beni anlayabilmen çok büyük bir destek bana :) Allah'a bin şükür inan kendim kalkamazdım Allah kaldırdı. tam uçurumun kenarındaydım ki yetişti imdadıma :)
demek anladın bana daha yeni dank etti
nolur anladığın ne varsa söyle sen bu işi çözmüşsün :)
evlilikte kafayı yeme sebeplerim arasında bunun anlamsız hareketleri de vardı zaten. 9 ay nişanlı kaldık eli elime değmedi, yeri geliyodu 2 ayda bir geliyodu yanıma.. diyodum ki heralde dini açıdan dikkat etmeye çalışıyor evlenince böyle olmaz. yok sanki 10 yıl nişanlı kalmışız 20 yıl evlilik yaşamışız gibi davrandı evlenince..
hatta şunu söylim balayını tek başına yapan tek gelin benim sanırım :d çok uygun bir fiyata, balayına gidemedik diye 5 günlük küçük bir tatil ayarlamıştım ramazandan sonra. kız kardeşinin üni kaydı olacak şehir dışında diye gelmedi benimle. tek gittim
hayırlısı valla kurtuldum artk şimdi sesini bile duyasım gelmiyor :))
Canım ne anlattıysan bugüne kadar hepsi bizim başımızdan geçenler oldu...
Düğüne yakın zaman kala hala ortada bir şeyin olmayışı, karşı tarafın böyle her şeye isteksiz, aman canım ne acelesi var ev de olur yuva da kurulur, önce bir evlensinler sonra yaparız evlerini tavrı..
Her şeyde bir ucuza kaçış, sonuçta eşya uzun yıllar kullanılır yani ucuz diye de 100 tl vermemek için iki yıla dökülecek şey alınmaz ama bu gibi aileler alıyor malesef.
Sonra birden bire çıkan bu aile özlemi..
Bizimkiler de balayının 2.günü oğlumuz anasını özlemiş de balayını bırakıp anasının evine gittiler ki balayında da gittikleri yerde bir arkadaşı varmı.
7/24 onlarla beraberlermiş.
Gizli gizli harcamalar, sürekli bir altın merakı, yatağa gelmemek için sabaha kadar oyun oynayan bir koca, sık sık aile evinde kalmalar...
Kadının her türlü isteğine sırt çevirmeler, sanki evli değil de o aileye yeni evlat alınmış gibi bir yaşam tarzı.
Bir yere gidecekler anaya sorulur gidelim mi, ablam telefon alacak anaya sorulur alalım mı, böyle saçmalık şeyler ve biliyorum sen anlatsan her şeyi bunun gibi niceleri çıkacak.
Biz hiçbirini bilmiyorduk, ablam bize artık en son anlattı ve babam hiçbir şekilde geri yollamadı.
Ben seni o adama erkek sandım da verdim, bitti bu iş boşanıyorsunuz dedi.
Düşün artık benim bilmediğim neler varsa, ablam neler anlattıysa bir babanın tepkisi bu oldu.
Böyle karaktersiz kişilikler isimlerini korumak, hem de bakın en güzel, en kariyerli, bilgili gelini biz aldık havasında ele güne gösterir ama evin içinde sen de kimsin tavırları gırla gider.
Ellerinden gelse kızı kendilerine hizmetçi alırlar, çünkü durum bellidir, amaç oğulcuklarını kurtarmak, çevreye ele güne karşı mahçup olmamak...
Erkek de durumu bildiğinden tavrı umursamazdır, imza atıldı ya aman karısıymış arkadaşıymış umrunda olmaz, artık bitti o mesele.
5 gün önce sevgi nağraları atam adam bir anda asker arkadaşıymışsın gibi muhabbetlere başlıyorlar.
Ahhh ahh Allah biliyor ya, onların öbür dünyada yatacak yerleri yok canım.
Sen o kadar erken farkettin ki durumu, Allah bundan sonra yolunda sana layık onları karşına çıkarsın.
Hiç dedenin, akrabalarının laflarına bakma sen.
Eğer sen zaten bunları onlara anlatabilmiş olsaydın onlar bile derdi kardeş mi verdik biz seni diye.
Zamanla herkes alışacak, bunu kabullenecek hatta içten içe de şimdi yuhalayanlar imrenecekler.
Çünkü sen hayatn adına çok önemli bir karar verdin ve mutlu olmayı seçtin.