- 8 Ekim 2018
- 310
- 104
- 28
- Konu Sahibi mellykelly
Biz polislik olmadik da üst komşu şikayet edince susuverdik. Bagirmalari kesildi korkuyor rezil olacağız diye ahahah. Aile çok ciddi problem tamamen kavga sebebi. Kavgaların büyük sebebinin ailesinden kaynaklandigini iyi zamanlarınızda empoze etmeniz gerekli bence. Ben en başından beri bağımsız bı aile olduğumuzu kendisine söyledim. Sizin ailenizin tavrı da karşı tarafı cekindirebiliyor. Misal benim ailem beni evdeyken aramaz rahatsız etmemek için. İş yerimde konusuruz. Bunu eşime söylerim bak ailem beni evde aramıyor diye. Ya da işte haftada bir iki konustugumu bilir ailemle. Söylerim ki kendisine bak olması gereken bu diye. Biz evlendik üçüncü haftadan habersizce akşama geliyoruz diye eşimi aradi ailesi. Ben devlet memuruyum iş cikisim beş buçuk. Öyle çok sinirlendim ki nasıl habersiz gelirler bu nasil bı saygısızlık diye. Bir daha asla kabul etmem böyle bir şeyi konuş güzelce uyar dedim. Zaten üçüncü haftadan gelmek istemeleri ayrı bı falso benim için de neyse, kendi ailem gelmeden bir hafta evvel aradı müsait misiniz şu gün gelmek istiyoruz diye.esimin yanında konuştum telefonda. Musaitiz buyrun gelin baba dedikten sonra telefonu kapattım ve dedim ki bak görgüdür bu, yapılması gereken adaba uyan bu dedim. Anca öyle anlıyorlar bence. Örnekle göstereceksin. Kendi ailem bu şekilde ben bu kültürde büyüdüm git ailene anlat ayak uydursunu üzeri kapalica söyleyeceksin. Misal her gün her gün taciz eder gibi gecenin onunda eşimi aramaları bıçak gibi kesildiEvet bende benzettim ilişkimizi. Kıskançlık şöyle sevgiliyken ve nişanlıyken tek kavga konumuzdu bizim de aşırı derecedeydi ben iş için programlara falan katılmak isterdim burnumdan gelirdi ama evlenince bıçak gibi kesildi yapmıyor asla. Biz genelde onun ailesi sebepli kavgalar ettik aynı şekilde işte bana bunu yaptılar şunu dediler ben çok üstüne gidiyordum oda bana karşılık veriyordu tabi ki ben de çok fevriyim oda.
Çözüm tabi ki polis falan gelince bu çok korktu öyle basit olmayacağını fark etti ciddi ciddi ayrılık olabileceğini gördük. Ama bunların yanında ben bazı şeyleri kapatmaya çalıştım. Ailesiyle eğer çok büyük zararları yoksa uğraşmamanı tavsiye ederim çünkü olmuyor.
Olumsuz konulara lanet olsun diyip susmaya yorum yapmamaya çalıştım ama zamanla oda baktı ben susuyorum olumlu yaklaşıyorum benim tarafımda oldu. Mesela ailesi olumsuz bir şey yapardı ben kendimi bozmazdım eşim bunu görürdü siz haksızsınız derdi e öyle olunca aile de çekiniyor senden vs vs.
Erkekler çok akıllı değil biraz iş bize düşüyor en azından elinden geleni yap bir şeyleri farklı dene için rahat eder sen bir şeyleri düzeltmeyi dene