- 8 Ekim 2018
- 310
- 104
- 28
-
- Konu Sahibi mellykelly
Biz çok kısa sürede evlendik ( sekiz ay) nişan döneminde daha sakindik sevgililik dönemimiz zaten kavgasız rüya gibiydi. Ne zamanki nikahı kiydik( tayinden ötürü bir ay erken kaydik nikahı) düğün hazırlığı esnasında etmediğimiz kavga bağırma çağırma kalmadı. Düğünden sonra toparlariz diye beklerken kavgaların şiddeti iyice arttı. Eşim daha çok çocuk. Gerçekten. Kimi zaman ben de yapıyorum çocukluk fakat onunkilerin yanında esamesi okunmaz. Kavga esnasında sinirle gidip babasini aramalar, küsüp geceleri salonda uyumalar. Sürekli boşanma tehditleri yani hangi birini sayayimEvlilik öncesinde ilişkiniz bu şekilde miydi? Saymalı, sövmeli yazmışsınız o açıdan diyorum,çünkü bu bile bile lades demek gibi. İki insanın bir evde yaşamaya adapte olması biraz zaman alabiliyor tabiki. Ama eşlerin birbirine sövmesini asla anlayamıyorum ben.. yani eşimin ağzımdan çirkin bir kelime çıksa bunun sonucuna katlanır, zira bende ona kesinlikle çirkşn bir cümle kurmam. Alışma aşamasında veya sonrasında tartışmanın bile ülsubu olmalı, saygı sınırı aşılımca problemler büyür. Boşanma söylemleri ilk 2 ayda hiç hoş değil, eşiniz bunları araltırdığınızı görünce boşanmak mı istiyosunuz acaba kuruntusuna kapılmış olabilir. Bende eşimin telefonunda bu tarz aramalar görsem aynı şeyi düşünürdüm. Bence yapacağınız ilk şey sağlıklı iletişime geçip, boşanma söylemlerinin ve sövmelerin sizi çok etkilediğini, yeni bir sayfa açıp anlaşmazlıklarda dahi saygı sınırında olmaya çalışmak istediğinizi söylemek. İnanın saygının olduğu, birbirinizi kırmaktan çekindiğiniz ilişkiler güzel ilerliyor.
Sürekli boşanma muhabbeti yapıp üstüne üstlük avukat arkadaşından dilekçe isteme blofleri yapan,ailemi arayacağım soyleyecegim boşanacagimi diyenle bunlara kendini hazırlamak için süreci araştıran takıntı haline getiren kisinin suçlari bir mi yani simdiMutluyken herkes mutlu zaten. Önemli olan aranız kötüysen nasıl olduğunuz. Orada da sınıfta kalmışsınız. Herkes eşiyle tartışır, sorun yaşar ama saymalı sövmeli kanlı bıçaklı olmak başka bir durum. İkiniz de evlilik olgunluğunda değilsiniz belli ki. Bir boşanmayı dillendirmiş, öteki boşanmayı araştırmış bir farkınız farkı yok.
İşte ilk iki hafta yaptı sonrasında bı daha yapmadı ben resti çekince. Fakat ben de alışkanlık oldu bı kere boşanma konularını araştırmak. Çocuk zaten ısrarla istemiyorum bir şeyler oturana kadarSürekli boşanma lafının geçtiği bir evlilikten hayır gelmez.İkiniz de evliliği yürütecek olgunlukta değilsiniz ki 26 yaş evlilik için ufak bir yaş zaten.Sakın hamile kalmayın bu süreçte.
Bende eşimle evlenmeye 6 ay içinde karar verdim ve tanışmamızla toplam 1 yıl içinde evlendik. Ama o 6 ay içinde adamı tanımak için sınırlarını zorladım, neye nasıl tepki verdiğini ölçtüm. Sonra baktım ben fevrileşsem de o mantıklı davranmaya devam ediyor dedim bu adamdan olur..Biz çok kısa sürede evlendik ( sekiz ay) nişan döneminde daha sakindik sevgililik dönemimiz zaten kavgasız rüya gibiydi. Ne zamanki nikahı kiydik( tayinden ötürü bir ay erken kaydik nikahı) düğün hazırlığı esnasında etmediğimiz kavga bağırma çağırma kalmadı. Düğünden sonra toparlariz diye beklerken kavgaların şiddeti iyice arttı. Eşim daha çok çocuk. Gerçekten. Kimi zaman ben de yapıyorum çocukluk fakat onunkilerin yanında esamesi okunmaz. Kavga esnasında sinirle gidip babasini aramalar, küsüp geceleri salonda uyumalar. Sürekli boşanma tehditleri yani hangi birini sayayim
Çok güzel bi hikayeniz var ne mutlu size. Evlilik mutluyken hakikaten çok güzel bir şey. Kavgaliyken bı o kadar cehennem gibi. Eşim beni çok seviyor bundan yana hiç şüphem yok. Kavgasizken hatalarını telafi eden beni fazlaca mutlu eden birisi. Sikayetlendigim konuları da çözüyor. Rahatsizliklarimi gidermeye çalışıyor. Zaten bunları yapıyor diye devam ediyorum edeceğim. Aile konusunda düzgünce konuştum anlattım iletişimini yüzde doksan azalttı mesela. Konuşunca anlayip düzeltmeye çalışıyor. Fakat dün çok fazla incindi. İyi anlarimizda bile, ben bir şeyler için çabalarken bile boşanmayı araştırmissin dediBende eşimle evlenmeye 6 ay içinde karar verdim ve tanışmamızla toplam 1 yıl içinde evlendik. Ama o 6 ay içinde adamı tanımak için sınırlarını zorladım, neye nasıl tepki verdiğini ölçtüm. Sonra baktım ben fevrileşsem de o mantıklı davranmaya devam ediyor dedim bu adamdan olur..
Ailesinin maddi durumları çok yoktu, kendisi 2 yıl kadar olmuştu okul bitelip ile başlayalı bir birikimi yoktu, benim babacığım sağolsun biraz destek oldu ama neredeyse tüm evimizi ailelerden destek almadan borçlanarak kurduk. Ama ne eşya için, ne takı için, be ailelerden kaynaklı bi sebeple birbirimizi kırmadık hiç.
Şuan hala borç içindeyiz, eşim işinden ayrılmak durumunda kaldı, iyi bir mesleği var elbet girecek işe bunun ağırlığını yaşıyor kendi içinde. Üstüne gebe kaldım ama aradaki sevgi, saygı bağı bunlarda geçecek diye birbirimize sarılmamızı sağlıyor.
Yani inanın bir yerde çocukluğunu göstermiştir ama bazen aşk insanı kör ediyo görememişsinizdir. Yapacağımız en güzel şey detaylıca konuşmak. Rahatsız olduğunuz her şeyi söylemek. Babaya telefon etmek cidden çok çok çocukça ve saçma. Mesela bunu biz artık aileyiz, anlaşmazlıklarımız olabilir ama ailelerimizi de bu sorunlarla üzmeyelim birlikte aşabiliriz gibi konuşabilirsiniz. Umarım en kısa zamanda toparlarsınız, Allah yardımcınız olsun.
Sürekli boşanma muhabbeti yapıp üstüne üstlük avukat arkadaşından dilekçe isteme blofleri yapan,ailemi arayacağım soyleyecegim boşanacagimi diyenle bunlara kendini hazırlamak için süreci araştıran takıntı haline getiren kisinin suçlari bir mi yani simdi
Benim eşime benziyormuş. Peki sonra yanlış olduğunu anlamıyor mu ? Kabul etmiyor muBiz çok kısa sürede evlendik ( sekiz ay) nişan döneminde daha sakindik sevgililik dönemimiz zaten kavgasız rüya gibiydi. Ne zamanki nikahı kiydik( tayinden ötürü bir ay erken kaydik nikahı) düğün hazırlığı esnasında etmediğimiz kavga bağırma çağırma kalmadı. Düğünden sonra toparlariz diye beklerken kavgaların şiddeti iyice arttı. Eşim daha çok çocuk. Gerçekten. Kimi zaman ben de yapıyorum çocukluk fakat onunkilerin yanında esamesi okunmaz. Kavga esnasında sinirle gidip babasini aramalar, küsüp geceleri salonda uyumalar. Sürekli boşanma tehditleri yani hangi birini sayayim
Gerçekten bize çok fazla benziyor bu ilişki ya. Ben altta kalamiyorum maalesef. Hakaret isitirsem bir susarım iki susarım üçüncüsünde pişman ederim karşılık veririm. Misal dün yine sesini yukseltecek gibi oldu ondan evvel ben bağırdım sakın bana bağırma yoksa ikimizi de rezil ederim bu apartmana diye. Sonuç; sustu. Anladım ki bazen delirmek gerekiyormuş. Bizim kavga sebeplerimiz genelde kıskançlıktan doğan krizler. Eşimin kıskançlıkları . İlk zamanlarda da düğün sürecinde yaşananlari konusunca şiddetli kavgalar ediyorduk işte. O çok duygusal beni hayatının merkezine koymus biri. Yedi yirmi dört ben ben ben ben. Bu güzel dursa da benim için korkunç yorucu bir şey. İstiyor ki ben de öyle olayım. İşim yüzünden de inanılmaz kavgamız olurBiz çok severek evlendik. Sevgiliyken nişanlıyken pek problem yoktu öyle şiddetli kavgalarımız olmuyordu. Evlendik ilk haftadan ailesi sebepli ekonomik nedenler ve eşimin çok aşırı tepkileriyle başlayan ama benim sıradışı tepkilerimle devam eden kavgalar etmeye başladık. Bir kere o kadar büyük bi kavga ettik ki birbirimize vurduk tabi ben 1 kere vurduysam o bana daha şiddetli dönüyordu zaman zaman aklıma gelir şuan bile anlatırken kötü oluyorum sevdiğim insandan şiddet gördüm çünkü. Sonra evden gittim 1 hafta kadar dönmedim. Eşimi çok seviyordum normalde hiç bir problemimiz yoktu ama o gün ikimizde gözü dönmüş gibiydik polis bile gelmişti kapıya.
Sonra döndüm eve affettim çünkü bende çok aşırı küfürler ve tepkiler vermiştim. Belkide bir çok kişi bahane olamaz şiddetin vs diyecek evet olamaz ama çok yeni evliydim. Üzerinden 1.5 yıl geçti bir daha asla öyle kavga etmedik bende korktum oda çok korktu o gün. Aslına bakarsanız sadece hakaret boyutunda da sık sık kavga ediyorduk saygı kalmamıştı o gün yapacağımızın en ucunu yaptık söyledik ama sonucunu da gördük ve bu bize iyi geldi bir daha hakaret bile etmedik seviyeli tartışmayı ya da işte sırayla altttan almayı sorunları çözmeyi öğrendik.
Sizin tam olarak kavga sebebiniz nedir ?
Evet bende benzettim ilişkimizi. Kıskançlık şöyle sevgiliyken ve nişanlıyken tek kavga konumuzdu bizim de aşırı derecedeydi ben iş için programlara falan katılmak isterdim burnumdan gelirdi ama evlenince bıçak gibi kesildi yapmıyor asla. Biz genelde onun ailesi sebepli kavgalar ettik aynı şekilde işte bana bunu yaptılar şunu dediler ben çok üstüne gidiyordum oda bana karşılık veriyordu tabi ki ben de çok fevriyim oda.Gerçekten bize çok fazla benziyor bu ilişki ya. Ben altta kalamiyorum maalesef. Hakaret isitirsem bir susarım iki susarım üçüncüsünde pişman ederim karşılık veririm. Misal dün yine sesini yukseltecek gibi oldu ondan evvel ben bağırdım sakın bana bağırma yoksa ikimizi de rezil ederim bu apartmana diye. Sonuç; sustu. Anladım ki bazen delirmek gerekiyormuş. Bizim kavga sebeplerimiz genelde kıskançlıktan doğan krizler. Eşimin kıskançlıkları . İlk zamanlarda da düğün sürecinde yaşananlari konusunca şiddetli kavgalar ediyorduk işte. O çok duygusal beni hayatının merkezine koymus biri. Yedi yirmi dört ben ben ben ben. Bu güzel dursa da benim için korkunç yorucu bir şey. İstiyor ki ben de öyle olayım. İşim yüzünden de inanılmaz kavgamız olur
Yavaş yavaş aşıyosunuz demekki problemleri ne güzel. Boşanmayı aratma konusunu da burda yazdığınız gibi açıklayın, çok etkilendiğinizi aşamadığınızı söyleyin ve konuyu bir şekilde kapatın. Çok yeni evlisiniz, inşallah her şey çok güzel olsunÇok güzel bi hikayeniz var ne mutlu size. Evlilik mutluyken hakikaten çok güzel bir şey. Kavgaliyken bı o kadar cehennem gibi. Eşim beni çok seviyor bundan yana hiç şüphem yok. Kavgasizken hatalarını telafi eden beni fazlaca mutlu eden birisi. Sikayetlendigim konuları da çözüyor. Rahatsizliklarimi gidermeye çalışıyor. Zaten bunları yapıyor diye devam ediyorum edeceğim. Aile konusunda düzgünce konuştum anlattım iletişimini yüzde doksan azalttı mesela. Konuşunca anlayip düzeltmeye çalışıyor. Fakat dün çok fazla incindi. İyi anlarimizda bile, ben bir şeyler için çabalarken bile boşanmayı araştırmissin dedi