hepinize hayırlı cumalar arkadaşlar :)
mehir adamın karısına ve kendine olan insafına kalmış :)) kendine acıyorsa verir. çünkü mehir vermemek niyetiyle evlenen ahirette hırsızlarla haşrolacak. karısı kendine bağışlarsa ancak erkek gönül rahatlığıyla yiyebilir. ama bağışlamaz da adam mehiri ödemeden ölürse ahirette azabı çok şiddetliymiş. mehir dinin kadına verdiği önemden dolayı onu güvence altına almak için almasını istediği bir menfaat. ev, araba, arsa olabildiği gibi erkeğin maddi durumuna göre değişiyormuş. bir de erkek kadını mehir ödeme korkusundan dolayı kolay kolay boşayamaması içnmiş. yani keyfine göre kapı önüne koyamaz.
bizimkinin Allah'tan korktuğunu sanmadığım içn bunu ödemez gibime geliyor :)
ama şahit derseniz nikah anının videosu elimizde. üstüne kaç tane akrabam da nikah esnasnda oradaydı.
he olur daa mahkeme vermezse, 3 günlük dünya içimi bi şekilde soğuturum ben ama, ahirette ne yapacağını o düşünsün. orası geçici değil :)
amin çok teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için. fotoğraflarla kanıtlarım bu mümkün. peki mehirin alınabileceğini okumuştum bir sitede. bu doğru mu? bir de zahmet vermezsem evlilik iptali konusunda bilgi verebilir misiniz? bana sözler verildi, nişan attım, o gün tekrar sözler verildi ve barışıp evlendik. evlenince verilen sözler tam tersine döndü. yanıltıldım. eğer o sözleri vermeseydi, şartlarımı kabul etmeseydi kesinlikle evlenmezdim. iptal edilebilir mi bu durumda?