- 29 Mayıs 2021
- 13.582
- 88.093
- 548
- 36
- Konu Sahibi esmermavigoz
-
Canım benim teyzemin gelini de aynen bunu diyordu, senin gördüğünün 10 da birini bile görmediği halde. Benzer triplere girmişti, içimize girdi ömründe görmediği saygıyı medeniyeti gördü bi kaldıramadı bu, geldiği yerde bişey görmemiş, göstermemişler, bi ezildi bu bi ego yaptı, ama sonu fena oldu, ağzının payını çok fena aldı, kırdı dizini oturuyor şimdi, üstelik ilk zamanlardaki iyiliği de göremiyor, milleti iyice soğuttu tiksindirdi kendinden. Bunları yargılamak olarak görme, uyarıyoruz, sadece uyarıyoruz, başına bela arama.bu kadar kafada kurma.. seni hayal dünyanla başbaşa bırakıyorum detayları yazıp yanıltarak yorulmucam.
Kimseye bişey olmaz, bu kafada giderse ya yalnız ya da eşiyle bi sepet havası yapar insanlar, bi de oturup uğraşacak halleri yok. Kaybeden kendi olur, bu rahatı bi yerde bulamaz daha. Dur daha doğumu var bunun, kimseyi yanında bulamayınca bu sefer ilgilenmiyorlar takmıyorlar bişey yerine konmuyorum diye ağlamaya gelir.Adamlar, evlerine düşman sokmuşlar haberleri yok.. Düşman başına bile değilsiniz.
Olabilir. Net bi şekilde ne isteyip istemediğinizi belirtin. 2 ayda çok çok fazla gelmişler gerçekten. Ama bana pek değişir gibi gelmedi. Aynı apartman zaten çat kapı çok olur ama çok erken ya.lütfen, yapıcı eleştiriler istiyorum hanımlar dalga konusu yapmayın, yanlış düşünüyorsam öyle olmaz bu şekilde düşünmelisin diyin diye içimi dökmek istedim zaten.
belki bu konunun beni bu kadar rahatsız edeceğini tahmin edememiştim, ailemden uzaklaşınca bunalıma girdim, hayır aşırı ailesi bağlı biride değilimdir severim hepsini ama hep bağımsız, özgür, odasından çıkmayan biriydim şimdi tuhaf hissediyorum kendimi alınıp verilmiş gibi hissettiğim içinde olabilir mi.?
120km uzak değil ki, 1.5 saatlik yol. İnsanlar işe gelip giderken bu kadar zaman harcıyor. Aileniz dünyanın bir ucundaymis gibi davranıyorsunuz bile bile bu şekilde evlendiğiniz halde.2 aylık evliyim, 26 yaşındayız, 2. evliliğimi yaptım (ilki 21 yaşında 15 gün sürmüştü), eşimin ilk evliliği, bunalımdayım.
konu eşimin ailesine olan aşırı düşkünlüğü. ailesinde baba rolünü üstlenmesi ve 7 kardeşine karşı kendini manevi olarak yakınlık sorumluluğu hissetmesi.
sürekli onlara karşı sorumlu hissetmesinden dolayı tartışıyoruz, 2 aydır belki 10-15 kez ailesi bu evde bulundu çeşitli sebeplerden ötürü.
hayırlı olsuna akrabaları geliyordu, kayınvalidem ve eşimin kardeşleri de bizde oluyordu. bir sebepten ötürü bu evde oluyorlar.
14 katlı binanın en üst katındayım, kayınvalidem alt katta yaşıyor, ailem ise 120 km uzakta.
bazen kendimi enayi gibi hissediyorum, ben ailemi göremiyorken o ailesini hergün görüyor, benim ailem daha 1 kez evime gelmişken onun ailesi defalarca kez oturmaya geldi. bu canımı çok sıkıyor, sanki ağaç kavuğundan çıkmışım benim ailem yokmuş gibi sürekli onun ailesiyle yakın olmak canımı acıtıyor. ailemi terkedip, başka aile transfer olmuş gibi hissediyorum. ve tek kız evladıyım, ailem benden sonra çok eksik kaldı, annemse evliliğimin ilk 3 haftası onu hiç arayamadım görüntülü konuşamadık diye bana küstü, arayamadım çünkü eşimle çok kavga ediyorduk ve neredeyse gün aşırı eve misafir geliyordu, annem bunları bilsin istemedim çünkü huzursuz olurdu ve eşim gözünden düşerdi.
kardeşleri evlendiğimiz ilk günden beri hergün eve bir bahaneyle geliyordu (3 küçük kardeşi var 6-8-11 yaşlarında). ilk günler sinir krizleri geçirdim hep böylemi olcak diye birini gönderiyorum öteki kapıyı çalıyor, eşim çocuklara anlayışlı olmam gerektiğini söyledi bende onlara hep hoşgörülü olursam alışamazlar diye bi süre sonra çocuklara sert tavırla buraya gelmemeleri gerektiğini söyledim. bu şekilde çocukları alıştırdım artık ailesi gelmeden gelmiyorlar. aileme karşı çektiğim vicdan azabı bir yana dursun, eşimin ailesini kardeşlerini gerçekten çok seviyorum hepsi o kadar iyiler ki, şimdiye kadar her süreçte kayınvalidem, kayınbabam ve büyük kardeşleri bizim için çok çaba veriler maddi olarak. kayınvalideme resmen hayranım hergün yemek gönderir, davet etmeden gelmez, çocuklarada bunu öğretiyor ama çocuklar dinlemiyordu, tüm derdimi sıkıntımı onunla paylaşırım şimdiye kadar tek bir kelimesi bile rahatsız etmedi kalbimi kırmadı, boşanmış olma durumuma kucak açtı, yani ailesi aşırı iyidir ama yinede bukadar yakın olmak beni rahatsız ediyori rahatsız olduğum içinde vicdan azabı çekiyorum haketmiyorlar diyorum. eşim dün kuzenlerim gelsin okey oynayalım dedi, geçen hafta burdalardı yine oynadınız bu kadar sık istemiyorum dedim diye bana küstü, nasıl bi zihniyetim varmış herkesten uzak kalmak istiyomuşum bla bla. almanyaya gitmek istiyor, vizesini verdi diyorki orda yerleşir tutunursak kardeşlerimi de getirticem onlarda kendine hayat kursun, annemlerde gelsin çocuklar orda büyüsün diyor, he dedim ordada onlarla dipdibe ol iyice beni ihmal et benim kimsem olmayacak orda. yapayalnız kalıcam kendi sülalemden kimse kalmayacağı için. kafam karışık oyüzden karışık yazdım kb.
velhasıl kelam, kendi ailenizle az, eşin ailesiyle çok görüşmek normal bişey mi ? eşim normal gibi davranıyor gelin geldin normal diyip asabımı bozuyor niye yakın oturdunuz derseniz evleri var kiraya para vermek istemedik, birde evi baştan dayayıp döşeyince bize cazip geldi. bu güzellikte bir evde 30 bin lira kiradan aşağıya oturamayız. birisi bana madem ailesi çok iyi rahat mı batıyor görüş işte desin de normalleştireyim şu durumu. artık tartışmaktan yoruldum.
Kocanın ailesine yakınlığına hayran olup sonradan gözüne batması çok saçma değil mi ? 120km uzaklıktaki ailen nasıl her gün gelsin ? 10 kat aşağıdaki insanla nasıl bir olsun ? 120km çok da uzak değil arabaları varsa yolla yakit parasını hafta 1 gelsinler madem ? Ayrıca 8-9-11 yaşındaki çocuklar için yeni bir bireysin heycanlaniyorlardir. E ev de yeni merak etmeleri normal. Terslemeye,kötü davranmaya lüzum yoktu kv zaten uyariyormus. 2 aylık evlilikte bu kadar itici oluyorsan sen evlilik insanı değilsin !çok severek evlendik, dillere destan da bir aşkımız vardır, beni ailemden almak için ailesi de kendisi de çok mücadele etti çünkü ailem beni evlendirmek istemiyordu, 2 senedir beraberiz. ailesini hep çok sevdim sorumluluk sahibi olması kardeşlerine karşı bu kadar saf iyi niyetli olmasına, ailesinin birbirine bu kadar verici olmasına hayran kalıyordum biz kardeşlerimle bu kadar özverili değiliz erkek kardeşimin 5 lira emeği geçmemiştir üstümde, yada annem bazen 100 liranın hesabını yapardı, babam evlilik sürecinde belirlediği bütçeye kadar davranırken karşı taraf bütçesini aşırı zorlayarak hep isteğimiz olsun diye uğraştılar oyüzden ailesini seviyorum hiç gelinlik, hizmet, saygı beklemediler benden tam tersi kardeşleri ve kayınvalidem hala önüme yemeği çayı koyar önümden kaldırırlar aşırı saygı gösteriyorlar ama beni rahatsız eden onlar değil ailemden uzakta olmak ve başka bir aileye yakın olmak. bunu sindiremiyorum sanırım
Sen aralarındaki sevgi bağını kıskanıyorsun. Senin kardeşlerin onlarınki kadar sevmiyor seni karşılıksız bir şey yapmıyorlar sana.evet benimki bir gurur meselesi haline geldi ben görüşemiyorsam oda görmesin onun kardeşi varsa benimde var diye triplerdeyim
Son yazdığınız cümledeki düşünceden çıkmazsanız, bu evlilikte mutlu olmanız imkansız.çok severek evlendik, dillere destan da bir aşkımız vardır, beni ailemden almak için ailesi de kendisi de çok mücadele etti çünkü ailem beni evlendirmek istemiyordu, 2 senedir beraberiz. ailesini hep çok sevdim sorumluluk sahibi olması kardeşlerine karşı bu kadar saf iyi niyetli olmasına, ailesinin birbirine bu kadar verici olmasına hayran kalıyordum biz kardeşlerimle bu kadar özverili değiliz erkek kardeşimin 5 lira emeği geçmemiştir üstümde, yada annem bazen 100 liranın hesabını yapardı, babam evlilik sürecinde belirlediği bütçeye kadar davranırken karşı taraf bütçesini aşırı zorlayarak hep isteğimiz olsun diye uğraştılar oyüzden ailesini seviyorum hiç gelinlik, hizmet, saygı beklemediler benden tam tersi kardeşleri ve kayınvalidem hala önüme yemeği çayı koyar önümden kaldırırlar aşırı saygı gösteriyorlar ama beni rahatsız eden onlar değil ailemden uzakta olmak ve başka bir aileye yakın olmak. bunu sindiremiyorum sanırım
çok dillere destanmışçok severek evlendik, dillere destan da bir aşkımız vardır, beni ailemden almak için ailesi de kendisi de çok mücadele etti
çok severek evlendik, dillere destan da bir aşkımız vardır, beni ailemden almak için ailesi de kendisi de çok mücadele etti çünkü ailem beni evlendirmek istemiyordu, 2 senedir beraberiz. ailesini hep çok sevdim sorumluluk sahibi olması kardeşlerine karşı bu kadar saf iyi niyetli olmasına, ailesinin birbirine bu kadar verici olmasına hayran kalıyordum biz kardeşlerimle bu kadar özverili değiliz erkek kardeşimin 5 lira emeği geçmemiştir üstümde, yada annem bazen 100 liranın hesabını yapardı, babam evlilik sürecinde belirlediği bütçeye kadar davranırken karşı taraf bütçesini aşırı zorlayarak hep isteğimiz olsun diye uğraştılar oyüzden ailesini seviyorum hiç gelinlik, hizmet, saygı beklemediler benden tam tersi kardeşleri ve kayınvalidem hala önüme yemeği çayı koyar önümden kaldırırlar aşırı saygı gösteriyorlar ama beni rahatsız eden onlar değil ailemden uzakta olmak ve başka bir aileye yakın olmak. bunu sindiremiyorum sanırım
Eeee ailenden uzak olmak seni rahatsız ediyorsa burada ki konu senin uzaklığın, onların yakınlığı değil. İnsanlar sana bebek gibi davranmış, bir dediğini iki etmemiş, her dediğin olsun diye uğraşmış, zaten iyi bir kayınvalidem var diyorsun. Kadın yemeğine kadar gönderiyor sana. Daha ne yapsın. Burada kayınvalide evine kira ödeyenler bile var azıcık şükretsen mi? Eşinin de ailesine sorumluluk hissetmesini anlıyorum çünkü kardaşleri daha çocuk yaşta. Kök ailen aslında sana bu kadar ilgi göstermemiş şimdi problem bunu başka bir ailenin sana karşılıksız yapıyor oluşu bence. Aslında sürekli haketmiyorlar diye düşünmemenin sebebi; senin bunu haketmeyişin belki de. Sen onlarla arkadaş gibi olsan emin ol bu aile sana daha fazla iyilik yapar. Ben mi yanlış düşünüyorum bilemedim.çok severek evlendik, dillere destan da bir aşkımız vardır, beni ailemden almak için ailesi de kendisi de çok mücadele etti çünkü ailem beni evlendirmek istemiyordu, 2 senedir beraberiz. ailesini hep çok sevdim sorumluluk sahibi olması kardeşlerine karşı bu kadar saf iyi niyetli olmasına, ailesinin birbirine bu kadar verici olmasına hayran kalıyordum biz kardeşlerimle bu kadar özverili değiliz erkek kardeşimin 5 lira emeği geçmemiştir üstümde, yada annem bazen 100 liranın hesabını yapardı, babam evlilik sürecinde belirlediği bütçeye kadar davranırken karşı taraf bütçesini aşırı zorlayarak hep isteğimiz olsun diye uğraştılar oyüzden ailesini seviyorum hiç gelinlik, hizmet, saygı beklemediler benden tam tersi kardeşleri ve kayınvalidem hala önüme yemeği çayı koyar önümden kaldırırlar aşırı saygı gösteriyorlar ama beni rahatsız eden onlar değil ailemden uzakta olmak ve başka bir aileye yakın olmak. bunu sindiremiyorum sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?