobuse geldi, yüzüme geceliklerini atarak uyandirdi beni, annemi kovdugun bu evden sende s...r olup gideceksin diye. Büyük kizim aglamaya basladi, ben onu sakinlestirirken annemi aramis gelin kizinizi alin mahkemede gorusuruz bundan sonra diye. Neyse annemler geldi beni aldi ama cocuklarini gormeye bile gelmedi, ve ben baba evimdeyim.. yüküm cok agir, bi yanda 4 yasinda evini oyuncaklarini babasini ozleyen bi cocuk, bi yanda 50 günlük bebek, annemin evinde kalacak yer bile yok salonda ayni odada bebek uyandikca ablasi agliyor.. karsi tarafla asla iletisimde degilim ama icim aciyo, hem cocuklarima, hem bu eve sigamiyorum.. geçecek mi ? Ne yapacagim kafayi yemek uzereyim 😔
Gerçekten sizin için çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Kucağında 50 günlük bebeği emziren bir anneye bunları yapanlar hakettiğini bulsun. Umarım en kısa zamanda düze çıkarsınız. Ailenizin yanınızda olması sizin için büyük şans.

Genel olarak insan iliskilerinin sirri, kendine yetmek, kaybetmekten korkmamak ve yalnız kalma ihtimaline hazırlıklı olmak.
iş hayatımda da ilişkilerimde de aynı şeyi gördüm: kendime yetip kaybetmekten korkmuyorsam karşı taraf değer verip benim şartlarımı kabul ediyor. kaybetmekten korkuyorsam bu korkuyu mutlaka aleyhime kullanıyor. ilişkilerde de öyleydi. ne zaman “benim şartlarım bu, kabul etmiyorsan yolun açık olsun.” desem el üstünde tutuldum, ne zaman “ben bu ilişkiye değer veriyorum.” desem köpek çekildim.
Bu sebeple her zaman bir kadin olarak kendi kendimize yetmeliyiz ve kendimize güvenmeliyiz. Aksi takdirde erkek üstün bu toplumda bizi ezerler.
Kocamizin ya da babamizin parasi ile hava atmaktansa kendi mesleklerimizle, kazanimlarimizla, yaptiklarimizla hava atmaliyiz.
Bana göre zorlu bir yol ama günün sonunda kimseye muhtac olmadigini bilmek harika bir duygu.

Ya boş insanlar oldukça boş konuşmuş. Korkmayın arkadaşlar eşimle anlasamazsam dahi arkamda duran ve milyoner olan bir babam, kendi mesleğim, çok kalabalık ve aklı başında bir çevrem ve Rabbime olan güvenim var Allah'a binlerce kez hamdolsun. Bu yuzden korkmayın arkamda da olmayın çok tesekkurler :)) sizler asla laf anlamazsın tabiki istemem ama hepinizin sonunun ne olacağı çok belli. Ben bosanmam şöyle böyle demiyorum herkesin başına gelebilir ama bu tarz şeylerde öncelik arayı düzeltmeye çalışmak olmalı. Hiçbir şekilde olmuyorsa ancak o zaman bosanilabilir benim görüşüme göre. Tabi size göre buradaki bütün kadinlar aynı şeyi söylemeli aynı yöne bakmalı aynı kafa da olmalı ne yazikki ben sizin gibi değilim. Bunun icinde Allah'a hamd ediyorum. ama sizlerin tek amacı birilerinin boşanması ve öncelikle de kendiniz boşanmak :)
Senin arkanda milyoner baban olabilir. Ama konu sahibi evlerine gittiğinde 2 çocukla salonda yatmak zorunda olduğu, babasında sağlık sorunları olan bir kadın. Ve iki çocuğuna rağmen eşiyle böyle bir sorun yaşadığında kendisini ve çocuklarını garantiye alacak şeyler yapmak zorunda. Boşanmayı geç sen bu attığı adımları bile yanlış buldun, oturduğun yerden,maddi olarak hiç sorun yaşamadığın hayatından tabı öyle bulursun.
Gercekten empatiden uzak, şımarık bir insansın.
Allah biraz vicdan da versin sana, babanin parasıyla, ailesinin evine sigamamis bir kadının konusunda hava atmazsın belki.

Son düzenleme:
Sakın esin için üzülme terbiyesizlik yapmış sakın. Vurmak hakaret etmek nedir ya karakter yoksunu. Biraz sık dişini şu minik bebeğin toparlansin. Evinin anahtarı var ise sende o adam evde olmadığı bir gün eşyalarını getir baba evine tamamen toplandigin zamanlar iş bul ve çalış sakın kimseye minnet etme güçlü ol bu ne depresyon stres yapma kendine bırak ana oğul yaşasınlar. Senin ahın yeter.

Ne kadar ukala ne kadar şımarık bir insansınız. Etrafiniz geniş aklı başında olabilir . Ama size bunu ogretememisler anlaşılan. Çok cahilce konusmussunuz. Siz hayatı para olanlardansiniz. Diyeceğim tek şey. Kınadığınız konuları Rabbım size de yaşatsın.

Senin arkanda milyoner baban olabilir. Ama konu sahibi evlerine gittiğinde 2 çocukla salonda yatmak zorunda olduğu, babasında sağlık sorunları olan bir kadın. Ve iki çocuğuna rağmen eşiyle böyle bir sorun yaşadığında kendisini ve çocuklarını garantiye alacak şeyler yapmak zorunda. Boşanmayı geç sen bu attığı adımları bile yanlış buldun, oturduğun yerden,maddi olarak hiç sorun yaşamadığın hayatından tabı öyle bulursun.
Allah biraz vicdan da versin sana, babanin parasıyla, ailesinin evine sigamamis bir kadının konusunda hava atmazsın belki.
Çok çok katılıyorum sana arkadaşım.

Milyoner ne kız ahahahahah. Birkaç dükkanı gayrimenkulu falan vardır, abisi falan varsa dikkat etsin de çökmesin mallara, yoksa nanayto. Şimdi gelir tek çocuğum da der. Şöyle konuda yaptığı çiğlikler yetmedi çünkü.

Bu sitede ilginç bir grup var, şiddet gören, manevi baskıda kalan, maddi olarak zor durumda bırakılan, çocuğuyla dışarı atılmış, sömürülmüş, vs vs durumlar yaşayan kadınlara "olsun, affet, çek, sabret, sen onlara bakma, evliliğine devam et diye direten üyeler var. Hatta gördük kendi evliliği, ilişkisi berbat ve kendi ayrılmaya çalıştığı halde bunları söylüyorlar. Ayrıca yol gösterici yorum yapanlara da "yuva yıkıyorsun" diye suçluyorlar. Onlandan birisi, buradan olmasa da özelden, biriniz yazın. Lütfen bunu niye yaptığınızı merak ediyorum. Bir kadının cehennem hayatı yaşamasını neden bu derece istiyorsunuz? Amacınız ne? Size ne gibi bir katkısı oluyor mesela? Reel hayatta tanışmıyorsunuz bile. Ne oluyor cidden merak ettim.

Bu sitede ilginç bir grup var, şiddet gören, manevi baskıda kalan, maddi olarak zor durumda bırakılan, çocuğuyla dışarı atılmış, sömürülmüş, vs vs durumlar yaşayan kadınlara "olsun, affet, çek, sabret, sen onlara bakma, evliliğine devam et diye direten üyeler var. Hatta gördük kendi evliliği, ilişkisi berbat ve kendi ayrılmaya çalıştığı halde bunları söylüyorlar. Ayrıca yol gösterici yorum yapanlara da "yuva yıkıyorsun" diye suçluyorlar. Onlandan birisi, buradan olmasa da özelden, biriniz yazın. Lütfen bunu niye yaptığınızı merak ediyorum. Bir kadının cehennem hayatı yaşamasını neden bu derece istiyorsunuz? Amacınız ne? Size ne gibi bir katkısı oluyor mesela? Reel hayatta tanışmıyorsunuz bile. Ne oluyor cidden merak ettim.
Ben yazayım sana canım. Deli gibi korkuyorlar kocasız kalmaktan. Kimlikleri koca üzerine kurulu. Birinin kızı birinin karısı birinin anasılar. Baba, koca, evlat, bunları al, onlar bir hiç. Böyle olup çok tatlı insanlar da tanıdım, kimse ile dertleri olmayan, empati yapabilen. Kendi içinde hayatından memnunsan kimse ile derdin olmuyor çünkü. Bazıları ama, içten içe huzursuzlardır, huzur için yalnız olmamaları lazımdır, aynı hayatın içinde olan başka birileri onların tatmin kaynağıdır, birinin gitmesi onlarda sinir yapar. Yalnız kalacağım korkusu, tek kalacağım korkusu, bu durumda olan bir ben kalacağım korkusu, anlıyor musun?

Ben cektim herkes ceksin kafasini yasiyorlar. Dikkat ederseniz bazi kayinvalidelerde böyle. Derdini anlatmaya baslarsin, aman o da dert mi ben neler neler cektim yuvam icin der. Halbuki gunde bir somun ekmek ve biraya çalışan mısırlı kölelerden farkli muamele görmemişler. Normali bu zannediyorlar. Fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldiklari icin sadece bagirma/küfür/özgürlüğün kısıtlanması gibi ufak! sebeplerle bosanilmaz onlara gore. O kadar pasifize edilmişler ki tek baslarina kalsalar resmi kurumdaki islerini bile halledemezler. Hatta aktarma merkezindeki ilgili otobüsü tek basina bulmaktan çekinen insan bile tanidim ben. Basinda bir erkek yoksa bir iş beceremezsin, yapamazsin diye diye korkak bireyler haline gelmisler.

Durum güncellemesi yapmaya geldim.
DÜn izne ayrilmis geldi yeniden, bugun notere gittik aracin birini benim üzerime yaptik, arabayi bana bırakti annesine gitti. Beraber gitmeyi teklif etti gitmedim, buyuk kizimi goturmek istedi kızımda gitmedi benden ayrilip. 1 hafta izinli annesinde kalacak donuste beraber gidecegiz, annesi tabiki aramadi cunku tahminlerime gore halen beni sucluyo ve beni evden kovdu ben onun cocuguna bakmaya gittim keyfimden degil diyomus. Neyse evet araba üzerime yapildi, eve aile konutu şerhi koydurdum, avukatla konustum protokol elimizde duracak koca kisisinin kusurundan dolayi boşanmada evi direkt ben alacagim. Ayrica dugunde takilan 17 tane bilezigimi araba alirken vermistim, 10 tanesini tekrar istedim onunda sozunu verdi bakalim.
Benim planimsa; bu sehirdeki gorevimizin bitmesine 6 ay kaldi, sonra nasipse ankaraya dönecegiz, hemen işe baslayip yeterli birikimimi yapip bukez onu ben kapi disari edecegim evimden. Inanilmaz sogudum cunku, görmek bile istemiyorum sadece suanki bulundugum sartlar beni ona dönmek icin zorluyor ne yazikki. Büyük kizim ilkokul cagina kucukte kreş cagina geldikten sonra kendi ayaklarimin uzerinde durup ikisinede bakacagim konuma gelip, buraya bi bosandim konusu da ben acacagim.. elestirileriniz, fikirleriniz, destekleriniz icin sonsuz tesekkurler..
öyle olmuyor kardeşim bak dönüyorsan çocuklarını ön planda tut eğer kinle döneceksen sana ismini söylese kavgaya tutuşursunuz ve çıkmaz yola girersiniz ailenin orda yaşadıklarını göz önüne getir ve ya sabır çekip çocuklarının mutluluğu için sakin ol türk filmi gibi değil hayat ve ne yazıkki kadın daha fedakar oluyor çocuklar söz konusu olunca o kaynananda şeytanından bulsun allaha havale et

öyle olmuyor kardeşim bak dönüyorsan çocuklarını ön planda tut eğer kinle döneceksen sana ismini söylese kavgaya tutuşursunuz ve çıkmaz yola girersiniz ailenin orda yaşadıklarını göz önüne getir ve ya sabır çekip çocuklarının mutluluğu için sakin ol türk filmi gibi değil hayat ve ne yazıkki kadın daha fedakar oluyor çocuklar söz konusu olunca o kaynananda şeytanından bulsun allaha havale et
yine olan çocuklara oluyor her zamanki gibi maalesef

Nasılsınız konu sahibi? Evinize döndünüz mü?
Merhaba, evet çok oldu döneli araya deprem vs girince gelemedim buralara.. cok zor zamanlar gecirdim, halen gectigide soylenemez. Eve döndüm ama sanki hersey yabanciydi, eşim yabanci ev esyalar yatagim bile.. epey bi ısınamadım, ısınamıyorum. Asla eskisi gibi olmayacak hicbisey, en ufak biseyde ortalik karışma durumuna geliyo. O benden bekliyo ılımlı ol sakin ol beni güzel karsila bana giyin süslen istiyo, benimse asla icimden gelmiyo. Simdi 1 ay kadar deprem bölgesine gidecek görevli. Annesiyle babasi ariyo gelip cocuklarla seni alalim diye halen utanmadan. Gitmiycem. Kebdi ailemede gitmiycem. Evimde 2 cocugumla yalniz kalicam bakalim benim icinde prova olacak binevi.

Ayrica her yüzüne baktigimda bana yaptiklari, Annesinin soyledikleri icimden cikmiyo. Hicbisey olmamis gibi devam etmemi istiyolar ama olmuyo. Yüzünü gormek bile istemiyorum cogu zaman. Zaten geldigimden beri ayri odalarda yatiyoruz cocugun sesinden uyayamiyomus! Işime geldi benimde. Ailem zaten asla ne kendiyle ne ailesiyle görüşmek istemiyo. Kandilde falan bikac kez babami aramış telefona cikmamis vs. Bende onun ailesiyle gorusmek istemiyorum ama mecbur birakilacagim biliyorum..

Henüz kişiliği oturmamış baba parası ile hayatta kalan insan cümleleri. 🙄 Küçüksün yavrum sen. Aklının ermediği işler hakkında yorum yapma. Ama eğer bir gün baban kocandır yapar diyip seni tokat atıp suratına tüküren eşinin yanına gönderirse o vakit kafan basar belki bu duruma.

X