2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
annelerimiz boşuna demiyor ya allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın diye.demekki senin eşin öylellerinden ne güzel immortalwoman

amin cnm ama bişey diyeyim mi allah ta eşimin hep gönlüne göre veriyor.tabiikide onunda eş olarak bazı eksiklikleri var anlaşamadığımız durumlar var mukemmel 4*4 lük bir eş kimse değil bende değilim ama maddiyat yuzunden bu zamana kadar hiç sorun etmedik birbrimize.beni seviyor ben üzülmeyeyim diye benim için ailem için hersey,i yapıyır bende onun ve ailesi için yapıyorum.k.p im eltime 5 bilezik set birde 2 tam altın takmış.dedim ya herseyimi yaptılar birtek setim yapılmadı onada paraları yetmedi ama 1 sene sonra adam beni aldı kuyumcuya soktu begendiğğini alcam dedi eltime ne yaptıysa banada yapacakmış olmazmış.istemedim asla kabul etmem dedim allah bin kere razı olsun baba dedim sen zaten benim yuvamı kurdun kızın belledin daha da bişey istemem dedim.alırsan eger konusmam yuzune bakmam dedim kendimi kötü hissederim dedim olmaz dedi olacak dedim baba istemiyorum kırma beni dedim.yemin verdim istemedim.eşimededim böyle böyle istemedim bana dediki altınları bozdurduk borclarını kapattık diye almadın demi dedi eğer o yuzden istemediysen konusmam senle dedi.bende dedim askım inan gerek yok babam 1lira masraf etmedi zaten eziliyrum bunun altında sette olmayıversin dedim.bana sarıldı dediki ben seni aldım hayatıma gerisi teferruat dedi.eniştesini işten çıkardılar kaç ay işsiz adam kimsenin haberi yoktu ablası burnundan kıl aldırmaz o kadar zor durumda aman laf edecekler aman şoyle yapacaklar diye ihtiyacı oldugu halde o kadar sıkıntı cekmişte bize kimseye gelmedi.tesdufen öğrendik eşim günlerce uyku uyumadı üzüntüden yemek yiyemedi ablasını yegenini düşünmekten.paramız var allaha şükür dedimki aşkım ablana 1000 200 neyse verelim istemez o ama deneyelim dedim.nasıl sevindi tamam dedi kimseye belli etmeden hani bir elin verdiğini diğeri görmezmiş ya oyle verdikte almadı bide dediki gerek yok sağolun.bizde duydukki baskasından bugun alsdam yarın lafını yapacaklar almam demiş.ama noldu eniştesi o kadar iyi bir adamki bir kaç gün sonra aradı adam mahvolmuş artık bizde hemen verdik hemde verdiğimizi çok buldu ödeyemem dedi yarısını aldı zorla tamamını verdik.aman dedi sakın ablanız duymasın nolur dedi soz verdik ki zaten soylemezdik bile.aradan 1 2 ay gecti enişte iş buldu rahat çıktılar parayı getirdi bize bir kısmını eşim dediki enişte asla almam ben aynı durumda olsam sen bana yardım etmezmiydin dedi.almadı.almamasıda gerekirdi zaten hala borç ödüyorlar.ama eşim hep bu gönül zenginliğinden iyi niyetliliğinden kazanıyor.allaha şükür işlerimiz rast gidiyor hayır dua bile yeter bize.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Böyle güzel evlilikler ömür boyu sürsün inşallah.. Hep mutlu olun, öyle sevindim ki yazdıklarınızı okuyunca :)

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Böyle güzel evlilikler ömür boyu sürsün inşallah.. Hep mutlu olun, öyle sevindim ki yazdıklarınızı okuyunca :)

amin cnm inşallah allah herkese iyi mutlu evlilikler nasip etsin inşallah.ben hayatım boyunca cok sıkıntı cektim ne zamanki evlendim ama doğru insan çok önemli rahata erdim.8 ayda tanıdım evlendim eşimle.yani diyorlar ya bazıları 3 ay az 5 ay az 1 yıl az... zamanla alakalı değil bence insanla alakalı. bir insan sinside olsa mutlaka acık verir haa bazılarımız görmek istemez o ayrı konu görsede kabul etmek ister değişir der.ben eşimden de ailesinden de küçük bir laf bile duymadım beni kıracak ki kendi ailemde çok çektim gelinken çekmek istemedim olsaydı olumsuzluklar arkama bile bakmaz kaçardım.önce kendimiz .biz mutluysak çevremizdekileride mutlu edebiliriz diye dusunurum her zaman.değilsek onlarla beraber mutsuzlukta boguluruz yıllarca.

benıım aklımda bı sorunum mu var

bızım yenı bır yeni hayat topicinde kızların yarısı ceyreklerınden bılezıklerıne kunyelerıne kadar eslerıne verıp bozdurttup borclarını kapamaya calısıyorlar
okuduklarıma ınanamıyorum ne kadar maddıyatcısınız .............

Son düzenleyen: Moderatör:

bu kadar şey yazdım nasıl maddiyatçı olduğumu çıkardınız? eşim bana açık olsaydı alyansımı bile satar ip takardım diyorum yani bundan bile anlaşılmıyor mu ne demek istediğim?
tekrar tekrar yorumları okumanızı tavsiye ediyorum. gerçi bu kadar anlayan insan var. siz anlamadınız diye üzülmüyorum.

doğumgünümü kutlayan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum :)

tavsiyelerinizi tutuyorum hep.

gece mesaj attı bizimki. 00:35'te. "gözlerinin içine bakarak demek isterdim, doğumgünün kutlu olsun karıcım, Allah mutluluk sağlık huzur versin o güzel kalbine."

saf diyor heralde hala

bugün de çıkıp gelmesini beklerdim ama ben boşa bekliyorum adamda tık yok

hayırlısı..

aynı şeyi bende düşünmeye başlıcam senin için, konuyu baştan okuyupta hala bunları yazıyosan pes yani, kızın düğünü yok ucuz bi gelinlik giymiş, balayına falan gitmemiş, evinin eşyası bile tam değil, neyin borcu var onunda açıklaması yok

Maddiyatcilik mi yoksa ailenin gelecegini dusunmek mi kimse anasinin lafiyla 2 bileziginin pesine dusen adami samimi bulmaz.kiz diyorki onlar bizim dar zamanimiz icin ortaya koyalim kazandigimizi neye borcumuz varsa disimizi sikalim.versen saf derler vermesen para goz derler bosver bence sen.benim altinlarim esimin babasinin sirketinde duruyor evlendigimiz gunden beri noldu diye bakmadim bile cunku karsi taraf bana o guveni verdi oyle bir durum olsada esim yada ailesi karsima gecer boyle bir durum var der.burda ayni zamanda kizi saymamisda oluyor evlilikte yalan olmaz.sana samimi olsun sende elinden geleni yap.

ahada aynı benn benimde aynı verdim kayınpedere koydu kasaya unuttumm
arada bi nie hepsini verdim kızım hiç takmıyomusun sen altın dioo..
dedimm bana napcamm yaaa dizi dizi bilezikmi takıp gezcem dursun işte...
biliyorumki dokunmaz
ama kypederimde cok iyi biliyoruki
kızım ihtiyacımız var dediğinde al baba nolucak dicemi...

bu arkadaşınki cok farklı neden istiyor neye istiyor o bile belli diil..
2 bileziğin peşine düşmüş....yarın öbürgün en ufak seyde ver bitane daha ver bitane daha dicek
sonra nolucak altınlar bitince karısını yer bitirir artıkk...

Son düzenleme:
sağlık problemi olmadıkça kimseye para falan veremem, ayrıca eşimin nereye kime ne kadar borcu var bilmek isterim, eşimin borcu benim borcumdur heleki bize yaptığı borçlar için eşşek gibi çalışırım altında veririm,bunun adı maddiyatçılıksa evet ben maddiyatçıyım

altın bitince beni çalıştırır diyo arkadaş, o zamanda maaş kartını alıcak elinden gerekçe ne: borcum var, beni kıt kanaat geçindirip ereye borç yapıyo diye sormıcakmı bu kız, kumarmı oynuyo başkasınamı yediriyo nedir?

valla bizimkiler sağolsun bedavadan gelin sahibi oldu hatta misafir gibi geldiler nikahıma sonrada ne para hesabı sorma ne altın hesabı hiç birşey sorma yüzleri kalmadı biliyolarki 1 laf söyleseler 1000 ah işitecekler ağızlarını bile açmıyolar.haa şuda varki elimde alyansım harici hiçbirşeyim yok ,olmasında huzurum olsun imitasyonlar ne güne duruyor amaan

Son düzenleme:

Size ne diyeceğimi bilemiyorum. 25 sayfanın tamamını okuyun, sonra yorum yapın. Düşüncelerinizin değişeceğine eminim.

BIZDE dugunden sonra paralarımızı ceyreklerımızın bır kısmını bozduk ne makbuz gordum ne kagıt ne senet hesapladıgımızdan daha fazla odedık bılezıklerım duruyor oyle ne takıyorum ne bısey yapıyorum
bunu bız kendı sayfamızdada konustuk ben esıme ne yuzle hanı makbuz hanı dekont dıyebılırım bende kendıme aıt borcları odedım buradan ona bende makbuz gostermedım fıs gostermedım

bu ayrıma dusmus olmanız bana ılgınc geldı yepyenı evlılıgınıze yazık olmus

konuyu butun halde takıp etmedım dun yazdıgımda konu sahıbını yorumları goremedım bguunde tek tek okumadım goz attım daha cok yapılan yorumlara gozum takıldı
konuyu okumam lazım bır musade edın sımdıye kadar yazdıklarımdan sorumlu deıglım eger onemlı noktaları atlıyorsam atladıysam

evet aynen bu sefer de çalıştırcağını düşünüyorum. hepsini geçtim ben borcu olduğuna inanmıyorum onun. yoksa ekstrelerini saklar mıydı.. mesele sadece altın...

bılemıyorum evet kafam karıstı ama suand henuz kafam bombos anlıyamıyorum okuduklarımı
buarada bızde balayına 2.gun gıttı bızımde altınlar esımın aılesınden kaldı kı dugun aksamı evımıze gıtmıstık banada tuhaf gelmıstı ama kusaklarıyla gerı aldık bız yanı
sımdıye kadar ceyrek vs ne kadar bı borc odendı tahmınınce , ve daha ne kadar ıstıyor 3000 lıramı ?
bosanmayıo dusunuyorsunuz anladıgım kadarıyla ne dıyeyım 2 aycık ya yepyenı bır yuva

Konu sahibi kocasına demiş ki, madem borcun var getir kredi kartı ekstrelerini, ben borçları göreyim. Gidip hepsini ödeyeceğim demiş. Ama adam göstermiyor ekstreleri. Sizce bu ne anlama geliyor?

Konu sahibi kocasına demiş ki, madem borcun var getir kredi kartı ekstrelerini, ben borçları göreyim. Gidip hepsini ödeyeceğim demiş. Ama adam göstermiyor ekstreleri. Sizce bu ne anlama geliyor?

3 TANE bılezık ne yapıcakkı bu adam ve aılesıde
acaba bastan gerı alınacak borclu alındıda kızamı soyleyemedıler?

3 TANE bılezık ne yapıcakkı bu adam ve aılesıde
acaba bastan gerı alınacak borclu alındıda kızamı soyleyemedıler?

Hiç masraf yapmamışlar ki canım. Düğün yapılmamış, balayına gitmemişler, eşyaları ucuz almış hep konu sahibi. Ayrıca ilk ay bu konuyu konuştuklarında kirayı ödüyorum faturaları ödüyorum para yetmiyor demiş kocası ama kirayı ve faturaları ödememiş hiç.

Saft diyor ki maaşıyla rahat geçinmemiz lazım ama geçinemiyoruz. Hesap yapıyorum maaşın üçte biri yok. Nereye harcadın diye sorunca bilmiyorum diyormuş. Olur mu böyle şey?

ben saft'ın yorumlarını arattım onu hala goremedım kırayı kım odemıs faturaları kım odemıs
o zaman tek secenek ya calısmıyor(bu kotunun ıyısı) yada kumar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…