2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Pes yahu, böyle bir adam da bir tarafından çekilip haklı çıkarıldı ya...

Oldu olacak başlık parası niyetine ver altınlarını arkadaşım, öyle ya adam ille de altın istiyor, yoksa yuvan dağılacak, eh bir yuvayı kurmak da kolay dağil. İhale sana kalmışa benziyor, ver altınlarını al huzurunu.

Canim sana bisey sormak istiyorum,
bizde mesela böyle bir durum olsa
babam kesinlikle hemen dünürlerini arar cagirirdi, bütün aile toplanirdi
sizde sadece senin ailen ve kocan gelmis oturmus konusmus
niye kocanin ailesi gelmedi ??????????????

Bence baban biraz sert cikmali,
yani ne bu cocuk oyuncagi degilki, evlilik bu yikilan ???
Onlar arayip noluyor bu cocuklara demiyorsa,
baban arasin,
bu aksam sizi bekliyoruz mutlaka desin,
oturulcak konusulcak damadida alin gelin desin,
sonrada bi güzel azarlasin
bu cocuklar niye borc icinde ??
Nereye harciyor bu damat parayi ?
Oglum sen kumarmi oynuyorsun ?
Cekinme söyle acik acik,
bugun herseyi bilmek istiyorum, diye iyice diretsin
Sizinmi borcunuz var desin dünürüne,
sizin yüzünüzdenmi bu cocuklar borctan cikamadi ? desin
Herseyin en ucuzuna kactik ama yinede size yaranamadik desin,

yani bilmiyorum bana kalirsa baban konusmali canim
madem onlardan ses cikmiyor alsin karsisina oturtsun bi güzel azarlasin,
kusura bakma ama böyle sanki hersey onlarin istedikleri gibi oluyor,
biraz utanir sIkilirlar belki
yani kolay degil yuvan yikiliyor, ve onlar orda oturuyor hicbisey yapmiyor
cok sinirlendim ya

babam iş gereği yurtdışında şu an haftaya gelecek inşallah da, ailesiyle geldiler. annesi şunu dedi: "borç bulamıyor çocuk." babası desen zaten sessiz sakin konuşmadı bile doğru dürüst. bi tanıdığını getirdi işte ortayı bulmak içn. biz azarladık güzelce ama, sonuç değişmedi.

ailesinin yapısını anlamanız içn size şu yaşadığımı anlatayım..

nişan alışverişinin yapılcağı gün, kıyafet alımına sıra gelmeden yağmur bastırdı hava karardı zaten geç çıkmıştık. annem dedi ki "dünür bırakalım burda kıyafetleri nikaha yakın bi zamanda çıkar alırız." kadın tamam dedi.. nikaha yakın haber yolladık. kaynanam ""biz alışverişi yaptık." dedi... yani ailesiyle düzelecek bir iş değil bu.. azarladık da sonuç değişmedi..

heh şu an üzerimde akrabalarımın kurmaya çalıştığı şey tam da toplum baskısı. "yok evlilik bi kere olur yok şu bu." laflarına kulak tıkadım şu an bu durumu sadece eşim düzeltebilirdi onun da naptığını gördük :)

bu dediğini çok dikkate alacağım bana çok iyi bir ders oldu. kendi değerimi gerçi nişanda baya çaktırdım, susmadım ama.. demek ki mülayim duruşumdan dolayı dikkate almadı. bundan sonra kadın erkek farketmez herkese karşı bir hop diyeceğim.. yoksa ezmeye çalışan çok oluyor..

demin kardeşimle dertleşttik de bana güzel bir cümle söyledi.. "keşke o zaman vazgeçseydim diyeceğine, keşke bir şans daha verseydim demek, daha az canını acıtır." bunları dikkate alacağım..

Son düzenleme:

olmaz canim
bak beni dinle madem baban haftaya geliyor,
otursun bi güzel azarlasin
nereye lazim borc desin ?
yani bu oglan size yardimmi ediyorda
salliyorum 2 bin lira maas neyinize yetmiyor oglum desin?
yani nereye gidiyor bu para otur bana söyle desin, biz gerekeni yapacaz desin,
böyle olmaz gercekten oturup konusulmali dogru düzgün
dedigim gibi bu iside aile reisi babanin yapmasi gerekiyor diye düsünüyorum
biz size bu kizi sömürün diye vermedik diyebilmeli
nereye gidiyor bu para oglum kumarmi oynuyosun kariya kizami yediriyorsun, neyse acik acik söyle desin

sıralayacağı bahaneleri bize sıraladı ama dediğin gibi babamı bekliyoruz. ben gelmeden kızı sakın gönderme dedi anneme zaten. bakalım inceldiği yerden kopacak haftaya..

sıralayacağı bahaneleri bize sıraladı ama dediğin gibi babamı bekliyoruz. ben gelmeden kızı sakın gönderme dedi anneme zaten. bakalım inceldiği yerden kopacak haftaya..

siralayamamis iste kendin söylüyorsun
sen yapmissin maasiyla listeyi, su su buraya gidiyor, bu bu buraya gidiyor,
maasin ücte biri nerede ??????????
33% yapar bu (asagi yukari)
nerede bu para ???
nereye harciyor nereye yiyor ?
ickisi varmi bu adamin ? kumari varmi ? gezmesi tozmasi cokmu ? eger degilse nereye gidiyor
sen sormussun bu ücte biri nerede diye
bilmiyiyorum demis iste cevap verememis,
bigün kirayi ödedim diyor,
ötesi gün kirayi ödiyemedim diyor, sen kendin söylemissin
iste bu hesabi ailelerin yanindada yap
ama illaki onun aileside olsun, seninde ailende babanda herkes olsun
hesabini üstüne basa basa sor
bu para nerde de ?
kirayi sordum ödenmis de,
görsün senin saf bir kiz olmadigini
bide aciyor sana utanmaz adam
saf kiz ortada kalmasin diyormus bide ahlaksiz

bu lafi kullanabiliyorsa sen kendini öyle göstertmissin diye söylemek istemiyorum,
böyle olmadigini ispat edersin insallah

Senin ailen ne diyor bu duruma ?

Bence bunlar senin altinina takmis, onu koparinca senden gene ayrilacak bence dönme

Bütün dünya vazgeç dediğinde umut fısıldarmış. Bir kere daha dene..!!!

sizin yapacağınız en güzel şey sessiz bir odaya çekilip sorunlarınızla baş başa kalmak bunlarla baş edebilirmiyim.Artıları eksileri neler daha 2 ay gibi çok kısa bir sürede bu tip sorunlarla boğuşmanıza çok üzüldüm..Şimdi sizin için her şey laylay lom olmalıyken borç altın çek senet sepet gerçekten üzücü içimdeki ses değişmez dahada büyür diyor neden derseniz şuan için yaşadıklarınız yaşınız gereği biraz ağır yaşıtlarınız hala ne giysem nereye gitsem derdindeyken sizin bu sorumluluğu omuzlarınıza yüklemeniz şimdi değil ama zamanlaa ağırlığını hissettiricektir..

Değişmez dedim çünkü aynı sorunları benim kızkardeşim yıllardır yaşıyor.İlk zamanlar baş ederim dedi eşi gak dese altınını guk dese kendini paspas etti.İlk zamanlar gösterilen hoşgörü zamanla yerini tarif edilemez olaylara sıkıntılara bıraktı.Eşler arasında saklı gizli olmaz eminimki eşiniz size şeffaf olsa sizinle birlik içinde olsa çok farklı olurdu..İnsanlar kızgınlık anında her türlü yaralayıcı lafı sarfeder.Önemli olan sonradan kırdığı kalbi tamir edebilsin.

Siz benim kızım yaşındasınız iyi düşünün yaşınız çok genç daha koskoca bir hayat var önünüzde bu kelimeyle sakın ayrılın dediğimi sanmayın öyle birşey demiyorum diyemem
hayat sizin hani eskilerin dediği gibi ya bu diyar ya bu deve umutda sizin elinizde umutsuzlukda bir kez daha hak ediyorsa o şansı verin hak etmiyorsa iyi düşünüp taşının sonraki pişmanlıklar insanı yıpratıyor çünkü...

hele bi gelsin babam canına okuyacak zaten. bence mobilyaları ödüyor. ailesinin ödediğini söylüyor halbuki. içkisi kumarı sigarası filan da yok. bence hem mobilyalar var işin içinde hem de borçları şişirip elimden bilezik almaya çalışıyorlar ailecek. haftaya bu konuları bir daha açarız nasipse.

saf derken aptallık anlamında değil de hani, annem de der çünkü safsın diye. insanların kötü yönlerini göre göre iyiye yormaya çalışırım. ama en ufak hatada da keserim tüm ilişiğimi.. bu nasibimmiş yoksa bu kadar hatayı ben kimsede kabul etmedim bu yaşıma kadar..

Senin ailen ne diyor bu duruma ?

Bence bunlar senin altinina takmis, onu koparinca senden gene ayrilacak bence dönme

ailem kesinlikle dönme diyor, yine geleceksin diyorlar.

bence de ayrılacak. hatta şu an altınları kurtarsa beni bile istemeyecek gibime geliyor

benim merak ettiğim bu erkekler için yaşanmışlıkların filan hiç önemi yok mu. hani gözümde bu kadar küçülmesine rağmen benim hala içimde bir yerler cız ediyor. ona olmuyor mu acaba..

Son düzenleme:

kızkardeşinize de üzüldüm tavizin sonu gelmiyor demek ki.. Allah yardımcısı olsun.. aslında yüküm ağırdı başta ama şu an kendimi güçlü hissediyorum garip bi huzur var içimde, sadece bir cızlama kaldı o kadarcık.

forumda bana bazıları altın delisiymişim gibi muamele ettiler ama inanın bana açık olsaydı alyansımı satar yerine ip takardım yeter ki eşim ayağa kalksın diye.. onun tavrı bu şekil olunca işler değişti.

ben mantıken hakettiğini düşünmüyorum hele bugünkü lafından sonra. bana çabası bile samimi gelmiyor.

bence ananemler sen git gönlünü al biz senin için para toplar yardım ederiz dedi. bu da sırf parayı alabilmek için gönlümü mü almaya çalışıyor napıyor iyice yandı benim devreler artık :))

Sakın ne aileniz nede siz o rahatlığı vermeyin.Sonra ne oluyor biliyormusunuz en olmadık zamanda istenilen miktar ne olursa olsun eşinizin size verdiği cevap yok deniliyor param yok idare et biryerlerden bulmaya çalışırım deniliyor bunların hepsi yalann çünkü biliyorki eşinin ailesi sırf kızları mutlu olsun diye istenilen parayı bulup buluşturucak ve borç vs her neyse ödenecek aileniz sizin arkanızda ne mutlu en azından yalnız değilsiniz..Yazdıklarınızdan anladığım asla altın delisi biri değilsiniz kim olsa evliliği için bazı fedarlıklara zorluklara gögüs gerer sonuçda yuva kolay kurulmuyor..

Canım öncelikle tekrardan nice nice yaşlara sağlıkla, huzurla, mutluluk ve umutlarla....

Konuya gelirsek, yukarıda arkadaşlardan biri çok güzel bir şey söylemiş, baban geldiğinde konuşulsun diye.
Gerçekten çok doğru, geçsinler ailece karşınıza versinler bakalım bu durumun hesabını.
2 aylık evli kızın baba evinde olmasının hesabını bir güzel versinler.
Hatta yavuz hırsız ev sahibini bastırmadan bence ailece konuşun bir güzel anlaşın.
Baban 'söyle nereye borcun ben ödeyeceğim, beraber gidelim kimeyse, getir faturanı ver bana ben yatıracağım ya da banka borcu mu gel beraber gidiyoruz' diye diretsin.
Onların bütün ailesi de bunu duysun, bakalım o zaman ne çıkacak bu işin içinden de nasıl çevirecekler durumu.
Ayrıca ailesinin sana yaptığı borç bulamıyor açıklamasını bir de babanın gözünün içine bakarak tabiri caizse 'yiyorsa' yapsınlar...

canım kimse senin altın delisi olduğunu düşünemez çünkü değilsin. Sonuçta o altınlar zor günler içindir. Herkesin böyle gider altınları. Eşin sana açık açık bişeyleri anlatsaymış borcumuz var ben şu kadar şuraya ödedim ama halen şu kadar kaldı diye açık açık söyleseydi sende emininki böyle yapmazdın. 2 aylık evlisin yaşadıklarını hak etmiyorsun cnm

Bende 3 aylık evliyim eşim ticaretle uğraşır akşam konuştuğumuzda yada gün için söyler mal sattım şu kadar para kazandım. Borçlarımızıda konuşuyoruz bu kadar ödedik bu kadar kaldı bu ay şunu yapalım diye. ve şunuda söylim eşim dükkanını değiştirdi para lazımdı bana borç ver dedi espiriyle. bende 3 tane bilezik verdim eşim bana 20 gün sonra alırım dedi. tamam dedim. Ama eşim sonraki akşam geldiğinde bileziklerimi getirmişti bi yerden para gelmiş eşimde bozdurmamış. ne oldu ne ben onu kırdım nede o beni. ikimizde mutlu olduk.

eşin sana açık olsaydı eminimki sende benim yaptığımı yapardın hiç aklına gelmezdi alamasada sonuçta bizim için derdin.

ORTAK Bİ YAŞAMDA BERABER OLALIM DİYE EVLENİYORUZ HAYATI BERABER GÖĞÜSLEMEMİZ LAZIM DÜRÜSTÇE AMA.

Hayat senin canım karar senin allah hakkında hayılıs neyse onu versin üzme kendini.

eşinin hatası herşeyi baştan söylememesi sanırım. parası yoksa söylemeliydi ona göre borç yapılırdı. benim eşim baştan söyledi ailesi ne halt edersen et demişler bizde uygun mobilya aldık 4 bilezik tamam o kadar. düğün borçlarınıda takıları düğün ertesi bozdurup ödedik kalanlar taksitti 1 sene düğün borcu ödedik: bu arada eşimin ailesi sürekli kavga çıkarttı yardımcı olmamak için borç bitti barışmaya çalıştılar. ama biz aptal değiliz tabiiki araba aldık ödedik, sonra evimizi aldık. size evmi lazımdı dediler şimdide gelemiyorlar yüzleri yok. benim 8 adet kendi bileziklerim 4 tanede eşimin taktıkları bile borçlara gitti canım. altın bizelik hiçbirşey değildir önemli olan anlaşmaktır. ama senin eşin yalanlarının arkasına saklanıyor açıkca doğruyu söylesin ne var bunda. 2 bilezik değilmi ver bakalım ne olacak. başka borç yapma diyede uyar borçları ikinizde bilin harcamaları beraber yapın bunları şart koş.

allah yardımcın olsun ama sanırım eşin dolduruşa gelen bi insan bence daha çok yenisiniz illaki böyle sorunlar çıkacak daha yolun başındasınız hemen pes etme derdi altınsa eğer ver derim ben senin derdin para pul değil sadece huzur daha sabırlı

3 ekimde evlenme teklifi etmişti. 4 ekim de yani 3 dakika sonra doğumgünüm..
özel gün ayagına bi şey felan yapmasın sana hep öyle oluyorya son zamanlarda gel son kez konuşalım deyip keklik gibi avlıyolar eşlerini dikkat et canım..

yazık evliligini ticarete dökmüş k.v de ve eş.iyiki evlenmis kocanız yoksa nerden bulcaktı o kadar parayı.sakın altınlarını verme tatlım 2 aylık evlilıkte bu tarz konular konusulurmu.evlendise çare bulcak yuvasını uçurumdan atmayacak.

Ciddi anlamda cok uzuldum
Koca koca insanlar ne kadar ucuz numaralarin pesine dusuyor
Aileler evlatlarinin huzurunu dusunecegi yerde uc bes kurusun pesine dusecek kadar nasil cahillesebiliyor

Altin pesinde olmadiginin, esine guvenemedigin icin gittiginin farkindayim
Bu konuyu evde yeterince koonusup da gittiyseniz tmm ama fevri bir karar sonucu gittiysen kol kirilir yen icinde kalir demek istiyorum
Cunku siz barisirsiniz belki ama aileler unutmaz cevre unutmaz

Bence esin ailesiyle asil ailesi olan senin aranda dengeyi kuramamis
Olgunlasamamis maalesef. O kac yasinda demistin?
Ailesini yonetemeyen bir erkek evlat kendi ailesini de zor yonetir bana gore
Bu acidan donsen bile biraz ugrasacaksin cnm

Ama biraz daha kanina girerek yontabilirsin belki
Eger seviyorsan kirgin olan sensen bile biraz emek vermeye deger bence
Nisanli olsan ya da sevgili olsan birak git dusunme derdim ama soz konusu evlilik ise bence kestirip atmadan once her yol denendiginden emin olunmali

Yasin cok genc muhtemelen yeniden evlenirsin ve anlattigin gibi ozelliklerle hic zorlanmazsin ama kimse dort dortluk degildir yeni sorunlarla karsilasabilirsin
Bence onemli olan basedebilecegin sorunlara emek vermektir cunku hicbir zmn mukemmel olmaz hayat

Esinle bir sure cok hircin vurdulu kirdili tartisma bence cunku bu ona seni anlamaya calismamak icin koz verir
Kirgin ve uzguin oldugunu anlat sadece
Gercekten borcumuz olsa senin icin calisir oderim ben seni sevdim ama bu guvensizlik duygusuyla icim acisa da yurutemem anafikrini hissettir ona
O sizin bir aile oldugunuzun farkina varamamis maalesef
Ailene yardim ediyorsan bile durustce soylemeni boyle gizli supheli isler yapmamani beklerdim diye de cesaretlendirebilirsin
Bence bir sure cabala tatlim
Icinde hala azicik umut ve sevgi varsa cabala
Evet esinin yontulacak taraflari var ve yaptigi cok cocukca ama evlilikler kolay kurulmuyor

Bu arada YENI YAsIN KUTLU OLSUN UMARIM DUNDEN BERI HISSETTIGIN GIBI HUZURLU VE GUCLU OLURSUN OMUR BOYU

valla tatlım ben aileme bakıyordum evlenmeden önce anne bba ayrı.tam 13 bin tl brcum vardı ve evlenirken eşlim bunu biliyordu.ben kaçarak evlendim ama nasıl desem herseyim alasıyla fazlasıyla yapıldı ve herseyi k.p. im yaptı.babam elini bile sürmedi.düğünümden eşyamdan gelinliğimden 2000 tl lik gelinlik aldılar bana hemde istemem okadar dememe ragmen.düğün de istemedim kınada hepsini yaptılar.evimin esyasını desen iğneme kadar aldılar ki çeyizimi vermediler bana.evlendik eşime dedimki al bu altınları bunlar senin ne yaparsan yap ister ailene ver ister sakla bende kalmasın çünkü vermem icap eder dedim kendimce eksiklik hissettim çok.ama eşim ne yaptı hayır onlar senşn dedi yarın git hepsini bozdur ihtiyacın kadar tek tek tek butun banklara borcunu kapat dedi.bende çalışıyordum ve borçlarımı oduyordum tabi ama öde öde bitecek cinsten değildi hani.oturup ağladım allahım deidm bu insanı nerde çıkarttın karsıma benim çok tesekkür ederim.yanlış anlamayın borcumu ödediği için değil bu kadar adil bu kadar düşünceli ve beni sahiplendiği için.k.p. altınlrımızın durduğunu sanıyor ki bana çok altın taktı k.p im dedi altınlrınıza ii bakın bozdurmayın ev alırsınız dedi.kendimi çok kötü hissettim eşimde farketti dediki üzülme sen oyle olması gerekiyordu.şimdi konu sahibi yanlışanlamasın yazdığımı sende boyle yap demiyorum senin durumun farklı benim eşim maasını bana verir kartı bendedir extreleri ben takip ederim yani evin tüm mali işleri bende sayılır o nedenle para nereye gider nerden gelir bilirim.birbirimizden habersiz değiliz asla olmamakta gerekir zaten.birde ben eşimden istemedim altınları baskıda yapmadım ayrıca 2000 tl ödenemeyecek bir borc değil dediğin gibi kredide çekilebilir.

annelerimiz boşuna demiyor ya allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın diye.demekki senin eşin öylellerinden ne güzel immortalwoman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…